ספק האינטרנט מבקש "לשדרג" אותי מ p2p ל gpon לסרב נכון?
נכון, לא תהיה לך ברירה, אלא אם תחליף ספקית. ואין שום קשר ל NAT ...
אני מתכוון ל CG-NAT כמובן
בכל מקרה, כרגע אני נשאר בלי GPON ציבורי , עם חיבורים נכנסי,עם אפשרות לפתוח פורטים אמיתיים, עם אפשרות לשרת ביתי / NAS / מצלמות / Home Assistant וכו, עם VPN נכנס (WireGuard / OpenVPN) . בקיצור עצמאי על אי.פי שלי בלי להתחבות בתוך החומה של הספק בחלוקה עם כל השכנים/לקוחות
בכל מקרה, כרגע אני נשאר בלי GPON ציבורי , עם חיבורים נכנסי,עם אפשרות לפתוח פורטים אמיתיים, עם אפשרות לשרת ביתי / NAS / מצלמות / Home Assistant וכו, עם VPN נכנס (WireGuard / OpenVPN) . בקיצור עצמאי על אי.פי שלי בלי להתחבות בתוך החומה של הספק בחלוקה עם כל השכנים/לקוחות
גם אני... אין קשר ל cgnat ול gpon ...
- want_upload
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 462
- נתן תודות: 423 פעמים
- קיבל תודות: 53 פעמים
קראתי לא מזמן בפייסבוק הודעה של נציגה מפרטנר אז היא הסבירה שמעברים ל-GPON רק את הבניינים שיש בהם בעיות ותלונות הקשורות ל-P2P וחשמל. אני לא יודעה עד כמה זה נכון
אני הבנתי שרוב המשתמשים שעוברים ל GPON נכנסים תחת cgnat.
הספק אפילו לא הכחיש את זה, ואמר שלרוב הלקוחות זה לא מפריע, כשהסברתי שלי כן חשוב כל מה שקשור לחיבורים נכנסים, וכו ולכן לא בעניין של להיות מאחורי CGNAT הוא בשלב הזה לפחות ביטל את השינוי
הספק אפילו לא הכחיש את זה, ואמר שלרוב הלקוחות זה לא מפריע, כשהסברתי שלי כן חשוב כל מה שקשור לחיבורים נכנסים, וכו ולכן לא בעניין של להיות מאחורי CGNAT הוא בשלב הזה לפחות ביטל את השינוי
- Jabberwock
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1301
- נתן תודות: 68 פעמים
- קיבל תודות: 157 פעמים
מי הספק?
בעיקרון אין קשר בין GPON ל-CGNAT.
CGNAT קשור לספקית ולא לתשתית.
GPON זאת טכנולוגיה של התשתית.
אם הם מתעקשים אז כמוצא אחרון תבקש אייפי קבוע בחינם. אייפי קבוע יוציא אותך מ-CGNAT.
בעיקרון אין קשר בין GPON ל-CGNAT.
CGNAT קשור לספקית ולא לתשתית.
GPON זאת טכנולוגיה של התשתית.
אם הם מתעקשים אז כמוצא אחרון תבקש אייפי קבוע בחינם. אייפי קבוע יוציא אותך מ-CGNAT.
לכו חזו מפעלות יהוה אשר שם שמות בארץ. משבית מלחמות עד קצה הארץ קשת ישבר וקצץ חנית עגלות ישרף באש.
- DanielGR
- גורו רשתות

- תגובות: 1448
- שם מלא: DanielG
- נתן תודות: 217 פעמים
- קיבל תודות: 280 פעמים
הסבר קצר לגבי ההבדלים בין הטכנולוגיות:
תשתית GPON מורכבת מיחידה הנמצאת בצד הספקית הנקראת OLT, ורכיב הנקרא ONT בצד הלקוח. כל פורט OLT משרת מספר מנויים, כאשר בין ה-OLT ל-ONT. יש מפצלים אופטיים פסיביים. כלומר הטופולוגיה היא של עץ, שהבסיס שלו הוא ה-OLT, והעלים בקצוות הם ה-ONT דרך מפצלים.
רשת P2P מורכבת מתשתית אקטיבית לכל הרשת, עד לבית הלקוח שבכל בניין יש למעשה סוויץ׳ מנוהל של פרטנר.
המשמעויות:
תשתית GPON הינה הרבה פחות יקרה לפריסה ותפעול. מסיבה זו GPON ונגזרותיה ניצחה למעשה כל אלטרנטיבה אחרת לסיבים עד הבית. ל-P2P אין מודל כלכלי בר קיימא
פרטנר לא פורסים יותר רשת P2P מסיבה זו. היכן שעובד - עובד
רשת P2P לא תשתדרג למהירויות גבוהות יותר, זה כרוך בהחלפת ציוד אקטיבי, סוויצ׳ים וכו׳, עלויות עתק. רשת GPON תומכת על 2.5G, ושידרוגים ל-XGS-PON פחות יקרים להתקנה
תשתית פאסיבית לא צריכה חשמל לכל האורך. כל עוד ה-OLT מגובה מבחינת חשמל, תהיה תקשורת עד לקצה. ברשת P2P אם יש הפסקת חשמל בבניין, וציוד פרטנר איננו מגובה על ידי UPS התקשורת תיפול.
רשת P2P לכאורה עדיפה כי התשתית האקטיבית מאפשרת ניהול של רוחב הפס במקטעים השונים, בעיקרון עד הקצה. רשת GPON היא שיתופית. עדיין בפועל הביצועים ברשת GPON הם טובים, וזה בפועל יותר חיסרון תיאורטי מאשר מעשי. בסוף בכל מקרה יש הקצאה של משאבים מוגבלים.
מכיוון שברשת P2P פרטנר יודעים בדיוק איזה מנוי משויך לפורט בסוויץ של הבניין, אין צורך ביחידת קצה כמו ה-ONT בבית הלקוח. לעומת זאת ברשת GPON נקודת הקצה - ה-ONT חייבת להיות רשומה על, מאומתת, ומנוהלת (עם כל המגבלות) משום שכל שאר התשתית עד ל-OLT היא פאסיבית.
אלה היתרונות והחסרונות, וכפי שציינו קודמיי, לא קשור ל-CGNAT. מסתבר מרחבי כתובות IPV4 הם מוגבלים, ועולים כסף, ואחת הדרכים לחסוך בכך היא להעביר מנויים ל-CGNAT עם כל החסרונות הנובעים מכך. וכאמור מי שרוצה יכול לשלם עבור IP קבוע, והספקיות הנדיבות מוכנות להוציא מ-CGNAT ללא תשלום.
תשתית GPON מורכבת מיחידה הנמצאת בצד הספקית הנקראת OLT, ורכיב הנקרא ONT בצד הלקוח. כל פורט OLT משרת מספר מנויים, כאשר בין ה-OLT ל-ONT. יש מפצלים אופטיים פסיביים. כלומר הטופולוגיה היא של עץ, שהבסיס שלו הוא ה-OLT, והעלים בקצוות הם ה-ONT דרך מפצלים.
רשת P2P מורכבת מתשתית אקטיבית לכל הרשת, עד לבית הלקוח שבכל בניין יש למעשה סוויץ׳ מנוהל של פרטנר.
המשמעויות:
תשתית GPON הינה הרבה פחות יקרה לפריסה ותפעול. מסיבה זו GPON ונגזרותיה ניצחה למעשה כל אלטרנטיבה אחרת לסיבים עד הבית. ל-P2P אין מודל כלכלי בר קיימא
רשת P2P לא תשתדרג למהירויות גבוהות יותר, זה כרוך בהחלפת ציוד אקטיבי, סוויצ׳ים וכו׳, עלויות עתק. רשת GPON תומכת על 2.5G, ושידרוגים ל-XGS-PON פחות יקרים להתקנה
תשתית פאסיבית לא צריכה חשמל לכל האורך. כל עוד ה-OLT מגובה מבחינת חשמל, תהיה תקשורת עד לקצה. ברשת P2P אם יש הפסקת חשמל בבניין, וציוד פרטנר איננו מגובה על ידי UPS התקשורת תיפול.
רשת P2P לכאורה עדיפה כי התשתית האקטיבית מאפשרת ניהול של רוחב הפס במקטעים השונים, בעיקרון עד הקצה. רשת GPON היא שיתופית. עדיין בפועל הביצועים ברשת GPON הם טובים, וזה בפועל יותר חיסרון תיאורטי מאשר מעשי. בסוף בכל מקרה יש הקצאה של משאבים מוגבלים.
מכיוון שברשת P2P פרטנר יודעים בדיוק איזה מנוי משויך לפורט בסוויץ של הבניין, אין צורך ביחידת קצה כמו ה-ONT בבית הלקוח. לעומת זאת ברשת GPON נקודת הקצה - ה-ONT חייבת להיות רשומה על, מאומתת, ומנוהלת (עם כל המגבלות) משום שכל שאר התשתית עד ל-OLT היא פאסיבית.
אלה היתרונות והחסרונות, וכפי שציינו קודמיי, לא קשור ל-CGNAT. מסתבר מרחבי כתובות IPV4 הם מוגבלים, ועולים כסף, ואחת הדרכים לחסוך בכך היא להעביר מנויים ל-CGNAT עם כל החסרונות הנובעים מכך. וכאמור מי שרוצה יכול לשלם עבור IP קבוע, והספקיות הנדיבות מוכנות להוציא מ-CGNAT ללא תשלום.
נערך לאחרונה על ידי DanielGR ב 14/01/2026 13:01, נערך פעם 1 בסך הכל.
- want_upload
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 462
- נתן תודות: 423 פעמים
- קיבל תודות: 53 פעמים
אני ואתה כתבנו על חיבור P2P של פרטנרֿ אבל עכשיו חשבתי שיכול להיות שהוא בכלל מחובר ל-UNLIMITED באמצעות כבל רשת(ETTH) בימקום סיב עד הדירה. לזה גם לפעמים קוראים P2P.31/12/2025 0:23DanielGR כתב: הסבר קצר לגבי ההבדלים בין הטכנולוגיות:
המשמעויות:
אלה היתרונות והחסרונות, וכפי שציינו קודמיי, לא קשור ל-CGNAT. מסתבר מרחבי כתובות IPV4 הם מוגבלים, ועולים כסף, ואחת הדרכים לחסוך בכך היא להעביר מנויים ל-CGNAT עם כל החסרונות הנובעים מכך. וכאמור מי שרוצה יכול לשלם עבור IO קבוע, והספקיות הנדיבות מוכנות להוציא מ-CGNAT ללא תשלום....
נחכה עד שפותח השרשור יבהיר לאיזה חברה הוא מחובר
- ChinggisKhan
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4767
- נתן תודות: 345 פעמים
- קיבל תודות: 760 פעמים
לא ידעתי שלפרטנר יש מחסור בכתובות. הייתי בטוח שכמו סלקום הם קיבלו הקצאות די נדיבות
- DanielGR
- גורו רשתות

- תגובות: 1448
- שם מלא: DanielG
- נתן תודות: 217 פעמים
- קיבל תודות: 280 פעמים
כתובות ציבוריות זה משאב שבסופו של דבר עולה כסף, עד כמה זה זניח אינני יודע, אבל אפשר לחסוך חלק מזה, גם תשתית ל-CGNAT עולה כסף וכנראה שזה כדאי31/12/2025 7:51ChinggisKhan כתב: לא ידעתי שלפרטנר יש מחסור בכתובות. הייתי בטוח שכמו סלקום הם קיבלו הקצאות די נדיבות...
מדובר בפרטנר .
וכפי שציינתי הטענה היחידה שלי מול הספק היא שאני דורש להישאר עם כתובת IP ציבורית ולא להיות מחובר מאחורי NAT שגם יעצור את האפשרות לחיבורים נכנסים (פתיחת\ניתוב פורטים אמיתיים, VPN / NAS / מצלמות / שרת ביתי / Home Assistant וכו)
אני לא רוצה להיות בתקשורת שיתופית .
הספק לא אמר לי שאני טועה, אלה דווקא כן קשר בין הדברים, זאת אומרת שאישר שמעבר ל GPON כרוך גם במעבר ל CGNAT
וכפי שציינתי הטענה היחידה שלי מול הספק היא שאני דורש להישאר עם כתובת IP ציבורית ולא להיות מחובר מאחורי NAT שגם יעצור את האפשרות לחיבורים נכנסים (פתיחת\ניתוב פורטים אמיתיים, VPN / NAS / מצלמות / שרת ביתי / Home Assistant וכו)
אני לא רוצה להיות בתקשורת שיתופית .
הספק לא אמר לי שאני טועה, אלה דווקא כן קשר בין הדברים, זאת אומרת שאישר שמעבר ל GPON כרוך גם במעבר ל CGNAT
אז זו החלטה מנהלית של החברה. הם יכולים להוציא כל לקוח מה cgnat להחלטתם. לא מתחייב מהשיטה/חייגן
נדיר מאוד למצוא בחברות התקשורת נציגים שיש להם מושג כלשהו מה זה CGNAT. מה שלא קשה למצוא, לעומת זאת, זה נציגים שמקשקשים שטויות. בנוסף, העובדה שחיבורים ביתיים נמצאים כמעט תמיד מאחורי NAT (ה-NAT של הנתב הביתי), בלי שום קשר ל-CGNAT (שגורם ל-NAT כפול), היא מקור להרבה מאוד בלבולים בעניין.31/12/2025 10:03Mad-Dog כתב: הספק לא אמר לי שאני טועה, אלה דווקא כן קשר בין הדברים, זאת אומרת שאישר שמעבר ל GPON כרוך גם במעבר ל CGNAT...
לא אמור להיות שום קשר בין GPON ל-CGNAT וככל הידוע לי, בפרטנר אין CGNAT.
היי, אפשר בהסבר יותר פשוט מה זה אומר השינוי למי שלא כל כך טכנולוגי?
אני גם בסיבים של פרטנר (פרטנר פרטנר לא פרטנר-בזק), השאלה איך אני יודע מה שמו לי לפני כמה שנים ומה יש לי עכשיו.
והשדרוג הזה שאמרו לך כרוך בהחלפת ציוד או משהו? כי אם לא אז למה הודיעו ולא עשו מבלי שתדע כביכול?
תודה
אני גם בסיבים של פרטנר (פרטנר פרטנר לא פרטנר-בזק), השאלה איך אני יודע מה שמו לי לפני כמה שנים ומה יש לי עכשיו.
והשדרוג הזה שאמרו לך כרוך בהחלפת ציוד או משהו? כי אם לא אז למה הודיעו ולא עשו מבלי שתדע כביכול?
תודה
עד היום, נכון. יתכן והם מנצלים את המעבר ל gpon גם להתחלה עם cgnat. לך תדע.....
אין בזה הגיון. לפרטנר יש יותר כתובות IPv4 מלכל ספק אחר (מעל שני מיליון) ושירות מבוסס CGNAT יעלה להם יותר (זה דורש ציוד מתאים וצורך יותר משאבי מחשוב). חברות משתמשות ב-CGNAT רק בגלל מחסור בכתובות IPv4 וזה קשור לכך שמספר הלקוחות שיודעים בכלל על מה מדובר הוא זניח (או שזה, לפחות, מה שחושבים בחברות). אחרת, בזק לא היו יכולים לגבות מחירי פרימיום על חיבור מבוסס CGNAT, הוט לא היו מוציאים מה-CGNAT בלי תשלום וחברות כמו פרטנר וסלקום, שמספקות שירות בלי CGNAT, היו משתמשות ביתרון האמיתי הזה שלהן בפרסומות במקום להמציא מושגים ריקים מכל תוכן כמו "סיב פרטי" ו-"דיירקט פייבר."31/12/2025 11:55rafi_d כתב: עד היום, נכון. יתכן והם מנצלים את המעבר ל gpon גם להתחלה עם cgnat. לך תדע.....
הכל יכול להיות, ויש בשרשור עדות לזה...
הנה סיבה תאורתית-אפשרית: להרוויח עוד כמה שקלים משרות IP קבוע...
הנה סיבה תאורתית-אפשרית: להרוויח עוד כמה שקלים משרות IP קבוע...