פתיחת פורטים - סלקום סיבים

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
Master17 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 149
נתן תודות: 40 פעמים
קיבל תודות: 5 פעמים

שליחה #1 

שלום לכולם,

עברתי על מספר שרשורים בנושא (האחרון מלפני 5 שנים),
אני מעוניין לפתוח מספר פורטים בנתב שלי, ניסיתי להוסיף את הפורטים בעצמי, בכל הלך חלק רק שהפורטים לא באמת "נפתחו".
אני עם אינטרנט סיבים של סלקום ועם הנתב הרגיל שקיבלתי מהם (Sagemcom F@ST 5657)

התקשתי לסקלום וענתה לי נציגה הזויה (תבינו בהמשך מדוע), אמרה שאין מה לעשות וזה מה שיש,
אחרי וויכוחים אמרה שתעביר את הנושא ל"מומחה!!" ואני אקבל תשובה תוך 3 ימי עסקים...

לאחר שלושה ימים קיבלתי טלפון שהכל בסדר והבעיה נפתרה! שאלתי את הנציגה (ההזויה) אם הפורט פתוח והיא ענתה שהמומחה אמר לה שכן, ביקשתי שתעשה בדיקה, היא ביצעה בדיקה ואמרה שהיא רואה שהפורט סגור. שאלתי אותה אם היא עדיין עומדת מאחורי דברי המומחה והיא ענתה שכן.
שאלתי אם זה נשמע לה הגיוני והיא נתה שלא, בסופו של דבר היא פתחה מחדש את הקריאה וחיכיתי יומיים נוספים.
כמובן ששום דבר לא התקדם וביקשתי לנסוך להקצות לי כתובת IP קבוע, לאחר מו"מ מיגע אכן קיבלתי כתובת קבועה.

זה גם לא עזר והפורטים עדיין חסומים... בשיחה האחרונה היום היא טענה שאין להם מה לעשות ואני צריך להזמין טכנאי מחשבים (!<!?@!?!!).

*בקיצור, שירות הזוי, גרוע, ומופרע ברמות קשות.*

מה שאני מנסה לעשות זה להחתבר ל-PS5 שלי מרחוק, עד לפני מספר שבועות הייתי מתחבר ללא בעיה (עם אותו ציוד ועם אותן הגדרות),
מנושאים שקקראתי ברדיט הבנתי שהרבה נתקלים בבעיה כמו שלי והפרתון הוא פתיחת פורטים ספציפיים ע"מ לקבל גישה לסוני (כנראה עדכון כזה או אחר שהסוני/ PS remote play) קיבלו...

אשמח לקבל תובנות, אני שוקל לעבור לבזק ומקווה שאולי הם יצליחו לפתור את הבעיה.

sabres
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1280
נתן תודות: 83 פעמים
קיבל תודות: 326 פעמים

שליחה #2 

1. קודם כל תיפטר מה-Sagemcom ותעבור למתאם סיב פרטי + נתב משלך.
פרט לזה שה-Sagemcom הוא ענתיקה שמריצה קושחה מקוסטמת וסגורה של סלקום, שימוש בציוד פרטי יעזור לך לבודד את הבעיה ולדעת אם היא נובעת מחסימה ברמת ה-ISP \הקושחה שלו, או מבעיה אחרת שקיימת ברשת הפנימית שלך.
אגב, קח בחשבון שאם אתה לקוח של סלקום גם בתחום הטלפוניה והטלפון שלך מחובר ישירות ל-Sagemcom, לא תוכל לעבור לעבוד עם ציוד פרטי מבלי לנתק את הטלפון שלהם. זאת יכולה להיות בעיה.

2. גם אם אתה עובר לבזק: תעבוד עם מתאם סיב ונתב שלך. לא להתקרב לציוד של ספקיות התקשורת כיוון שאין לך באמת שליטה עליו במידה ויש בעיה, ואפשר בקלות למרוח אותך ימים ובסוף גם לא לספק פתרון כמו שסלקום הדגימה במקרה הזה.

3. באתרים של הספקיות השונות ישנן רשימה של מתאמי סיב (ONT/ONU) נתמכים. אתה גם יכול לשאול פה בפורום מה מומלץ פר ספק תשתית\מהירות, ואיזה נתב כדאי לצרכים שלך.

תתחיל מזה ושיהיה בהצלחה.

borsood
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 343
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 47 פעמים

שליחה #3 

מעבר לציוד פרטי לא יפתור בהכרח את הבעיות שלך אם אתה לא מבין מה צריך לעשות. אם תתאר יותר בפירוט מה אתה מנסה להשיג, מה עשית ולמה אתה חושב שזה לא עובד, אולי יוכלו לעזור לך לפני שתרוץ לשפוך כסף על ציוד ולהשאר באותה נקודה.

zaviv
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1566
נתן תודות: 114 פעמים
קיבל תודות: 60 פעמים

שליחה #4 

אני גם ניתקלתי בבעיה זו עד לפני מספר חודשים התחזרתי ל- PS5 מרחוק
פתאום זה הפסיק לעבוד לי
האם הסתדרת בסוף ? האם יש לך רשימת פורטים שצריך לפתוח?

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78763
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 785 פעמים
קיבל תודות: 5371 פעמים

שליחה #5 

יש סדרה של פעולות שצריך תמיד לעשות במצב הזה

1. לבדוק אם אתה מאחורי Nat כפול. אתה צריך גישה להגדרות של הראוטר ולראות מה הכתובת שהוא רואה ב wan. אחרי זה תוודא שבאחד מאתרי ה what is my ip אתה מקבל את אותו מספר בדיוק.

אם אתה מאחורי Nat של הספקית, אין בכלל טעם להתקדם. אתה חייב שהם יסירו את זה מיד.

2. תוודא שהם לא שמו אותך מאחורי הגנה או firewall נוסף.

3. בראוטר תגדיר הפניה מפורט חיצוני לפורט הפנימי (לרוב זה אותו מספר) של ה ps5

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”