שרשור תגובות: נפילת אינטרנט וסלולר ארצית ברשת סלקום: כך תתקנו את זה!
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78811
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5382 פעמים
- oferlaor
- מנהל

- Jabberwock
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1322
- נתן תודות: 71 פעמים
- קיבל תודות: 162 פעמים
מאיפה הקביעה הזאת?...
בינה מלאכותית היא בבחינת "אֲנִי בִינָה לִי גְבוּרָה" (משלי פרק ח', פסוק י"ד)
- AvivMustaky
- כתב

- תגובות: 718
- נתן תודות: 233 פעמים
- קיבל תודות: 271 פעמים
השאלה מה עדיף? שגוגל ידעו לאן אני גולש או סלקום?
מבחינתי התשובה ברורה
מבחינתי התשובה ברורה
- oferlaor
- מנהל

בדקתי. גלישה עם openDNS (אני לרוב משתמש ב-cloudflare 1.1.1.1) מהירה בפתיחה של אתר חדש ביחס ל-DNS של הספקיות.
היסטורית זה היה בעייתי - ה-DNS המקומי מבטיח זיהוי נכון יותר של GEO (אם היה לאתר כמה גרסאות ב-CDN שונים ברחבי העולם) וה-DNS המקומי היה מהיר יותר בגלל route קצר מאוד לספקיות. בפועל הספקיות היו מרימות שרתים מאוד איטיים ל-DNS והם היו איטיים וכבדים. משמעות הדבר שפתיחת אתר חדש היה לוקח יותר זמן ללא סיבה מיוחדת. כל הספקיות openDNS גם סידרו את נושא ה-geo location ולכן כיום ההמלצה (שלי) היא לעבור לספקית ה-openDNS שהפינג אליה הוא הקצר ביותר אליכם.
מבחינת security זה כמו שאביב אומר, על מי אתה סומך פחות...
היסטורית זה היה בעייתי - ה-DNS המקומי מבטיח זיהוי נכון יותר של GEO (אם היה לאתר כמה גרסאות ב-CDN שונים ברחבי העולם) וה-DNS המקומי היה מהיר יותר בגלל route קצר מאוד לספקיות. בפועל הספקיות היו מרימות שרתים מאוד איטיים ל-DNS והם היו איטיים וכבדים. משמעות הדבר שפתיחת אתר חדש היה לוקח יותר זמן ללא סיבה מיוחדת. כל הספקיות openDNS גם סידרו את נושא ה-geo location ולכן כיום ההמלצה (שלי) היא לעבור לספקית ה-openDNS שהפינג אליה הוא הקצר ביותר אליכם.
מבחינת security זה כמו שאביב אומר, על מי אתה סומך פחות...
- Jabberwock
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1322
- נתן תודות: 71 פעמים
- קיבל תודות: 162 פעמים
גם אני חושב ככה. עדיף שסלקום ידעו איפה אני גולש מאשר גוגל. וגם לא openDNS.18/12/2025 15:19AvivMustaky כתב: השאלה מה עדיף? שגוגל ידעו לאן אני גולש או סלקום?
מבחינתי התשובה ברורה...
לגבי מה יותר מהיר:
שאני בדקתי את זה, זה היה אחרת.
אצל הספקית זה הכי מהיר, אבל תלוי איזו ספקית.
פרטנר - 22ms בשאילתה לאתר חדש.
גילת טלקום - היה יחסית איטי. במיוחד שרת ה-DNS השני שלהם היה בעייתי.
ב-CloudFlare עם HTTPS אתה מקבל ממוצע 60ms (בדיקה שלי ועוד חבר פה בפורום). כנראה שאפשר להוריד עוד 15ms אם משתמשים ב-UDP.
אז לדעתי התשובה גם ברורה. השתמשו ב-DNS של הספקית או ב-CloudFlare. זה מה שאני מציע.
בינה מלאכותית היא בבחינת "אֲנִי בִינָה לִי גְבוּרָה" (משלי פרק ח', פסוק י"ד)
- AvivMustaky
- כתב

- תגובות: 718
- נתן תודות: 233 פעמים
- קיבל תודות: 271 פעמים
לא בטוח שהתשובה הברורה שלי היא התשובה הברורה שלך.18/12/2025 17:35Jabberwock כתב: גם אני חושב ככה. עדיף שסלקום ידעו איפה אני גולש מאשר גוגל. וגם לא openDNS.
לגבי מה יותר מהיר:
שאני בדקתי את זה, זה היה אחרת.
אצל הספקית זה הכי מהיר, אבל תלוי איזו ספקית.
פרטנר - 22ms בשאילתה לאתר חדש.
גילת טלקום - היה יחסית איטי. במיוחד שרת ה-DNS השני שלהם היה בעייתי.
ב-CloudFlare עם HTTPS אתה מקבל ממוצע 60ms (בדיקה שלי ועוד חבר פה בפורום). כנראה שאפשר להוריד עוד 15ms אם משתמשים ב-UDP.
אז לדעתי התשובה גם ברורה. השתמשו ב-DNS של הספקית או ב-CloudFlare. זה מה שאני מציע....
יותר נכון הפוכה

- oferlaor
- מנהל

כמה דברים.
1. מבחינת מהירות יש תמיד ל dns המקומי יתרון בפינג. זה לא אומר שיש יתרון במהירות. המהירות תלויה בעומס ובחוזק של המכונות dns המקומיות. לרוב מדובר בשרתים ישנים שהחברות לא מעדכנים (מה גם שהיתרון בחיפוש הוא הקרבה ל backbone שלהם) ולכן במבחן התוצאה (כמה זמן לוקח לעשות dns lookup) יש יתרון לספקיות openDNS.
2. בארה״ב יש הרבה דוגמאות למעקב על ידי הספקית המקומית. לאור ההפיכה המשטרית לא בטוח שבארץ לא נראה את זה גם. כבר יש דוגמאות לחסימות בארץ של אתרים לא חוקיים אבל בעתיד זה תקדים לחסימות גם מסיבות אחרות .
3. עם openDNS הספקית המקומית לא תדע בדיוק מה אתה עושה (היא יכולה לנחש לפי אופן הפעילות וכתובות ה ip) אבל dns לא רק קל לפיענוח הוא גם קל למעקף ופריצה.
4. מי שממש פרנואיד יכול להשתמש בשירות dns over tls שהוא אמנם איטי יותר אבל מאובטח לחלוטין מול הספקית המקומית.
5. יש open DNS מכוון הגנה הורית, הגנה נגד אתרים מפוקפקים (מבחינת האבטחה) ואפילו נגד פרסומות.
כל אחד שיעשה מה שמתאים לו.
1. מבחינת מהירות יש תמיד ל dns המקומי יתרון בפינג. זה לא אומר שיש יתרון במהירות. המהירות תלויה בעומס ובחוזק של המכונות dns המקומיות. לרוב מדובר בשרתים ישנים שהחברות לא מעדכנים (מה גם שהיתרון בחיפוש הוא הקרבה ל backbone שלהם) ולכן במבחן התוצאה (כמה זמן לוקח לעשות dns lookup) יש יתרון לספקיות openDNS.
2. בארה״ב יש הרבה דוגמאות למעקב על ידי הספקית המקומית. לאור ההפיכה המשטרית לא בטוח שבארץ לא נראה את זה גם. כבר יש דוגמאות לחסימות בארץ של אתרים לא חוקיים אבל בעתיד זה תקדים לחסימות גם מסיבות אחרות .
3. עם openDNS הספקית המקומית לא תדע בדיוק מה אתה עושה (היא יכולה לנחש לפי אופן הפעילות וכתובות ה ip) אבל dns לא רק קל לפיענוח הוא גם קל למעקף ופריצה.
4. מי שממש פרנואיד יכול להשתמש בשירות dns over tls שהוא אמנם איטי יותר אבל מאובטח לחלוטין מול הספקית המקומית.
5. יש open DNS מכוון הגנה הורית, הגנה נגד אתרים מפוקפקים (מבחינת האבטחה) ואפילו נגד פרסומות.
כל אחד שיעשה מה שמתאים לו.
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46352
- נתן תודות: 1966 פעמים
- קיבל תודות: 5072 פעמים
מה הבעיה עם זה שגוגל ידעו לאיפה אתם גולשים?
אתם חושבים שזה באמת מעניין אותם ברמת פרט?
אתם חושבים שזה באמת מעניין אותם ברמת פרט?
- oferlaor
- מנהל

הם יודעים ממילא דרך 70 השירותים האחרים שהם בנו. כרום שלהם. גוגל שלהם. באתרים עצמם יש שירותי פרסום עם מעקב שלהם. יש להם פונטים באתרים שמזהים אתכם.