התחדשתי ברמקולי גובה

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
niguy פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 302
שם מלא: גיא
נתן תודות: 117 פעמים
קיבל תודות: 77 פעמים

שליחה #1 

מאז ומתמיד הייתי עם מערך של 5.1 בסלון. גם כשנכנסו פורמטי האודיו המתקדמים והתחילה תמיכה במערך 7.1 לא הוספתי זוג רמקולים נוסף כי הסלון שלי לא ממש התאים לזה, למרות שקצת ביאסה אותי הידיעה שאני מנצל רק 5.1 מתוך 9.1 שהרסיבר מגביר.

מפה לשם הגיע פורמט האטמוס לחיינו, והתחיל הדגדוג המוכר. איכשהו השתעשעתי ברעיון של רמקולים בתקרה אבל מהר מאוד זה ירד מהפרק ונשארה האופציה של front height.

אחרי שקראתי את הפוסט של @avihuli לגבי ה svs ultra elavation די ננעלתי על הרעיון ולאור הרכישה לפני שנה של svs ultra pinaccle היה ברור שזה יהיה הרמקול, בנוסף ליכולות ההתקנה הורסטיליות שלו.

וואסטאפ קצר לגורם העיקרי למינוס בבנק בשלוש שנים האחרונות, הלא הוא @MAY-FUTURE האלוף :) ואחרי כמה ימים הגעתי לאסוף את הרמקולים.

להגיע לפיוצ'ר ולפגוש את הצוות זו תמיד חוויה מעבר לרכישה עצמה. העברתי שעה בשיחה עם דור וחנוך ומפה לשם גם קיבלתי מדור הדגמת יכולות קצרה של המגבר הבכיר המשולב של לינגדורף (יש לי הרגשה שזה יהיה נושא הפוסט הבא שלי אי שם בעתיד).

לא היה לי חשק לחצוב בקיר, רציתי עבודה מהירה ומינימום לכלוך, לכן העברתי את הכבילה בתעלות אצבע דקות. ההתקנה עצמה קלילה ביותר - הרמקולים מגיעים עם כל מה שצריך כולל tamplate מקרטון להתאמה נוחה על הקיר. הרמקול עצמו מסיבי, די כבד, בנוי לתפארת.תענוג.

ברסיבר הגדרתי את הרמקולים כ FRONT HEIGHT וכמובן כיול מחדש.

ואיך שומעים?

למרות שזה לא מערך אטמוס "רשמי", הבמה הקדמית קיבלה נפח וגובה שאי אפשר להתעלם ממנו. בפסקול אטמוס מרגישים מעולה את האפקטים, ובפסקול שהוא לא אטמוס, המקודד AURO-3D בימאהה שלי עושה יופי של עבודה. גם בהופעות חיות התוספת מאוד מורגשת, הכל קיבל נפח הרבה יותר גדול, הקהל, הנגנים, כיף גדול.

אני לא באמת יודע איך נשמע אטמוס בהתקנה תקרתית אבל במצב הנוכחי זה מה יש וזה מעולה מבחינתי.

אגב, רק אחרי ההתקנה עברה בי מחשבה שחבל שלא בדקתי אותם בתור רמקולים אחוריים, רק כדי להשוות לבי-פולאריים הנוכחים שלי. אולי ברגע של שיעמום אבדוק את זה.

ואיך אפשר בלי קצת תמונות לנפש:
רשימת הציוד: yamaha rx-a6a|svs ultra evolution pinnacle|svs ultra center|svs ultra elavation|monitor audio rx-fx bronze|svs pb-2000 pro|dune hd homatics|marantz cd5000

niguy פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

התחדשתי ברמקולי גובה

שליחה #2 

תמונות נוספות:
רשימת הציוד: yamaha rx-a6a|svs ultra evolution pinnacle|svs ultra center|svs ultra elavation|monitor audio rx-fx bronze|svs pb-2000 pro|dune hd homatics|marantz cd5000

sigamore
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4935
נתן תודות: 513 פעמים
קיבל תודות: 688 פעמים

שליחה #3 

נראה 💥 תתחדש ותהנה !!
די טעלעוויזיע קאָסטן מיר וועגן פופצן טויזנט פונט !

MAY-FUTURE
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 230
נתן תודות: 70 פעמים
קיבל תודות: 73 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #4 

איזה כיף.
גיא אתה איש מיוחד. לקוח שהוא משפחה.
תודה רבה על המילים החמות. מחכים לך תמיד גם אם תבוא בלי אשראי !!!
מאי,פיוצ'ר אודיו וידאו, מנהל חנות.
SVS
Steinway & Sons
LYNGDORF
TRINNOV
Dali
RUIPRO
050-4440109

Moshe984
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1500
נתן תודות: 353 פעמים
קיבל תודות: 253 פעמים

שליחה #5 

הם מעולים תתחדש, הם טובים מהאחוריים שלך וגם טובים מאוד בתוד קדמיים, מנסיון אישי.

FastandFurious
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5136
נתן תודות: 1061 פעמים
קיבל תודות: 695 פעמים

שליחה #6 

יפה מאוד, תתחדש ותהנה מלא
Perlisten R7T
Accuphace E480
.............
PSA S1813
ElipsonPlanet L
Morel Sp3 Mk2
Lg C1 83
Zidoo

niguy פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #7 

10/12/2025 16:13  
MAY-FUTURE כתב:
איזה כיף.
גיא אתה איש מיוחד. לקוח שהוא משפחה.
תודה רבה על המילים החמות. מחכים לך תמיד גם אם תבוא בלי אשראי !!!
...
אלוף אתה. הרווחתם את זה ביושר,באמת.
וידוע.. :)

niguy פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #8 

10/12/2025 17:45  
Moshe984 כתב:
הם מעולים תתחדש, הם טובים מהאחוריים שלך וגם טובים מאוד בתוד קדמיים, מנסיון אישי.
...
תודה רבה. אין לי ספק שהם טובים יותר מהאחוריים שלי, אבל יש פה שאלה של התאמה למיקום על קיר אחורי צמוד לספה. בהזדמנות אבדוק גם את זה

masteraudio
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1471
נתן תודות: 242 פעמים
קיבל תודות: 322 פעמים

שליחה #9 

תתחדש ותהנה המון!!!
עשית בחירה מצויינת – ה-SVS Ultra Elevation הם שדרוג מושלם לכל מי שנכנס לעולם האטמוס כמו שצריך.
שתהנה מכל רגע, מכל אפקט ומכל סצנה שעכשיו תישמע אחרת לגמרי.

וכמובן שאפו ענק לפיוצ'ר – דור, חנוך, מאי והצוות… כמו תמיד שירות של ליגה אחרת וחוויית קנייה שמרגישה כמו בית.
רק בשמחות ושיהיה המון הנאה מהמערכת החדשה!
TRINNOV ALT-16
SVS ULTRA CENTER
SVS ULTRA PINNACLE
SVS SB3000 REVOLUTION X2
YAMAHA MX-A5000

Akila
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 279
שם מלא: Joel Strikovsky
נתן תודות: 90 פעמים
קיבל תודות: 67 פעמים

שליחה #10 

עבודה יפה ונקייה. כמעט ולא רואים את התעלות.
אני משוכנע שהאישה מרוצה :)
אני לא סובל מאי שפיות, אני נהנה ממנה.
פעם סבלתי מפיצול אישיות, היום אנחנו מרגישים הרבה יותר טוב.
רשימת הציוד: Denon X3800H | (A1 Evo AcoustiX) | Speakers layout: 7.1.4 | TCL 75C935 | 4K Video: Nvidia Shield 2019 Pro & Homatics R 4K Plus | Android TV | Ugoos AM6B+ | CoreELEC NG (avdvplus R9)

niguy פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #11 

10/12/2025 19:04  
Akila כתב:
עבודה יפה ונקייה. כמעט ולא רואים את התעלות.
אני משוכנע שהאישה מרוצה :)
...
תודה רבה! שמע, אשתי היא זן נדיר בכל מה שכרוך בשגעון הזה. היא אפילו זו שדוחפת אותי בכל הרכישות, אז אפשר לומר שזכיתי

mulder
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7639
נתן תודות: 485 פעמים
קיבל תודות: 885 פעמים

שליחה #12 

10/12/2025 19:48  
niguy כתב:
תודה רבה! שמע, אשתי היא זן נדיר בכל מה שכרוך בשגעון הזה. היא אפילו זו שדוחפת אותי בכל הרכישות, אז אפשר לומר שזכיתי
...
תתחדש, נראה טוב.
לא הייתי מחליף את המוניטור אודיו, ה svs יתנו סאונד ישיר מדי ואם אני מבין הם מיועדים בעיקר למיקום גבוה. אבל בשביל העניין תנסה אותם במקום, תגיד לנו מה דעתך.

avihuli
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8994
נתן תודות: 1565 פעמים
קיבל תודות: 1347 פעמים

שליחה #13 

חחח, שמחתי לעזור...
(אפילו שלא ידעתי).
תתחדש, רמקול ליגת על חלל.
7.1.2 | SVS Ultra Evolution: Bookshelf / Center / Elevation, Focal Bird, M&K M40T, SB-3000 R.
.
רשימת הציוד: LG 77C9 | Yamaha RX-A2050 / BD-A1020, Emotiva BasX A-150 | Xbox X, Wii | SVS SoundPath Cable: Subwoofer / RCA / Ultra Speaker | HDMI Cable: RuiPro 8K Fiber Active Optical 2.1 / Ultra High Speed

niguy פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #14 

10/12/2025 20:14  
mulder כתב:
תתחדש, נראה טוב.
לא הייתי מחליף את המוניטור אודיו, ה svs יתנו סאונד ישיר מדי ואם אני מבין הם מיועדים בעיקר למיקום גבוה. אבל בשביל העניין תנסה אותם במקום, תגיד לנו מה דעתך.
...
כן, זה גם מה שאני חושב. מצד שני, המבנה המשופע המיוחד של הרמקול מאפשר לתלות אותו אופקית עם השיפוע כלפי המאזין, אז יכול להיות אפקט מעניין..שווה בדיקה

niguy פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #15 

10/12/2025 20:42  
avihuli כתב:
חחח, שמחתי לעזור...
(אפילו שלא ידעתי).
תתחדש, רמקול ליגת על חלל.
...
חחחח שמע, באת לי בול עם הגבוהים הקדמיים שמחוברים לרסיבר ימאהה, בדיוק המצב אצלי. הייתי רק צריך לראות שיש עוד מישהו שתלה אותם בצורה הזאת כדי לקבל חוות דעת וחיזוק :D

avihuli
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #16 

וואלה, "באתי בול" זה תרתי משמע הייתי אומר...

רק העניין שאצלי הם תלויים על הצד ובגובה 1.80 ולא כמו אצלך צמודי תקרה. אם תרצה לבדוק בתור אחוריים אצלך זו התצורה המומלצת (על הצד).
אין ספק, רמקול וורסיטלי ובשרני מאוד.
7.1.2 | SVS Ultra Evolution: Bookshelf / Center / Elevation, Focal Bird, M&K M40T, SB-3000 R.
.
רשימת הציוד: LG 77C9 | Yamaha RX-A2050 / BD-A1020, Emotiva BasX A-150 | Xbox X, Wii | SVS SoundPath Cable: Subwoofer / RCA / Ultra Speaker | HDMI Cable: RuiPro 8K Fiber Active Optical 2.1 / Ultra High Speed

Mad
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 946
נתן תודות: 293 פעמים
קיבל תודות: 308 פעמים

שליחה #17 

תתחדש ואין ספק שתהנה

אחלה חבר'ה בפיוצ'ר
ARENDAL SPEAKERS
LCR-1723
SRND-1723S
Back-1961 monitors
Height-1961
SUB-1723-2S
Anthem MRX-1140

Nba
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10038
נתן תודות: 549 פעמים
קיבל תודות: 575 פעמים

שליחה #18 

תתחדש, נראה מעולה! בטוח שזה גם נשמע ככה, אחלה ציוד.
וכן, אין על מאי👌
רשימת הציוד: TV:LG77C1|AppleTV|Nvidia Shield pro|Denon 4500H|SVS: Prime Tower-Center Ultra Evolution-Subwoofer PB-3000 Revolution|Surround:Fluance Bipolar|Atmos:Morel Sp2

Darklord
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 213
נתן תודות: 33 פעמים
קיבל תודות: 33 פעמים

שליחה #19 

תתחדש!!! אין כמו פיוצ'ר

avihuli
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #20 

מרים לך שוב פעם.
רק שתדע בשרשור השני, התמונות יותר מחמיאות 🤣
.

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”