עד היום הכנתי קפה עם ב AERO PRESS אבל מתחשק לי להשתדרג
לפני כמה ימים קיבלתי מכונת אספרסו GRAN GAGGIA - מצרף תמונה. מכונה לפי מה שאני מבין בת בערך 20 שנה פלוס..
יש לי מטחנת קפה GAGGIA MDF.
מישהו מכיר במקרה את המכונה שקיבלתי ויודע לומר מה איכותה?
הספקתי להכין כמה כוסות וסה"כ אני די מבסוט. יכול להיות שהדרישות שלי לא גבוהות כרגע אבל אני כן מרגיש ומרוצה מהשדרוג בין הפילטר להפוך/אספרסו. חשוב לציין שאני שותה עם/על בסיס חלב
אז למה דחוף לי להתייעץ פה ועכשיו ? כי בעוד כמה שבועות יכולים להביא לי מגרמניה מכונה/מטחנה (יד2 באיביי נגיד)
אז אני חושב האם כדאי מאוד לנצל את ההזדמנות ואם כן איך ובמה לשדרג.
ממה שהספקתי לחקור למכונה שלי אין מד טמפ' אז לא ניתן לדעת בדיוק מתי הגיעה לטמפ' הנכונה אם הבנתי נכון.
אני לא חושב שאני רוצה מכונה עם PID בגלל שאם הבנתי נכון צריך מרכך מים שאין לי מקום/רצון להתעסק עם זה. ובכלל מעדיף מכונה שממלאים אותה במים מאשר כזו עם הזנה של צינור מים כל הזמן (אם זה משמעותי אוכל לדאוג להזנה כפי שיש למקרר)
בקיצור , מה ממליצים - לשדרג קודם את המכונה או את המטחנה או גם וגם או שום דבר ?
עוד דברים להתחשב בהם:
* תקציב פלוס מינוס - 2000 ש"ח למכונה, אם מתאפשר בפחות מה טוב במיוחד שאין לי בעיה לרכוש משומש
* רק אני שותה בבית קפה ומדובר בכוס/שתיים ביום
* חשוב לי שהמכונה ( המטחנה גם בעיקרון, פשוט אולי אעלה פוסט נפרד) תהיה קומפקטית ככל שניתן בגלל מעט על השיש.
ה GRAN GAGGIA ממש קטנה - 20 רוחב, 23 עומק ו 29 גובה.
* אגב המטחנה נמצאת על האי כרגע לא ליד כי ככה נשאר יותר מקום לבישולים ליד המכונה . כלומר אני חושב/מניח שזה שהמכונה והמטחנה הם נפרדים מאפשר לי גמישות במיקום המטחנה ואולי משאיר לי יותר מקום על השיש.
* חשוב לי שהמכונה תתחמם מהר ויהיה ניתן להכין כוס קפה בפרק זמן קצר יחסית כמו או קרוב לזו שאפשר באוטומטית (אם הבנתי נכון)
תודה רבה למי שקרא ותודה מראש על התגובות