למה מסכי OLED LG כל כל יקרים בישראל?
הסתכלתי על מסכי TCL mini led, ובעצת חבר אני גם מסתכל על LG OLED.
אני תמיד אוהב לעשות בנצמק באמצעות אמזון או בסט ביי ארהב.
ההבדל זעזע אותי.
למשל ההפרש שם בין סדרת LG C5 77 לבין TCL 75 QM8K שזה כמעט C8K, מזערי.
שוב לא סדרת G או M. סדרת LG C שזה נניח mid או premium low לעומת TCL סדרה 8.
למשל הLG 77 C5 מחיר מקורי 2000דולר כרגע ב1800דולר (יצכן שזה כבר הנחת בלאק פריידי, לא בדקתי) נניח לעומת TCL 75QM8K ב2000 דולר.
מפה לדעתי יש שתי אפשרויות -
1. הסינים מוכרים לישראל בזול - סופגים מיסים, משהו.
2. היבואן של LG ( וגם של סוני) ממצב את המסכים האלה מממש יקר.
3. שתי התשובות נכונות.
יש דרך להוזיל את הLG? כי המחירים של ה77 C הזויים ונראה לי שלרדת לסדרה B זה לא.
ההבדל זעזע אותי.
למשל הLG 77 C5 מחיר מקורי 2000דולר כרגע ב1800דולר (יצכן שזה כבר הנחת בלאק פריידי, לא בדקתי) נניח לעומת TCL 75QM8K ב2000 דולר.
3. שתי התשובות נכונות.
יש דרך להוזיל את הLG? כי המחירים של ה77 C הזויים ונראה לי שלרדת לסדרה B זה לא.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78768
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5372 פעמים
המיסוי בישראל שונה, השילוח שונה וגם הרווחיות של כל חברה אחרת.
בארה"ב החברות מתמחרות הרבה יותר אגרסיבי.
בארה"ב החברות מתמחרות הרבה יותר אגרסיבי.
- גלובל
- חבר ותיק

- תגובות: 1285
- נתן תודות: 57 פעמים
- קיבל תודות: 154 פעמים
אחוז מע"מ בארה"ב (או ליתר דיוק – מס המכירה) נע בין 2.9% בקולורדו ועד ל-7.25% בקליפורניה ,
לעומת 18% המע"מ אצלנו , השוק בארה"ב גדול ותחרותי בהרבה ...יש סיילים ויש מכירות מיוחדות בחגים סופי שבוע מיוחדים .
גם הדגמים שנמכרים לארץ שונים מהדגמים לשוק האמריקאי - קנדי - מקסיקני ...
לעומת 18% המע"מ אצלנו , השוק בארה"ב גדול ותחרותי בהרבה ...יש סיילים ויש מכירות מיוחדות בחגים סופי שבוע מיוחדים .
גם הדגמים שנמכרים לארץ שונים מהדגמים לשוק האמריקאי - קנדי - מקסיקני ...
והיה גם את הגאון לפיד שהרים את המיסוי לטלוויזיות מעל 50" ל30% במקום 15%
אני מזמין את כולם להיכנס לאתר האמריקאי החביב עליהם ולבדוק מחיר. כן - מחיר בארהב הוא ללא מיסים שתלויים במדינה. יודע, מכיר. גם הייתי כמה וכמה פעמים. יש גם תצהיר שלם על כל מוצר בקליפורניה.
אני לא בא להטריל.
אם מישהו יכול להסביר לי איך שני מסכים באותו מחיר MSRP מה שנקרא , בארץ מקבלים הפרש כזה?
אני רוצה להבין לא רק את המחיר אלא את ההפרש, הדלתא.
אני לא בא להטריל.
אם מישהו יכול להסביר לי איך שני מסכים באותו מחיר MSRP מה שנקרא , בארץ מקבלים הפרש כזה?
אני רוצה להבין לא רק את המחיר אלא את ההפרש, הדלתא.
מבלי להסתכל על המחירים והפרשיהם: השוואה לארה"ב שגויה מהיסוד מכל הטעמים שכבר נאמרו, וגם כי ישראל היא (בערך) חלק מאירופה. תשווה למדינות אירופאיות עם אוכלוסיה דומה לזו הישראלית: פורטוגל, אוסטריה, שווייץ, צ'כיה, נגיד שגם דנמרק והולנד- ואז תחזור עם מסקנות שיתכן שיתמכו בטענה המקורית שלך ויתכן גם שלא
באתר אלקטרוניקה מוביל בצכיה - המחירים שציינתי למעלה דומים, יש הבדל 100 דולר בין הדגמים.
סהכ המחירים יקרים ממחירי אמזון ארהב המלאים ללא מבצע והנטולי מיסים בכ10% עד 15%. למיטב זכרוני האתר הזה כולל מעמ צ'כי, אולי טועה, הזמנתי פעם מהם בעבר. לא מצויינת שיש הנחה כלשהיא, כל אתר סביר מפרסם כשיש. הנחה מה המחיר המקורי וכו.
במדיה מרקט גרמניה גם המצב דומה מאוד. יש שני דגמים של C5 77 LG אינץ אגב.
סהכ המחירים יקרים ממחירי אמזון ארהב המלאים ללא מבצע והנטולי מיסים בכ10% עד 15%. למיטב זכרוני האתר הזה כולל מעמ צ'כי, אולי טועה, הזמנתי פעם מהם בעבר. לא מצויינת שיש הנחה כלשהיא, כל אתר סביר מפרסם כשיש. הנחה מה המחיר המקורי וכו.
במדיה מרקט גרמניה גם המצב דומה מאוד. יש שני דגמים של C5 77 LG אינץ אגב.
עשיתי השוואה קטנה מול פורטוגל והמסקנה שלי היא שרק TCL מוכרת במחירים הוגנים בארץ. האחרים (דגמתי את LG וסוני, יתכן שסמסונג תפתיע לטובה, ניתן לזה 5% סיכוי) גובים 15-17% רווח נוסף על גבו של הצרכן הישראלי. מבחינה צרכנית בלבד: קנו TCL
ראוי לזכור בהקשר זה שהחבר הג'ינג'י, מרביץ שיעורי מכס דיפרנציאליים תלויי מדינת יבוא לארה"ב. ואת הסינים הוא אוהב לדפוק עם שיעורי מכס גבוהים יחסית לאחרים, לרבות הקוריאנים שאותם הוא מסמפט יותר. אצלנו ככל שידוע לי המכס אחיד. כלומר לא ש LG יקרים יחסית יותר כאן, אלא ש TCL יקרים יותר יחסית לאמריקנים.03/11/2025 13:30MrMoris כתב: הסתכלתי על מסכי TCL mini led, ובעצת חבר אני גם מסתכל על LG OLED.
ההבדל זעזע אותי.
3. שתי התשובות נכונות.
יש דרך להוזיל את הLG? כי המחירים של ה77 C הזויים ונראה לי שלרדת לסדרה B זה לא....
יש משהו שלא יקר בארץ? אין תחרות אמיתית ואין שום פיקוח. יש יבואנים בלעדיים שלרוב מתמחרים איך שבא להם כי אם אפשר להרוויח יותר אז למה לא...
זה לא מתבטא רק בטלוויזיות אלא בכל המוצרים, ממזון בסיסי, ביגוד, מוצרי צריכה ועד מכוניות.
אנחנו הפראיירים בעל כורחנו כי אין לנו אופציות אחרות.
זה לא מתבטא רק בטלוויזיות אלא בכל המוצרים, ממזון בסיסי, ביגוד, מוצרי צריכה ועד מכוניות.
אנחנו הפראיירים בעל כורחנו כי אין לנו אופציות אחרות.
- kuku1000
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 768
- שם מלא: ארי בן משה
- נתן תודות: 8 פעמים
- קיבל תודות: 34 פעמים
אני יבואן של מחשבים, אני מוכר לדילר מחשב נייד ב2500 ש"ח והוא מוכר ב4500 ש"ח! ,אני מתקן מחשב ב700 ש"ח והוא לוקח על אותה עבודה 1300 ש"ח!. לשאלתי אם לא נראה לו שהגזים קצת הוא עונה הם משלמים... וזה לדעתי שורש הבעיה, אנחנו צרכנים גרועים
פיהוק זה הדרך של הגוף להגיד שיש לך פחות מ20% סוללה
אם תמכור אך ורק ישירות לצרכן באונליין?
מודל טסלה בארהב. יש מצב שאתה מוכר הרבה, וחותך יד חמדנית בדרך.
ברור שאנחנו צרכנים גרועים. פה בשרשור אתה רואה את הדוגמא לזה.
ערימת תירוצים של חברי פורום -
א. לפיד דפק פה מיסוי.
ב. יש מיסוי גבוה על מסכים סיניים בארהב (בגלל זה המחיר שלהם גבוה שם ואמור להיות נמוך יותר), ובארץ אין הבדל מיסוי אז יש דלתא.
ג. הדגמים בארהב שונים. אלקטרוניקה זה שולי עד לא נכון ! רוב המסכים זה 110/220V. אין תקינה מיוחדת לדעתי בארץ. נדמה לי שלפני שנים י שלום וחבריו הביא סמסונג אמריקאי.
אז או שהעלויות יבוא לא כאלה גדולות. או שהסינים מוכרים פה ליבואן פה במחירי עלות/הפסד. אם היתה רשות תחרות ושר כלכלה נורמליים, היינו יודעים מה נכון.
אגב, אם רק 5אחוז מהמכשירים אמוריפ לקבל שירות, אז העלות שירות לא כזאת גבוהה.
אבל כשבודקים מחירים באירופה, רואים ששם המחירים גם דומים בין הסינים לקוריאנים והיפנים.
מה כן יודעים - שמחירי אלקטרוניקה בארץ יחסית סבירים במיוחד באילת, במיוחד כשיש גם יבוא מקביל.
שעוני סמסונג, יותר זול באילת מאשר אמזון לפני מס מקומי!!
אז? יש שיר הגששים וביצוע מחודש של הדג נחש "עובדים עלינו".
מודל טסלה בארהב. יש מצב שאתה מוכר הרבה, וחותך יד חמדנית בדרך.
ברור שאנחנו צרכנים גרועים. פה בשרשור אתה רואה את הדוגמא לזה.
ערימת תירוצים של חברי פורום -
א. לפיד דפק פה מיסוי.
ב. יש מיסוי גבוה על מסכים סיניים בארהב (בגלל זה המחיר שלהם גבוה שם ואמור להיות נמוך יותר), ובארץ אין הבדל מיסוי אז יש דלתא.
ג. הדגמים בארהב שונים. אלקטרוניקה זה שולי עד לא נכון ! רוב המסכים זה 110/220V. אין תקינה מיוחדת לדעתי בארץ. נדמה לי שלפני שנים י שלום וחבריו הביא סמסונג אמריקאי.
אז או שהעלויות יבוא לא כאלה גדולות. או שהסינים מוכרים פה ליבואן פה במחירי עלות/הפסד. אם היתה רשות תחרות ושר כלכלה נורמליים, היינו יודעים מה נכון.
אגב, אם רק 5אחוז מהמכשירים אמוריפ לקבל שירות, אז העלות שירות לא כזאת גבוהה.
אבל כשבודקים מחירים באירופה, רואים ששם המחירים גם דומים בין הסינים לקוריאנים והיפנים.
מה כן יודעים - שמחירי אלקטרוניקה בארץ יחסית סבירים במיוחד באילת, במיוחד כשיש גם יבוא מקביל.
שעוני סמסונג, יותר זול באילת מאשר אמזון לפני מס מקומי!!
אז? יש שיר הגששים וביצוע מחודש של הדג נחש "עובדים עלינו".
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78768
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5372 פעמים
- firebird
- חבר ותיק

- תגובות: 1488
- שם מלא: firebird
- נתן תודות: 24 פעמים
- קיבל תודות: 30 פעמים
אפשר לקנות ממך ישירות ולחסוך את המתווך בדרך?24/11/2025 8:07kuku1000 כתב: אני יבואן של מחשבים, אני מוכר לדילר מחשב נייד ב2500 ש"ח והוא מוכר ב4500 ש"ח! ,אני מתקן מחשב ב700 ש"ח והוא לוקח על אותה עבודה 1300 ש"ח!. לשאלתי אם לא נראה לו שהגזים קצת הוא עונה הם משלמים... וזה לדעתי שורש הבעיה, אנחנו צרכנים גרועים...
אין מסך מושלם! כן, אני יודע שפעם היה ......