ראוטר be multi fiber בזק, רשת 2.4 wifi
-
meninblack
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 194
- נתן תודות: 2 פעמים
- קיבל תודות: 12 פעמים
אני צריך לחבר כל מיני מכשירים שתומכים ברשת 2.4. הברירת מחדל עובדת על wifi 7, איך אני עושה זמנית רק רשת 2.4 לחבר את המכשירים ?
- sys_admin
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4301
- נתן תודות: 10 פעמים
- קיבל תודות: 898 פעמים
כמה דברים. תקן WIFI 7 עובד גם בתחום תדרים של 2.4GHZ. ברגע שמשודר SSID משותף לכמה תחומי תדרים, ההתקן שלא תומך בתחומי תדרים מסוימים, פשוט לא יתחבר לתחום זה ויתחבר למה שהם כן מסוגל, מכשירים שתומכים בתחומי תדרים שבהם ניתן להשיג מהירות חיבור יותר גבוהה יתחברו לתחום תדר זה. עד כה מאוד פשוט.26/11/2025 7:50meninblack כתב: אני צריך לחבר כל מיני מכשירים שתומכים ברשת 2.4. הברירת מחדל עובדת על wifi 7, איך אני עושה זמנית רק רשת 2.4 לחבר את המכשירים ?...
עכשיו לנושא אחר לגברי, שיכול להיות שזה בכלל מה שאתה מתכוון ולא מה ששאלת.
יש מכשירים, בעיקר כל מני צרות עקומות סיניות, שהבעיה שלהם היא אפילו לא בזה שהם תומכים רק בתחום תדרים 2.4GHZ ורק בתקני WIFI פרהיסטוריים, אלה בכך, אין להם מנגנון חיבור הגיוני לרשת, אלה שנדרש להשתמש לצורך זה באפליקציה עקומה בפלאפון בכדי לחבר אותם ואם זה לא מספיק, אז גם פלאפון צריך להיות מחובר תוך כדי כך לתחום תדרים זה של 2.4GHZ. דבר שפלאפון מתנגד וסלוד מכך.
בשביל להתמודד עם זה בפלופונים צריך בסך הכל להגדיר זמני את האפשרות להתחבר לתחום תדרים של 2.4GHZ . זה הכל. אין בכלל שום צורך לשנות כלום בנתב.
למשל בפלאפוני סמסונג ההגדרה זו נראית כך: זה המצב שקיים כבר יותר מעשור ואין בכך שום חידוש.