הבדל בן חיבור
חיבור אופטי - קואקסיאלי
הדימיון - שני חיבורים אלו נועדו להעברת מידע דיגיטלי.
השוני - ה"חומר" בו עובר המידע. בכבל קואקסיאלי המידע עובר דרך כבל נחושת, לעומת אופטי, בו המידע עובר באמצעות קרן אור.
ככל הידוע לי שימוש בחיבורים אלו מיועד בעיקר להעברת קול. ואין הבדל בינהם באיכות השמע. ההבדל היחיד, כאמור, צורת העברת המידע.
היתרון של חיבורים מהסוג הזה, הוא יכולת העברת הסראונד (5.1) בשימוש בכבל אחד.
לגבי שאלתך השנייה, אשאיר לשאר חברי הפורום...
הדימיון - שני חיבורים אלו נועדו להעברת מידע דיגיטלי.
השוני - ה"חומר" בו עובר המידע. בכבל קואקסיאלי המידע עובר דרך כבל נחושת, לעומת אופטי, בו המידע עובר באמצעות קרן אור.
ככל הידוע לי שימוש בחיבורים אלו מיועד בעיקר להעברת קול. ואין הבדל בינהם באיכות השמע. ההבדל היחיד, כאמור, צורת העברת המידע.
היתרון של חיבורים מהסוג הזה, הוא יכולת העברת הסראונד (5.1) בשימוש בכבל אחד.
לגבי שאלתך השנייה, אשאיר לשאר חברי הפורום...
1) לרוב השימוש בכבל אופטי מתבצע כאשר מכשיר ה-DVD רחוק מהרסיבר ואז יש חשש לניחות הסיגנל בקו רגיל כמו בקואקס.tbmh כתב:שלום לכולם
רציתי לדעת מה הבדל בן חיבור אופטי ל חיבור קואקסיאלי??
ומה טוב מבינהם למוזיקה ומה לסרטים.
ועוד שאלה
ישנם רסיברים שרשום עליהם מוכן ל-DVD-Audio למה הכוונה
שהוא תומך כבר בDVD-Audio ( לדוגמא פיונייר 811)ׁ...
2) אם רשום שהוא מוכן ל- DVD-Audio הכוונה שהוא יכול לתמוך במידע מרובב 5.1 של מוסיקה.
גיל בכר
רסיבר שתומך ב DVD-AUDIO או SACD פשוטו כמשמעו הוא מוכן לקבלת אות ממקור כגון DVD שתומך ב DVD-AUDIO או SCAD כמובן עם כותרים של מוזיקה תואמים שהוקלטו בשיטה זו לי למשל יש DVD כזה של פיוניר 757AI
לעומת זאת עם DVD שלא תומך בשיטה זו האופציה ברסיבר לא תופעל .
לעומת זאת עם DVD שלא תומך בשיטה זו האופציה ברסיבר לא תופעל .
גיל כתב:1) לרוב השימוש בכבל אופטי מתבצע כאשר מכשיר ה-DVD רחוק מהרסיבר ואז יש חשש לניחות הסיגנל בקו רגיל כמו בקואקס.להפך. הניחות קורה באופטי.tbmh כתב:שלום לכולם
רציתי לדעת מה הבדל בן חיבור אופטי ל חיבור קואקסיאלי??
ומה טוב מבינהם למוזיקה ומה לסרטים.
ועוד שאלה
ישנם רסיברים שרשום עליהם מוכן ל-DVD-Audio למה הכוונה
שהוא תומך כבר בDVD-Audio ( לדוגמא פיונייר 811)ׁ...
2) אם רשום שהוא מוכן ל- DVD-Audio הכוונה שהוא יכול לתמוך במידע מרובב 5.1 של מוסיקה....