כבל אינטרנט RJ45 בתקן CAT8 אינו תומך PoE
-
Jabberwock
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1303
- נתן תודות: 68 פעמים
- קיבל תודות: 157 פעמים
רציתי להזמין כמה כבלים מאלי-אקספרס, מסתבר שרוב הכבלים שנמכרים הם בתקן CAT8 עם אישור בדיקה של חברת Fluke. אבל רשום עליהם במפורש שאינם תומכים ב-PoE.
חקרתי קצת באינטרנט והעניין הוא שזה קשור לעובי של החוט, הכבלים החדשים מגיעים עם עובי חוט של 30AWG. ואני צריך לפחות 26AWG ועדיף 24AWG.
מאיפה אני משיג כבל כזה עם תמיכה בתקן CAT8 שיהיה עם סיכוך מספיק טוב ועובי חוט מספיק עבה?
חקרתי קצת באינטרנט והעניין הוא שזה קשור לעובי של החוט, הכבלים החדשים מגיעים עם עובי חוט של 30AWG. ואני צריך לפחות 26AWG ועדיף 24AWG.
מאיפה אני משיג כבל כזה עם תמיכה בתקן CAT8 שיהיה עם סיכוך מספיק טוב ועובי חוט מספיק עבה?
לכו חזו מפעלות יהוה אשר שם שמות בארץ. משבית מלחמות עד קצה הארץ קשת ישבר וקצץ חנית עגלות ישרף באש.
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- תגובות: 20173
- שם מלא: ארתור ליברמן
- נתן תודות: 277 פעמים
- קיבל תודות: 2607 פעמים
- יצירת קשר:
תקנה כבלים CAT6, למה לחפש משהו אחר?
קניתי כבל 5מטר מ-KSP ב-20 שקל, למה לשבור את הראש עם כבלי רשת מאלי אקספרס?
אלא אם כן אתה מחפש משהו סופר זול או מאד ספציפי מבחינת דרישות אחרות.
קניתי כבל 5מטר מ-KSP ב-20 שקל, למה לשבור את הראש עם כבלי רשת מאלי אקספרס?
אלא אם כן אתה מחפש משהו סופר זול או מאד ספציפי מבחינת דרישות אחרות.
-
Jabberwock
-
- חבר ותיק

אני צריך תמיכה ב-10Gb ו-PoE.
מצאתי כבל מתאים: https://store.ui.com/us/en/category/acc ... e-patch-el
יש חנות בארץ שמוכרת אותם?
יש חנות בארץ שמוכרת אותם?
לכו חזו מפעלות יהוה אשר שם שמות בארץ. משבית מלחמות עד קצה הארץ קשת ישבר וקצץ חנית עגלות ישרף באש.
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- תגובות: 20173
- שם מלא: ארתור ליברמן
- נתן תודות: 277 פעמים
- קיבל תודות: 2607 פעמים
- יצירת קשר:
מה הבעיה עם CAT6? לא הבנתי.
כל כבל נורמלי יתמוך גם ב-POE. חוץ מזה, הרבה תלוי בכמה זרם הכבל אמור להעביר. אם אתה צריך שהוא יריץ איזה AP, אז סביר שלא תהיה בעיה.
כל כבל נורמלי יתמוך גם ב-POE. חוץ מזה, הרבה תלוי בכמה זרם הכבל אמור להעביר. אם אתה צריך שהוא יריץ איזה AP, אז סביר שלא תהיה בעיה.
-
Jabberwock
-
- חבר ותיק

החישוב הוא כזה, הצרכן לוקח 22 וואט. שזה אומר שהכבל צריך להעביר זרם של 0.46 אמפר
היי07/10/2025 23:22Jabberwock כתב: אני צריך תמיכה ב-10Gb ו-PoE.
יש חנות בארץ שמוכרת אותם?...
1. לגבי המהירות, זה מאופיין בתקינה של הכבל, כפי שציינו כבל CAT6 ומעלה תומכים ב-10 gb/s וב POE.
2. מוצרי UBIQUITY מעולים, יש כמה יבואנים בארץ, המחירים בהתאם, לאחרונה החלה גם חברת טלראן תקשורת לייצג אותם.
https://www.dipole.co.il/product-catego ... 9%d7%aa-2/
https://heb.telran.co.il/cat/229/%D7%9B ... 7%A8%D7%AA
-
Jabberwock
-
- חבר ותיק

אין לי בעיה עם CAT6A, רק חשוב שעובי החוטים יהיה 24AWG.
מצאתי בבית כבל CAT6A שרשום עליו 26AWG. אני מניח שבתקינה הזאת זה יותר שכיח שעובי החוט יהיה עבה יותר מאשר CAT8.
מצאתי בבית כבל CAT6A שרשום עליו 26AWG. אני מניח שבתקינה הזאת זה יותר שכיח שעובי החוט יהיה עבה יותר מאשר CAT8.
CAT8 (וגם CAT7) הם לא שדרוג של CAT6/6A אלא מיועדים לשימושים אחרים.07/10/2025 23:00Jabberwock כתב: מאיפה אני משיג כבל כזה עם תמיכה בתקן CAT8 שיהיה עם סיכוך מספיק טוב ועובי חוט מספיק עבה?...
כמו שכתבו, לפריסת כבלים ברשת ביתית CAT6A הוא התקן שאתה צריך (גם CAT6 טוב).
- DanielGR
- גורו רשתות

- תגובות: 1448
- שם מלא: DanielG
- נתן תודות: 217 פעמים
- קיבל תודות: 280 פעמים
נקודה נוספת: רצוי מאד שהמוליכים יהיו מנחושת, ולא אלומיניום בציפוי נחושת - CCA, Copper Clad Aluminum.
הסיבה העיקרית לשימוש ב- CCA היא שהעלות של המוליך יותר נמוכה, מבחינת עמידות לאורך זמן ומוליכות, נחושת טהורה עדיפה.
כבלים שאינם נחושת טהורה מסומנים ב- CCA
חפש בעלי אקספרס, יש כבלים של AMPCOM, נחושת, ו- 23AWG Cat6
הסיבה העיקרית לשימוש ב- CCA היא שהעלות של המוליך יותר נמוכה, מבחינת עמידות לאורך זמן ומוליכות, נחושת טהורה עדיפה.
כבלים שאינם נחושת טהורה מסומנים ב- CCA
חפש בעלי אקספרס, יש כבלים של AMPCOM, נחושת, ו- 23AWG Cat6
יצא לי לרכוש כבל עם נתונים זהים מעלי אקספרס, לכן אני מכיר את הבעיה.
רוב הכבלים אשר נמכרים בעלי אקספרס, משויכים לקטגוריית PATCH CABLES. לכן הם זולים והמוליכים בעלי קוטר דק מאוד (AWG28). מצד שני, הם גם מאוד גמישים ונוחים להשחלה בתעלות. בכל מקרה, CAT 8 AWG28 אמור להיות טוב יותר בהשוואה ל- CAT 7. הבעיה היא גם למצוא KEYSTONE שיתאים לעובי החוט. לכן צריך להשקיע מאמץ ולהתגבר על המכשול הנ"ל.
במידה ואתה מחפש כבל עם עובי מוליך מסוג AWG22 או AWG24, העלויות של הכבל מכפילות את עצמן בהתאם.
רוב הכבלים אשר נמכרים בעלי אקספרס, משויכים לקטגוריית PATCH CABLES. לכן הם זולים והמוליכים בעלי קוטר דק מאוד (AWG28). מצד שני, הם גם מאוד גמישים ונוחים להשחלה בתעלות. בכל מקרה, CAT 8 AWG28 אמור להיות טוב יותר בהשוואה ל- CAT 7. הבעיה היא גם למצוא KEYSTONE שיתאים לעובי החוט. לכן צריך להשקיע מאמץ ולהתגבר על המכשול הנ"ל.
במידה ואתה מחפש כבל עם עובי מוליך מסוג AWG22 או AWG24, העלויות של הכבל מכפילות את עצמן בהתאם.
- DanielGR
- גורו רשתות

נושא נוסף שכדאי להזכיר הוא סוג המוליכים, Stranded לעומת Solid. מוליך מסוג Stranded מורכב ממספר מוליכים דקים השזורים אחד בשני. לעומת זאת מוליך Solid הינו יחיד.
ההבדלים הם בעיקר ביישום: התכונות החשמליות של כבל עם מוליכי Solid הן טובות יותר, והניחות של האותות לאורך הכבל נמוך יותר. לעומת זאת הכבל הרבה פחות גמיש ורגיש יותר לכיפוף. מסיבה זו כבלי Solid מתאימים יותר להתקנות קבועות (תעלות בקיר), וכבלי Stranded מתאימים ל-Patch cables. לכן סביר להניח שאם רוכשים Patch cables רוב הסיכויים שהם Stranded.
דוגמא לכבל מצוין להתקנה בקיר היא TELDOR CAT6a, מוליך נחושת Solid, AWG23
ההבדלים הם בעיקר ביישום: התכונות החשמליות של כבל עם מוליכי Solid הן טובות יותר, והניחות של האותות לאורך הכבל נמוך יותר. לעומת זאת הכבל הרבה פחות גמיש ורגיש יותר לכיפוף. מסיבה זו כבלי Solid מתאימים יותר להתקנות קבועות (תעלות בקיר), וכבלי Stranded מתאימים ל-Patch cables. לכן סביר להניח שאם רוכשים Patch cables רוב הסיכויים שהם Stranded.
דוגמא לכבל מצוין להתקנה בקיר היא TELDOR CAT6a, מוליך נחושת Solid, AWG23
- DanielGR
- גורו רשתות

בהמשך לאמור, זה כבל שיש לי נסיון טוב מאד איתו:
טלדור CAT6a, מיוצר בארץ, מוליכי נחושת Solid (לכן הוא קשיח) עובי מוליכים AWG23, כל זוג מסוכך בנפרד.
https://tst-israel.co.il/product/כבל-רש ... ר-100-מטר/
ניתן להשיג אצל עוד ספקי ציוד תקשורת. כמו כן הקיסטונים בקצה צריכים להתאים לעובי הזה
טלדור CAT6a, מיוצר בארץ, מוליכי נחושת Solid (לכן הוא קשיח) עובי מוליכים AWG23, כל זוג מסוכך בנפרד.
https://tst-israel.co.il/product/כבל-רש ... ר-100-מטר/
ניתן להשיג אצל עוד ספקי ציוד תקשורת. כמו כן הקיסטונים בקצה צריכים להתאים לעובי הזה
לא מפתיע כי CAT8 מיועד ל PATCH CABLES.11/10/2025 14:37tzah כתב: רוב הכבלים אשר נמכרים בעלי אקספרס, משויכים לקטגוריית PATCH CABLES. לכן הם זולים והמוליכים בעלי קוטר דק מאוד (AWG28). מצד שני, הם גם מאוד גמישים ונוחים להשחלה בתעלות. בכל מקרה, CAT 8 AWG28 אמור להיות טוב יותר בהשוואה ל- CAT 7....
גם CAT7 מיועד בעיקר לחדרי שרתים.
על סמך מה הקביעה ש , CAT 8 AWG28 אמור להיות טוב יותר בהשוואה ל- CAT 7?
על סמך ה- AI. על סמך הנתונים של שני סוגי הכבלים וגם שאלתי את המוכר15/10/2025 16:18borsood כתב: לא מפתיע כי CAT8 מיועד ל PATCH CABLES.
גם CAT7 מיועד בעיקר לחדרי שרתים.
על סמך מה הקביעה ש , CAT 8 AWG28 אמור להיות טוב יותר בהשוואה ל- CAT 7?...
ההבדל המשמעותי הוא העובי של המוליכים אשר יכול להשפיע על הביצועים לעומת כבל CAT 8 "סטנדרטי" בעל מוליכים בעלי קוטר עבה יותר. בעיקר השפעה מבחינת אורך (מרחק) וגם ביצועים. אז הוא לא יגיע למהירות מקסימלית תיאורטית של 40Gbps. זה עדיין לא סוף העולם ועדיין טוב מכבל
מסוג CAT7 מצוי.
Cat 8 has a bandwidth of 2000 MHz, compared to Cat 7's 600 MHz, making Cat 8 better for high-speed applications
- Amir64
-
- גורו

- תגובות: 10913
- נתן תודות: 215 פעמים
- קיבל תודות: 1941 פעמים
אי אפשר לסמוך על AI, בעיקר כשאתה לא יורד לפרטים בשאלה.17/10/2025 23:56tzah כתב: על סמך ה- AI. על סמך הנתונים של שני סוגי הכבלים וגם שאלתי את המוכר
ההבדל המשמעותי הוא העובי של המוליכים אשר יכול להשפיע על הביצועים לעומת כבל CAT 8 "סטנדרטי" בעל מוליכים בעלי קוטר עבה יותר. בעיקר השפעה מבחינת אורך (מרחק) וגם ביצועים. אז הוא לא יגיע למהירות מקסימלית תיאורטית של 40Gbps. זה עדיין לא סוף העולם ועדיין טוב מכבל
מסוג CAT7 מצוי.
Cat 8 has a bandwidth of 2000 MHz, compared to Cat 7's 600 MHz, making Cat 8 better for high-speed applications...
על שאלה תיאורטית מקבלים תשובה תיאורטית, שלא אומרת כלום על ההבדל בין 2 כבלים מסויימים.
הנתונים שאתה רואה ושאפשר באמצעותם להשוות לא רלוונטיים, אם אחד הכבלים בנוי לפי התקן, ואחד לא.
cat 7 שעומד בתקן, בוודאי יעבוד טוב יותר מכבל cat8 שלא עומד בתקן, עם מוליכים כל כך דקים.
אתה סתם זורק קביעות לא מבוססות.18/10/2025 0:09Amir64 כתב: אי אפשר לסמוך על AI, בעיקר כשאתה לא יורד לפרטים בשאלה.
על שאלה תיאורטית מקבלים תשובה תיאורטית, שלא אומרת כלום על ההבדל בין 2 כבלים מסויימים.
הנתונים שאתה רואה ושאפשר באמצעותם להשוות לא רלוונטיים, אם אחד הכבלים בנוי לפי התקן, ואחד לא.
cat 7 שעומד בתקן, בוודאי יעבוד טוב יותר מכבל cat8 שלא עומד בתקן, עם מוליכים כל כך דקים....
1) אני שואל את ה- AI שאלות ממוקדות. תצטרך לסמוך על כך שאני לא טיפש ולא שואל שאלות כלליות
2) מי קבע שהוא לא בתקן? הוא בתקן, רק שהייעוד של הכבל הספציפי הנ"ל הוא לשמש כ- PATCH Cable. יש גם כיתוב רלוונטי על הכבל וגם
דיברתי עם המוכר. המפעל עוסק בתחום ייצור כבלי רשת בסביבות 20 שנה, לכן אני מניח שהוא יודע על מה הוא מדבר ואין לי סיבה לא להאמין
לו (אפילו אם הוא סיני).
- Amir64
-
- גורו

- תגובות: 10913
- נתן תודות: 215 פעמים
- קיבל תודות: 1941 פעמים
"לא מסוגל להעביר POE"
"לא יגיע למהירות..."
אבל עומד בתקן.
נו, טוב.
אתה אוהב AI, אז בשבילך:
"לא יגיע למהירות..."
אבל עומד בתקן.
נו, טוב.
אתה אוהב AI, אז בשבילך:
AI Overview
Inside the specifications of the new Category 8 cabling ...
The ANSI/TIA-568-C.2-1 standard specifies the requirements for Category 8 (Cat8) cabling, which uses 24 AWG stranded copper conductors for patch cables and solid copper for permanent links to support high-speed data transmission in data centers....
-
Jabberwock
-
- חבר ותיק

תודה על המידע. אני חושב שהחכמנו המון בנושא.