[פוצל] דיבורים כללים על סרטים
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78763
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5371 פעמים
וואי, לא חשבתי על זה. איזה מבאס. אנסה אולי לחשוב על פיתרון, אם כי זה באמת בעייתי...
- Kondo10
- אחראי תחום סרטים וטלויזיה

- תגובות: 11453
- נתן תודות: 1181 פעמים
- קיבל תודות: 2397 פעמים
שוב, זה משהו מבורך התוספת. אבל מי שאוהב לקרוא ביקורות של חברים לאתר, לא ימצא שום מידע בלינק הנ"ל.
הרי חלק מהחוויה של השרשור המוצלח הזה, זה לראות תגובות של אחרים כדי לדעת עד כמה טעמכם זהה, או לא.
זה משהוא חשוב עבורי ועבור כל אחד שכותב ביקורת. פשוט להוסיף מעל הלינק את השם (אני לפעמים מוסיף את זה לביקורת שאין שם מעל).
הרי חלק מהחוויה של השרשור המוצלח הזה, זה לראות תגובות של אחרים כדי לדעת עד כמה טעמכם זהה, או לא.
זה משהוא חשוב עבורי ועבור כל אחד שכותב ביקורת. פשוט להוסיף מעל הלינק את השם (אני לפעמים מוסיף את זה לביקורת שאין שם מעל).
- oferlaor
- מנהל

אתה צודק ב-100% לגבי הלינק של IMDB, ואני לא רואה דרך לעקוף את זה כרגע (כי אין לי דרך למשוך בזמן ה-submit את שם הסרט באופן שיאפשר חיפוש) אבל תאכלס מימשתי שתי פתרונות והפיתרון השני כן תופס.23/02/2025 13:57Kondo10 כתב: שוב, זה משהו מבורך התוספת. אבל מי שאוהב לקרוא ביקורות של חברים לאתר, לא ימצא שום מידע בלינק הנ"ל.
זה משהוא חשוב עבורי ועבור כל אחד שכותב ביקורת. פשוט להוסיף מעל הלינק את השם (אני לפעמים מוסיף את זה לביקורת שאין שם מעל)....
אז אם שמים לינק של -imdb זה נראה ככה:
אבל אני גם יכול לכתוב את שם הסרט ולהקיף אותו בתגית movie ואז זה נראה ככה:
The brutalist
(אם השם לא ברור אפשר להוסיף בסוגריים את השנה וזה ימצא את הסרט בשם הזה לפי השנה הספציפית). היתרון של הפיתרון השני הוא שהוא נראה זהה אבל חיפוש כן יוביל אליו כי שם הסרט נמצא בטקסט של התגובה.
שים לב שלפני התמונה יש עכשיו את שם הסרט וחיפוש לפי השם ימצא את התגובה שלי.
- Kondo10

אנסה את זה בהקדם. שוב, אני מוסיף שם של הסרט מעל הלינק (ממש פשוט).
- oferlaor
- מנהל

כן, זה פותר את הבעיה, אבל אם אתה כבר שם את שם הסרט, אתה בכלל לא צריך לינק של IMDB, זה ימצא לך אותו לבד אם תקיף את שם הסרט בתגית movie
היה מגניב אם היה אפשר למיין הודעות בשרשור לפי דירוג הביקורות
- oferlaor
- מנהל

יש כל כך הרבה הודעות שזה לא היה שימושי - היית מקבל סרטים מלפני עשור. וגם לצערי לא כולם שומרים על הפורמט באופן אחיד
- Kondo10

ניסיתי את זה כמה פעמים בעבר, זה לא תמיד מוצא את הסרט ולפעמים מוצא סרט אחר בשם זהה.23/02/2025 16:28oferlaor כתב: כן, זה פותר את הבעיה, אבל אם אתה כבר שם את שם הסרט, אתה בכלל לא צריך לינק של IMDB, זה ימצא לך אותו לבד אם תקיף את שם הסרט בתגית movie...
כנראה אני לא כותב שנה (דווקא זכור לי שכן) אבל אנסה את האופציה הזו שוב. מכל מקום, לרשום את שם הסרט למעלה (מעל הלינק)
או מצרף כמו פעם (שם וקישור) אבל לא להדביק את הקישור בלבד.
Nba
לא נראה לי שאפשר לעשות את זה, מעבר לזה שזה רק יבלבל אותך. באופן כללי מעקב אחרי שרשור סרטים נותן הרבה מידע על סרטים
ואם רוצים לחפש ביקורות על סרט ספציפי (משתמש בזה המון) אתה יכול למצוא לך ביקורות מכל השנים בחיפוש, רק שוב - לרשום שם של הסרט
ולא להשתמש בקישור של imdb בתור מקור יחידי (למרות שזה פיצ'ר מגניב לראות תמונה של הסרט כולל ציונים מאתרים מובילים).
- Kondo10

כמו שאמרתי זה לא עובד תמיד . ניסיתי את הסרט Wolf Man כולל שנה, לא מוצא את הסרט. כאמור, להוסיף את השם מעל הלינק זה הכי טוב...
או בדרך הכנסת הקישור המוכרת והטובה.
- oferlaor
- מנהל

- oferlaor
- מנהל

- Kondo10

שם ותאריך.
עריכה, זה עובד. כנראה אצלי הייתה בעיה (מחשב חדש של לנבו עבר עכשיו תיקון ושחזור מערכת הפעלה לאחר שקרס, כנראה זו הבעיה).
תודה.
עריכה, זה עובד. כנראה אצלי הייתה בעיה (מחשב חדש של לנבו עבר עכשיו תיקון ושחזור מערכת הפעלה לאחר שקרס, כנראה זו הבעיה).
תודה.
- guyezra
-
- חבר במועדון ה-20K

- תגובות: 35085
- נתן תודות: 174 פעמים
- קיבל תודות: 650 פעמים
Re: מהו הסרט האחרון בו צפיתם?
לא סבלתי האמת02/06/2025 22:59oferlaor כתב:Sinners
שני תאומים גנגסטרים (מייקל בי ג׳ורדן) רוכשים שטח באיזור גזעני ומתכננים פתיחת מועדון לילה עם מוזיקה, הימורים וריקודים. מה שהם לא לקחו בחשבון זה כח שטני שחומד את המוזיקה השחורה של הנגן בן הדוד שלהם.
די מטופש, תאכלס.
7/10...
אבל מסכים עם ההגדרה
למה כשמדביקים לינק מIMDB הדירוג לא מעודכן בפוסט?
ואני לא מדבר על זה שעובר זמן (הדירוג משתנה בIMDB), אני מדבר ממש ברגע שליחת הפוסט.
ואני לא מדבר על זה שעובר זמן (הדירוג משתנה בIMDB), אני מדבר ממש ברגע שליחת הפוסט.
- Kondo10

Nba:כתב
סרט עוצמתי ומטלטל על לוקאס, גנן בעיירה קטנה בדנמרק, שמנסה לשקם את חייו אחרי גירושים. אחרי שהכול מתחיל להסתדר לו בחיים, מגיעה שמועה קטנה משנה הכול והחיים שלו מתפרקים. זה סרט שמראה בצורה כואבת כמה מהר אפשר לשפוט בן אדם ולהרוס לו את החיים על סמך שמועה בלבד.
משחק מצויין של Mads Mikkelsen, צילום מושלם.
ספויילר:
קצת הפריע לי בסרט החוסר רגישות והמקצועיות שהפסיכולוג אמור לתת לילדה בחקירה, זה היה לא אמין איך שהוא ביצעה אותה.
בנוסף, היה חסר קצת מידע כמו מי הרג לו את הכלב? זה אותו אחד שקשור לסצנה בסוף? מה עניין של המרתף, זה גם המצאה של הילדים?
מודה שבסצנה האחרונה הייתי צריך לראות פעמיים בשביל להבין מה קרה שם וגם אחרי הפעם השניה זה היה נתון לפרשנויות.
7.3/10
תשובות (באיחור).
אני המלצתי על הסרט כמה וכמה פעמים.
1 . החוסר רגישות של הפסיכולוג נבע מניסיון לגלות שקרים שילדים נוטים לומר, הפעם זה חיים של אדם שחייו נהרסו, לכן הקשיחות לדעת את האמת. 2 לא מגלים מי הרג את הכלב אבל זה לא משנה כל כך כי הוא היה מנודה על ידי כל הקהילה וכל אחד יכל לעשות את זה. עניין של מסר על מנת לפגוע בו. 3 לא היה מרתף, זו המצאה של הילדים.
סיום הסרט לא נתון לפרשנות הוא מאוד ברור. למרות שלוקאס חף מפשע לחלוטין, שהופלל על ידי שקר, הכתם ילווה אותו לכל החיים ויש אנשים שינסו לפגוע בו (היריות בו בסוף זה המסר) תמיד גם כשהוא חף מפשע. המסקנה הכואבת, לא משנה כמה חפותו של מישהו תוכח בבית המשפט בתור הפללת שווא, זה לא לעולם לא יימחק, ויש כאלו שעדיין יאמינו שזה הכן התרחש (כאמור, המסר של היריות).
The Hunt (2012)
אם אני זוכר נכון זה סרט שהומלץ כאן לפני שנים רבות והפעם לחצתי עליו פליי.
סרט עוצמתי ומטלטל על לוקאס, גנן בעיירה קטנה בדנמרק, שמנסה לשקם את חייו אחרי גירושים. אחרי שהכול מתחיל להסתדר לו בחיים, מגיעה שמועה קטנה משנה הכול והחיים שלו מתפרקים. זה סרט שמראה בצורה כואבת כמה מהר אפשר לשפוט בן אדם ולהרוס לו את החיים על סמך שמועה בלבד.
משחק מצויין של Mads Mikkelsen, צילום מושלם.
ספויילר:
קצת הפריע לי בסרט החוסר רגישות והמקצועיות שהפסיכולוג אמור לתת לילדה בחקירה, זה היה לא אמין איך שהוא ביצעה אותה.
בנוסף, היה חסר קצת מידע כמו מי הרג לו את הכלב? זה אותו אחד שקשור לסצנה בסוף? מה עניין של המרתף, זה גם המצאה של הילדים?
מודה שבסצנה האחרונה הייתי צריך לראות פעמיים בשביל להבין מה קרה שם וגם אחרי הפעם השניה זה היה נתון לפרשנויות.
7.3/10
תשובות (באיחור).
אני המלצתי על הסרט כמה וכמה פעמים.
1 . החוסר רגישות של הפסיכולוג נבע מניסיון לגלות שקרים שילדים נוטים לומר, הפעם זה חיים של אדם שחייו נהרסו, לכן הקשיחות לדעת את האמת. 2 לא מגלים מי הרג את הכלב אבל זה לא משנה כל כך כי הוא היה מנודה על ידי כל הקהילה וכל אחד יכל לעשות את זה. עניין של מסר על מנת לפגוע בו. 3 לא היה מרתף, זו המצאה של הילדים.
סיום הסרט לא נתון לפרשנות הוא מאוד ברור. למרות שלוקאס חף מפשע לחלוטין, שהופלל על ידי שקר, הכתם ילווה אותו לכל החיים ויש אנשים שינסו לפגוע בו (היריות בו בסוף זה המסר) תמיד גם כשהוא חף מפשע. המסקנה הכואבת, לא משנה כמה חפותו של מישהו תוכח בבית המשפט בתור הפללת שווא, זה לא לעולם לא יימחק, ויש כאלו שעדיין יאמינו שזה הכן התרחש (כאמור, המסר של היריות).
לגבי 1. אני לא חושב שככה פסיכולוגים מוציאים את האמת מילדים אבל בסדר שיהיה..
לגבי הסיום של הסרט, מה שבלבל (לפחות אותי) זה שמרקוס הולך משם לעמדת תצפית, אז היה לי בראש שזה אולי הוא.
לגבי הסיום של הסרט, מה שבלבל (לפחות אותי) זה שמרקוס הולך משם לעמדת תצפית, אז היה לי בראש שזה אולי הוא.
- Kondo10

יש פסיכולוגים שונים עם התנהלות לא אחידה, כמו שיש רופאים שכל אחד חושב ומתנהל אחרת. חוץ מזה זו סדרה אז יש הקצנה.
הסיום היה כאמור ברור כפי שהסברתי. האמת, מתלבט אם לראות את הסרט שוב פעם (ראיתי פעמים שלוש לפחות).
הסיום היה כאמור ברור כפי שהסברתי. האמת, מתלבט אם לראות את הסרט שוב פעם (ראיתי פעמים שלוש לפחות).
- oris74
- חבר במועדון HT

- תגובות: 9455
- שם מלא: אורי
- נתן תודות: 1140 פעמים
- קיבל תודות: 962 פעמים
אתה כל כך צודק ואני לא מאמין שאני אומר את זה על תפקיד שגולם קודם עלי ידי שוורצנגר שהדבר האחרון שאפשר להגיד עליו הוא שיש לו כישורי משחק08/01/2026 17:04ziv_r כתב:The Running Man (2025)
בעתיד דיסטופי אנשים זוכים בפרסים כספיים גבוהים אם ישרדו תוכנית ריאליטי אכזרית שבה ציידים מקצועיים רודפים אחריהם.
הגרסה החדשה הזו בהחלט לוקחת את הסיפור לכיוון מודרני יותר, אבל יש בעיה אחת מרכזית שקשה להתעלם ממנה: הליהוק של הדמות הראשית. עם כל הכבוד לכישרון המשחק, נראה שלשחקן שנבחר פשוט אין מספיק "כתפיים רחבות" כדי לשאת את התפקיד האיקוני הזה בצורה אמינה. בסיפור כזה, אתה צריך להאמין שהגיבור מסוגל להוביל מרד או לפחות לשרוד פיזית מול כוחות מטורפים, וכאן זה פשוט הרגיש קצת "גדול עליו" פיזית וכריזמטית.
6.3/10...
- mulder
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 7639
- נתן תודות: 485 פעמים
- קיבל תודות: 885 פעמים
גלן פאואל דווקא שחקן לא רע, אבל רוב הקאסט לא התאים שם.09/01/2026 17:50oris74 כתב: אתה כל כך צודק ואני לא מאמין שאני אומר את זה על תפקיד שגולם קודם עלי ידי שוורצנגר שהדבר האחרון שאפשר להגיד עליו הוא שיש לו כישורי משחק...
זה סרט שאמור לזרום מהר, לשמור כל הזמן על מתח. מה שהצליח לעשות ממש עד שהם התחילו את המשחק. משם זה התדרדר. כשהסבירו שזה משחק שאמור להמשך חודש(??) שבזמן הזה הגיבורים צריכים להצליח להסתתר כבר התחלתי לחשוד. להסתתר חודש? ולפרסם סרטונים? איפה כל האתגר? איפה ההרגשה של הלחץ והרדיפה ? זה כבר קלקל הכל. עוד יכלו לצאת מזה אם התסריט לא היה מבולבל ואיבד פוקוס.