תערוכת קולנוע ביתי

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
ADICT פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9613
נתן תודות: 119 פעמים
קיבל תודות: 352 פעמים

שליחה #1 

כן חברים לא כואב לכם אין תערוכות קולנוע ביתי כמו פעם החול המועד סוכות אני זוכר כמו פעם שנת 2001 מלון דויד קונטיננטל נדמה לי ברמת גן תערוכת קולנוע ביתי
CERWIN WEGA עם דרור היבואן כל המחלקה שלו מיממברנות אדומות ...
PIONEER AX10 האגדי מוצג שם עם כיסוי פרספקס שקוף להציג את השנאים שלו והשרירים... מחלקת פיוניר עם יוסי בן יהושוע ואולי גם איתן היה עדיין בחברה...
איפוא הימים היינו נוסעים בכיף חול המועד לראות חידושים ציוד שוטף עיניים מחלקות HIFI HIGH-END
האם תם עידן ????? האם הז'אנר משנה פניו ???
האם הכל השתנה רק אנחנו לא ?????? :idea: :( :עצוב:

עופרפולק
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 7393
נתן תודות: 21 פעמים
קיבל תודות: 502 פעמים

שליחה #2 

שאלתי את זה לפני חודש בערך במקום אחר ועופר כתב שנגמרו הימים האלה לעשות תערוכה זה ברדק אחד שלם ולא הרבה יבואנים או חנויות רוצות להשתתף ככה שנשאר לנו רק זכרונות
Sony 1040
Monitor mass

עופרפולק
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #3 

היה תערוכה במלון הילטון היה גם בכפר המכביה היו בעוד שני מקומות ששכחתי איפה
Sony 1040
Monitor mass

ADICT פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #4 

עוד סממן שכולם עברו להתקנות בית חכם ולא מתעסקים ברסיוור כזה או אחר ז'אנר הולך ונעלם

Lior_M
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8128
נתן תודות: 418 פעמים
קיבל תודות: 473 פעמים

שליחה #5 

תערוכה זה יפה אבל בעידן שבו המידע כל כך נגיש ובכמויות, אני מתקשה להאמין שתערוכה שבה כל יבואן יציע את מרכולתו תחדש משהו למישהו.
אני מניח שתערוכה בישראל לא תציג טכנולוגית או מוצרים חדשים כמו ב CEDIA או CES ..
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי

guyezra
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 35085
נתן תודות: 174 פעמים
קיבל תודות: 650 פעמים

שליחה #6 

זה פחות מידע ויותר התנסות

ADICT פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #7 

10/10/2025 15:36  
Lior_M כתב:
תערוכה זה יפה אבל בעידן שבו המידע כל כך נגיש ובכמויות, אני מתקשה להאמין שתערוכה שבה כל יבואן יציע את מרכולתו תחדש משהו למישהו.
אני מניח שתערוכה בישראל לא תציג טכנולוגית או מוצרים חדשים כמו ב CEDIA או CES ..
...
לא ביקשתי טכנולוגיה כמו ces או לא יודע מה כולה לבוא להנות לשטוף עיניים עם כוס אספרסו לקנות משהו אולי וללכת הביתה 🥂

ADICT פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #8 

לא ביקשתי חלליות בתערוכה

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78768
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 785 פעמים
קיבל תודות: 5372 פעמים

שליחה #9 

כמה בעיות מינוריות
1. אין קהל - הוא התכווץ ביחס לימים היפים של התחום
2. אין מוצר מוביל חדשני ומעניין שכולם רוצים לקנות (כמו מסכים דקים)
3. ההוצאה בתחום נמוכה מאי פעם
4. היבואנים בצרות : יש פחות מותגים והיבואנים מאוד מתקשים
5. מספר הגופים שיכולים להשתתף בכזו תערוכה קטנים למדי כיום(מבחינת מגוון).
6. בימי שיא התחום, הקמנו יופי של תערוכה והפסדנו את התחת : חצי שנה של עבודה ולא כיסינו את העלויות.

אז מי שרוצה להרים כזו תערוכה, יבורך. זה לא יהיה אנחנו.

mulder
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7641
נתן תודות: 485 פעמים
קיבל תודות: 885 פעמים

שליחה #10 

נכון, השוק פה קטן כדי להצדיק את זה. מצד שני אמרו את זה על הרבה דברים בעבר. אבל אם יוצרים הזדמנות ומשווקים את זה טוב זה אולי יענה לצורך שקיים, אנשים הרי רק מחפשים מה לעשות.
אם ככה השוק בת*ת אז שיבואנים יגדילו ראש, העלויות לא צריכות להרתיע אותם, יש דור שלם שיכול להחשף למוצרים האלה וגם בוגרים יותר שאולי רוצים לבדוק. לדעתי זה יכול להיות מעולה אבל בארץ רק מסתכלים על "מה אירוע X יביא לי מחר במכירות בבוקר" ואם זה לא מביא ישר תוצאות אז מכתירים ככישלון , זה אומר שאין ממש חשיבה על איך להציג מוצרים לגילאי 20-30, וגם צפונה פלח שוק ענק.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78768
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 785 פעמים
קיבל תודות: 5372 פעמים

שליחה #11 

זה לא מתכנס. היבואנים ספורים וה חושבים על לסגור את החודש, לא להגדיל את השוק. בני 20 מתקשים להתמודד עם עלויות המחיה במדינה היקרה שלנו (שהפכה בשנים האחרונות ליקרה מאוד מאוד) ולכן מחפשים מוצרים זולים ולא מתעניינים בחידושים.

אין גם חידושים טכנולוגים מהפכניים. למעט גודל של מסכי הענק (115״-98״) ונושא micro RGB אבל לא חושב שזה יעניין את הקהל הרחב וזה עדיין לא מסחרי.

mulder
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #12 

10/10/2025 20:22  
oferlaor כתב:
זה לא מתכנס. היבואנים ספורים וה חושבים על לסגור את החודש, לא להגדיל את השוק. בני 20 מתקשים להתמודד עם עלויות המחיה במדינה היקרה שלנו (שהפכה בשנים האחרונות ליקרה מאוד מאוד) ולכן מחפשים מוצרים זולים ולא מתעניינים בחידושים.

אין גם חידושים טכנולוגים מהפכניים. למעט גודל של מסכי הענק (115״-98״) ונושא micro RGB אבל לא חושב שזה יעניין את הקהל הרחב וזה עדיין לא מסחרי.
...
אז הם מעדיפים לא להגדיל את השוק? נשמע לא הגיוני, ואם זה נכון אז משהו עקום מאוד בתפיסת המציאות.
המטרה היא לא לחשוף חידושים בעיקר, אלא להביא קהל שיכול אחר כך להפוך ללקוחות. זה לא שחייבים כל שנה או בכלל לא. אפשר גם פעם בשלוש שנים לעשות איזה אירוע מעניין.

עופרפולק
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #13 

הארוע האחרון היה ליד הבית שלי בנתניה של הסאונד ברים
Sony 1040
Monitor mass

עופרפולק
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #14 

נשמע מאוד הגיוני כי אולי מי שבא היום לקנות רמקולים או מגברים אלה לקוחות ישנים ולא כמו לפני 30 שנה שבמקום ללכת הביתה אחרי עבודה הייתי נוסע לחנויות זה היה אז כמו סמים בשבילנו כול הריגוש לבוא לחנות לשמוע לראות ואז נרגע ויום אחרי עוד פעם . היום ילד בגיל 20 ---30 כנראה התחום פחות מעניין
Sony 1040
Monitor mass

dragon
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 153
נתן תודות: 172 פעמים
קיבל תודות: 32 פעמים

שליחה #15 

10/10/2025 13:34  
ADICT כתב:
עוד סממן שכולם עברו להתקנות בית חכם ולא מתעסקים ברסיוור כזה או אחר ז'אנר הולך ונעלם
...
תערוכות זה לא רק רסיברים. בכל מקרה, אין ספק שאודיו וקולנוע ביתי מעניין כיום מעט מאד אנשים. כולם עברו לפלאפון, צורכים איתו גם מוזיקה וגם קולנוע. מחריד אם שואלים אותי אבל זה מה יש.
.Anything can be done, but it's only done if it's done

ice2k
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 959
נתן תודות: 40 פעמים
קיבל תודות: 86 פעמים

שליחה #16 

אני חושב שהגיע הזמן להתקדם ולהבין שאנחנו כבר לא ממש במציאות של שנות ה90. כבר 2025 וזה בערך שלושה עשורים קדימה. לנסות להרשים דור צעיר עם "מערכת קולנוע ביתית" שנותנת "תחושה כמו בקולנוע בלי לצאת מהבית" זו חשיבה עסקית די גרועה ל 2025 שמתעלמת מהמציאות בשטח. הם לא ממש יודעים מה זה קולנוע ואין להם שום עניין בו, בימים אלה הם מנהלים שיחות עמוקות עם רובוטים (במקום אנשי שנות ה 90 שהלכו לקולנוע בשביל לראות את זה קורה), הם מעדיפים לשמוע מוזיקה באוזניות ללא חוטים ומקבלים כבר מראש איכות סאונד גבוה. מעדיפים לראות סדרות נטפליקס במסכים קטנים מאוד, כאלה שאפשר להחזיק ביד. כמות הגירויים ואפשרויות האנטרטינמנט שזמינים להם מיידית בלי לזוז אפילו היא אין סופית יחסית למה שהיה לפני 20-30 שנה, הרבה מעבר לצורך של צעיר ממוצע.

אז להציע להם משהו שמבחינתם הוא סבל וטירחה? לא מודל עסקי חכם.
אפשר פשוט לבקש ולהביע כמיהה לתערוכה כזאת, אבל לא לתת כל מיני סיבות ללמה זה חייב לקרות. בסוף לא מדובר בתערוכה של יצרניות שמציגות את מרכולתן וחייבות לשמר את המוניטין של המותג שלהן לטווח ארוך, וכידוע - מוניטין הוא ערך כספי חשבונאי בדוחות של חברה. "שלומי סראונד" פחות מרוויח מלשמר את המוניטין של פוקאל או SVS או מי שהוא מוכר. בתהליך די קל הוא הופך ל "שלומי מזגנים" או "שלומי שיעורים פרטיים".
DENON AVC-X4700H| Audiovector S3 Signature| Audiovector SC Signature | Audiovector Ki1| SVS SB3000

itay123
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 7437
נתן תודות: 498 פעמים
קיבל תודות: 981 פעמים

שליחה #17 

פעם תערוכות אודיו וקולנוע ביתי היו חגיגה אמיתית, ציוד, חידושים, מפגשים ואנרגיה.
היום זה כמעט נעלם.
העולם עבר ל-online, העלויות קפצו, הקהל התבגר והיבואנים מעדיפים הדגמות פרטיות.
חבל, היה בזה קסם שאי אפשר לצערי כבר לשחזר...
JBLsynthesis SDP-58•ApollonAudio amp•Dali EpiconVocal•JBL 8340a•SVS pc4000x2•lgG383•UltraHighEnd 2CH

ADICT פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #18 

בוא נגיד יש לי מספיק תערוכה משלי בבית :D נסתפק בה בנתיים :mrgreen: :lol: :lol:
20251011_082833.jpg
IMG-20251011-WA0008.jpg

ADICT פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #19 

זה ליד פינת האוכל 🤪

mulder
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #20 

11/10/2025 0:22  
ice2k כתב:
אני חושב שהגיע הזמן להתקדם ולהבין שאנחנו כבר לא ממש במציאות של שנות ה90. כבר 2025 וזה בערך שלושה עשורים קדימה. לנסות להרשים דור צעיר עם "מערכת קולנוע ביתית" שנותנת "תחושה כמו בקולנוע בלי לצאת מהבית" זו חשיבה עסקית די גרועה ל 2025 שמתעלמת מהמציאות בשטח. הם לא ממש יודעים מה זה קולנוע ואין להם שום עניין בו, בימים אלה הם מנהלים שיחות עמוקות עם רובוטים (במקום אנשי שנות ה 90 שהלכו לקולנוע בשביל לראות את זה קורה), הם מעדיפים לשמוע מוזיקה באוזניות ללא חוטים ומקבלים כבר מראש איכות סאונד גבוה. מעדיפים לראות סדרות נטפליקס במסכים קטנים מאוד, כאלה שאפשר להחזיק ביד. כמות הגירויים ואפשרויות האנטרטינמנט שזמינים להם מיידית בלי לזוז אפילו היא אין סופית יחסית למה שהיה לפני 20-30 שנה, הרבה מעבר לצורך של צעיר ממוצע.

אז להציע להם משהו שמבחינתם הוא סבל וטירחה? לא מודל עסקי חכם.
אפשר פשוט לבקש ולהביע כמיהה לתערוכה כזאת, אבל לא לתת כל מיני סיבות ללמה זה חייב לקרות. בסוף לא מדובר בתערוכה של יצרניות שמציגות את מרכולתן וחייבות לשמר את המוניטין של המותג שלהן לטווח ארוך, וכידוע - מוניטין הוא ערך כספי חשבונאי בדוחות של חברה. "שלומי סראונד" פחות מרוויח מלשמר את המוניטין של פוקאל או SVS או מי שהוא מוכר. בתהליך די קל הוא הופך ל "שלומי מזגנים" או "שלומי שיעורים פרטיים".
...
אוזניות הן רק דרך אחת (לשמוע בנסיעה למשל), זה לא מחליף הופעה חיה וגם לא מערכת טובה בבית.
גם אנחנו גדלנו עם סידי ואוזניות ואחרי זה עברנו למערכת קטנה, ואז יותר, ויותר, למה? כי נחשפנו לזה.
הבת שלי למשל מתלהבת לגמרי כשאני מציע לה לראות מדי פעם סרט במקרן במקום בטלויזיה. לא הייתי פוסל מהר את העניין של נוער וצעירים, תעבור בחנויות כמו האוזן השלישית, תראה כמה מבני הגילאים האלה מגיעים לשם בשביל מדיה פיזית. גם ללכת לקולנוע הם אוהבים.

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”