יבואן אסוס מומלץ בארץ?
היי יקרים,
לאחר חוויה נוראית מול דל והבנה שכלל היבואנים בארץ שאינם אפל (כנראה) נותנים שירות מזוויע, החלטתי ללכת על לפטופ של אסוס. הבעיה שאני ממש רואה שנפתחה קבוצה גדולה בפייסבוק של תלונות+ כתבות באינטרנט על תביעות רציניות ושירות מחפיר. הבנתי שיש בארץ 3-4 יבואנים, אולי אחד מהם כן מספק שירות נורמלי?
אציין שההתלבטות שלי היא בין אסוס ל-MSI. כאשר שירות ומחיר נגיש חשובים לי.
לאחר חוויה נוראית מול דל והבנה שכלל היבואנים בארץ שאינם אפל (כנראה) נותנים שירות מזוויע, החלטתי ללכת על לפטופ של אסוס. הבעיה שאני ממש רואה שנפתחה קבוצה גדולה בפייסבוק של תלונות+ כתבות באינטרנט על תביעות רציניות ושירות מחפיר. הבנתי שיש בארץ 3-4 יבואנים, אולי אחד מהם כן מספק שירות נורמלי?
אציין שההתלבטות שלי היא בין אסוס ל-MSI. כאשר שירות ומחיר נגיש חשובים לי.
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46326
- נתן תודות: 1965 פעמים
- קיבל תודות: 5067 פעמים
בסוף אתה תקנה איפה שהמחיר יותר זול. אף אחד לא ישלם 30% יותר על לפטופ רק כי מישהו כתב בפוסט בפורום שהשירות אצל X עדיף. תתמקד במחיר וסביר להניח שבאמזון תמצא את הדיל הכי משתלם.
- ufffnick
- גורו

- תגובות: 4866
- נתן תודות: 146 פעמים
- קיבל תודות: 516 פעמים
נותני שירות בתחום המחשבים (אבל לא רק) הם לרוב נותני שירות מקומיים שיש להם חוזה מול היבואן והבדיחה שנקראת "אחריות" אמורה להיות מכוסה אצלם.
הייתי בוחר מוצר שהתקלות המדווחות בו, נסבלות וקלות לתיקון (עצמי או במעבדה) ומדווח שהתיקון פשוט ומידי, או לחילופין תקלות איזוטריות שהסבירות להן נמוכה.
לא הייתי לוקח את "כתב השירות" ברצינות (באופן כללי, לא רק בתחום הזה), כי בעיני זו רק עוד הונאת יחסי ציבור ותו לא.
לתפיסתי, מוצר טוב, זה מוצר שאין לי צורך בשירות של החברה שלו, או שבאופן מוצהר מספקת את כל המידע והחלקים להתמודדות עצמאית (מאוד נדיר) וזה קשה למצוא בחיפוש ברשת (אבל אפשרי, פשוט דורש יותר עבודה). כי זה בדיוק מה שלא יקפוץ לראש העמוד הראשון בתוצאות (כי חיפוש, ואימון AI, זה תוצאה סטטיסטית של מודל של ריבוי תוצאות ובאזז, ולכן הוא יודע לספק מידע על מה שיש לו לגביו מספרים דגולים, לא על מה שלא מדווח או מדווח בשוליים).
הייתי בוחר מוצר שהתקלות המדווחות בו, נסבלות וקלות לתיקון (עצמי או במעבדה) ומדווח שהתיקון פשוט ומידי, או לחילופין תקלות איזוטריות שהסבירות להן נמוכה.
לא הייתי לוקח את "כתב השירות" ברצינות (באופן כללי, לא רק בתחום הזה), כי בעיני זו רק עוד הונאת יחסי ציבור ותו לא.
לתפיסתי, מוצר טוב, זה מוצר שאין לי צורך בשירות של החברה שלו, או שבאופן מוצהר מספקת את כל המידע והחלקים להתמודדות עצמאית (מאוד נדיר) וזה קשה למצוא בחיפוש ברשת (אבל אפשרי, פשוט דורש יותר עבודה). כי זה בדיוק מה שלא יקפוץ לראש העמוד הראשון בתוצאות (כי חיפוש, ואימון AI, זה תוצאה סטטיסטית של מודל של ריבוי תוצאות ובאזז, ולכן הוא יודע לספק מידע על מה שיש לו לגביו מספרים דגולים, לא על מה שלא מדווח או מדווח בשוליים).
אני על הטעות הזו לא חוזר. רכשתי וייבאתי xps בסכום עתק לארץ ומאז חווה ייסורים איתו ועם השירות שלהם בחו״ל ופה. לא קונה יותר מחשבים מחו״ל.01/10/2025 12:35ziv_r כתב: בסוף אתה תקנה איפה שהמחיר יותר זול. אף אחד לא ישלם 30% יותר על לפטופ רק כי מישהו כתב בפוסט בפורום שהשירות אצל X עדיף. תתמקד במחיר וסביר להניח שבאמזון תמצא את הדיל הכי משתלם....
השירות כן אקוטי לי ואשלם עליו יותר, במידה ואכן מוכח שיש חברה שנותנת כזה.
כל קשר ביני לבין הבנה טכנית בדגש מחשבים ומוצרי חשמל מקריים בהחלט. תוכל להמליץ על חברת לפטופים ויבואן איכותי בכל זאת על פי מה שרשמת?01/10/2025 18:00ufffnick כתב: נותני שירות בתחום המחשבים (אבל לא רק) הם לרוב נותני שירות מקומיים שיש להם חוזה מול היבואן והבדיחה שנקראת "אחריות" אמורה להיות מכוסה אצלם.
לתפיסתי, מוצר טוב, זה מוצר שאין לי צורך בשירות של החברה שלו, או שבאופן מוצהר מספקת את כל המידע והחלקים להתמודדות עצמאית (מאוד נדיר) וזה קשה למצוא בחיפוש ברשת (אבל אפשרי, פשוט דורש יותר עבודה). כי זה בדיוק מה שלא יקפוץ לראש העמוד הראשון בתוצאות (כי חיפוש, ואימון AI, זה תוצאה סטטיסטית של מודל של ריבוי תוצאות ובאזז, ולכן הוא יודע לספק מידע על מה שיש לו לגביו מספרים דגולים, לא על מה שלא מדווח או מדווח בשוליים)....
אני תיקנתי אצלם (CPM - אסוס ישראל) מסך Asus IPS 280hz, לקחו סכום מכובד כדי לתקן את השבר שדפקתי לו, אבל התוצאה למען ההגינות הייתה טובה - מה שכן, נתנו רק חצי שנה אחריות ולקח להם כמעט חודש
תיקנתי את הלפטופ MSI שלי אצל סרב-פרו (MSI ישראל) עקב מחלת fan bearing והייתה חוויה בסדר גמור
DELL החליפו לי יחסית זריז לפטופ חדש שקניתי דרך סניף KSP במודיעין
תיקנתי את הלפטופ MSI שלי אצל סרב-פרו (MSI ישראל) עקב מחלת fan bearing והייתה חוויה בסדר גמור
DELL החליפו לי יחסית זריז לפטופ חדש שקניתי דרך סניף KSP במודיעין
נערך לאחרונה על ידי avinin1 ב 03/10/2025 21:58, נערך 2 פעמים בסך הכל.
ידוע לך אם אחד מהיבואנים הרשמיים ממש גם משווק וגם נותן שירות בעצמו? או שכולם בסוף משלחים לאותה המעבדה? משיחה קצרה עם אסוס האתר הרשמי בארץ נטען שיש מספר יבואנים רשמיים בישראל בגודל משתנה, חלקם הם גם יבואנים וגם משווקים (באג, KSP) אני פשוט לא מצליח להבין מה זה אומר מבחינת שירות, האם הן מתקנות בעצמן במעבדות שלהן או שולחות לאותן מעבדות פח כמו כולם? ואם אכן מתקנות לבד, האם זה בכלל עדיף? מאסתי בעיסוק הכפול אל מול חנות אחת ומעבדה שונה ושירות עולמי שלישי. כאשר בכלל הייתי שמח להכנס לחנות רשמית 1 כמו בחו״ל ולקבל הכל מהיצרן מההתחלה ועד הסוף.03/10/2025 16:37avinin1 כתב: אני תיקנתי אצלם (CPM - אסוס ישראל) מסך Asus IPS 280hz, לקחו סכום מכובד כדי לתקן את השבר שדפקתי לו, אבל התוצאה למען ההגינות הייתה טובה - מה שכן, נתנו רק חצי שנה אחריות ולקח להם כמעט חודש
DELL החליפו לי יחסית זריז לפטופ חדש שקניתי דרך סניף KSP במודיעין...
ארוך מאוד, בפועל - נרכש מחשב יקר XPS מדל ארהב, ייבאתי לארץ בקורונה דרך חברת שילוח מיוחדת, הגיע באיחור עצום ופגום מאוד, קניתי אחריות יקרה ובינלאומית שלאחר מכן שניסיתי להפעילה- חוויתי עונש מול דל ארה״ב ובוטים הודים וגם בארץ בשירות. לונג סטורי שורט- במקום להחליף אותו או לזכות מלא, החליפו את כל תוכן המחשב בארץ בחובבנות מביכה ולא בטוח שלצורך. לא נהנתי מהמחשב יום 1 והוא סובל כבר 5 שנים משפע בעיות הזויות ומעיקות. מיותר לציין ששילמתי על כל העסק סכום עתק, כולל ייבוא, החלפת מקלדת לעברית, החלפת מטען וכו. זו הייתה טעות שלי שלעולם לא אשוב עליה. הכי הדהים אותי בכל העסק שלא היה ניתן להגיע ישירות לאף אדם אמיתי שממש יושב באמריקה לא משנה כנה ניסיתי והסברתי והתלוננתי, רק בוטים הודים כמו באמזון....
כשביצעת את העיסקה לראשונה, היה שווה ליבא את המחשב מחו"ל?
אני שואל כי אין מכס על מחשב נייד, רק תשלום מע"מ
https://shaarolami-query.customs.mof.go ... tem?id=215
לכן המחירים בישראל אמורים להיות אטרקטיביים ביחס לחו"ל, במיוחד אם אתה קונה אותו באילת.
אם בחרת להחליף המקלדת והמטען לעברית, אז בוודאי היבוא האישי הופך עוד יותר ללא אטרקטיבי.
אגב, השירות של קבוצת יעל אמור להיות טוב. האם חווית איתם בעיות? או שהשירות של דל בחול הוא שהתווה את אופן התיקון של המחשב?
לכן המחירים בישראל אמורים להיות אטרקטיביים ביחס לחו"ל, במיוחד אם אתה קונה אותו באילת.
אם בחרת להחליף המקלדת והמטען לעברית, אז בוודאי היבוא האישי הופך עוד יותר ללא אטרקטיבי.
אגב, השירות של קבוצת יעל אמור להיות טוב. האם חווית איתם בעיות? או שהשירות של דל בחול הוא שהתווה את אופן התיקון של המחשב?
בזמנו לא הייתה לי הרבה ברירה, זה היה בתקופה שלא היו מחשבים בארץ ובעולם וגם חשבתי שהכל יהיה חלק.. כן, זה היה יעל ושירות עד הבית. טכנאים סוג ד׳.04/10/2025 12:24lasik כתב: כשביצעת את העיסקה לראשונה, היה שווה ליבא את המחשב מחו"ל?
אגב, השירות של קבוצת יעל אמור להיות טוב. האם חווית איתם בעיות? או שהשירות של דל בחול הוא שהתווה את אופן התיקון של המחשב?...
זה פשוט לא עובד, אין בארץ ייצוג רשמי כנראה לאף חברת טכנולוגיה או בכלל, לצערנו וזה היה פשוט תמרון בלתי אפשרי בין פה לחו״ל כאשר שני הצדדים לא מעוניינים לתת שירות באמת. על הארץ לא הופתעתי על חברת ענק עולמית ובארה״ב כן.