כמה שאלות של מתחיל לגבי פטיפון

כל מה שקשור לאודיו בסטריאו, פטיפונים, נגני CD, קדם מגברים, מגברי כח, כבלים וכמובן רמקולים - רכיבים עד 3000$ בלבד.
שלח תגובה
אופיר27 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 72
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #1 

1. מה דעתכם על פטיפון דנון DP29F - למישהו שהוא מתחיל. זה מספיק טוב?
אם לא, אז באיזה תקציב אפשר למצוא פטיפון טוב להתחלה? 2000 ש"ח?
2. למה פטיפון אוטומטי מלא, "פחות נחשב" מחצי אוטומטי? זה לא יותר נוח?
3. ליצרן פטיפונים נחשב, יכול להיות דגם לא מוצלח?
4. ראיתי באינטרנט שיש פטיפונים בלי מכסה. למה זה? מה עושים עם האבק שיהיה עליהם?

robo7
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 789
נתן תודות: 83 פעמים
קיבל תודות: 90 פעמים

שליחה #2 

1. עדיף לבקש המלצה על פטיפון "מספיק טוב"
..
3. התשובה בתוך השאלה.
4. חייב מכסה, אם אין מתאימים לו מכסה בנפרד.

אופיר27 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #3 

תודה!

dragon
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 154
נתן תודות: 172 פעמים
קיבל תודות: 32 פעמים

שליחה #4 

2. זה יותר נוח, אבל קצת יותר מסובך מבחינה מכנית ולכן מועד יותר לתקלה.
.Anything can be done, but it's only done if it's done

בור_ועם_הספר
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 331
נתן תודות: 52 פעמים
קיבל תודות: 78 פעמים

שליחה #5 

אני יכול לדבר מניסיון אישי. יש לי Audio-Technica 120 שהוא במסגרת התקציב שלך ואני מרוצה ממנו מאד. 90% ויותר מההאזנה שלי היא מוזיקה דיגיטלית מסטרימר או דיסק. אבל לפעמים כשבא לי לשמוע תקליט, הפטיפון עושה את העבודה.

תוכל לקרוא עוד בדיון הזה:
https://htmag.co.il/phpbb/viewtopic.php?t=379080

oren29at
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 128
נתן תודות: 24 פעמים
קיבל תודות: 30 פעמים

שליחה #6 

בתור מי שהתחיל עם תקליטים, עבר לדיסקים, ואז לענן אישי, ואז לסטרימינג, וחזר לפני 3-4 שנים לשמוע גם תקליטים ולהנות מהם ממש- כמה דברים:

1. מה זה "מישהו שהוא מתחיל"? כלומר: למה לא לקנות פטיפון לכמה וכמה שנים? יש פה השקעה לא קטנה (העלות של פטיפון גבוהה באופן משמעותי מכל אופרציה של הזרמת מוזיקה), תקליטים עולים כסף, האזנה למוזיקה הופכת להיות משהו "רציני" ולא רק "על הדרך". לא עדיף פטיפון שיחזיק מעמד הרבה זמן?

2. מחירי הפטיפונים בארץ יקרים באופן שערורייתי לעומת מחיריהם בחו"ל. זה די מבאס כשקונים פה, אם כי לפעמים אין ברירה

3. אני אישית קניתי פטיפון של חברת Fluance מאמזון ארה"ב. בימינו אפשר לקנות אותו מאמזון הבריטית בעלות של כ 1600 ש"ח כולל משלוח ומסים. אני לא סגור לגבי אחריות אבל הפטיפון שלי עדיין מנגן ומנגן מעולה. מה שכן, הוא זקוק לקדם מגבר שזה עוד 100-400 ש"ח (תלוי איזה קונים). יתרונו הגדול: הוא חצי אוטומטי, כלומר כשהוא מסיים צד אז הוא עוצר לבד (המחט נשארת ולא חוזרת אבל היא לפחות לא רצה על ריק ונשחקת סתם)

https://www.amazon.co.uk/gp/product/B09 ... tle_1?th=1

אופיר27 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #7 

21/09/2025 21:25  
dragon כתב:
2. זה יותר נוח, אבל קצת יותר מסובך מבחינה מכנית ולכן מועד יותר לתקלה.
...
תודה על התשובה.

אופיר27 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #8 

21/09/2025 22:24  
בור_ועם_הספר כתב:
אני יכול לדבר מניסיון אישי. יש לי Audio-Technica 120 שהוא במסגרת התקציב שלך ואני מרוצה ממנו מאד. 90% ויותר מההאזנה שלי היא מוזיקה דיגיטלית מסטרימר או דיסק. אבל לפעמים כשבא לי לשמוע תקליט, הפטיפון עושה את העבודה.

תוכל לקרוא עוד בדיון הזה:
https://htmag.co.il/phpbb/viewtopic.php?t=379080
...
המון תודה על המידע. אני אבדוק אותו.

אופיר27 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #9 

21/09/2025 23:23  
oren29at כתב:
בתור מי שהתחיל עם תקליטים, עבר לדיסקים, ואז לענן אישי, ואז לסטרימינג, וחזר לפני 3-4 שנים לשמוע גם תקליטים ולהנות מהם ממש- כמה דברים:

1. מה זה "מישהו שהוא מתחיל"? כלומר: למה לא לקנות פטיפון לכמה וכמה שנים? יש פה השקעה לא קטנה (העלות של פטיפון גבוהה באופן משמעותי מכל אופרציה של הזרמת מוזיקה), תקליטים עולים כסף, האזנה למוזיקה הופכת להיות משהו "רציני" ולא רק "על הדרך". לא עדיף פטיפון שיחזיק מעמד הרבה זמן?

2. מחירי הפטיפונים בארץ יקרים באופן שערורייתי לעומת מחיריהם בחו"ל. זה די מבאס כשקונים פה, אם כי לפעמים אין ברירה

3. אני אישית קניתי פטיפון של חברת Fluance מאמזון ארה"ב. בימינו אפשר לקנות אותו מאמזון הבריטית בעלות של כ 1600 ש"ח כולל משלוח ומסים. אני לא סגור לגבי אחריות אבל הפטיפון שלי עדיין מנגן ומנגן מעולה. מה שכן, הוא זקוק לקדם מגבר שזה עוד 100-400 ש"ח (תלוי איזה קונים). יתרונו הגדול: הוא חצי אוטומטי, כלומר כשהוא מסיים צד אז הוא עוצר לבד (המחט נשארת ולא חוזרת אבל היא לפחות לא רצה על ריק ונשחקת סתם)

https://www.amazon.co.uk/gp/product/B09 ... tle_1?th=1
...
אני אנסה להסביר את עצמי יותר טוב.
ברור שהכוונה שלי היא לקנות פטיפון לכמה שנים.
אבל ראיתי בפורומים שאנשים שאלו על פטיפון מדגם מסוים, וענו להם שזה פטיפון שישרוט את התקליטים.
ובקצה השני של הסקאלה ראיתי באתרים באינטרנט, פטיפונים שעולים עשרות אלפי שקלים.
אני אני מחפש משהו שהוא טוב אבל למישהו שהוא "מתחיל".
באופניים קוראים לזה - אופני כניסה. כלומר אופניים שקונים בחנות אופניים רצינית שמוכרת יצרנים טובים, אבל לרוכב חדש שמתחיל עכשיו לרכב.
לגבי לקנות בחו"ל - אני תמיד מעדיף לפרנס חנויות בארץ, למרות שהניסיון שלי עם חנויות אודיו היה די מאכזב.
אבל להזמין פטיפון מחו"ל? וואלה לא חשבתי על זה. נראה לי הרפתקני, לא?
חשבתי שיש שם כל מיני חלקים שטלטלה של משלוח לא תעשה להם טוב.
הפטיפון הגיע לך פיקס? בלי שום בעיה?
האמת שבהתחלה התלהבתי יותר מאוטומטי מלא, אבל אני מבין עכשיו שהוא יותר מועד לתקלות.
אז כנראה שאקנה חצי אוטומטי.

Avi_Dagan
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2468
נתן תודות: 751 פעמים
קיבל תודות: 434 פעמים

שליחה #10 

20/09/2025 0:54  
אופיר27 כתב:
1. מה דעתכם על פטיפון דנון DP29F - למישהו שהוא מתחיל. זה מספיק טוב?
אם לא, אז באיזה תקציב אפשר למצוא פטיפון טוב להתחלה? 2000 ש"ח?
2. למה פטיפון אוטומטי מלא, "פחות נחשב" מחצי אוטומטי? זה לא יותר נוח?
3. ליצרן פטיפונים נחשב, יכול להיות דגם לא מוצלח?
4. ראיתי באינטרנט שיש פטיפונים בלי מכסה. למה זה? מה עושים עם האבק שיהיה עליהם?
...
מצטרף להמלצות על Audio-Technica AT-LP120XUSB.
יש לו הנעה ישירה שבעיני עדיפה על הנעת רצועה, יש לו גם את אפשרות ההקלטה ודבר חשוב נוסף הוא פרה-אמפ מובנה שיחסוך קופסא נוספת אם המגבר ברשותך ללא פרה-אמפ.
הפטיפון הזה הוא העתק של פטיפון טקניקס קלאסי.

הייתי שוקל את הצורך בפטיפון ותקליטים באופן כללי. בתור מישהו עם אוסף מכובד, הדבר הזה גם יקר, גם ממכר, גם קשה להתניידות וגם קשה לשמור במצב חדש (אם קונים חדש). בסופו של דבר אתה מקבל תוצאה יותר יקרה, פחות טובה ועמידה מפורמט דיגיטלי.
כמו כן גם הפטיפון וגם התקליטים תופסים שטח לא מועט.
נערך לאחרונה על ידי Avi_Dagan ב 22/09/2025 11:48, נערך פעם 1 בסך הכל.
Jack of some trades, master of none

claudia5
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4215
נתן תודות: 1656 פעמים
קיבל תודות: 557 פעמים

שליחה #11 

Audio-Technica AT-LP120XUSB יש לי אותו גם ,פרסמתי למכירה כי אין לי מקום לפטיפון בסלון יותר.פטיפון מצויין

אופיר27 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #12 

22/09/2025 11:43  
Avi_Dagan כתב:
מצטרף להמלצות על Audio-Technica AT-LP120XUSB.
יש לו הנעה ישירה שבעיני עדיפה על הנעת רצועה, יש לו גם את אפשרות ההקלטה ודבר חשוב נוסף הוא פרה-אמפ מובנה שיחסוך קופסא נוספת אם המגבר ברשותך ללא פרה-אמפ.
הפטיפון הזה הוא העתק של פטיפון טקניקס קלאסי.

הייתי שוקל את הצורך בפטיפון ותקליטים באופן כללי. בתור מישהו עם אוסף מכובד, הדבר הזה גם יקר, גם ממכר, גם קשה להתניידות וגם קשה לשמור במצב חדש (אם קונים חדש). בסופו של דבר אתה מקבל תוצאה יותר יקרה, פחות טובה ועמידה מפורמט דיגיטלי.
כמו כן גם הפטיפון וגם התקליטים תופסים שטח לא מועט.
...
תודה על ההמלצה!
בשבילי זה לא יבוא במקום פורמטים אחרים (דיסקים, דיגיטלי) אלא בנוסף.
נכון, תקליטים תופסים הרבה מקום, אבל כרגע אין לי כוונה להתחיל לבנות אוסף תקליטים גדול. כמה עשרות וזהו.
לגבי הגודל של הפטיפון - לדעתי הוא בגודל של רסיבר. רק יש את העניין של המכסה שקצת מאתגר חח

אופיר27 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #13 

22/09/2025 11:44  
claudia5 כתב:
Audio-Technica AT-LP120XUSB יש לי אותו גם ,פרסמתי למכירה כי אין לי מקום לפטיפון בסלון יותר.פטיפון מצויין
...
אפשר עוד שאלה?
הפטיפונים של REGA מאוד יפים בעיני (הבסיס ממש דק והגימור מבריק).
אבל הם ידניים. אז זה פחות בשבילי.
אבל הבנתי שיש לזה גם פתרון - אפשר להוסיף להם מנגנון הרמה אוטומטי בסיום הצד בתקליט.
שזה בעצם הופך את הפטיפון מידני לחצי אוטומטי.
מה דעתך על זה?

oren29at
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 128
נתן תודות: 24 פעמים
קיבל תודות: 30 פעמים

שליחה #14 

22/09/2025 10:17  
אופיר27 כתב:
אני אנסה להסביר את עצמי יותר טוב.
ברור שהכוונה שלי היא לקנות פטיפון לכמה שנים.
אבל ראיתי בפורומים שאנשים שאלו על פטיפון מדגם מסוים, וענו להם שזה פטיפון שישרוט את התקליטים.
ובקצה השני של הסקאלה ראיתי באתרים באינטרנט, פטיפונים שעולים עשרות אלפי שקלים.
אני אני מחפש משהו שהוא טוב אבל למישהו שהוא "מתחיל".
באופניים קוראים לזה - אופני כניסה. כלומר אופניים שקונים בחנות אופניים רצינית שמוכרת יצרנים טובים, אבל לרוכב חדש שמתחיל עכשיו לרכב.
לגבי לקנות בחו"ל - אני תמיד מעדיף לפרנס חנויות בארץ, למרות שהניסיון שלי עם חנויות אודיו היה די מאכזב.
אבל להזמין פטיפון מחו"ל? וואלה לא חשבתי על זה. נראה לי הרפתקני, לא?
חשבתי שיש שם כל מיני חלקים שטלטלה של משלוח לא תעשה להם טוב.
הפטיפון הגיע לך פיקס? בלי שום בעיה?
האמת שבהתחלה התלהבתי יותר מאוטומטי מלא, אבל אני מבין עכשיו שהוא יותר מועד לתקלות.
אז כנראה שאקנה חצי אוטומטי.
...
הפטיפונים הממש ממש זולים (שבדרך כלל גם באים בתצורות "מגניבות" כמו קופסה או רטרו מוגזם) אכן נחשבים לכאלה שהמנגנון והמחט שלהם עלולים לחולל נזקים של ממש לתקליטים. לגבי עלויות של פטיפונים: השוק הוא חופשי ולכל אחד שמורה הזכות לקנות מוצר בכמה כסף שהוא חושב שהמוצר שווה. אפשר להגדיר תקציב של 2000 ש"ח, 20,000 ש"ח, ואפילו 200,000 ש"ח לפטיפון. לדעתי אתה לא תתאכזב מפטיפון שעולה 2000. ש"ח, אולי אפילו ממש תהנה :-)

משלוח מחו"ל: הפטיפון הגיע ארוז היטב ומפורק למספר אלמנטים. ההרכבה לקחה פחות משעה, ההנאה נמשכת עד היום
22/09/2025 13:39  
אופיר27 כתב:
בשבילי זה לא יבוא במקום פורמטים אחרים (דיסקים, דיגיטלי) אלא בנוסף.
נכון, תקליטים תופסים הרבה מקום, אבל כרגע אין לי כוונה להתחיל לבנות אוסף תקליטים גדול. כמה עשרות וזהו.
...
אחד הדברים המשמעותיים של בניית אוסף תקליטים הוא הצורך בתשומת לב. זה לא אלבום סטרימינג שמקסימום לא תאהב, אלא משהו שנשאר (בזמנים עברו, כשתקליטים היו הפורמט היחיד או העיקרי, זה יכול היה להיות "משחק סכום אפס", כלומר: קנית אלבום של בוב דילן? זה אומר שלא קנית אלבום של הרולינג סטונז). זה הופך בעיני את ההנאה ממוזיקה ליותר גדולה, ואת החיבור עם התקליטים שקנית ליותר גדול
22/09/2025 13:55  
אופיר27 כתב:
הפטיפונים של REGA מאוד יפים בעיני (הבסיס ממש דק והגימור מבריק).
אבל הם ידניים. אז זה פחות בשבילי.
...
קח בחשבון שגם ה AT-LP120XUSB ידני

אופיר27 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #15 

22/09/2025 14:37  
oren29at כתב:
הפטיפונים הממש ממש זולים (שבדרך כלל גם באים בתצורות "מגניבות" כמו קופסה או רטרו מוגזם) אכן נחשבים לכאלה שהמנגנון והמחט שלהם עלולים לחולל נזקים של ממש לתקליטים. לגבי עלויות של פטיפונים: השוק הוא חופשי ולכל אחד שמורה הזכות לקנות מוצר בכמה כסף שהוא חושב שהמוצר שווה. אפשר להגדיר תקציב של 2000 ש"ח, 20,000 ש"ח, ואפילו 200,000 ש"ח לפטיפון. לדעתי אתה לא תתאכזב מפטיפון שעולה 2000. ש"ח, אולי אפילו ממש תהנה :-)

משלוח מחו"ל: הפטיפון הגיע ארוז היטב ומפורק למספר אלמנטים. ההרכבה לקחה פחות משעה, ההנאה נמשכת עד היום

אחד הדברים המשמעותיים של בניית אוסף תקליטים הוא הצורך בתשומת לב. זה לא אלבום סטרימינג שמקסימום לא תאהב, אלא משהו שנשאר (בזמנים עברו, כשתקליטים היו הפורמט היחיד או העיקרי, זה יכול היה להיות "משחק סכום אפס", כלומר: קנית אלבום של בוב דילן? זה אומר שלא קנית אלבום של הרולינג סטונז). זה הופך בעיני את ההנאה ממוזיקה ליותר גדולה, ואת החיבור עם התקליטים שקנית ליותר גדול

קח בחשבון שגם ה AT-LP120XUSB ידני
...
אני גם חושב על תקציב בסביבות 2000 ש"ח
אה הפטיפון מחו"ל מגיע מפורק. עכשיו זה כבר יותר הגיוני חח
את רוב המוזיקה שלי אני עדיין שומע בדיסקים, אז אני מבין על מה אתה מדבר.
לגבי ה LP120XUSB - טוב שתיקנת אותי. זאת לגמרי טעות שלי. כתבתי בגוגל "פטיפון חצי אוטומטי מומלץ" ו ה AI המליץ על הדגם הזה.
אז נכנסתי אקראית סתם לאיזה אתר אינטרנט לראות, ושם לא כתבו אם הוא אוטומטי או חצי אוטומטי או ידני.
ולא חשבתי לעשות DOUBLE CHECKING

שלח תגובה

חזור אל “אודיו דו-ערוצי (סטריאו)”