מחליפים הכל ל- UniFi

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4301
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 898 פעמים

שליחה #21 

17/09/2025 15:52  
ZetLAW כתב:
אני לא מצליח להבין את ההגיון שמישהו יתקין בבית שלו E7, מה היתרון פה? בית מטפל במקסימום 100 לקוחות בו זמנים, וגם אז הגזמתי ממש.
החסרון כמובן זאת העלות המאאאאד גבוהה וצריכת חשמל.
...
גם, אם בית מטפל במקסימום לא ב 100 לקוחות בו זמנית, אלה ב 20, העניין הוא גם, איך הוא "מטפל" בהם. וזה ההבדל, אם מדובר על ניתוקים, קפיאות של העברת נתונים, מה המהירות של העברת נתונים זו, ניוד בין הנקודות גישה ותחומי תדרים ועוד הרבה "עניינים" אחרים בהקשר זה של רשת אלחוטית, שיש כאלה שלהם הם חשובים ויש אלה שלא.
בדיוק כמו שיש מי שמבחינתו כל מה שהספק אינטרנט התקין לו זה מעל ומעבר ומבחינתו לרכוש נקודות גישה כלשהן פרטיות זה בזבוז לא הגיוני בעליל ויהיה למשל מי שירכוש מאריכי טווח או MESH למיניהן ויהיה מי שירכוש נקודות גישה אחרות. כל אחד, עם הצרכים שלו ועם השימושים שלו ברשת הביתית שלו הוא.

למשל על חלק מהבעיות של סדרת U7 התפרסם דיון ממש כאן בפורום זה:
https://htmag.co.il/phpbb/viewtopic.php ... #p3355793+
כבר לפני זמן מה. ולא היה מדובר בהקשר זה על דברים חדשים או לא מוכרים כבר אז.
כך שכל אחד יכול לעשות לעצמו שיקול מה הם היתרונות ומה הם החסרונות ומה גובר על מה.

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #22 

17/09/2025 17:14  
Jabberwock כתב:
רציתי להזמין את U7 Pro XG. איך היא? גם רשום שהיא ניתנת להתקנה על הקיר ולא רק תקרה.
[
...
מבחינת היציבות חיבור, בדיוק כמו שאר הסדרה ה U7.

Jabberwock
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1303
נתן תודות: 68 פעמים
קיבל תודות: 157 פעמים

שליחה #23 

17/09/2025 18:37  
sys_admin כתב:
מבחינת היציבות חיבור, בדיוק כמו שאר הסדרה ה U7.
...
אולי אנחנו לא מתכוונים לאותה בעיה.
ממה שאני קראתי ישנה בעיה עם מכשירי IoT כדוגמת ESP32 או ESP8266. האם זאת הבעיה?
לכו חזו מפעלות יהוה אשר שם שמות בארץ. משבית מלחמות עד קצה הארץ קשת ישבר וקצץ חנית עגלות ישרף באש.

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #24 

17/09/2025 19:14  
Jabberwock כתב:
אולי אנחנו לא מתכוונים לאותה בעיה.
ממה שאני קראתי ישנה בעיה עם מכשירי IoT כדוגמת ESP32 או ESP8266. האם זאת הבעיה?
...
זאת אחת הבעיות. יש עוד בעיה שמרגישים אותה במיוחד עם הציוד VOIP אלחוטי, שבו נדרשת רציפות העברת נתונים, ללא ניתוקים. ויש עוד כמה בעיות שונות של ניתוקים של ציודים, שהנקודת גישה מחליטה שהלקוח צריך לעזוב אותה, מבלי שהוא עשה את זה מיוזמתו. ויש גם בעיה מסוימת עם מעבר חלק בין הנקודות גישה של אותה הרשת. מעבר לכך, יש גם תופעה מעניינת עם פעולת MLO בנקודות גישה אלה.

Nba
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10038
נתן תודות: 549 פעמים
קיבל תודות: 575 פעמים

שליחה #25 

17/09/2025 19:30  
sys_admin כתב:
זאת אחת הבעיות. יש עוד בעיה שמרגישים אותה במיוחד עם הציוד VOIP אלחוטי, שבו נדרשת רציפות העברת נתונים, ללא ניתוקים. ויש עוד כמה בעיות שונות של ניתוקים של ציודים, שהנקודת גישה מחליטה שהלקוח צריך לעזוב אותה, מבלי שהוא עשה את זה מיוזמתו. ויש גם בעיה מסוימת עם מעבר חלק בין הנקודות גישה של אותה הרשת. מעבר לכך, יש גם תופעה מעניינת עם פעולת MLO בנקודות גישה אלה.
...
ממה שאני יודע גם יש בעיות עם הציוד כשהכבילה מסוככת\מסוככת חלקית, לא?
רשימת הציוד: TV:LG77C1|AppleTV|Nvidia Shield pro|Denon 4500H|SVS: Prime Tower-Center Ultra Evolution-Subwoofer PB-3000 Revolution|Surround:Fluance Bipolar|Atmos:Morel Sp2

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #26 

17/09/2025 19:46  
Nba כתב:
ממה שאני יודע גם יש בעיות עם הציוד כשהכבילה מסוככת\מסוככת חלקית, לא?
...
תמיד מומלץ ביותר שהכבל רשת יהיה מסוכך וגם שהסיכוך יהיה מחובר למחברים בשני הקצוות ולהארקה. לפחות בצד של מתג רשת. וכמה שהחיבורי רשת יותר מהירים, כך זה יותר חשוב. למשל בחיבורים של 10G, שמדובר בהם בהקשר של ההזנה של נקודות גישה של WIFI7, זה עוד יותר משמעותי ומשפיע.

אבל, התופעות שהזכרתי מקודם, של נקודות גישה אלה, לא קשורות לצד הקווי, אלה לצד האלחוטי בהן.

Jabberwock
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #27 

האם יש דיון מרוכז של הבעיות בפורום של היצרן? איך אפשר לעקוב?
לכו חזו מפעלות יהוה אשר שם שמות בארץ. משבית מלחמות עד קצה הארץ קשת ישבר וקצץ חנית עגלות ישרף באש.

dr0r
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2182
שם מלא: דרור
נתן תודות: 86 פעמים
קיבל תודות: 361 פעמים

שליחה #28 

הבעיות שעליהן מדובר כבר נפתרו ע״י עדכוני קושחה, לפני יותר משנה. Ubiquiti עבדו על זה מאוד קשה, כולל הוספת toggle ספציפי לרשת IoT (שמומלץ להפריד ל-SSID משלה בלי קשר). מה שנשאר זה אך ורק FUD.
המעבד של ה-E7 הרבה יותר חזק, והוא מחזיק אצלי בבית 60-70 רכיבי IoT בלי למצמץ, לעומת ה-U7 Pro, שלעיתים מאבד רכיב שיושבים עליו כ-40 רכיבים. ה-U7 Pro Max מחזיק יותר רכיבים. אבל אם יש לך כמה U7 Pro והרשת מאוזנת (מה שקורה באופן טבעי אם מאתחלים את הנקודות באותו הזמן), זה ממש לא עניין.
היתרון הגדול של ה-E7 למשתמש ביתי (מעבר למעבר ל-10Gbps, שיש גם ב-XG וב-XGS) הוא AFC, שמאפשר העלאת עוצמת השידור ב-6GHz ל-36dBm, אבל לצערי זה עדיין לא רלוונטי בארץ.

@ziv_r תתחדש! שני דברים הייתי מחליף, אם אתה עוד יכול:
1. ה-UDR הוא מעידן ה-all in one, של לעשות הכל לא הכי טוב. עדיף לקחת ראוטר בלי wifi, כמו ה-UCG Fiber, שעולה אותו דבר ($279).
2. ה-Lite 16 מגביל לך את התקשורת ל-Gbps, למרות שה-APs מקבלים 2.5Gbps. ה-Flex 2.5G PoE ייתן לך למצות את החיבור, וגם מוציא PoE++ שנדרש למשל ל-U7 Pro Max. גם כאן, זה עולה אותו דבר ($199).

UriM
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 743
שם מלא: אורי
נתן תודות: 43 פעמים
קיבל תודות: 101 פעמים

שליחה #29 

19/09/2025 14:14  
dr0r כתב:
@ziv_r תתחדש! שני דברים הייתי מחליף, אם אתה עוד יכול:
1. ה-UDR הוא מעידן ה-all in one, של לעשות הכל לא הכי טוב. עדיף לקחת ראוטר בלי wifi, כמו ה-UCG Fiber, שעולה אותו דבר ($279).
...
שים לב שזיו רכש את ה-UDR 7, שאם אני לא טועה זה מכשיר די זהה ל-UCG Fiber, רק בתוספת wifi מובנה, שחוסך רכישת AP אחד.

OMRIJ
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2654
נתן תודות: 40 פעמים
קיבל תודות: 349 פעמים

שליחה #30 

בכלל לא מקביל, לא בחיבורים ולא בSOC

UriM
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #31 

צודק, זכרתי דמיון בין שניים אבל זה כנראה היה בין ה-UCG MAX ל-UDR 7.

ואחרי שהבהרנו את העניין.
למשתמש הביתי הממוצע+, כזה שיש לו כמה עשרות בודדות (30-40) קלינטים בבית וחיבור של עד 2.5Gb, האם ה-UDR 7 מהווה צוואר בקבוק?

OMRIJ
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2654
נתן תודות: 40 פעמים
קיבל תודות: 349 פעמים

שליחה #32 

אבל למה להגביל את עצמך ל2.5GB? השקעת כבר כסף, שיהיה קצת future proof

UriM
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #33 

השאלה היא האם 2.5Gb זאת באמת מגבלה?

נכון, יש את מי שירצה הכי מהיר, הכי...רק שזה לא אומר כלום על מה שצריך, אלא רק על מה רוצים.
כמובן שאין שום דבר רע בלרצות, רק לא לבלבל את זה עם צריך.

אגב, יכול להיות שעבור זיו 2.5Gb זה כבר future proof (הוא השאיר כאן teaser ולא חזר מאז עם מידע נוסף).
אני יודע שבשבילי זה שדרוג עתידי שאני לא יודע מתי אגיע אליו.

dr0r
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #34 

תמיד אפשר לשדרג עוד, מי כמוני יודע...
במקרה הזה העלות של ה-Flex זהה ל-Lite, ומקבלים פורטים של 2.5Gbps PoE++ במקום 1Gbps PoE+. החיסרון הוא שבמקום עוד 8 פורטים 1Gbps יש ל-Flex פורט 10Gbps RJ45 ופורט SFP+, אבל אם צריך תמיד אפשר להוסיף עוד Flex mini בגרושים.
כנ״ל ה-UDR - יש לי דירה גדולה, אז אני צריך 4 APs, ואחת מהן נדרשה רק מאז שמדי פעם סוגרים את דלת הממ״ד...

ziv_r פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46321
נתן תודות: 1965 פעמים
קיבל תודות: 5065 פעמים

שליחה #35 

@dr0r
פידבק מעולה. אני אחליף באמת את ה- Switch Lite 16 PoE ב- Flex 2.5G PoE ואוסיף יחידה של Flex Mini.

מוקדם יותר נאמר שה-U7 Pro לא מיועד להתקנה על הקיר. אומנם נכון שבעמוד המוצר כתוב "Ceiling-mounted", אבל חשוב להבהיר שהחברה עצמה מציינת במפורש במדריך ההתקנה שהתקנה על הקיר היא אפשרות לגיטימית.

ohecht
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 202
נתן תודות: 55 פעמים
קיבל תודות: 21 פעמים

שליחה #36 

אחלה בחירה, גם אצלי הכל Unifi כבר שנה ואני מאוד מרוצה. אני ממלית לנצל את הPOE המעולה שלהם,יש לי Flex 2.5 POE עם הספק 210W שלו שמחובר לאל פסק ומשם כל הבית משורשר עם עוד סוויצ׳ים וכל הAPים וכולם מוזנים מהFlex 2.5 שמגובה באל פסק.

ולגבי ה-APים שבחרת, לא חייבים לתלות, אפשר להדפיס Desktop Mounts ולהניח אותם בכל מני מקומות

dr0r
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #37 

19/09/2025 20:33  
ziv_r כתב:
@dr0r
פידבק מעולה. אני אחליף באמת את ה- Switch Lite 16 PoE ב- Flex 2.5G PoE ואוסיף יחידה של Flex Mini.

מוקדם יותר נאמר שה-U7 Pro לא מיועד להתקנה על הקיר. אומנם נכון שבעמוד המוצר כתוב "Ceiling-mounted", אבל חשוב להבהיר שהחברה עצמה מציינת במפורש במדריך ההתקנה שהתקנה על הקיר היא אפשרות לגיטימית.

image.png
...
אין שום בעיה להתקין אותו על הקיר, השיקול היחיד הוא כיוון תירת השידור, כי התירה האחורית שלו בקושי קיימת. היתרון בחיבור על התקרה הוא קבלת עוצמת שידור גבוהה בכל הכיוונים. פרט לנקודה בממ״ד אני חיברתי את כולם לתקרה. אם הייתי מחבר את הנקודה אצל הבת שלי לקיר, היא לא היתה אפקטיבית בחדר של הבן שלי.

Jabberwock
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #38 

ל-XG אין מאוורר לעומת U7 Pro שמגיע עם, זה מה שרושמים ב-reddit

dr0r
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #39 

ב-XG וב-XGS יש קירור פסיבי דרך הבסיס, שעשוי ממתכת.
אף אחד מה-APs האלה לא נעים למגע.

Jabberwock
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #40 

איזה AP עדיף לשים על השולחן?

וגם אם אני מזמין מעל 500$, כמה מיסים אני אמור לשלם? לפי טבלת מסי יבוא רשום רק 18%, אבל לא נשמע לי הגיוני. תמיד חייבו אותי יותר.
https://www.gov.il/apps/taxes/importTable/
מה אומרים?

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”