מגבר YAMAHA לא מוציא סאונד
היי יש לי מגבר YAMAHA RX-A850
עד לא מזמן הכל היה בסדר עבד פיקס
יום אחד הדלקתי את המגבר ופשוט אין סאונד.
אשמח לכיוון מה אפשר לבדוק אולי הילדים לחצו בטעות על משהו במגבר או בשלט
בדקתי ביציאות שונות גם במצב בלוטוס פשוט אין קול
במידה ונדרש תיקון לחלק מסוים למי אפשר לפנות המכשיר לא באחריות אני מאזור המרכז
במידה ונדרש תיקון לחלק מסוים למי אפשר לפנות המכשיר לא באחריות אני מאזור המרכז
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 17923
- נתן תודות: 1146 פעמים
- קיבל תודות: 2488 פעמים
בדוק האם הרסיבר מוציא רעש לבן לכל אחד מהרמקולים .21/08/2025 15:41erezs17 כתב: היי יש לי מגבר YAMAHA RX-A850
במידה ונדרש תיקון לחלק מסוים למי אפשר לפנות המכשיר לא באחריות אני מאזור המרכז...
במידה ולא, יש מצב שנדפק כרטיס ה HDMI.
3 קידמיים טאנוי D
Sr/Bsr/ATMOS:ARENDAL
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום
Sr/Bsr/ATMOS:ARENDAL
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום
- ice2k
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 959
- נתן תודות: 40 פעמים
- קיבל תודות: 86 פעמים
בדוק האם מופיעים האייקונים של הרמקולים בתצוגה. אם לא מופיעים, יש חשד שהבעיה בכרטיס הDSP (שהוא חלק ממה שנקרא כרטיס ה"HDMI" שבפועל מכיל עוד המון דברים, לפחות בדגמים יקרים יותר כרטיס הDSP הוא ניתן לניתוק).
DENON AVC-X4700H| Audiovector S3 Signature| Audiovector SC Signature | Audiovector Ki1| SVS SB3000
לא מופיעים האייקונים בכלל21/08/2025 21:33ice2k כתב: בדוק האם מופיעים האייקונים של הרמקולים בתצוגה. אם לא מופיעים, יש חשד שהבעיה בכרטיס הDSP (שהוא חלק ממה שנקרא כרטיס ה"HDMI" שבפועל מכיל עוד המון דברים, לפחות בדגמים יקרים יותר כרטיס הDSP הוא ניתן לניתוק)....
- ice2k
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 959
- נתן תודות: 40 פעמים
- קיבל תודות: 86 פעמים
חשד גבוה שהבעיה בDSP. בדגם שלך המעבדים שלו מולחמים ללוח הראשי. לפני הכל כמו שהמליצו היתי מאפס להגדרות יצרן ומתחבר אפילו אנלוגית רק כדי לבדוק אם משהו השתנה. אם זה לא עוזר אז המצב לא משהו. אם יש לך ידע ויכולות, אתה יכול לנסות לכוון HEAT GUN לכיוון הציפים של הDSP בזמן ניגון, מאוד בזהירות. אם לפתע הסאונד מופיע אז הבעיה בהלחמות. אבל גם סידור של זה לא יבטיח שזה יחזיק לאורך זמן.

אלו שני הצ'יפים הגדולים.

אלו שני הצ'יפים הגדולים.
DENON AVC-X4700H| Audiovector S3 Signature| Audiovector SC Signature | Audiovector Ki1| SVS SB3000
תודה רבה על ההסבר אין לי את הידע לעשות את זה22/08/2025 16:10ice2k כתב: חשד גבוה שהבעיה בDSP. בדגם שלך המעבדים שלו מולחמים ללוח הראשי. לפני הכל כמו שהמליצו היתי מאפס להגדרות יצרן ומתחבר אפילו אנלוגית רק כדי לבדוק אם משהו השתנה. אם זה לא עוזר אז המצב לא משהו. אם יש לך ידע ויכולות, אתה יכול לנסות לכוון HEAT GUN לכיוון הציפים של הDSP בזמן ניגון, מאוד בזהירות. אם לפתע הסאונד מופיע אז הבעיה בהלחמות. אבל גם סידור של זה לא יבטיח שזה יחזיק לאורך זמן.
אלו שני הצ'יפים הגדולים....
אשמח להמלצה על מקום שיכול לבדוק את זה ולתקן או להחליף את הציפים
אין צורך בידע קח פאן תחמם הלוחות תוך כדי שהוא עובד תראה שהוא מוציא סאונד אם כן פשוט הלחמות עייפות
- CRAZYDIAMOND
- חבר ותיק

- תגובות: 1634
- נתן תודות: 11 פעמים
- קיבל תודות: 78 פעמים
זה מכשיר איכותי, ללא ספק.
עדיף לחמם עם אקדח חום שיש בד"כ במעבדת אלקטרוניקה, פן לא מגיע לטמפרטורות שלו וגם לא ניתן לקבוע לו את הטמפרטורה.
כדאי לבודד את את הרכיבים שמסביב לרכיב ה DPS הבעייתי.
יש לחמם באופן אחיד את כל הרגליים של הרכיב שמחברים אותו ללוח, ההלחמות כנראה "התקררו".
הבעיה היא דומה למה שהיה ברסיברים של אונקיו בעשור הקודם, רק שפה שיטת ההלחמה של הרכיב היא SMT לעומת BGA שהייתה ברוב הרסיברים של אונקיו, לכן השימוש באקדח חום אמור להיות קצת שונה.
אם החום מיושם באופן אחיד ויעיל על כל הרגליים והטמפרטורה נכונה וגם זמן היישום, אז הבעיה אמורה להיפתר.
עדיף לחמם עם אקדח חום שיש בד"כ במעבדת אלקטרוניקה, פן לא מגיע לטמפרטורות שלו וגם לא ניתן לקבוע לו את הטמפרטורה.
כדאי לבודד את את הרכיבים שמסביב לרכיב ה DPS הבעייתי.
יש לחמם באופן אחיד את כל הרגליים של הרכיב שמחברים אותו ללוח, ההלחמות כנראה "התקררו".
הבעיה היא דומה למה שהיה ברסיברים של אונקיו בעשור הקודם, רק שפה שיטת ההלחמה של הרכיב היא SMT לעומת BGA שהייתה ברוב הרסיברים של אונקיו, לכן השימוש באקדח חום אמור להיות קצת שונה.
אם החום מיושם באופן אחיד ויעיל על כל הרגליים והטמפרטורה נכונה וגם זמן היישום, אז הבעיה אמורה להיפתר.