|OFF|התיעצות לגבי התקנת WIN11 במחשב ישן
- elad919
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 216
- שם מלא: אלעד אלעד
- נתן תודות: 6 פעמים
- קיבל תודות: 29 פעמים
תצפה בסרטון של המפתח שלו ביוטוב.19/08/2025 14:34rafi_d כתב: לא בטוח שבהנתי את השיטה עם הסקריפט הזה. למשל Contana לא מופיעה בכלל ברשימת האפליקציות תחת TAB
INSTALL . הסקריפט מתבצע אינטראקטיבית על המערכת הפעלה בלחיצה על "INSTALL" ? או ההמלצה רק לסמן מה שאתה רוצה וליצא לקובץ קונפיגורציה, שתשתמש בו בעת יצירת הIMG החדש שלך?
מה הטעם לשנות IMG אם אתה יכול לבצע את הכל לאחר ההתקנה די בקלות במערכת הקיימת? או שהוא בDEFAULT מוריד דברים שלא רואים בתפריטים, למשל את Cortana?
עריכה: איתרתי סרטון הסבר... נדרש גם וגם......
הוא מסביר את הכל, בטוח יותר טוב ממני.
בגדול, הסקריפט הזה פועל בשתי דרכים:
או כמו שכתבתי, שהוא מכין לך קובץ התקנה מ-ISO של WIN11 שאתה מספק לו
ואז את הקובץ הזה אתה מתקין על דיסק און קי ומתקין במחשב כמו מערכת רגילה
רק שכאן הווינדוס מגיע מסורס מראש עם כל הבחירות שעשית - למשל הגדרה של WINDOWS UPDATE
שיעדכן רק עדכוני אבטחה בלי כל הבולשיט הרגיל שדוחפים בעדכונים. או בלי קורטנה ו-ONE DRIVE ושאר הזבל הרגיל
כמובן כמעט בלי כל המעקבים של מיקרוסופט ושליחת הדו"חות של השימוש של המשתמשים - למי שחשובה לו פרטיות מוגברת.
ויש את האופציה השנייה, שזה להריץ את הסקריפט על התקנה קיימת של חלונות 11, לא משנה איזו
ושם פשוט להסיר כל מיני רכיבי מערכת שאתה לא מעוניין בהם. אבל בשיטה הזאת ממה שהבנתי לא תמיד הכל מצליח
ולפעמים נותרים כל מיני דברים שאי אפשר להסיר בדיעבד וכו'...
Chris Titus נחשב למומחה הכי גדול בתחום הזה
https://github.com/ChrisTitusTech/winutil
התקנתי, בכללי עובד. אני בפעם (השניה) מנסה לפתור בעיה של חוסר גישה ברשת הפנימית (רואים את המחשב אך נחסמים), שהיה גם בהתקנה קודמת... משתמש ללא PASSWORD.
זה המצב המוזר שנוצר: יש גישה עם IPV4 (מחלונות, אך לא מאנדרואיד) , ואין גישה כלל עם שם המחשב (IPV6) :
זה המצב המוזר שנוצר: יש גישה עם IPV4 (מחלונות, אך לא מאנדרואיד) , ואין גישה כלל עם שם המחשב (IPV6) :
OK'הבעיה נפתרה, ב - "FIX #6" - שני הצעדים האחרונים - עזרו (GPEDIT). שניהם גם מקונפגים ככה ב WIN10 שלי...
https://thegeekpage.com/fix-windows-10- ... y_settings
https://thegeekpage.com/fix-windows-10- ... y_settings
- DanielGR
- גורו רשתות

- תגובות: 1448
- שם מלא: DanielG
- נתן תודות: 217 פעמים
- קיבל תודות: 280 פעמים
כן. ישנם שני גורמים שמשפיעים מאד על חווית המשתמש, והם גודל הזיכרון, ו-SSD. אם יש לך SSD, בפרוש כדאי לנסות.20/08/2025 22:56em28 כתב: יש טעם לנסות להתקשקש עם Win11 במחשב עם לוח Dell 0M9KCM, מעבד i7 3770, ו-24GB זיכרון ?...
תצטרך לעקוף את מגבלות ההתקנה שהן Secure boot, ו-TPM 2.0, מומלץ להשתמש ב- Rufus.
- elad919
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 216
- שם מלא: אלעד אלעד
- נתן תודות: 6 פעמים
- קיבל תודות: 29 פעמים
עברתי ממש לא מזמן מחלונות 7 לחלונות 11 (אף פעם לא היה לי חלונות 10)
האמת? שונא כל רגע
לא מבין את זה. חלונות 7 פשוט היתה מערכת הפעלה מעולה.
הסיבה שעברתי - אפילו דפדפןו כמו כרום כבר לא יכול להתעדכן ב-7.
אחרת הייתי נשאר לנצח
האמת? שונא כל רגע
לא מבין את זה. חלונות 7 פשוט היתה מערכת הפעלה מעולה.
הסיבה שעברתי - אפילו דפדפןו כמו כרום כבר לא יכול להתעדכן ב-7.
אחרת הייתי נשאר לנצח