התייעצות בהחלפת רמקולים ריצפתיים
אז אצלך זה עבד כך אצלי היה הפוך ולא פעם אחת, פעם אני לא אשכח השוואתי איזה 10 זוגות והכי גרועים היו 2 ממש גרועים אמרתי אין מצב אני יכניס אותם הביתה בחיים רצה המזל ונפל לי זוג אחד , לא להאמין איך ישב בוליותר טוב מרמקול שעלה פי 4 בכסף, כל מה שהיה חסר פתאום הושלם, אצלך ישב טוב ככה אצלי ישב הפוך, ואולי בחלק מהמקרים גם ככה כמוך, זה לא דבר חד ערכי.
לדעתי - קשה להשוות בין רמקולים שונים (באותה 'רמה' וקטגוריה) בחללים שונים עם הגברה שונה. ההשוואה קלה יותר כאשר משווים רמקולים מרמות שונות ומסוג שונה.
פות"ש - תמצא את החנות שמחזיקה מגוון רמקולים בתקציב שלך ותלך אליה עם הרמקולים הנוכחיים שלך (כמובן תתאם מולם מראש, לא רואה סיבה שיהיה להם איכפת)
ה-JBL שיש לך לא מאוד כבדים וגדולים ודי פשוט לשנע אותם לחנות.
בנוגע למחירים - מניסיון שלי, המחירים באינטרנט גבוהים לעיתים ב-20-30 אחוז ממה שהחנויות יכולות לתת לך (לא יודע לגבי SVS ספציפית), לכן בשלב זה תתמקד בכמה דגמים שמחירם המפורסם הוא סביב ה-4000-4500 ש"ח ותלך לשמוע איתם בהשוואה לE60 שלך.
שווה לבדוק בפיוז וב-CROSSOVER באיזור המרכז, הם מחזיקים מגוון די גדול של רמקולים בתצוגה.
לפיוצ'ר שירות נהדר, אבל למיטב זכרוני המגוון פחות גדול (בעיקר SVS).
פות"ש - תמצא את החנות שמחזיקה מגוון רמקולים בתקציב שלך ותלך אליה עם הרמקולים הנוכחיים שלך (כמובן תתאם מולם מראש, לא רואה סיבה שיהיה להם איכפת)
ה-JBL שיש לך לא מאוד כבדים וגדולים ודי פשוט לשנע אותם לחנות.
בנוגע למחירים - מניסיון שלי, המחירים באינטרנט גבוהים לעיתים ב-20-30 אחוז ממה שהחנויות יכולות לתת לך (לא יודע לגבי SVS ספציפית), לכן בשלב זה תתמקד בכמה דגמים שמחירם המפורסם הוא סביב ה-4000-4500 ש"ח ותלך לשמוע איתם בהשוואה לE60 שלך.
שווה לבדוק בפיוז וב-CROSSOVER באיזור המרכז, הם מחזיקים מגוון די גדול של רמקולים בתצוגה.
לפיוצ'ר שירות נהדר, אבל למיטב זכרוני המגוון פחות גדול (בעיקר SVS).
- claudia5
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4215
- נתן תודות: 1656 פעמים
- קיבל תודות: 557 פעמים
חולק עליך ידידי לגמרי.10/08/2025 17:41Amir64 כתב: אולי הרמקול לא נשמע "לא טוב", אלא פשוט שונה מאשר בבית? שונה ממה שאתה רגיל?
שונה גם בגלל החדר, וגם בגלל המגבר?
ה- "שונה" הזה בהחלט יכול להתקבל על ידיך כפחות טוב. זה בסדר.
הטענה שלי אחרת.
תיקח 2 רמקולים.
תשמע את שניהם בחדר אחד.
תוכל להגיד מי מהם נשמע טוב יותר.
אם תיקח את שניהם הביתה, כל אחד יישמע קצת שונה, אבל עדיין, הרמקול הפחות טוב, יישאר הפחות טוב.
הוא לא ישתפר ויהיה פתאום טוב יותר מהרמקול שקודם החלטת שהוא טוב יותר.
גם לי יצא לקנות רמקול שממש התלהבתי ממנו בחנות, ובבית התאכזבתי.
אז חזרתי לחנות, הוספתי כסף וקניתי רמקול טוב יותר, משמיעה בחנות.
גם בבית, התוצאה היתה יותר לשביעות רצוני, אבל עדיין לא כמו ששמעתי בחנות....
אני מבקר בחנות בצפון בצורה כמעט קבוע כי אני מחבב את הבעלים , בדרך כלל מתאפשר לי לעשות בדיקות רבות בחנות ולהשתעשע עם הציוד ,פעמים רבות אותו רמקול בזווית שונה ועם מגבר אחר נשמע מכמעט מצויין לגרוע ,ואני מדבר על ציוד יקר וטוב .שמעתי רמקולים מצויינים שנשמעו גרוע למרות שחובר להם ציוד טוב.
על הנייר יש הרבה סיסמאות אבל במציאות רק בדיקה אמיתי בחלל עם כלל הרכיבים יתן את התוצאה האמיתית ,בחנות במקרה הטוב תקבל 10 אחוז כיוון למה שתקבל בבית.
- Amir64
-
- גורו

- תגובות: 10913
- נתן תודות: 215 פעמים
- קיבל תודות: 1941 פעמים
ואני מסכים איתך שהאזנה בחנות היא רק לקבלת כיוון והשוואה בין רמקולים שונים, כשאי אפשר להביא אותם הביתה.10/08/2025 20:17claudia5 כתב: חולק עליך ידידי לגמרי.
אני מבקר בחנות בצפון בצורה כמעט קבוע כי אני מחבב את הבעלים , בדרך כלל מתאפשר לי לעשות בדיקות רבות בחנות ולהשתעשע עם הציוד ,פעמים רבות אותו רמקול בזווית שונה ועם מגבר אחר נשמע מכמעט מצויין לגרוע ,ואני מדבר על ציוד יקר וטוב .שמעתי רמקולים מצויינים שנשמעו גרוע למרות שחובר להם ציוד טוב.
על הנייר יש הרבה סיסמאות אבל במציאות רק בדיקה אמיתי בחלל עם כלל הרכיבים יתן את התוצאה האמיתית ,בחנות במקרה הטוב תקבל 10 אחוז כיוון למה שתקבל בבית....
כי, כמו שאמרת, יש הרבה משתנים המאפשרים להגיע לתוצאה אופטימאלית, שפשוט אי אפשר לבצע בחנות, וגם אם כן, זה לא היה יעיל כי עדיין יהיה שונה בבית.
לחלוטין הקשר בין הסאונד בחנות לסאונד בבית הוא
קלוש עד לא קיים.
בחנות אין ריהוט כמו בבית, אין חלונות כמו שיש בבית , אין
שולחן שתקוע לך ליד הספות ועוד לא נגעתי בחצי מהבעיה.
כמו שנאמר , חנות זה להיכנס לאווירה של ההתחדשות
וזה אחלה ובסדר גמור.
למדתי גם במהלך השנים שהקשר בין המחיר לסאונד
הוא במקרה הטוב המלצה בלתי מחייבת..
דבר נוסף ולצערי גם אני הייתי שם - רוצים גדול וכמה
שיותר. גדול בסאונד לחדר שלא יידע להתמודד עם זה
זו צרה צרורה. שום מערכת כיול לא תפתור את זה.
קלוש עד לא קיים.
וזה אחלה ובסדר גמור.
זו צרה צרורה. שום מערכת כיול לא תפתור את זה.
- claudia5
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4215
- נתן תודות: 1656 פעמים
- קיבל תודות: 557 פעמים
ליאור יא אלוף יש פורומים שידיחו אותך מהתחום על משפטים כאלה...אז לא להגיד שאני מסכים איתך לגמרי...10/08/2025 22:33LiorShap כתב: לחלוטין הקשר בין הסאונד בחנות לסאונד בבית הוא
קלוש עד לא קיים.
וזה אחלה ובסדר גמור.
זו צרה צרורה. שום מערכת כיול לא תפתור את זה....
- masteraudio
- חבר ותיק

- תגובות: 1471
- נתן תודות: 242 פעמים
- קיבל תודות: 322 פעמים
שלחתי לך הודעה.11/08/2025 23:30asafsee1 כתב: אז מצאתי לי את הרמקולים..... paradigm studio 40 v2
נשמעים נהדר עבורי, מאוד אוהב את הסאונד שלהם
עכשיו בחיפושים אחרי סנטר תואם, כנראה 470/590
מישהו במקרה מעוניין למכור? או מכיר למי יש כזה?...
TRINNOV ALT-16
SVS ULTRA CENTER
SVS ULTRA PINNACLE
SVS SB3000 REVOLUTION X2
YAMAHA MX-A5000
SVS ULTRA CENTER
SVS ULTRA PINNACLE
SVS SB3000 REVOLUTION X2
YAMAHA MX-A5000
- niko
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4961
- שם מלא: איתן
- נתן תודות: 911 פעמים
- קיבל תודות: 450 פעמים
תתחדש , היו לי את הV3 ונהנתי מהם שנים, מתנהג יותר כרצפתי עם מיד ענק.11/08/2025 23:30asafsee1 כתב: אז מצאתי לי את הרמקולים..... paradigm studio 40 v2
נשמעים נהדר עבורי, מאוד אוהב את הסאונד שלהם
עכשיו בחיפושים אחרי סנטר תואם, כנראה 470/590
מישהו במקרה מעוניין למכור? או מכיר למי יש כזה?...
יש בלוחות את הסנטר מסדרת הסיגניצ'ר לחבר הפורום masteraudio, ממליץ על המוצר ועל המוכר.