שרשור תגובות: Figure AI מציגה את העוזר הביתי החכם הבא תתחילו להתכונן
- Huber
- חבר במועדון HT

- תגובות: 73237
- שם מלא: ערן
- נתן תודות: 645 פעמים
- קיבל תודות: 3154 פעמים
ענקיות בתחום שמשקיעות הרבה יותר משאבים על יצירת רובוטים שכאלו עוד לא שם, והחברה הזו כן?
אני ספקן. מאוד.
כל מה שרואים בסרטון זה אותו מכניס בגדים למכונה, ז"א מעביר חפץ ממקום אחד לשני. זה רחוק שנות אור אפילו מהפעולה הבסיסית שהם כביכול מנסים להציג שהוא עושה שם - כביסה. בשביל המטלה היחידה הזו הוא צריך עוד הרבה מאוד דברים כגון להבין את הפקודה, לדעת מיקום של המכונה בחלל יחסית אליו, להבין מה סדר הפעולות בהפעלת מכונת כביסה, לדעת הפרדה של בגדים ועוד ועוד. כפי שאמרתי אני אאמין ברגע שיהיו סקירות צד שלישי אובייקטיביות שאכן יראו שיש להם מוצר שכזה.
אני ספקן. מאוד.
כל מה שרואים בסרטון זה אותו מכניס בגדים למכונה, ז"א מעביר חפץ ממקום אחד לשני. זה רחוק שנות אור אפילו מהפעולה הבסיסית שהם כביכול מנסים להציג שהוא עושה שם - כביסה. בשביל המטלה היחידה הזו הוא צריך עוד הרבה מאוד דברים כגון להבין את הפקודה, לדעת מיקום של המכונה בחלל יחסית אליו, להבין מה סדר הפעולות בהפעלת מכונת כביסה, לדעת הפרדה של בגדים ועוד ועוד. כפי שאמרתי אני אאמין ברגע שיהיו סקירות צד שלישי אובייקטיביות שאכן יראו שיש להם מוצר שכזה.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78786
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5378 פעמים
לדעתי זה אדם הפעיל מרחוק (הרובוט של טסלה הגיש במסעדה שלהם פופוקורן והתברר שזה מופעל מרחוק).
אז זה הקטע. ה ai עוד לא שם אבל זה כן נראה מתכנס לשם והחומרה חייבת להקדים את התוכנה. אני חושב שרובוטים כאלה יעלו 10-20 אלף דולר ויהיו עוזרי בית - נקיון, סדר וכו. מעריך שזה מרחק של 5 שנים משם.
אז זה הקטע. ה ai עוד לא שם אבל זה כן נראה מתכנס לשם והחומרה חייבת להקדים את התוכנה. אני חושב שרובוטים כאלה יעלו 10-20 אלף דולר ויהיו עוזרי בית - נקיון, סדר וכו. מעריך שזה מרחק של 5 שנים משם.
אותי מעניין הנסיון המתמיד ליצור עוזר דמוי אדם.
אני מתקשה להאמין שזאת הצורה הכי יעילה למכונה ולכן מתקשה להאמין שבאמת יצאו כאלו לשוק מעבר לקוריוז.
אולי כולנו רוצים בסתר איזה עבד אישי כזה כשבפועל הכי הרבה שיש זה דיסקית שמנקה לנו את הרצפה כל יום.
כמובן שגם אני אשמח למכונה שיודעת לכבס לייבש לגהץ ולקפל בגדים, לא חייב שתראה כמו בן אדם.
אני מתקשה להאמין שזאת הצורה הכי יעילה למכונה ולכן מתקשה להאמין שבאמת יצאו כאלו לשוק מעבר לקוריוז.
אולי כולנו רוצים בסתר איזה עבד אישי כזה כשבפועל הכי הרבה שיש זה דיסקית שמנקה לנו את הרצפה כל יום.
כמובן שגם אני אשמח למכונה שיודעת לכבס לייבש לגהץ ולקפל בגדים, לא חייב שתראה כמו בן אדם.
"Friendship is like peeing on yourself: everyone can see it, but only you get the warm feeling that it brings"
BSD
BSD
- Huber
- חבר במועדון HT

נגיע לשם? ברור. עוד 5 שנים? אני בספק רב מאוד. אולי במפעלים שפסי ייצור לעשות עבודות מאוד בסיסיות/מונוטוניות, אבל עוזר כזה לבית שיחליף עוזרת בית? לא בקרוב, אנחנו לא שם.03/08/2025 9:48oferlaor כתב: לדעתי זה אדם הפעיל מרחוק (הרובוט של טסלה הגיש במסעדה שלהם פופוקורן והתברר שזה מופעל מרחוק).
אז זה הקטע. ה ai עוד לא שם אבל זה כן נראה מתכנס לשם והחומרה חייבת להקדים את התוכנה. אני חושב שרובוטים כאלה יעלו 10-20 אלף דולר ויהיו עוזרי בית - נקיון, סדר וכו. מעריך שזה מרחק של 5 שנים משם....
לגבי הדוגמא של טסלה, כן - אחרי כל השקרים שלהם אני בספק אם הרובוטקסי לא מופעל מרחוק גם. ברגע שמשקרים לי פעם אחת אני מאבד אמון.
ד"א - ב 20000$ מכשיר כזה שיודע להחליף עוזרת כמעט בהכל הייתי רוכש היום בלי לחשוב פעמיים.
מקווה להתבדות, מאמין אבל שלא. הת'רד פה, אפשר לבדוק עוד 5 שנים (הי, אנחנו פה מעל 15 שנה בפורום לא?).
נערך לאחרונה על ידי Huber ב 03/08/2025 16:08, נערך 2 פעמים בסך הכל.
- Huber
- חבר במועדון HT

זה לא הכי יעיל אבל בהחלט נדרש לחלוטין. אם אתה מחפש מכונה שתחליף בן אדם במגוון רחב של דברים ולא בעבודה אחת מונוטונית (כאלו כבר יש בפסי ייצור בהרבה מקומות די הרבה זמן), אתה חייב שתוכל לבצע את אותם הפעולות שאדם מבצע באותה הצורה, זה אומר 2 רגליים ו 2 ידיים במינימום. שום דבר אחר לא יעבוד....
03/08/2025 10:04נוקי כתב: אולי כולנו רוצים בסתר איזה עבד אישי כזה כשבפועל הכי הרבה שיש זה דיסקית שמנקה לנו את הרצפה כל יום.
כמובן שגם אני אשמח למכונה שיודעת לכבס לייבש לגהץ ולקפל בגדים, לא חייב שתראה כמו בן אדם....
רוצים? צריכים! זה יחליף "עבדות מודרנית" (ע"ע עובדים במחסנים של אמזון, קרא על זה קצת ותבין על מה מדובר, וזו רק דוגמא אחת קטנה), ויפתור את הבעייה הכי קשה בבית - למצוא עוזרת בית נורמלית
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78786
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5378 פעמים
יש כמה סיבות דווקא ליצור יצור דמוי אדם:
1. יש קושי לא קטן לגרום לאנשים לא לפחד מהדבר הזה, דווקא האנשה (ע"ע dark manual) של המוצרים הללו ידאיגו אותנו פחות. תראה את הכלבים המכאנים של בוסטון דינמיק, זה מלחיץ נורא כשיש חיה כזו מפחידה ולא הייתי שם אותה בבית.
2. כנראה שיותר קל לנו לאמן אותם כי אנחנו פחות או יותר מבינים את הדרישות. ניתן גם לתת למפעיל חיצוני להפעיל אותם ולגרום ל-AI ללמוד את התנועות שלו.
3. בסופו של דבר מה שחשוב הוא שיהיה ל-form factor יכולת להתנועע, להגיע לכל הדברים שנדרשים ולהפעיל את מה שנדרש ממנו (להביא דברים, להפעיל מוצרים שונים בבית, לקפל כביסה, לנקות, וכו')
1. יש קושי לא קטן לגרום לאנשים לא לפחד מהדבר הזה, דווקא האנשה (ע"ע dark manual) של המוצרים הללו ידאיגו אותנו פחות. תראה את הכלבים המכאנים של בוסטון דינמיק, זה מלחיץ נורא כשיש חיה כזו מפחידה ולא הייתי שם אותה בבית.
2. כנראה שיותר קל לנו לאמן אותם כי אנחנו פחות או יותר מבינים את הדרישות. ניתן גם לתת למפעיל חיצוני להפעיל אותם ולגרום ל-AI ללמוד את התנועות שלו.
3. בסופו של דבר מה שחשוב הוא שיהיה ל-form factor יכולת להתנועע, להגיע לכל הדברים שנדרשים ולהפעיל את מה שנדרש ממנו (להביא דברים, להפעיל מוצרים שונים בבית, לקפל כביסה, לנקות, וכו')
- Huber
- חבר במועדון HT

mark13 - נשמע יותר מידיי מסובך בשביל להיות מעשי. רובוט במבנה "אנושי" יוכל להגיע מתחת לספה פשוט ע"י התכופפות, הוא לא מזשקן וכואב לו הגב כמונו.
- Huber
- חבר במועדון HT