שאלה למה חברות הסלולר טוענות שהן השיקו רשת 5g SA בפועל זה לא ?
שלום חברות הסלולר השיקו לטענתן רשתות 5GSA שזה ליבת דור 5 עצמאית
אבל כשנכנכסים לתפריט של המכשיר במכשרי סמסמונג לדוגמא כתוב שהוא מחובר לרשת NR NSA שזה ליבת דור 4 על תדר דור 5 שונה לגמרי מ 5G SA
האם חברות הסלולר לא דוברות אמת או שאני מפספס משהו פה ?
יש מישהו שיודע לענות על השאלה
אבל כשנכנכסים לתפריט של המכשיר במכשרי סמסמונג לדוגמא כתוב שהוא מחובר לרשת NR NSA שזה ליבת דור 4 על תדר דור 5 שונה לגמרי מ 5G SA
האם חברות הסלולר לא דוברות אמת או שאני מפספס משהו פה ?
יש מישהו שיודע לענות על השאלה
- Amir64
-
- גורו

- תגובות: 10913
- נתן תודות: 215 פעמים
- קיבל תודות: 1941 פעמים
חברות הסללולר תמיד לא דוברות אמת.
גם אם לכולן תהיה ליבת דור 5 עצמאית, אין בישראל דור 5 מלא, ולא בגלל חברות התקשורת,
אלא בגלל משרד התקשורת, שעדיין כלל לא הוציא למכרז את תחום התדרים המילימטריים הדרוש כדי לספק יכולות דור 5 אמיתיות לצרכנים.
גם אם לכולן תהיה ליבת דור 5 עצמאית, אין בישראל דור 5 מלא, ולא בגלל חברות התקשורת,
אלא בגלל משרד התקשורת, שעדיין כלל לא הוציא למכרז את תחום התדרים המילימטריים הדרוש כדי לספק יכולות דור 5 אמיתיות לצרכנים.
גם בפלאפון כשהייתי אצלהם המכשיר היה כותב לי NR NSA
ככה גם שאר חברות הסלולר הוטמובייל. סלקום ופרטנר
חבל שהם מפרסמים שיש להם רשת 5G SA
בפועל זה לא
ומתחילים להוציא חבילות עם תיעדוף בגלישה והן יותר יקרות מהחבילות הרגילות אבל בפועל הן לא נותנות שום יתרון חוץ כמות דקות ויותר נפח גלישה
ככה גם שאר חברות הסלולר הוטמובייל. סלקום ופרטנר
חבל שהם מפרסמים שיש להם רשת 5G SA
בפועל זה לא
ומתחילים להוציא חבילות עם תיעדוף בגלישה והן יותר יקרות מהחבילות הרגילות אבל בפועל הן לא נותנות שום יתרון חוץ כמות דקות ויותר נפח גלישה
- Amir64
-
- גורו

- תגובות: 10913
- נתן תודות: 215 פעמים
- קיבל תודות: 1941 פעמים
הם מפרסמים כדי למשוך לקוחות.
הרוב המכריע של הציבור לא מבין בנושא.
אוכל מה שמוכרים לו בפרסומות, ומשלם סתם על שירות שלא מקבל, רק כי נציג מכירות אמר לו שזה יותר טוב.
עכשיו גם אין כל כך ברירה.
בדקתי בסלקום, חבילות ללקוח חדש.
לא מפורסמות בכלל חבילות דור 4. רק דור 5.
ואם אתה מתעקש על דור 4 (כי משרד התקשורת חייב את החברות לאפשר להתחבר לדור 4 למי שלא מעוניין בדור 5), אז מציעים לך חבילה דומה בדור 4 אבל יקרה יותר.
הרוב המכריע של הציבור לא מבין בנושא.
אוכל מה שמוכרים לו בפרסומות, ומשלם סתם על שירות שלא מקבל, רק כי נציג מכירות אמר לו שזה יותר טוב.
עכשיו גם אין כל כך ברירה.
בדקתי בסלקום, חבילות ללקוח חדש.
לא מפורסמות בכלל חבילות דור 4. רק דור 5.
ואם אתה מתעקש על דור 4 (כי משרד התקשורת חייב את החברות לאפשר להתחבר לדור 4 למי שלא מעוניין בדור 5), אז מציעים לך חבילה דומה בדור 4 אבל יקרה יותר.
מבחינת מהירות בדור 5 הכי מהירים הם פרטנר והוט מובייל היו מקומות שהייתי מגיע ל 1600 מגה הורדה...
משהו שלא הישגתי לא פלאפון ולא בסלקום
דרך אגב הרשת של פלאפון הכי איטית מבין כולן כשהייתי לקוח שלהם הייתי בקושי מגרד את מהירות ה500 מגה
היה לי את כל החברות בחצי שנה האחרונה - ואני גר בקרית מוצקין - עובד במת״ם - הכי מהירה היתה פלאפון וסלקום בפערים לא גדולים
בפרטנר בהרבה מקומות אין בכלל 5g וגם אם יש הוא די חלש ומוגדר כ nsa - כנראה פרטנר לא הכי מחשיבים את הצפון
בפרטנר בהרבה מקומות אין בכלל 5g וגם אם יש הוא די חלש ומוגדר כ nsa - כנראה פרטנר לא הכי מחשיבים את הצפון