נתב עם חיבור SFP סיב אופטי - התלבטות
-
carmonle
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1404
- שם מלא: ערן כרמון
- נתן תודות: 94 פעמים
- קיבל תודות: 119 פעמים
לקראת סיום שיפוץ שכולל החלפת ריצוף, דלתות, צבע - ובניית ארון תקשורת כאשר בכל חדר נקודת רשת בממד 2 חיבורים וצינור ריק להשחלת הסיב האופטי (כל התעלות עם כבלי הקואקס היו תקועות והיה יותר פשואט להניח תשתית מתחת לריצוף החדש)
מתלבט באם שווה לרכוש נתב עם חיבור ישיר של הסיב האופטי ולוותר על מתאם סיב אופטי לרשת שיאפשר לי שימוש בציוד קיים. אני מחובר בפרטנר וגם בדירה זו בה יגור הבן מתכנן בעדיפות להתחבר לפרטנר (לא חייב)
באם כדאי לרכוש נתב עם חיבור ישיר של סיב - מה מומלץ לרכישה שיתאים לכל ספקיות הסיבים
מתלבט באם שווה לרכוש נתב עם חיבור ישיר של הסיב האופטי ולוותר על מתאם סיב אופטי לרשת שיאפשר לי שימוש בציוד קיים. אני מחובר בפרטנר וגם בדירה זו בה יגור הבן מתכנן בעדיפות להתחבר לפרטנר (לא חייב)
באם כדאי לרכוש נתב עם חיבור ישיר של סיב - מה מומלץ לרכישה שיתאים לכל ספקיות הסיבים
התוצאה זהה, השיקול הוא עניין של טעם אישי.
יותר נכון, גם כלכלי. לך על מה שזול יותר. מודול sfp +נתב תואם , או מתאם סיב + נתב "גנרי". הארון נראה מרווח, ואין בעיה של מיקום עוד ont.
כלכלית, קווית, אם היה נתב של שני פורטים במהירות שאתה רוצה (נניח 2.5G) הייתי מוסיף לו מתג באותה מהירות וסוגר עניין. אלחוט בהתאם לצורך ע"פ גודל הדירה, גמיש מאוד במקרה שלך, עכב הפריסה הקווית.
יותר נכון, גם כלכלי. לך על מה שזול יותר. מודול sfp +נתב תואם , או מתאם סיב + נתב "גנרי". הארון נראה מרווח, ואין בעיה של מיקום עוד ont.
כלכלית, קווית, אם היה נתב של שני פורטים במהירות שאתה רוצה (נניח 2.5G) הייתי מוסיף לו מתג באותה מהירות וסוגר עניין. אלחוט בהתאם לצורך ע"פ גודל הדירה, גמיש מאוד במקרה שלך, עכב הפריסה הקווית.
היי,
אני הייתי מחובר לפרטנר עם הנתב הזה:
https://ksp.co.il/web/item/233606
הטכנאי חיבר את הסיב ל SFP שהביא ומשם לכלוב הייעודי שבנתב
ומייד הכל התחבר בלי בעיה.
שים לב שהמהירות היא עד 1,000 מגה
והכל יעבוד רק אם התשתית של פרטנר אצלך בבניין היא P2P.
אם GPON - צריך מתאם סיב בכל הקשור לנתב הנ"ל.
אני הייתי מחובר לפרטנר עם הנתב הזה:
https://ksp.co.il/web/item/233606
הטכנאי חיבר את הסיב ל SFP שהביא ומשם לכלוב הייעודי שבנתב
ומייד הכל התחבר בלי בעיה.
שים לב שהמהירות היא עד 1,000 מגה
והכל יעבוד רק אם התשתית של פרטנר אצלך בבניין היא P2P.
אם GPON - צריך מתאם סיב בכל הקשור לנתב הנ"ל.
ככל הידוע לי אין תאימות טכנולוגית בין הסיבים של כל הספקים. נתבים בלי כניסת סיב הם בד״כ יותר טובים מנתבים מקבילים עם כניסת סיב.
העלות של מתאם היא מאד נמוכה.
ולכן לדעתי מתאם סיב עם נתב טוב נותנים את הגמישות הכי גבוהה.
העלות של מתאם היא מאד נמוכה.
ולכן לדעתי מתאם סיב עם נתב טוב נותנים את הגמישות הכי גבוהה.
- DanielGR
- גורו רשתות

- תגובות: 1462
- שם מלא: DanielG
- נתן תודות: 225 פעמים
- קיבל תודות: 280 פעמים
חשוב לנתח באילו מקרים חיבור SFP הוא רלוונטי:
בזק:
מדובר בשני דגמים של מודול SFP - G-010S-Q G-010S-A התומכים במהירויות של עד 2.5G
פרטנר:
רשת P2P - מודול SFP לקצבים של עד 1G
כל השאר למיטב ידיעתי מאפשרים שימוש ב- ONT Bridge אשר מתחבר עם כבל Ethernet, וחלק מהספקיות נותנות אותו ללא עלות. ניואנס נוסף הוא שלא כל הפורטים של SFP בנתבים שונים יתמכו במהירות של 2.5G. אלה יתמכו במהירות של 1G בלבד, וגם מסתבר שהטמפרטורות שאליהן מגיע מודול ה- SFP מהדגמים הנ"ל הן גבוהות למדי, בעייתי עבור מכשיר עם קירור פאסיבי (ללא מאוורר)
חשוב לציין שאפילו אם מופיעים מודולים של SFP ברשימת הציוד התואם של בספקית, באופן מעשי קשה להשיג אותם. קניה מ- Ebay או מקורות עלומים אחרים היא לא רעיון טוב, והדרך הכי טובה להבטיח תאימות של דגם וגרסת קושחה ואחריות היא לרכוש או לקבל מהספקית
מסקנה: נראה שלא נכון להחליט על רכישה של נתב בעל פורט SFP לפני שברור עם איזה ספקית הולכים להתחבר, פרט לבזק ופרטנר P2P זה די לא רלוונטי. בנוסף המבחר של נתבים בעלי פורט SFP מצומצם יותר וכפי הנראה גם העלות יותר גבוהה בהשוואה לאלטרנטיבות אחרות.
בזק:
מדובר בשני דגמים של מודול SFP - G-010S-Q G-010S-A התומכים במהירויות של עד 2.5G
פרטנר:
רשת P2P - מודול SFP לקצבים של עד 1G
כל השאר למיטב ידיעתי מאפשרים שימוש ב- ONT Bridge אשר מתחבר עם כבל Ethernet, וחלק מהספקיות נותנות אותו ללא עלות. ניואנס נוסף הוא שלא כל הפורטים של SFP בנתבים שונים יתמכו במהירות של 2.5G. אלה יתמכו במהירות של 1G בלבד, וגם מסתבר שהטמפרטורות שאליהן מגיע מודול ה- SFP מהדגמים הנ"ל הן גבוהות למדי, בעייתי עבור מכשיר עם קירור פאסיבי (ללא מאוורר)
חשוב לציין שאפילו אם מופיעים מודולים של SFP ברשימת הציוד התואם של בספקית, באופן מעשי קשה להשיג אותם. קניה מ- Ebay או מקורות עלומים אחרים היא לא רעיון טוב, והדרך הכי טובה להבטיח תאימות של דגם וגרסת קושחה ואחריות היא לרכוש או לקבל מהספקית
מסקנה: נראה שלא נכון להחליט על רכישה של נתב בעל פורט SFP לפני שברור עם איזה ספקית הולכים להתחבר, פרט לבזק ופרטנר P2P זה די לא רלוונטי. בנוסף המבחר של נתבים בעלי פורט SFP מצומצם יותר וכפי הנראה גם העלות יותר גבוהה בהשוואה לאלטרנטיבות אחרות.
מתפרץ לשיחה, שהכי קרוב לנושא שלי.
יש ליbanana pi r4. מתכנן להתקין עליו openWRT .
האם יש sfp ont שיכול להיכנס ישירות לנתב המדובר?
צ
אשמח לשמוע על כל ספקית וקישור למודול לרכישה.
ומהירות הקו תהיה עד 1GB. נתב חזק לקצב כזה, אבל זה מה שיש לי.
אם יש שרשור יותר נכון לשאלה גם יבוא אליכם הברכה.
צ
אם יש שרשור יותר נכון לשאלה גם יבוא אליכם הברכה.
- DanielGR
- גורו רשתות

BPI R4 עובד היטב עם גרסת OPENWRT 24.10.2, הביצועים טובים מאד תודות ל- Hardware offloading. ניתן להשתמש במודולים הבאים:31/07/2025 23:08חצופי כתב: מתפרץ לשיחה, שהכי קרוב לנושא שלי.
צ
אם יש שרשור יותר נכון לשאלה גם יבוא אליכם הברכה....
- NOKIA G-010S-Q שאותו בדקתי
- יתכן מאד שגם מודול NOKIA G-010S-A
המודולים האלו ברשימת הציוד התואם ברשת בזק, ניתן (ועדיף) לרכוש בבזק סטור. כמו כן סביר שניתן יהיה להשתמש במודול SFP ברשת P2P של פרטנר, אינני יודע בוודאות - אם מישהו מחובר באופן הזה - אנא אשר.
המודול הנ"ל מחובר ל-R4 ואיננו מאוקטב, וללא סיב מחובר
סייג קטן לידיעה: המודולים הנ"ל תומכים במהירות 2.5G אך מתחברים ל-R4 במהירות 1G בלבד (יספיק לך כרגע). ישנה בעיה ידועה של תמיכה ב- GPON SFP ONT במהירויות הביניים מעל 1G בפורטים של SFP PLUS (שאלו הפורטים של R4), ייתכן שישנם Patches לתקן את זה.
קוד: בחירת הכל
root@OpenWrt:~# ethtool eth2
Settings for eth2:
Supported ports: [ FIBRE ]
Supported link modes: 1000baseX/Full
Supported pause frame use: Symmetric Receive-only
Supports auto-negotiation: Yes
Supported FEC modes: Not reported
Advertised link modes: 1000baseX/Full
Advertised pause frame use: Symmetric Receive-only
Advertised auto-negotiation: No
Advertised FEC modes: Not reported
Speed: 1000Mb/s
Duplex: Full
Port: FIBRE
PHYAD: 0
Transceiver: internal
Auto-negotiation: off
Current message level: 0x000000ff (255)
drv probe link timer ifdown ifup rx_err tx_err
Link detected: yesסידרת את ארון התקשורת יפה!
מצאתי מפצל חשמל אדיר שמתאים לארונות תקשורת צפופים. הבעיה במפצל הסטנדרטי זה השנאים שעולים אחד על השני https://www.aliexpress.com/item/1005008051980161.html
מצאתי מפצל חשמל אדיר שמתאים לארונות תקשורת צפופים. הבעיה במפצל הסטנדרטי זה השנאים שעולים אחד על השני https://www.aliexpress.com/item/1005008051980161.html
- DanielGR
- גורו רשתות

תודה. להשלים את התמונה:
ישנן ספקיות הנותנות Bridge ONT ללא עלות, ואם לא, דגם GF25C ניתן לרכישה ומופיע ברשימת הציוד התואם של מספר ספקיות, ולכן רכישה שלו פחות תגביל אותך בעתיד.
GF25C הינו Bridge ONT. התומך ב-2.5G, וניתן לחבר אותו ל-R4 עם כבל רשת סטנדרטי. לחילופין ניתן לחבר לפורט SFP PLUS של R4 דרך מתאם.
ישנן ספקיות הנותנות Bridge ONT ללא עלות, ואם לא, דגם GF25C ניתן לרכישה ומופיע ברשימת הציוד התואם של מספר ספקיות, ולכן רכישה שלו פחות תגביל אותך בעתיד.
GF25C הינו Bridge ONT. התומך ב-2.5G, וניתן לחבר אותו ל-R4 עם כבל רשת סטנדרטי. לחילופין ניתן לחבר לפורט SFP PLUS של R4 דרך מתאם.