פרטנר 5GB - ראוטר פרטי מומלץ? (עם אישור מנכל״ית לתקציב גבוה)

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
סנופקין26 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 28
נתן תודות: 25 פעמים
קיבל תודות: 11 פעמים

שליחה #1 

אהלן חבר׳ה, מתנצל מראש על שאלות הקיטבג :)

עובר בשבועיים הקרובים לדירה חדשה. הזמנתי לעסק את החבילה של פרטנר 5GB. נאמר לי שצריך ציוד קצה וכמובן לא רוצה לשלם להם השכרה על ראוטר משלהם.

הדירה ממוצעת - 100 מטר. יש הכנה לחיבור קווי בכל החדרים (צריך לבקש מהטכנאי של פרטנר לעשות את זה?)

הבנתי שחייבים חיבור קווי של 2.5 או 10GB. זה משנה אם WIFI 7 או 6? (ההנהלה מאשרת תקציב גבוה).

חבר בעבודה המליץ בחום על ASUS ZenWiFi BT8 Tri-band WiFi 7 Mesh.

בבית הנוכחי יש לי את ה MESH של TPLINK עם ה DECO M9 PLUS - הם יעבדו עם ראוטר שהוא מחברה אחרת?

אשמח לכל טיפ נוסף! תודה!

rafi_d
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות
תגובות: 3416
נתן תודות: 59 פעמים
קיבל תודות: 328 פעמים

שליחה #2 

טיפ נוסף: באישור ההנהלה, תשחיל כבל אחד לפחות לכל חדר (עד 1000 ש"ח), ותשתמש בחוטים שבקירות לחיבור פוטנציאלי של כל מה שלא תרצה, כולל MESH או AP ... (תקנה מתג אם יהיו חסרים פורטים).
תנסה WIFI מנתב מרכזי יחיד, ואם לא מספיק טוב - הביצועים בWIFI כשהמקור לו הוא באותו חדר עולים על כל נתב מרכזי עם MESH אלחוטי.
מנהל פורום רשתות פס רחב ו IP-TV/תפוז
תוסף כתוביות לקודי all-subs-plus - גירסה מתוקנת לבדיקה

sabres
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1285
נתן תודות: 83 פעמים
קיבל תודות: 326 פעמים

שליחה #3 

08/07/2025 20:41  
סנופקין26 כתב:
אהלן חבר׳ה, מתנצל מראש על שאלות הקיטבג :)

עובר בשבועיים הקרובים לדירה חדשה. הזמנתי לעסק את החבילה של פרטנר 5GB. נאמר לי שצריך ציוד קצה וכמובן לא רוצה לשלם להם השכרה על ראוטר משלהם.

הדירה ממוצעת - 100 מטר. יש הכנה לחיבור קווי בכל החדרים (צריך לבקש מהטכנאי של פרטנר לעשות את זה?)

הבנתי שחייבים חיבור קווי של 2.5 או 10GB. זה משנה אם WIFI 7 או 6? (ההנהלה מאשרת תקציב גבוה).

חבר בעבודה המליץ בחום על ASUS ZenWiFi BT8 Tri-band WiFi 7 Mesh.

בבית הנוכחי יש לי את ה MESH של TPLINK עם ה DECO M9 PLUS - הם יעבדו עם ראוטר שהוא מחברה אחרת?

אשמח לכל טיפ נוסף! תודה!
...
1. לא ברור אם אתה מתחבר על התשתית של פרטנר, או על תשתית בזק עם פרטנר כספקית אינטרנט.
בכל מקרה חשוב שתברר את זה, כדי לדעת איזה ממיר מדיה\מתאם סיב אתה צריך לרכוש באופן פרטי.
אם פרטנר מוכנה לספק לך אחד כזה בחינם, מצויין. אם הם מנסים לדחוף לך בתירוצים שונים את הנתב המזעזע שלהם, תסרב, ותציין שע"פ חוק הם מחויבים לאפשר לך להתחבר עם ציוד פרטי.

2. הטכנאי של פרטנר לא ישחיל לך שום כבל בדירה פרט להשחלה של הסיב מהארון תקשורת בחוץ ועד לנקודת הסיב בדירה. זה התפקיד שלו בעסק.
מומלץ מאוד שתביא איש תקשורת\חשמלאי שישחיל לך כבל רשת CAT6 לכל הנקודות בבית.

3. למהירות 5 גיגה אתה צריך ממיר מדיה\מתאם סיב בתקן XGS-PON עם חיבור רשת 10 גיגה (יש תמיכה לאחור במהירות 5 גיגה).
הסיב שיוצא מהקיר מתחבר לממיר המדיה, וכבל הרשת שיוצא ממנו מתחבר לכניסת ה-WAN שבנתב. זה אותו ממיר מדיה שדיברתי עליו בסעיף 1.

4. כן, למהירות הזאת עדיף לך WiFi 7, והדגש הוא על מוצרים בתקן הזה שיש להם תמיכה בתדר 6g (לחלק אין).
ה-Asus BT8 הוא מוצר טוב, אבל הבעיה היא שכניסת ה-WAN שלו תומכת רק במהירות של 2.5Gbps, ולכן הוא לא יתאים.

5. בחזרה לסעיף 2, אם אתה משחיל כבל רשת לכל חדר בדירה אין צורך לפרוס רשת Mesh ותוכל לעבוד עם נתב אחד שכולם מתחברים אליו חוטית.
יש כמה דגמים בשוק עם כניסת WAN של 10Gbps, לדוגמה ה-Asus GT-BE19000, וה-TP Link Archer BE800:
https://ksp.co.il/web/item/350463
https://ksp.co.il/web/item/343745

6. ה-Deco שיש לך כרגע יעבדו בחיבור חוטי עם כל נתב (פשוט תעביר אותן למצב Access Point), אבל לא ייצרו רשת Mesh אלחוטית עם אף נתב של חברה אחרת פרט ל-TP Link. קח בחשבון שבכל מקרה אין הרבה היגיון בלעבוד איתן, כיוון שהן אפילו לא תומכות בתקן WiFi 6 והמהירות שתקבל דרכן תהיה נמוכה בצורה משמעותית ממה שהרשת החדשה שלך מסוגלת לספק.

בהצלחה.

borsood
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 345
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 48 פעמים

שליחה #4 

טכנאי של ספק רק יסלול קו לנקונה הראשית בדירה. סלילת קווים אחרים על אחריותך וחשבונך.
ממליץ מאד לסלול כבל CAT6A לכל מקום אפשרי ובעיקר לממד אם יש. WIFI זו טכנולוגיה אלחוטית ואין לה קשר לקווים.
WIFI7 זו טכנולוגיה חדשה ולא כל ציוד תומך בכל הפיצ׳רים שלה. אילו פיצ׳רים של WIFI7 אתה חושב שאתה חייב?
בתוך הבית, סלילה של CAT6A נותנת לך 10G פוטנציאלית, וזה מה שאני ממליץ.
מהספק לדעתי לשימושים ביתיים 300M הורדה מספיקים אבל ההעלאה שבאה בחבילות האלה (30M) הרבה פעמים לא מספיקה, ולכן עדיף ללכת על חבילה של 1G/100M.
(ולא, עריכת וידאו ב 4K מרוחקת או חוות NAS זה לא שימוש ביתי מקובל).
מה השימושים שיש לך באינטרנט? ובמיוחד מה הצורך ב2.5G שגורר אותך לציוד יקר? תמיד תוכל לשדרג אחר כך עוד כמה שנים כשיתעורר הצורך.

הגישה שלי היא להתחיל עם ממיר מדיה ונתב יחיד אחד פרטי ולאחר בדיקה להוסיף יחידות היכן שצריך בהתאם לצרכים. את הצרכנים הכבדים עדיף לחבר חוטית.

סנופקין26 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 28
נתן תודות: 25 פעמים
קיבל תודות: 11 פעמים

שליחה #5 

אהלן חברים, תודה רבה על התגובות המושקעות קודם כל וסליחה שלא עניתי, מעבר דירה וזה :)

מעדכן שרכשתי את ה ASUS ZenWiFi BT8, רציתי את ה -Asus GT-BE19000 בגלל ה 10G, אבל הוא כמעט פי 3 בגודל ואין לי מקום נורמלי בדירה למקם אותו.

ה BT8 בחיבור 2.5 נותן לי 1.6 ג׳יגה הורדה ובערך 600 העלאה ב iPhone 15 על WIFI. המקבוק מקבל אותה מידה.

הפיזור של ה BT8 כשמתרחקים מהראוטר מוריד את המהירות לבערך 100-200 מגה בחדר השינה ובממ״ד (עם דלת פתוחה).

הערכה עצמה מגיעה עם ראוטר נוסף זהה, שמיקמתי אותו בממ״ד ומקבל עכשיו 400-500 בחיבור אלחוטי. היות והמשרד יהיה שם בממ״ד אני אחפש טכנאי להשחיל כבל ישירות לממ״ד.

אם יהיה ראוטר קומפקטי עם 10G אשקול להחליף. אמשיך לעדכן.

xsoft7
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 599
נתן תודות: 18 פעמים
קיבל תודות: 50 פעמים

שליחה #6 

היית כבר קונה BT10

borsood
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 345
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 48 פעמים

שליחה #7 

אז קנית נתב יקר וגילית שאתה מקבל רק 1.6 באלחוטי? כמה אתה מקבל בקווי? בהתחשב ששימוש כמו סטרימינג כבד צורך רק 50M, איזה שימוש יש לך ב400?
ובאילו פיצ'רים של WIFI7 אתה משתמש?

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”