חדר כושר הוריד מחיר של הוראת קבע ולא עידכן אותי

נושאים שאינם קשורים בהכרח לתחום הקולנוע הביתי או האודיו אך עדיין עשויים לעניין את הקהל שלנו.

חשוב שלא לערב נושאים שנויים במחלוקת (פוליטיקה למשל).
שלח תגובה
soilentgreen פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 82
נתן תודות: 25 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #1 

היי
אני מנוי תקופה ארוכה בחדר כושר ומשלם 179 שקל בהוראת קבע.
היום במקרה גיליתי שהמחיר ירד לפני הרבה זמן ב30 שקל והוא עומד על 149.
שירות הלקוחות לא עידכן אותי בהורדת המחיר, ויצא שאני משלם תקופה ארוכה 30 שקל מיותרים (אין לי מושג מתי הם הורידו את המחיר, אבל אני יודע שזה כבר תקופה ארוכה).
פניתי לשירות לקוחות והם אינם מוכנים לזכות אותי על ההפרש מאז הורידו את המחיר- אבל עידכנו את המחיר ונתנו לי חודש אחד בהנחה של 30 שקל.

זוהי שיטת מצליח שאם לא הייתי מגלה את השינוי במחיר, הייתי ממשיך לשלם כל חודש עוד 30 שקל סתמיים.

חיפשתי באינטרנט האם חברה מחוייבת לעדכן בשינוי מחיר של הוראת קבע כאשר המחיר יורד, והאם ניתן לדרוש החזר כספי על כל התקופה שהמחיר ירד והמשכתי לשלם יותר.

בחיפוש אחד מצאתי שהעסק אינו חייב לעדכן את הלקוח, בחיפוש אחר מצאתי שבית העסק חייב לעדכן ושזכותי לדרוש החזר, ואם בית העסק לא מסכים אפשר לבקש דרך חברת האשראי או לתבוע.

באתר של הרשות להגנת הצרכן לא מצאתי מידע על זה.

האם מישהו יודע מה נכון? והאם כדאי לפתוח פנייה/להתקשר לרשות להגנת הצרכן או לחברת האשראי?

תודה.

ariel-ro
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3493
נתן תודות: 88 פעמים
קיבל תודות: 195 פעמים

שליחה #2 

רק כדי להבין - אתם סגרתם איתם על 179 ש"ח עבור המנוי.
בשלב מסוים בדרך, הם הציעו מחיר זול יותר, אני מניח שללקוחות חדשים/מחדשים.
ציפית שהם יורידו לך אוטומטית את המחיר? למה?

זה כמו בסלולר/אינטרנט וכו' - סגרת על חבילה, אם תצא חבילה זהה יותר במחיר נמוך יותר, אף אחד לא יוריד לך את המחיר מרצונו.

אלא אם בחשבונית הופיע לך 149ש"ח אבל בהוראת הקבע לקחו לך 179 ש"ח ואז הסיפור אחר לגמרי.

soilentgreen פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 82
נתן תודות: 25 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #3 

זה דומה לזה שאם אתה נמצא בתוכנית בסלולר אתה אמור לקבל הודעה שהמחיר עולה בעוד איקס זמן. אני מקבל מפרטנר הודעה כזו כמה זמן לפני שהתוכנית שלי מסתיימת.
לכן על בסיס ההגיון הזה לדעתי זה רק הוגן שחברה תעדכן את הלקוח שלה כאשר הם מורידים מחיר. הרי אם לא הייתי עולה על זה אז הייתי ממשיך לשלם מדי שנה 360 שקל? זה לדעתי שיטת מצליח לא הוגנת. השאלה שאני מנסה להבין האם חברה יכולה להוריד מחיר בלי לעדכן מנוי שמשלם בהוראת קבע.

זה מהחיפוש שעשיתי והציטוטים מאתר כל זכות:
כן, קיימת אפשרות לדרוש החזר כספי מבית עסק במקרה שבו הוא לא עדכן את הלקוח על הורדת מחיר, והמשיך לחייב אותו בהוראת קבע במחיר גבוה יותר. על הלקוח לפנות לבית העסק ולדרוש החזר על ההפרש. אם בית העסק מסרב, ניתן לפנות לחברת האשראי ולבקש ביטול עסקה והחזר כספי.

פירוט נוסף:
זכות הלקוח למידע:
ללקוח יש זכות לקבל מידע מדויק על המחירים והשינויים במחירים של מוצרים ושירותים.

חובת בית העסק לעדכן:
על בית העסק מוטלת החובה לעדכן את הלקוח על כל שינוי במחיר, במיוחד אם מדובר בהוראת קבע שבה החיוב מתבצע באופן אוטומטי.

דרישת החזר:
אם בית העסק לא עדכן את הלקוח והמשיך לחייב אותו במחיר גבוה יותר, ללקוח יש זכות לדרוש החזר כספי על ההפרש.

פנייה לחברת האשראי:
אם בית העסק מסרב להחזיר את הכסף, ניתן לפנות לחברת האשראי ולבקש לבטל את העסקה ולהחזיר את הכסף. חברת האשראי תבדוק את העניין ותבצע את הזיכוי אם הדבר אפשרי.

ביטול עסקה:
ניתן לבטל עסקה מתמשכת (כמו הוראת קבע) בתוך 14 ימים מיום עשיית העסקה או מיום מסירת חוזה בכתב או מסמך בכתב, לפי המאוחר מביניהם.

תביעה משפטית:
במקרים מסוימים, אם בית העסק מסרב להחזיר את הכסף, ניתן לשקול תביעה משפטית.
...

שלח תגובה

חזור אל “ללא קשר”