התלבטות בנוגע למעבר לסיבים אופטיים ושימוש בציוד פרטי
-
ronronbbb
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 7
- שם מלא: רון
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
אהלן,
יש לי שאלה בנוגע לציוד פרטי בשילוב מעבר לסיבים אופטיים. כיום אני משתמש במודם ראוטר TP-Link Archer VR600 שמחובר ל-019 במהירות של 200 מגה. ראיתי מבצע של הוט שמציע 1000 מגה ב־89 ש"ח. אני שם בצד כרגע את הביקורות על הוט והמחיר וכו', מה שמבלבל אותי הוא עניין מתאם הסיב.
בהוט מפרסמים רשימה של מתאמי סיב שאושרו לשימוש כציוד פרטי, ורובם עולים מעל 300 ש"ח, כמו המחיר של המודם ראוטר שלי. לעומת זאת, יש את מתאם הסיב TP-Link MC200L שעולה בערך 80 ש"ח בלבד. אני לא מבין את פערי המחיר, האם זה עניין של תאימות, איכות, תקנים, או סיבה אחרת? והאם בכלל אפשר להשתמש במתאם הזה עם חיבור של הוט למרות שהוא לא ברשימה, או שהוא פשוט לא יפעל? לא ראיתי את המתאם הזה ברשימות ציוד מאושר גם אצל ספקים אחרים, מה שמעורר בי ספקות. ראיתי הרבה אנשים גם שקונים מתאמים בALIEXPRESS שהם לא בהכרח מותאמים לספק ובכל זאת איכשהו עדיין עובדים כנראה?
אז עולה שאלה נוספת: אולי עדיף בכלל לרכוש נתב שתומך ישירות בחיבור סיב? אני לא ממש סגור על זה, אם אקנה נתב כזה, האם זה אומר שאני לא צריך שום קופסה נוספת (כמו מודם או מתאם סיב חיצוני)? אשמח להסבר טכני פשוט שיעשה לי סדר, כי בתחום הזה אני יחסית בור. בכללי הייתי רוצה ציוד הכי אוניברסלי ופשוט שיש שיאפשר לי יחסית מעבר פוטנציאלית קל בין חברות שונות..
בקיצור – מבולבל לגמרי.
תודה רבה
יש לי שאלה בנוגע לציוד פרטי בשילוב מעבר לסיבים אופטיים. כיום אני משתמש במודם ראוטר TP-Link Archer VR600 שמחובר ל-019 במהירות של 200 מגה. ראיתי מבצע של הוט שמציע 1000 מגה ב־89 ש"ח. אני שם בצד כרגע את הביקורות על הוט והמחיר וכו', מה שמבלבל אותי הוא עניין מתאם הסיב.
בהוט מפרסמים רשימה של מתאמי סיב שאושרו לשימוש כציוד פרטי, ורובם עולים מעל 300 ש"ח, כמו המחיר של המודם ראוטר שלי. לעומת זאת, יש את מתאם הסיב TP-Link MC200L שעולה בערך 80 ש"ח בלבד. אני לא מבין את פערי המחיר, האם זה עניין של תאימות, איכות, תקנים, או סיבה אחרת? והאם בכלל אפשר להשתמש במתאם הזה עם חיבור של הוט למרות שהוא לא ברשימה, או שהוא פשוט לא יפעל? לא ראיתי את המתאם הזה ברשימות ציוד מאושר גם אצל ספקים אחרים, מה שמעורר בי ספקות. ראיתי הרבה אנשים גם שקונים מתאמים בALIEXPRESS שהם לא בהכרח מותאמים לספק ובכל זאת איכשהו עדיין עובדים כנראה?
אז עולה שאלה נוספת: אולי עדיף בכלל לרכוש נתב שתומך ישירות בחיבור סיב? אני לא ממש סגור על זה, אם אקנה נתב כזה, האם זה אומר שאני לא צריך שום קופסה נוספת (כמו מודם או מתאם סיב חיצוני)? אשמח להסבר טכני פשוט שיעשה לי סדר, כי בתחום הזה אני יחסית בור. בכללי הייתי רוצה ציוד הכי אוניברסלי ופשוט שיש שיאפשר לי יחסית מעבר פוטנציאלית קל בין חברות שונות..
בקיצור – מבולבל לגמרי.
תודה רבה
"בכללי הייתי רוצה ציוד הכי אוניברסלי ופשוט שיש שיאפשר לי יחסית מעבר פוטנציאלית קל בין חברות שונות.."
הכי פשוט (וכרגע לא אפשרי כי לא קיים במלאי בארץ) זה לקנות את go fiber gf25c.
הוא עובד הן על התשתית של בזק והן על זו של אנלימיטד (הוט סיבים היא על אנלימיטד).
והוא טוב למהירות של עד 2.5 גיגה.
כאמור, לא קיים בארץ כרגע.
אם אכן תתחבר להוט בסופו של דבר, המחיר יהיה 49 לחודש בגלל שיש לך ציוד פרטי (המתאם סיב והראוטר שלך).
אפשרות נוספת היא לקנות (אין לי מושג היכן) את נוקיה G-10G-P/Q שגם מתאים לבזק ואנלימטד.
הנוקיה הזה ממלא את אותו תפקיד כמו הגו פייבר וכמו ה- zte (מתחת).
(לא יודע באלו מהירויות הוא תומך, כלומר אם זה רק 1 גיגה או גם 2.5).
מה שקונים באליאקספרס זה zte f601.
(אם אתה קונה שם במקרה, תבחר APC).
הוא טוב למהירות של עד 1 גיגה ופועל רשמית רק בתשתית בזק.
כאמור הוא עובד רשמית רק בבזק, אבל אפשר (אם יש רצון טוב מצידם) להשתמש בו גם בהוט כפי שאתה יכול לראות כאן:
viewtopic.php?t=396958&start=15#p3366132+
אם אכן תתחבר להוט בסופו של דבר, המחיר יהיה 49 לחודש בגלל שיש לך ציוד פרטי (המתאם סיב והראוטר שלך).
אפשרות נוספת היא לקנות (אין לי מושג היכן) את נוקיה G-10G-P/Q שגם מתאים לבזק ואנלימטד.
(לא יודע באלו מהירויות הוא תומך, כלומר אם זה רק 1 גיגה או גם 2.5).
הוא טוב למהירות של עד 1 גיגה ופועל רשמית רק בתשתית בזק.
כאמור הוא עובד רשמית רק בבזק, אבל אפשר (אם יש רצון טוב מצידם) להשתמש בו גם בהוט כפי שאתה יכול לראות כאן:
viewtopic.php?t=396958&start=15#p3366132+
נערך לאחרונה על ידי פלוניום ב 25/06/2025 23:28, נערך פעם 1 בסך הכל.
ככול הנראה הנוקיה נמכר דרך 019 ב145,ללא דמי התקנה לבעלי סיב קיים25/06/2025 19:07פלוניום כתב: "בכללי הייתי רוצה ציוד הכי אוניברסלי ופשוט שיש שיאפשר לי יחסית מעבר פוטנציאלית קל בין חברות שונות.."
הוא ממלא את אותו תפקיד כמו ה- go fiber, אבל טוב למהירות של עד 1 גיגה ופועל רשמית רק בתשתית בזק.
viewtopic.php?t=396958&start=15#p3366132+...
https://019mobile.co.il/%d7%90%d7%99%d7 ... %99%d7%9d/
זה נכון.25/06/2025 21:58shaked כתב: ככול הנראה הנוקיה נמכר דרך 019 ב145,ללא דמי התקנה לבעלי סיב קיים
https://019mobile.co.il/%d7%90%d7%99%d7 ... %99%d7%9d/...
אבל זה אומר שאתה צריך להתחבר אליהם.
שאלתי אותם בעבר אם אפשר לקנות רק את המתאם מבלי להתחבר אליהם והנציגה אמרה שלא.
כמובן שאפשר להתחבר, לקנות את המתאם, ואז לעבור אחרי תקופה קצרה להוט.