עזרה במציאת ראוטר

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
ORHadad פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 6
שם מלא: אור חדד
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום לכולם,
אני אשמח לעזרתכם בבחירת ראוטר בנוסף לציוד הקיים אצלי בבית שישמש אותי כ-Access Point באיזור אחר בבית.

הציוד הקיים אצלי:
ספק אינטרנט: HOT (סיב אופטי) במהירות של 2GB.
מודם/ראוטר ראשי: HOTBOX 7F (קישור למפרט).

בעיקרון התכנון הוא לחבר כבל רשת מהיציאה של ה-2.5GB הקיימת ב-HOTBOX לראוטר נוסף שימוקם באיזור אחר בבית וישמש כנקודת גישה לאיזור הזה.

חשוב לי שהראוטר יהיה עם טווח שידור כמה שיותר רחב ואיכותי (שיכסה שטח רחב ככל האפשר).
בנוסף שיתמוך ב2GB אינטרנט כדי שאני יוכל לקבל את המקסימום מהירות.

התקציב שלי הוא 1,000 ש״ח, חשוב לציין שאני לא מעוניין לחבר (נכון לכרגע) Meshים - אז אשמח לקבל פתרונות בלי פריסה של Meshים/יחידות נוספות.

תודה רבה

ChinggisKhan
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4780
נתן תודות: 345 פעמים
קיבל תודות: 767 פעמים

שליחה #2 

אתה לא צריך ראוטר נוסף אלא ap (סביר להניח שזה יהיה ראוטר שמוגדר כ-ap). אני לא בטוח איזה רכיבים במערכת שלך יקבלו מהירות כזו ב-wifi.
אני הייתי מציע לך לקרוא קצת על היתרונות של מערכת meah לפני שאתה םוסל על הסף. מערכת שתייצר מעבר חלק בין נקודות גישה אלחוטיות שונות בבית. כתלות במבנה הבית 2-3 יחידות לרוב יתנו כיסוי מלא וכבונוס לא להשתמש בציוד של הוט. החיסרון יהיה המחיר שהוא גבוה יותר ממה שאתה מוכן להשקיע אבל תחסוך גם את העלות של הציוד וגם תוכל להתנייד בין חברות בקלות.

הערה קטנונית, אף ראוטר לא הלך לאיבוד

ORHadad פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #3 

24/06/2025 17:39  
ChinggisKhan כתב:
אתה לא צריך ראוטר נוסף אלא ap (סביר להניח שזה יהיה ראוטר שמוגדר כ-ap). אני לא בטוח איזה רכיבים במערכת שלך יקבלו מהירות כזו ב-wifi.
אני הייתי מציע לך לקרוא קצת על היתרונות של מערכת meah לפני שאתה םוסל על הסף. מערכת שתייצר מעבר חלק בין נקודות גישה אלחוטיות שונות בבית. כתלות במבנה הבית 2-3 יחידות לרוב יתנו כיסוי מלא וכבונוס לא להשתמש בציוד של הוט. החיסרון יהיה המחיר שהוא גבוה יותר ממה שאתה מוכן להשקיע אבל תחסוך גם את העלות של הציוד וגם תוכל להתנייד בין חברות בקלות.

הערה קטנונית, אף ראוטר לא הלך לאיבוד
...
תודה על התגובה, אתייחס לעניין של הMesh.
כרגע אני משתמש בMesh 7 של HOT (יש לי 2 יחידות כאלו), הבעיה העיקרית היא שהטווח שידור שלו מאוד קטן באופן מוזר (בעבר הייתי עם ראוטר/מודם מדגם HOTBOX 5F ועם הMeshים התואמים לו והטווח שידור היה גדול הרבה יותר).

הסיבה שאני לא מוסיף עוד יחידות Mesh היא כי יש לי בעיה של שקעים/אפשרות להעביר כבל רשת לאותו הMesh ולכן אני רוצה להימנע מזה ככל האפשר ולהשקיע בAP שישדר לטווח יחסית גדול.

בנוגע להחלפת הציוד של הוט, אני לא כל כך מתמצא בניהול רשתות אז אני לא יודע מה זה ידרוש ממני - אבל אם זה לא ידרוש התעסקות באופן שוטף (חוץ מההתקנה הראשונית) אז אכן זו אופציה שאני מוכן לשמוע ולקבל את עזרתכם :)

sigamore
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4936
נתן תודות: 516 פעמים
קיבל תודות: 689 פעמים

שליחה #4 

אין שום בעיה עם mesh ! ציוד ה mesh שאתה עושה בו שימוש כנראה אינו מוצלח במיוחד. ד״א - ציוד מושאל מטעם ספק התקשורת (בתשלום בדר״כ) הוא פרקטיקה גרועה.
דוגמאות לציוד שאתה יכול לשקול --
https://ksp.co.il/web/item/367916 (יחידה אחת)
https://ksp.co.il/web/item/367964 (שתי יחידות)
די טעלעוויזיע קאָסטן מיר וועגן פופצן טויזנט פונט !

ORHadad פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #5 

24/06/2025 18:22  
sigamore כתב:
אין שום בעיה עם mesh ! ציוד ה mesh שאתה עושה בו שימוש כנראה אינו מוצלח במיוחד. ד״א - ציוד מושאל מטעם ספק התקשורת (בתשלום בדר״כ) הוא פרקטיקה גרועה.
דוגמאות לציוד שאתה יכול לשקול --
https://ksp.co.il/web/item/367916 (יחידה אחת)
https://ksp.co.il/web/item/367964 (שתי יחידות)
...
אם אני עובר לציוד שלי אני צריך ממיר מסיב אופטי במהירות של 2.5GB, ראוטר ויחידות Mesh.
השאלה אם ההשקעה שלי (מבחינה כלכלית) תפתור לי את הבעיה של הטווח קליטה.
בעבר שהייתי עם הציוד הקודם (HOTBOX 5F ו2 יחידות Mesh התואמות לו) הטווח היה גדול יותר ולאחר השדרוג של המהירות והציוד הטווח שידור נהיה נמוך מאוד וזה משפיע לי על מקומות שבעבר כן הייתי מקבל בהם קליטה טובה.

sigamore
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #6 

לא דיברתי על החלפה אלא על הוספה (במקור ציינת הוספה של רכיב AP). מעבר לציוד אישי תמיד מומלץ וכנראה גם כלכלי לטווח הבינוני-ארוך.
לא בקי בציוד וטכנולוגיית הסיבים של הוט אבל אם זה הכיוון אז יש פה מספיק חברים שישמחו להסביר לך איזה ציוד פרטי נדרש.
במקרה שאתה לא רוצה להתחיל פרוייקט מעבר לציוד פרטי ועלות השכרת הציוד של הוט אינה משמעותית אז השאר את הנתב שלהם, החזר את יחידות ה mesh ושקול רכישת יחידה אחת או שתיים של mesh כמו האופציות המוזכרות מעלה או אחרות.

ORHadad פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #7 

24/06/2025 20:51  
sigamore כתב:
לא דיברתי על החלפה אלא על הוספה (במקור ציינת הוספה של רכיב AP). מעבר לציוד אישי תמיד מומלץ וכנראה גם כלכלי לטווח הבינוני-ארוך.
לא בקי בציוד וטכנולוגיית הסיבים של הוט אבל אם זה הכיוון אז יש פה מספיק חברים שישמחו להסביר לך איזה ציוד פרטי נדרש.
במקרה שאתה לא רוצה להתחיל פרוייקט מעבר לציוד פרטי ועלות השכרת הציוד של הוט אינה משמעותית אז השאר את הנתב שלהם, החזר את יחידות ה mesh ושקול רכישת יחידה אחת או שתיים של mesh כמו האופציות המוזכרות מעלה או אחרות.
...
אני לא בטוח שיש לי אפשרות להוסיף יחידות Mesh חיצוניות שהם לא של HOT.
כלומר אני לא יכול להוסיף Mesh של TP-Link על הציוד של הוט.
תקן אותי אם אני טועה, ואם כן - אז זה כנראה יהיה הפתרון הכי טוב בשבילי.

sigamore
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #8 

יחידת/ות mesh מתחברת לנתב באופן קווי. למרות שחברת הוט ידועה כפורצת דרך טכנולוגית, אפילו היא לא תוכל למנוע ממך את הדבר ...🧐

ORHadad פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #9 

24/06/2025 21:01  
sigamore כתב:
יחידת/ות mesh מתחברת לנתב באופן קווי. למרות שחברת הוט ידועה כפורצת דרך טכנולוגית, אפילו היא לא תוכל למנוע ממך את הדבר ...🧐
...
אפשר לחבר יחידות Mesh גם באופן אלחוטי, לא?
במקרה שלי יש לי יחידת Mesh אחת שמחוברת בכבל ויחידת Mesh שניה שמחוברת באופן אלחוטי

sigamore
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #10 

לכן ההמלצה היא לקחת שתי יחידות (לפחות) כשהראשונה תחובר לנתב באופן קווי והאחרות יחוברו קווית או אלחוטית לפי בחירתך.
דגם נוסף שאפשר לשקול - https://ksp.co.il/web/item/369438

yarko
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 348
נתן תודות: 19 פעמים
קיבל תודות: 66 פעמים

שליחה #11 

25/06/2025 13:04  
sigamore כתב:
לכן ההמלצה היא לקחת שתי יחידות (לפחות) כשהראשונה תחובר לנתב באופן קווי והאחרות יחוברו קווית או אלחוטית לפי בחירתך.
...
זה עובד כ MESH גם במצב AP?

sigamore
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #12 

25/06/2025 17:25  
yarko כתב:
זה עובד כ MESH גם במצב AP?
...
בהחלט !

ORHadad פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #13 

25/06/2025 13:04  
sigamore כתב:
...
ראשית תודה רבה על המענה והעזרה, אין ספק שזה כנראה הפתרון הטוב ביותר.

אשמח להתייעצות נוספת לפני הרכישה, לאחר שיחה עם השירות לקוחות של הוט קיבלתי את הקישור לציוד פרטי שמאושר על ידם וחשבתי שאולי כן ישתלם לעבור לציוד פרטי מלא.

אשמח לקבל המלצות על המתאם הכי מומלץ מהרשימה ומאיפה אפשר לרכוש אותו בכלל ואת כל הציוד הנדרש בנוסף אליו (ראוטר ויחידות Mesh)

sigamore
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #14 

באשר למתאם GPON אין לי המלצה ספציפית. אני מחובר מזה שנים ב P2P (פרנטנר) כך שעדיף לקבל חו״ד מחברים אחרים.
לגבי שאר הציוד -- מאד תלוי בגודל הבית / דירה ומיקום היחידה הראשית (ממ״ד , חלל מרכזי וכד׳).
מערכי ה mesh המקובלים (1-3 יחידות) נותנים גם מענה של נתב (ראוטר) כך שאין צורך בנתב נפרד. ההחלטה באשר למספר יחידות ה mesh תלויה בגודל הבית ופרישת החדרים.

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”