אינטרנט לעסקים

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
Arie10 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2553
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 289 פעמים

שליחה #1 

אנחנו עוברים בקרוב למבנה חדש.
כרגע, במבנה הישן שלנו, יש קו של 500/500 סיבים של הוט.

התחלנו לבדוק מה המצב באזור החדש וגילינו ששם אין סיבים (כנראה לאף חברה).
הכי זול שמצאנו כרגע בהוט, זה קו של 550/550 במחיר של כ 1750 ש"ח (לפני מע"מ). זה עוד לפני נתב FORTINET שעליו רוצים עוד 200 ש"ח לחודש...אותו יש לנו ויעבור איתנו למבנה החדש.

בשאר החברות (בזק, פרטנר), או שהמהירויות נמוכות משמעותית, או שהמחיר פשוט כפול !

האם המחירים הללו נשמעים הגיוניים ?
יש אולי עוד רעיונות למישהו ?

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4306
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 901 פעמים

שליחה #2 

21/06/2025 9:17  
Arie10 כתב:
אנחנו עוברים בקרוב למבנה חדש.
כרגע, במבנה הישן שלנו, יש קו של 500/500 סיבים של הוט.

התחלנו לבדוק מה המצב באזור החדש וגילינו ששם אין סיבים (כנראה לאף חברה).
הכי זול שמצאנו כרגע בהוט, זה קו של 550/550 במחיר של כ 1750 ש"ח (לפני מע"מ). זה עוד לפני נתב FORTINET שעליו רוצים עוד 200 ש"ח לחודש...אותו יש לנו ויעבור איתנו למבנה החדש.

בשאר החברות (בזק, פרטנר), או שהמהירויות נמוכות משמעותית, או שהמחיר פשוט כפול !

האם המחירים הללו נשמעים הגיוניים ?
יש אולי עוד רעיונות למישהו ?
...
נתחיל מהסוף להתחלה.
המחירים אלה הם נשמעים כמו כאלה שזמינים בישראל לחיבורים עסקיים. ובבזק מן הסתם המחירים הם משמעותית יותר יקרים מאשר אצל ספקים כמו הוט או אחרים, בגלל שגם מקבלים את סוג שירות אחר לגמרי. גם צריכים להבין מה המחירים אלה כוללים, בכדי שבהמשך לא יהיו הפתעות אחרי שמבינים שמה שאנשי מחירות סיפרו, זה לא כל הסיפור ובגלל שמי שסגר את העסיקה איתם פשוט לא היה מודע לכל הפרטים שצריך לוודא.

בקשר לרעיונות, אז יש הרבה. בכדי לא לסבך עם רעיונות מורכבים למי שלא נמצא בתחום, אתן רק אחד.
גם במקום שבו אין תשתית של סיבים אופטיים בכלל, יש אפשרות של חיבור אלחוטי נקודה לנקודה, ממקום שבו כן יש את התשתית זו.
רק שזה מצריך כמה תנאים מקדימים. כאלה למשל כמו קשר עין מלא בין שני הנקודות. מרחק של נגיד של לא יותר מ 10 קילומטרים בין נקודות אלה, רכישה חד פעמית של הציוד הנדרש והתקנה שלו וכו'.
למרחקים של כמה עשרות קילומטרים ולמהירויות של חצי או אחד ג'יגה, המחירים כבר יהיו הרבה יותר יקרים לציוד אלחוטי.

כמובן שלמשתמש ביתי ממוצע, שלא קשור לנושא של מחשבים או אינטרנט, כל זה לא יהיה אפשרי והוא יצטרך להיעזר בשירותים של גורם מקצועי, שהמחיר של ההתקנה שהוא לוקח יהיה גם פי כמה מהמחיר של הציוד המדובר.
אבל, עדיין בתחשיב של אפילו שנה קדימה ובטח של כמה שנים קדימה, פתרון כזה יהיה יותר זול מחיבור של קו תמסורת עסקי.

זה בגדול הפרטים ואפשרויות הקיימות הפשוטות והזמינות.

Arie10 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #3 

אני יכול לומר שאנחנו מחוברים עם סיבים של הוט כבר כשנתיים במהירות של 500/500 ואני לא יכול לומר שאנו חווים בעיות.
לא זוכר שנזקקנו לשירות בתקופה הזו.
אז מהבחינה הזו אין לי תלונות.

בקשר לחלק השני של התשובה שלך, אני מניח שאתה מדבר על תמסורת מיקרוגל.
ראיתי פה ושם צלחות כאלה בסביבה.
מדובר על משרד של עד 8 משתמשים (כשכולם נמצאים וזה גם די נדיר).
השימוש הוא יחסית פשוט. לא מעבירים קבצים גדולים בדרך כלל.
לרוב עבודה משרדית סטנדרטית.
כמה יכול לעלות ציוד כזה ומי החברות שמתעסקות עם זה ?

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #4 

21/06/2025 17:04  
Arie10 כתב:
אני יכול לומר שאנחנו מחוברים עם סיבים של הוט כבר כשנתיים במהירות של 500/500 ואני לא יכול לומר שאנו חווים בעיות.

...
בקשר לחלק הראשון.
הנושא של הזמינות השירות או התיקונים רלוונטי למקרים של תקלות. בדיוק כמו זה שאם אין לך ברכב את הגלגל רזרבי או את המגבה מהווה בעיה ומורגש רק במקרה של תקר במציג.

בקשר לחלק השני. אני לא מדבר על שירות של תמסורת מיקרוגל, אלה על הקמה של עורק מיקרוגל לבד או על ידי חברה שנותנת פתרונות תקשורת.

מחיר הציוד של זה הוא בטווח מחירים שונה, בתלות בגורמים כמו מרחקים ומהירויות. למשל, אם מדובר על מהירות של 1 עד 5 ג''יגה ולמרחקים של פחות מ 10 קילומטרים, אז יש ציודים שגם זולים יותר מ 10 אלף ש''ח. מצד שני, אם מדובר על מרחקים של יותר, אז כבר מחירים יכולים לעבור את 40 אלף ש''ח ולתפס מעלה, מעלה.

גם המחירי התקנה והגדרה של ציוד, בחברה שיש בה איש מקצוע שעושה את זה לבד, זה לא עולה כלום. אבל, אם מדובר על הזמנה של אינטגרטור חיצוני, אז זה יכול לעלות גם 50 אלף ש''ח להתקנה במקרים מסוימים. וזה בדיוק כמו למשל, אם יש בחברה בן אדם שיכול להגדיר ולהתקין מערכת מחשוב כלשהיא, זה עולה רק מחיר של הציוד ושל התוכנה ובמקרה שאין בן אדם כזה ויש רק טכנאי מחשבים למשל ויש צורך להזמין את החברה חיצונית לכך, אז מדובר כבר על מחיר אחר לגמרי.
החברות שעוסקות בכך הן רבות. מהגדולות יש למשל את בינת תקשורת.

Arie10 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #5 

התכוונתי לעורק מיקרוגל.
לצערי, אין אצלנו מישהו שיכול להתקין או להגדיר ציוד כזה.
אם המחיר סביב 10-20 אלף להקמת העורק, כמה לאחר מכן יעלה האינטרנט עצמו ? נאמר קו של 1G סימטרי.
משהו שאני לא מבין...לאן למעשה המיקרוגל מכוון ? מי למעשה נמצא ב"צד השני" ? למי אני משלם על האינטרנט ?

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #6 

האינטרנט עצמו יעלה כבר תלוי למה מתחברים במקום ממנו לוקחים את החיבור. למשל, כל הרעיון להחבר למקום שיש בו חיבור של תשתית סיבים אופטיים. ובגלל זה, זה למשל יכול להיות חיבור ביתי של בזק עם מהירות של 5G על 500M במחיר של 250 ש''ח לחודש או שזה יכול להיות למשל חיבור של סלקום של 1G על 5G, גם במחיר של 200 ומשהו ש''ח לחודש.

המיקרוגל מכוון, נקודה לנקודה, מה שמכונה P2P. נקודה אחת מהן זה בניין של המשרד שלכם שבו אתם רוצים לקבל את האינטרנט ונקודה השנייה, היא הבניין שממנו אתם רוצים לקחת את האינטרנט. זה יכול להיות למשל סניף אחר של המשרד שלכם, ביניין שבו גר אחד העובדים או המנהלים שלכם, אחד הספקים או הלקוחות שלכם, שותפים, DATA CENTER שאתם עובדים איתו... או אפילו סתם כל בניין מגורים או משרדים שיש בו חיבור של אינטרנט סיבים במרחק של עד 10 קילומטרים למשל, שיש עליו מגג הבניין שלכם קשר עין ישיר ושאתם סוגרים עם ועד הבית שם את האפשרות ההתקנה של נקודת אינטרנט ושל ציוד תקשורת על גג הבניין.
לאינטרנט אתה משלם לאותו ספק שבחרת ושזמין שם במקום ממנו אתה מושך את האינטרנט.

וזה כל הסיפור בקצרה, כפי שהוא כבר בשימוש עשרות שנים רבות.

Arie10 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #7 

הבנתי...זה נשמע יותר כמו קומבינה !
לצערי אין לנו לאן "לכוון" את הצלחת מהמשרד החדש.

תודה על ההסברים.

Arie10 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #8 

אני גם לא מבין למה חברות כמו הוט/בזק וכו'- לא מאפשרות להתחבר עם קו פרטי (רגיל) לבית העסק.
כמה חברות ענו לנו שמבחינת החוק זה לא אפשרי...לחבר עסק לקו פרטי.

האם זה נכון ?

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #9 

מבחינת החוק אין שום בעיה לחבר את העסק לקו אינטרנט פרטי. כך זה היה עם חיבורי DSL , שכל עסק היה יכול לעשות את זה וכך זה גם עם חיבורי סיבים ביתיים. כמובן, אם במקום שרוצים לחבר יש תשתית נדרשת של חברת תקשורת רלוונטית.
וכמובן גם שהפתרון של חיבורי עורקי מיקרוגל זה בטח שלא קומבינה, אלה שזה פתרון שיכול להוזיל בסדרי גודל את ההוצאות של תשתיות תקשורת בעסק ובמקומות אחרים גם להיות פתרון יחיד לנושא זה. וברוב המקרים, תמיד יש לאן לכוון את הצלחת, לכיוון אזורים שבהם יש פריסה של תשתיות של סיבים אופטיים. כי הרי מדובר על מרחקים שיכולים להיות גם יותר מ 10 קילומטרים עם יש צורך.
יש מקומות שהחיבור כזה הוא בכלל לישוב אחר ומחבר משרדים, סניפים או בתי בעלי תפקידים בחברה שצריכים לעבוד מהבית ושנמצאים בגליל ומחוברים כך כבר שנים רבות וללא שום בעיה וללא חיבור כזה היו צריכים להשתמש עד היום בקו DSL עם ערוץ של כמה מגה במקום 1G שיש להם בכל השנים אלה.

MrYair
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3843
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 373 פעמים

שליחה #10 

21/06/2025 17:04  
Arie10 כתב:

...
נשאלת שאלה אחרת,
עם מדובר על 8 משתמשים ולא כולם נמצאים והשימוש הוא פשוט ואין עברת קבצים
אז למה אתה צריך 500 מגה סימטרי בעלות של 1700 שח ועוד 200 על פורטי?
תוריד את הוט לקו של 100 על 100 או 50 על 50 וזהו, אני מניח שרוב העבודה בעסק היא אינטרנטית
כגון מיילים וכ׳׳ו,

אני לא רואה סיבה להחזיק קו 500 מגה סימטרי אם אתה לא מעביר מגבה לענן 24/7 אז גם קו של 50 מגה סימטרי
יספיק לך כל עוד יש לך ציוד שמנהל את התעבורה ומוגדר נכון,
אני עובד הרבה אם ציוד של פורטינט בגדול מדובר בפח אשפה שעולה הון כן?
אתה משלם על שם ועל הגנות שלו ובשביל לקבל הגנות צריך לדעת להגדיר נכון ולא לשים lan to wan  על all וזהו.

אני במקומך מתקשר להוט ומוריד אותם ל 50 מגה סימטרי,
עם בזק לא אופציה אז יש לך פרטנר סלקום.

Arie10 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #11 

אני לא קובע איזה ציוד יחובר.
אנחנו סניף מקומי של חברה אמריקאית.
הציוד נקבע משם ונשלח אלינו מהם.
גם הקטע של הקו נקבע משם. הם בכלל רצו קו סימטרי של 1G.

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”