שלום לכולם! אני שמח לשתף אתכם במדידות REW שביצעתי בחדר עבור הרמקולים המדפיים הפסיביים Neat Momentum SX3i, המופעלים על ידי המגבר ההיברידי Vincent SV-237MK. המדידות נלקחו ממיקום ההאזנה במרחק של 3 מטרים, באמצעות מיקרופון UMIK-1 מכויל, עם רמת SPL של 75dB כנקודת ייחוס. לא נעשה שימוש באיקולייזר, סאבוופר או טיפול אקוסטי בחדר.
כל גרף כולל החלקה של 1/6 אוקטבה, והגבולות של הצירים הוגדרו בהתאם לסטנדרטים של קהילת ASR. המטרה היא להציג את ההארכה התדרית ואת האיזון הטונאלי בתנאי האזנה מציאותיים. עם זאת, אני רוצה לציין שהמדידות בוצעו כשהמגבר מוגדר על תגובה שטוחה (flat), אבל ביום-יום אני לא משתמש בהגדרה הזו – אני מבצע התאמות קלות בטרבל ובאס שמשפרות משמעותית את התוצאה .
הגדרות המערכת
רמקולים: Neat Acoustics Momentum SX3i
מגבר: Vincent SV-237MK
מיקרופון: miniDSP UMIK-1 (מכויל)
תוכנה: REW
תנאים: מרחק 3 מטרים בדיוק במיקום הישיבה שלי, SPL יעד של 75dB, מצב סטריאו, ללא EQ או תיקון חדר
תוצאות המדידות תגובת בס: תגובה נקייה ושטוחה עד 33Hz, עם ירידה של כ-3dB ב-31Hz, נמדד ממרחק ההאזנה המלא – ללא סאבוופר.
בדקתי גם התאמות קלות של זווית הכיוון (toe-in) והטיה קלה לאחור של הרמקולים, וזה ממש עוזר. בנוסף, אני משחק לעיתים עם בקרת הטרבל במגבר Vincent SV-237MK – הגברה קלה של הטרבל מיישרת את התגובה בצורה יפה ומפתחת את הסאונד בלי חריפות. בדקתי בעבר את אותם רמקולים עם מגבר Cambridge CXA60 , ותגובת הבס הייתה כמעט זהה: הארכה נקייה עד כ-31Hz מאותו מיקום האזנה. ה-Vincent SV-237MK, למרות היותו היברידי מניע את ה-SX3i בצורה מעולה באזור הבס. העקביות בין שני המגברים נותנת לי ביטחון רב בתוצאות. גם כשחיברתי מגבר פשוט יחסית כמו ה-CXA60, הרמקולים עדיין סיפקו צליל שאהבתי – טבעי ומרתק .
סיבה ששיתפתי את המדידות האלה מלכתחילה היא שגיליתי שכמעט אין רמקולים מדפיים פסיביים בעולם שמסוגלים להגיע מתחת ל-35Hz ללא DSP, EQ או סאבוופר. ה-Neat Momentum SX3i באמת עושה את זה – ממרחק של 3 מטרים, בלי טריקים. בחרתי ברמקולים האלה אחרי שהאזנתי להרבה אחרים, ומהרגע הראשון הם פשוט נשמעו לי נכונים .
מדידות – לא בשביל להתווכח, אלא כדי להביןכחובב סאונד מושבע שמאזין למוזיקה שעות ביום ונהנה לבחון את גבולות הציוד – בחרתי להיכנס גם לעולם המדידות.
וביצעתי סדרת מדידות אמיתיות בסביבה ביתית רגילה.
אחת התוצאות המרשימות ביותר:תדר של 31Hz מתקבל בעוצמה של 3dB– בלבד – בלי סאב ובלי תיקוני DSP.
אבל הכי חשוב – ההאזנה עצמההמדידות הן כלי לימודי עבורי. אני לא רודף אחרי גרף מושלם, אלא מחפש להבין איך כל שינוי קטן במערכת – כיוון טרבל, כבל, או אפילו סוג מגבר – משפיע בפועל.
ה־SX3i נותן לי את היכולת לשמוע הבדלים, לחוש אותם, וללמוד מהם – וזה מה שהופך אותו לכלי אודיופילי אמיתי.