מעבר לציוד פרטי בסלקום
שלום חברים יקרים,
אני יודע שיש הרבה שרשורים בנושא הזה, אבל הלכתי קצת לאיבוד ואשמח לקבל סיוע.
די חדש בכל התחום הזה, הייתי רוצה לעבור לציוד פרטי ואני לא יודע איך לעשות זאת נכון. הסיבה למעבר, להחליף לציוד איכותי יותר ממה שקיבלתי בסלקום.
כרגע יש לי את הציוד של סלקום, ראוטר sagemcom השחור + מש ויש לי פקס שמחובר לראוטר / חבילת גלישה 1000Gb/100Mb + חבילת שיחות VOIP שאני משתמש לצורכי פקס. הבית שלי 72 מטר ויש כמה קירות בטון (בגלל זה אני צריך מש).
ממה שהבנתי מסלקום, אני צריך לבקש מתאם ONT (ללא עלות בדמי שכירות) אבל הם אומרים לי שאני חייב טכנאי שיגיע להתקין את המתאם בעלות של 100 ש"ח.
אשמח לקבל סיוע בנושאים הבאים:
1. האם אני יכול לעקוף את המתאם ONT של סלקום לקנות משהו פרטי, פשוט לחבר שהכל יעבוד ללא הגדרות?
2. האם ONT יספיק לי כדי לחבר כל ראוטר שתומך במהירות 1gb בחיבור WAN או שאני צריך ציוד נוסף?
3. אשמח לקבל המלצה לציוד, אני צריך ציוד עם מש. זה מה שראיתי, אבל אתם בטח תגידו שאני מגזים - ASUS ZenWIFI Pro ET12 AXE11000.
4. לגבי החיבור של הפקס VOIP האם המכשיר הזה שאני רוצה להזמין באמזון, יתן לי מענה לפתרון של הבעיה "Grandstream HT801 v2"? כדי לא לחפש ראוטרים עם VDSL.
5. לאחר שאחבר את כל הציוד, אצטרך רק לקבל מסלקום את פרטי החיבור של ה-VOIP ושל האינטרנט וזה יהיה מספיק או שעלי יהיה להתעסק בהגדרות נוספות?
תודה רבה מראש לכל העוזרים בנושא ♥
נ.ב. אין לי בעיה לעבור לפרטנר.
אני יודע שיש הרבה שרשורים בנושא הזה, אבל הלכתי קצת לאיבוד ואשמח לקבל סיוע.
די חדש בכל התחום הזה, הייתי רוצה לעבור לציוד פרטי ואני לא יודע איך לעשות זאת נכון. הסיבה למעבר, להחליף לציוד איכותי יותר ממה שקיבלתי בסלקום.
כרגע יש לי את הציוד של סלקום, ראוטר sagemcom השחור + מש ויש לי פקס שמחובר לראוטר / חבילת גלישה 1000Gb/100Mb + חבילת שיחות VOIP שאני משתמש לצורכי פקס. הבית שלי 72 מטר ויש כמה קירות בטון (בגלל זה אני צריך מש).
ממה שהבנתי מסלקום, אני צריך לבקש מתאם ONT (ללא עלות בדמי שכירות) אבל הם אומרים לי שאני חייב טכנאי שיגיע להתקין את המתאם בעלות של 100 ש"ח.
אשמח לקבל סיוע בנושאים הבאים:
1. האם אני יכול לעקוף את המתאם ONT של סלקום לקנות משהו פרטי, פשוט לחבר שהכל יעבוד ללא הגדרות?
2. האם ONT יספיק לי כדי לחבר כל ראוטר שתומך במהירות 1gb בחיבור WAN או שאני צריך ציוד נוסף?
3. אשמח לקבל המלצה לציוד, אני צריך ציוד עם מש. זה מה שראיתי, אבל אתם בטח תגידו שאני מגזים - ASUS ZenWIFI Pro ET12 AXE11000.
4. לגבי החיבור של הפקס VOIP האם המכשיר הזה שאני רוצה להזמין באמזון, יתן לי מענה לפתרון של הבעיה "Grandstream HT801 v2"? כדי לא לחפש ראוטרים עם VDSL.
5. לאחר שאחבר את כל הציוד, אצטרך רק לקבל מסלקום את פרטי החיבור של ה-VOIP ושל האינטרנט וזה יהיה מספיק או שעלי יהיה להתעסק בהגדרות נוספות?
תודה רבה מראש לכל העוזרים בנושא ♥
נ.ב. אין לי בעיה לעבור לפרטנר.
אם חשוב לך חיבור ה-VOIP אז קרוב לוודאי שאין לך אופציה מעשית להישאר עם סלקום (או לעבור לפרטנר) ולהשתמש בציוד פרטי.06/06/2025 22:01Alex8630 כתב: כרגע יש לי את הציוד של סלקום, ראוטר sagemcom השחור + מש ויש לי פקס שמחובר לראוטר / חבילת גלישה 1000Gb/100Mb + חבילת שיחות VOIP שאני משתמש לצורכי פקס....
זו אכן המדיניות של סלקום: הם מספקים למי שרוצה לחבר ציוד פרטי מתאם ONT (ללא עלות בדמי שכירות) והדרך היחידה לקבל את המתאם הנ"ל היא באמצעות טכנאי שיגיע להתקין אותו (ולקחת את הנתב). כברירת מחדל, הם גם גובים תשלום על השירות הזה, אבל ממה ששמעתי, אפשר לגרום להם לוותר על התשלום (זה כנראה דורש איום בעזיבה).ממה שהבנתי מסלקום, אני צריך לבקש מתאם ONT (ללא עלות בדמי שכירות) אבל הם אומרים לי שאני חייב טכנאי שיגיע להתקין את המתאם בעלות של 100 ש"ח....
במקרה שהם מתעקשים על התשלום, אפשר גם באמת לעבור ספק (אפילו באופן זמני): לפרטנר, למשל, יש מסלולים עם מחירים זולים מאוד לחודשים הראשונים. אם עוברים אליהם, אפשר אחרי זמן קצר לחזור לסלקום עם חיבור של מתאם ONT בלי שהם יגבו על זה תשלום.
לא! בשביל שמתאם ONT יעבוד, הספק חייב לבצוע לו אקטיבציה (כלומר, לשייך את המספר הסידורי שלו למנוי שלך). בסלקום אין בעצם אפשרות מעשית לחבר מתאם ONT פרטי (צריך להשתמש במתאם שהם מספקים ובשביל זה צריך להגיע טכנאי).1. האם אני יכול לעקוף את המתאם ONT של סלקום לקנות משהו פרטי, פשוט לחבר שהכל יעבוד ללא הגדרות?...
יש חברות מסוימות שעובדות על תשתית הסיבים של בזק (כמו בזק עצמה וגילת טלקום) שלא רק מאפשרות חיבור של מתאם ONT פרטי (מתוך רשימה מתאימה של ציוד מאושר!), אלא גם מוכנות לבצע מרחוק אקטיבציה של מתאם כזה (צריך להעביר להן את המספר הסידורי שלו בשיחת טלפון). לחברות כאלה אפשר להתחבר בלי ביקור של טכנאי (בכפוף לקיום של חיבור פעיל לתשתית בזק). בחברות אחרות, גם כשמאפשרים חיבור מתאם ONT פרטי נדרש לרוב שזה יתבצע ע"י טכנאי.
אם מדובר על מכשיר מסוג Bridge ONT (שזה סוג המתאם שסלקום מספקים), כן.2. האם ONT יספיק לי כדי לחבר כל ראוטר שתומך במהירות 1gb בחיבור WAN או שאני צריך ציוד נוסף?...
רוב הסיכויים שלא תוכל להתחבר עם זה לקו של סלקום וגם לא לקו של פרטנר (הם לא יתנו לך את פרטי ההתחברות). כנראה שהספק הישראלי היחיד שמאפשר חיבור קו טלפון VOIP עם ציוד פרטי כזה הוא HOT. יש על זה שרשור פה:4. לגבי החיבור של הפקס VOIP האם המכשיר הזה שאני רוצה להזמין באמזון, יתן לי מענה לפתרון של הבעיה "Grandstream HT801 v2"?...
viewtopic.php?t=396792
וואו, קודם כל תודה רבה לך על התגובה הכל כך מפורטת, עשית לי סדר בבכל הנושא!
לגבי הציוד הפרטי, האם זה באמת שווה את ההשקעה והמעבר לציוד פרטי?
יש לך אולי המלצה מה אפשר לקנות? אני מצאתי את האפשרות הזאת: ASUS ZenWIFI Pro ET12 AXE11000.
ה ONT שסלקום יספקו לי Nokia G-010G-Q ONT או Dasan-2301-ont בדרך כלל הם מספקים את נוקיה. שמעתי שפרטנר טובים יותר מסלקום, האם זה נכון?
לגבי ה-VOIP אולי אפשר להתחבר לבזק עם קו רגיל ולשם לחבר את הפקס, זה יכול לתת לי פתרון? המכשיר הזה Grandstream HT801 v2 נראה מתאם רגיל שמחברים אותו ולא נדרשת הגדרה מסוימת או פרטי התחברות.
שוב תודה רבה מראש לכל העוזרים, מעריך את זה מאוד!
לגבי הציוד הפרטי, האם זה באמת שווה את ההשקעה והמעבר לציוד פרטי?
יש לך אולי המלצה מה אפשר לקנות? אני מצאתי את האפשרות הזאת: ASUS ZenWIFI Pro ET12 AXE11000.
ה ONT שסלקום יספקו לי Nokia G-010G-Q ONT או Dasan-2301-ont בדרך כלל הם מספקים את נוקיה. שמעתי שפרטנר טובים יותר מסלקום, האם זה נכון?
לגבי ה-VOIP אולי אפשר להתחבר לבזק עם קו רגיל ולשם לחבר את הפקס, זה יכול לתת לי פתרון? המכשיר הזה Grandstream HT801 v2 נראה מתאם רגיל שמחברים אותו ולא נדרשת הגדרה מסוימת או פרטי התחברות.
שוב תודה רבה מראש לכל העוזרים, מעריך את זה מאוד!
שאלה טובה. תלוי. מה בדיוק חסר לך בסידור הנוכחי? אם הכל עובד כרגע לשביעות רצונך, למה אתה רוצה לשנות את זה?...
לא. זה עניין של צרכים/רצונות, ידע טכני (שעשוי להידרש לקינפוג של ציודים שאולי מתאימים למישהו אחד ולא למישהו אחר) ותקציב. הציוד החביב עלי לא בהכרח יתאים למישהו אחר.יש לך אולי המלצה מה אפשר לקנות?...
טובים יותר במה? לכל ספק יש את היתרונות והחסרונות שלו.שמעתי שפרטנר טובים יותר מסלקום, האם זה נכון?...
כן. קו טלפון "אמיתי" של בזק הוא בהחלט פתרון אפשרי (בהנחה שלא פגעו בתשתית הדירתית הרלוונטית כאשר התקינו את הסיב האופטי).לגבי ה-VOIP אולי אפשר להתחבר לבזק עם קו רגיל ולשם לחבר את הפקס, זה יכול לתת לי פתרון?...
קינפוג של מכשיר כזה הוא לא טריביאלי ובפרט דורש פרטי התחברות (לפחות שם של שרת, שם משתמש וסיסמה). תסתכל במדריך:המכשיר הזה Grandstream HT801 v2 נראה מתאם רגיל שמחברים אותו ולא נדרשת הגדרה מסוימת או פרטי התחברות....
https://www.grandstream.com/hubfs/Produ ... _guide.pdf
תודה רבה לשניכם, עזרתם לי מאוד!
כמה סיבות בגללם אני רוצה לעבור לציוד פרטי:
1. דמי שכירות של הציוד 35 ש"ח, אומנם זה לא הרבה אבל עדיין מעצבן. אני יודע שזה ייקח הרבה זמן עד שזה באמת יתחיל להיות משתלם.
2. לעבור לציוד איכותי יותר. ראיתי שהראוטר של אסוס נותן מהירויות ממש גבוהות בפריסה גדולה ללא איבוד מהירויות + יציב מאוד וטכנולוגיה חדשה (יש לי ציוד בבית שתומך ב-WiFi 6e וב-WiFi 7).
נערך:
חיבור SFP עם מודל מתאים, יכול לעזור לי במקום ONT?
לא חסר לי דבר, הכול עובד נהדר בלי תקלות. יש בעיקר תקיעות במשחקים, כאשר אחיינים שלי משחקים במשחקי רשת באייפד (כמו בראוול סטארס), חוץ מזה אין שום בעיות.שאלה טובה. תלוי. מה בדיוק חסר לך בסידור הנוכחי? אם הכל עובד כרגע לשביעות רצונך, למה אתה רוצה לשנות את זה?...
כמה סיבות בגללם אני רוצה לעבור לציוד פרטי:
1. דמי שכירות של הציוד 35 ש"ח, אומנם זה לא הרבה אבל עדיין מעצבן. אני יודע שזה ייקח הרבה זמן עד שזה באמת יתחיל להיות משתלם.
2. לעבור לציוד איכותי יותר. ראיתי שהראוטר של אסוס נותן מהירויות ממש גבוהות בפריסה גדולה ללא איבוד מהירויות + יציב מאוד וטכנולוגיה חדשה (יש לי ציוד בבית שתומך ב-WiFi 6e וב-WiFi 7).
הראוטר שאני רוצה לקנות, ידרוש ממני ידע טכני בהגדרתו? זה לא יהיה פשוט לחבר אותו, להיכנס לאדמין ולהגדיר שם משתמש וסיסמה של הספק?לא. זה עניין של צרכים/רצונות, ידע טכני (שעשוי להידרש לקינפוג של ציודים שאולי מתאימים למישהו אחד ולא למישהו אחר) ותקציב. הציוד החביב עלי לא בהכרח יתאים למישהו אחר....
טובים יותר מבחינת התשתית והמהירות שאפשר לקבל.טובים יותר במה? לכל ספק יש את היתרונות והחסרונות שלו....
לא פגעו בתשתית. אבל אני שוקל לנתק את הפקס בכלל, היום הכול נעשה ועובר באמצעות המיילים.כן. קו טלפון "אמיתי" של בזק הוא בהחלט פתרון אפשרי (בהנחה שלא פגעו בתשתית הדירתית הרלוונטית כאשר התקינו את הסיב האופטי)....
תודה רבה על המדריך, ראיתי.קינפוג של מכשיר כזה הוא לא טריביאלי ובפרט דורש פרטי התחברות (לפחות שם של שרת, שם משתמש וסיסמה). תסתכל במדריך:...
נראה לי אני מחר אבקש להתנקת מהשירותי טלפון. תודה רבה על העזרה.07/06/2025 16:04shaked כתב: קו טלפון של בזק עולה לפחות 20 שקל בחודש,לפני דמי התקנה וכו'. כבר עדיף לשקול שרות FAX2MAIL.
הוט כנראה היחידים שמספקים פרטים להתחברות לVOIP עם ציוד פרטי....
נערך:
חיבור SFP עם מודל מתאים, יכול לעזור לי במקום ONT?
לפי מה שתיארת, אני מניח שמה שאתה רוצה לקנות זה לא נתב יחיד אלא מערכת מש של שתי יחידות. מערכת כזו של ASUS אולי תדרוש ממך להגדיר טיפה יותר מאשר שם משתמש וסיסמה של הספק, אבל לא הרבה יותר וזה לא צריך להיות מסובך.07/06/2025 17:18Alex8630 כתב: הראוטר שאני רוצה לקנות, ידרוש ממני ידע טכני בהגדרתו? זה לא יהיה פשוט לחבר אותו, להיכנס לאדמין ולהגדיר שם משתמש וסיסמה של הספק?...
זה מוצר טוב, אבל יקר מאוד ובתנאים שקיימים בארץ (מבחינת תדרים מותרים וסוג הקירות), לא בטוח שהוא עדיף על ה- ASUS ZenWIFI Pro XT12 שזמין כרגע במחיר אטרקטיבי (יחסית):...
https://ksp.co.il/web/item/225879
שים לב גם שבמחיר של קצת מעל אלפיים ש"ח אפשר לקנות ASUS ZenWiFi BT10 שזו מערכת יותר חדישה (WiFi 7 עם חיבורים קוויים של 10G):
https://ksp.co.il/web/item/338549
לא לגמרי ברור מה פה השאלה. בחיבור לסלקום אין אופציית חיבור שכוללת SFP בשום צורה. בחיבור לתשתית ישנה של פרטנר (מה שהם קוראים P2P), חייבים להתחבר דרך SFP (ואין שום שימוש ב-ONT), אבל הם בתהליך של העברת התשתית שלהם ל-GPON, כך שגם בחיבור אליהם ידרש תמיד ONT.חיבור SFP עם מודל מתאים, יכול לעזור לי במקום ONT?...
יש ראוטרים שמגיעים עם חיבור SFP ואז אפשר לחבר לשם מודול שנותן אפשרות לחבר את הכבל האופטי של סלקום.לא לגמרי ברור מה פה השאלה. בחיבור לסלקום אין אופציית חיבור שכוללת SFP בשום צורה. בחיבור לתשתית ישנה של פרטנר (מה שהם קוראים P2P), חייבים להתחבר דרך SFP (ואין שום שימוש ב-ONT), אבל הם בתהליך של העברת התשתית שלהם ל-GPON, כך שגם בחיבור אליהם ידרש תמיד ONT....
תודה רבה על ההמלצות ועל כל העזרה!
נערך:
ביטלתי עכשיו את הקו טלפון VOIP ואני חושב אלך על האפשרויות שהמלצת מבחינת הראוטרים. אעדכן בסוף. תודה רבה על הכול.
אני גם מאילת, יש לי את הפריבילגיה של המע"מ