שאלה לגבי תכנון מקום לאודיו במזנון סלון

כל מה שקשור לאודיו בסטריאו, פטיפונים, נגני CD, קדם מגברים, מגברי כח, כבלים וכמובן רמקולים - רכיבים עד 3000$ בלבד.
שלח תגובה
אופיר27 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 72
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #1 

מה הדברים החשובים שאני צריך לדעת במיקום האודיו (רסיבר, קומפקט דיסק, נגן DVD, נגן בלו ריי, פטיפון) במזנון סלון?

1. מה עדיף - דלתות זכוכית שקופות או דלתות סנדוויץ' עם עיניות?
2. כמה מרווח להשאיר מסביב לכל מכשיר במדף, כדי שלא יתחמם?
3. מאחור אפשר שיהיה גב או שצריך להשאיר פתוח לאוורור?
4. פטיפון - שיהיה במדף בתוך המזנון או שעדיף על המזנון?

אשמח לקבל טיפים והמלצות. תודה!

dragon
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 154
נתן תודות: 172 פעמים
קיבל תודות: 32 פעמים

שליחה #2 

גם CD, גם DVD וגם BR? נראה לי שלפחות לגבי 2 האחרונים אפשר להסתפק ב-BR שכולל כבר הכל. אם נגן ה-CD הוא באיכות גבוהה אז הוא עדיף כמובן להשמעת CDs, אבל אם זה נגן בסיסי וזול אז לא בטוח שהוא מציע איכות סאונד יותר גבוהה מהנגנים האחרים. אלא אם כן אתה לא רוצה להעמיס הרבה "קילומטראז'" על נגן ה-BR שכן הללו בלאו הכי עדינים מאד. גם נגני DVD אגב. נגני CD הם הכי עמידים. זה גם שיקול. בכל אופן, תשובות:
1. לא יודע אם יש הבדל, נראה לי מה שמועדף עליך מבחינת חזות.
2. רק הרסיבר מתחמם אז הוא צריך מרווח בעיקר מעליו של איזה 10 ס"מ לפחות (בצדדים פחות חשוב). כמובן צריך גם שהמזנון יהיה פתוח מלפנים או מאחור כדי שיהיה אוורור. תלוי גם כמה שעות ברצף הוא יפעל ובאיזה ווליום. אם הוא מופעל למשל לשעה-שעתיים ביום ובווליום מתון, הוא לא יתחמם הרבה. אם הוא עובד שעות רבות ביום ו/או בווליום גבוה, יתחמם יותר וידרוש יותר אוורור כדי לא להיפגע.
אתה יכול לשקול גם אפשרות להתקין מאוורר במזנון שיסלק את החום. אישית לא התנסיתי בזה אבל יש כאלה שכן.
3. אז כנ"ל, מאחורי הרסיבר צריך שיהיה פתוח או שיהיה אמצעי אחר לסילוק החום. המכשירים האחרים לא מתחממים אז אין בעיה שיהיה גב מאחוריהם. הם גם לא חייבים מרווח למעלה.
4. פטיפון נראה לי יהיה לא נוח לתפעל אותו אם הוא בתוך מזנון כי דרוש גובה מעליו למכסה. אם תשתמש בו ללא מכסה אפשרי לשים אותו בפנים אם כי עדיין לא כל כך נוח בגלל העומק. תלוי גם איזה פטיפון, יש כאלה שכל התפעול שלהם מלפנים אז זה יותר קל. אני מכיר מישהו שהתקין מעין מדף נשלף בתוך המזנון ועליו מונח הפטיפון, כך שהוא יכול למשוך אותו החוצה לטובת החלפת תקליטים ואז לדחוף חזרה פנימה. זה עובד יפה.
.Anything can be done, but it's only done if it's done

אופיר27 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #3 

המון תודה על התשובות!!

בגלל שנגן בלו ריי זה מכשיר יקר, אני מעדיף להשתמש בו רק לייעוד שלו - כלומר סרטי בלו ריי.
נגן CD עוד לא קניתי אבל אני מתכנן לקנות אחד איכותי.
טוב לדעת שרק הרסיבר מתחמם. ראיתי באינטרנט אנשים שהתקינו מאווררים במזנון אבל זה נראה לי מורכב מדי בשבילי. אז אדאג שיהיה לו גב פתוח ומספיק מרווח במדף.
לגבי הפטיפון - לפי התכנון שעשיתי של המזנון, מעל המדף שלו יהיה רווח בגובה של 40 ס"מ כך שאוכל לפתוח את המכסה שלו עד הסוף גם כשהוא בתוך המזנון.
אין ספק שאם הפטיפון נמצא על המזנון ולא בתוכו - זה עדיין יהיה יותר נוח, אבל אז זה אולי קצת פחות יפה וגם הוא צובר יותר אבק. אני עדיין מתלבט.
וכמובן שתכננתי שכל המדפים יהיו נשלפים - לפעמים צריך גישה לחיבורים מאחור וזה מאוד נוח שהמדף נשלף החוצה.

dragon
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 154
נתן תודות: 172 פעמים
קיבל תודות: 32 פעמים

שליחה #4 

אין בעיה, התכנון נשמע טוב 👍
.Anything can be done, but it's only done if it's done

אופיר27 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #5 

תודה רבה על היחס והסבלנות והעזרה!

claudia5
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4215
נתן תודות: 1656 פעמים
קיבל תודות: 557 פעמים

שליחה #6 

29/05/2025 22:00  
אופיר27 כתב:
תודה רבה על היחס והסבלנות והעזרה!
...
אם אתה מתכנן מזנון מומלץ להתקין גלגלים גדולים מוסתרים כדי להזיז על פי צורך ולהתעסק בחיווט.
אישית תכננו מזנון ויצא ממש לטעמנו ,יש לנו הרבה מוצרי אודיו בפנים ,לא רכשתי מיזוג לרכיבים אבל כן עשיתי פתחים אחוריים על פי גודל המכשירים כדי שיקבלו אוויר.
עיניות זה מוצר מושלם ואז אתה יכול להשקיע בעיצוב הארון בלי להתחשב

אופיר27 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #7 

30/05/2025 6:22  
claudia5 כתב:
אם אתה מתכנן מזנון מומלץ להתקין גלגלים גדולים מוסתרים כדי להזיז על פי צורך ולהתעסק בחיווט.
אישית תכננו מזנון ויצא ממש לטעמנו ,יש לנו הרבה מוצרי אודיו בפנים ,לא רכשתי מיזוג לרכיבים אבל כן עשיתי פתחים אחוריים על פי גודל המכשירים כדי שיקבלו אוויר.
עיניות זה מוצר מושלם ואז אתה יכול להשקיע בעיצוב הארון בלי להתחשב
...
אני מעדיף מזנון "צף" (מחובר לקיר). אבל אם זה לא יקרה, אז כן גלגלים מוסתרים זה רעיון מעולה (לא ידעתי שיש דבר כזה).
לגבי פתחים אחוריים - כתבו לי פה שקומפקט דיסק ו DVD לא צריכים פתח אחורי. אז אני צריך רק לרסיבר.
אפשר לשאול באיזה חנות הזמנת את המזנון?

claudia5
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #8 

30/05/2025 10:59  
אופיר27 כתב:
אני מעדיף מזנון "צף" (מחובר לקיר). אבל אם זה לא יקרה, אז כן גלגלים מוסתרים זה רעיון מעולה (לא ידעתי שיש דבר כזה).
לגבי פתחים אחוריים - כתבו לי פה שקומפקט דיסק ו DVD לא צריכים פתח אחורי. אז אני צריך רק לרסיבר.
אפשר לשאול באיזה חנות הזמנת את המזנון?
...
הזמנו מנגר ואשתי תכננה ,אם תרצה אחפש תמונות ואת התוכנית

אופיר27 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #9 

30/05/2025 13:28  
claudia5 כתב:
הזמנו מנגר ואשתי תכננה ,אם תרצה אחפש תמונות ואת התוכנית
...
תודה אבל כבר הכנתי סקיצה בדיוק לפי מה שאני צריך.
אבל אם יש לך את הפרטים של הנגר, אז אשמח לקבל.
תודה רבה.

claudia5
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #10 

30/05/2025 14:48  
אופיר27 כתב:
תודה אבל כבר הכנתי סקיצה בדיוק לפי מה שאני צריך.
אבל אם יש לך את הפרטים של הנגר, אז אשמח לקבל.
תודה רבה.
...
סגר...כבר לא עושה עבודות

אופיר27 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #11 

30/05/2025 15:07  
claudia5 כתב: