לאחר היציאה לפנסיה, מחזירים את רכב החברה וצריך לבחור "משהו אחר"..
-
JamesStone
- חבר ותיק

- תגובות: 1602
- שם מלא: James Stone
- נתן תודות: 519 פעמים
- קיבל תודות: 148 פעמים
אז.. בעוד כחצי שנה נחזיר את רכב החברה שבו אנו משתמשים כיום והתחלנו לחשוב על "מה יהיה" בנושא הרכב.
הרכב המוצלח ביותר (לדעתנו) שהיה לנו לאורך השנים היא היונדאי איוניק שהיתה אצלנו עד שהוחלפה על ידי יונדאי אלנטרה שנמצאת אצלנו עד היום. מבחינת שביעות הרצון שלנו, היינו רוצים שוב יונדאי איוניק, אבל כנראה שהיא דגם ישן ואני לגמרי לא בטוח שהדגמים החדשים של האיוניק, כמו האיוניק 5 ימצאו חן בעיננו כמו האיוניק המקורית.
אני שומע מסביב המון דיבורים על זה שהסינים מובילים והרכבים שלהם הם כיום הטובים (והזולים?) בשוק..
בנוסף, אם יש אתר שמשווה רכבים בצורה מפורטת (כמו שהיה פעם אתר שהשווה מכשירים סלולריים) אשמח לעיין בו ולהשוות נניח את הטסלה לאיוניק 5 או משהו אחר בליגה הזו..
אשמח לדעות וטיפים בנושא,
ג'יימס
הרכב המוצלח ביותר (לדעתנו) שהיה לנו לאורך השנים היא היונדאי איוניק שהיתה אצלנו עד שהוחלפה על ידי יונדאי אלנטרה שנמצאת אצלנו עד היום. מבחינת שביעות הרצון שלנו, היינו רוצים שוב יונדאי איוניק, אבל כנראה שהיא דגם ישן ואני לגמרי לא בטוח שהדגמים החדשים של האיוניק, כמו האיוניק 5 ימצאו חן בעיננו כמו האיוניק המקורית.
אני שומע מסביב המון דיבורים על זה שהסינים מובילים והרכבים שלהם הם כיום הטובים (והזולים?) בשוק..
בנוסף, אם יש אתר שמשווה רכבים בצורה מפורטת (כמו שהיה פעם אתר שהשווה מכשירים סלולריים) אשמח לעיין בו ולהשוות נניח את הטסלה לאיוניק 5 או משהו אחר בליגה הזו..
אשמח לדעות וטיפים בנושא,
ג'יימס
נערך לאחרונה על ידי JamesStone ב 21/05/2025 12:23, נערך 2 פעמים בסך הכל.
- Huber
- חבר במועדון HT

- תגובות: 73201
- שם מלא: ערן
- נתן תודות: 645 פעמים
- קיבל תודות: 3152 פעמים
אתה צריך בלהתחיל בהחלטה האם אתה רוצה רכב בנזין היברידי או חשמלי.
חשמלי טוב רק אם יש לך מקום לעמדת עעינה פרטית בבית ורק אם אתה לא עושה ה מ ו ן נסיעות ארוכות (מרכז אילת וכו).
אם אתה עומד בקריטריונים באלו לדעתי רכב חשמלי זה הדרך הנכונה, תעדכן ונתקדם משם.
חשמלי טוב רק אם יש לך מקום לעמדת עעינה פרטית בבית ורק אם אתה לא עושה ה מ ו ן נסיעות ארוכות (מרכז אילת וכו).
אם אתה עומד בקריטריונים באלו לדעתי רכב חשמלי זה הדרך הנכונה, תעדכן ונתקדם משם.
- carmonle
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1398
- שם מלא: ערן כרמון
- נתן תודות: 94 פעמים
- קיבל תודות: 117 פעמים
בק"מ נמוך אין כל הגיון ברכב חשמלי כי מרכיב הדלק שולי שלא לדבר על מנועי סולר שכדאים בק"מ גבוהה
אני כגמלאי מחפש נוחיות ישיבה ברכב, בטיחות ופינוק - עושה כ-6/7 אלף בשנה ולא חושב על שום מנוע חוץ מבזין לק"מ כזה
אני כגמלאי מחפש נוחיות ישיבה ברכב, בטיחות ופינוק - עושה כ-6/7 אלף בשנה ולא חושב על שום מנוע חוץ מבזין לק"מ כזה
נערך לאחרונה על ידי carmonle ב 21/05/2025 12:31, נערך פעם 1 בסך הכל.
- Kondo10
- אחראי תחום סרטים וטלויזיה

- תגובות: 11463
- נתן תודות: 1181 פעמים
- קיבל תודות: 2400 פעמים
היונדאי איוניק רכב מצוין. יש הרבה אתרי השוואות רכבים (אוטו למשל) אבל השוואת נתונים טכניים, iCar אתר עם פירוט מרשים.
-
JamesStone
- חבר ותיק

ובכן, בנזין ממש לא. הבחירה היא בין היברידי לחשמלי. אני גר בבית פרטי ולכן התקנת מנגנון טעינה לא מהווה בעיה עבורי.21/05/2025 12:14Huber כתב: אתה צריך בלהתחיל בהחלטה האם אתה רוצה רכב בנזין היברידי או חשמלי.
חשמלי טוב רק אם יש לך מקום לעמדת טעינה פרטית בבית ורק אם אתה לא עושה ה מ ו ן נסיעות ארוכות (מרכז אילת וכו)....
מבחינת טווחי נסיעה, לא סביר שאסע יותר מ-300 ק"מ ביום אחד.
לפיכך אני מניח שרכב חשמלי בא בחשבון, אלא שאז יש ערימה נוספת של שאלות בנושא.
ג'יימס
- Huber
- חבר במועדון HT

JamesStone - שאל, ומי שיש לו פה נסיון עם חשמלי יענה 
- Huber
- חבר במועדון HT

בוא נסכים שלא להסכים. עלויות בדלק הן רק רכיב אחד במשוואה וגם אם לא נוסעים הרבה יש "הטבות" אחרות. למשל:21/05/2025 12:28carmonle כתב: בק"מ נמוך אין כל הגיון ברכב חשמלי כי מרכיב הדלק שולי שלא לדבר על מנועי סולר שכדאים בק"מ גבוהה...
1. Lower Operating CostsElectricity is cheaper than petrol per kilometer/mile driven.
Fewer moving parts mean less maintenance (no oil changes, fewer brake replacements due to regenerative braking).
2. Environmental BenefitsZero tailpipe emissions, which helps reduce air pollution and greenhouse gases.
When powered by renewable energy, EVs can be nearly carbon-neutral.
3. Quieter and Smoother RideEVs are much quieter than petrol cars, reducing noise pollution.
Instant torque provides smooth and responsive acceleration.
4. Home Charging ConvenienceCharge your car overnight at home, avoiding trips to the gas station.
Smart charging options allow you to charge during off-peak hours for lower rates.
5. Fewer Mechanical IssuesNo engine, transmission, or exhaust system means fewer things can go wrong.
Battery warranties often last 8–10 years or more.
- carmonle
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1398
- שם מלא: ערן כרמון
- נתן תודות: 94 פעמים
- קיבל תודות: 117 פעמים
מסכים שאנו חלוקים ולא נגיע להסכמה בנושא - בשביל 15-20 ק״מ נהיגה יומית בממוצע זו שגיאה לשקול כלכלית רכב חשמלי אלא באם עושים זאת ממניע של איכות סביבה וכד׳21/05/2025 13:43Huber כתב: בוא נסכים שלא להסכים. עלויות בדלק הן רק רכיב אחד במשוואה וגם אם לא נוסעים הרבה יש "הטבות" אחרות. למשל:
1. Lower Operating Costs
Electricity is cheaper than petrol per kilometer/mile driven.
Fewer moving parts mean less maintenance (no oil changes, fewer brake replacements due to regenerative braking).
2. Environmental Benefits
Zero tailpipe emissions, which helps reduce air pollution and greenhouse gases.
When powered by renewable energy, EVs can be nearly carbon-neutral.
3. Quieter and Smoother Ride
EVs are much quieter than petrol cars, reducing noise pollution.
Instant torque provides smooth and responsive acceleration.
4. Home Charging Convenience
Charge your car overnight at home, avoiding trips to the gas station.
Smart charging options allow you to charge during off-peak hours for lower rates.
5. Fewer Mechanical Issues
No engine, transmission, or exhaust system means fewer things can go wrong.
Battery warranties often last 8–10 years or more....
רכב חדש בטוח לא כדאי - יד 2 עם טווח סוללה מועט שאבד מערכו אחוזים רבים אולי יהיה כדאי
נערך לאחרונה על ידי carmonle ב 21/05/2025 15:44, נערך פעם 1 בסך הכל.
השאלה הנשאלת היא כמה ק"מ נוסעים בשנה ?
אני חסיד של לקנות רכב יד2 שנמצא על הכביש תקופה קצרה (יחסית) 2-3 שנים עם ק"מ נמוך...יש כאלה בשפע ואפשר לקנות אותם בהנחה יפה יחסית למחירם כחדשים בחנות.
אני גם חסיד של רכבים יפנים/קוריאניים. לא נוגע בסחורה אירופית עם מקל. רוצה לישון בשקט וגם שהרכב ישמור יחסית על הערך שלו ושאוכל גם למכור אותו בקלות.
דוגמא קטנה מלפני כחודשיים.
מכרתי עבור דודה שלי- טויוטה קורולה שנת 2010, יד2, 108,000 ק"מ. במחיר של 27,000 ש"ח. המחירון עמד באותו זמן על סביב 20,500 ש"ח. הרכב היה במצב מצויין, עם היסטוריית טיפולים מושלמת במוסך טויוטה. לא אגזים אם אומר שהיו כמה קליינטים שפשוט רבו על הרכב.
ככה זה רכב אמין, בעל שם, שיש לו שוק מטורף !
אני חסיד של לקנות רכב יד2 שנמצא על הכביש תקופה קצרה (יחסית) 2-3 שנים עם ק"מ נמוך...יש כאלה בשפע ואפשר לקנות אותם בהנחה יפה יחסית למחירם כחדשים בחנות.
אני גם חסיד של רכבים יפנים/קוריאניים. לא נוגע בסחורה אירופית עם מקל. רוצה לישון בשקט וגם שהרכב ישמור יחסית על הערך שלו ושאוכל גם למכור אותו בקלות.
דוגמא קטנה מלפני כחודשיים.
מכרתי עבור דודה שלי- טויוטה קורולה שנת 2010, יד2, 108,000 ק"מ. במחיר של 27,000 ש"ח. המחירון עמד באותו זמן על סביב 20,500 ש"ח. הרכב היה במצב מצויין, עם היסטוריית טיפולים מושלמת במוסך טויוטה. לא אגזים אם אומר שהיו כמה קליינטים שפשוט רבו על הרכב.
ככה זה רכב אמין, בעל שם, שיש לו שוק מטורף !
-
JamesStone
- חבר ותיק

אני מניח שאתה מדבר על בנזין. אני כבר ציינתי שאעדיף היברידי או חשמלי.21/05/2025 15:22Arie10 כתב: מכרתי עבור דודה שלי- טויוטה קורולה שנת 2010, יד2, 108,000 ק"מ. במחיר של 27,000 ש"ח. המחירון עמד באותו זמן על סביב 20,500 ש"ח....
אגב, מה אורך חיי הסוללה במונחים של טווח ואפשרויות הטענה בהמשך הזמן?
קראתי משהו על אורך החיים של הסוללה ברכבים החשמליים (וההיברידיים) בתקופתנו. נאמר שם שאורך החיים הוא "ארוך מאוד" ורוב הסיכויים שהרכב יתבלה ויירד מהכביש לפני שהסוללה תתפגר. אני לא בטוח שכך בדיוק כתבו, אבל זו היתה '"רוח הדברים"
בכל מקרה, קשה לי להאמין שסוללת הרכב החשמלי תשרוד אחרי הרכב עצמו..
דעתכם בנושא?
ג'יימס
- Huber
- חבר במועדון HT

JamesStone - אין דיעות, יש עובדות. רכבים חשמליים זה לא דבר חדש, המודל 3 שוחררה לשוק ב 2017 (ז"א כבר כ 8 שנים על הכביש) וה S ב 2012 (ז"א כ 14 שנה על הכביש). כבר ידוע אחוז הדיגרציה של סוללות לאורך זמן, זה כבר לא ניחוש.
יתרה מזו יש פה כמה חברי פורום שעשו בדיקה כזו ברכבים שלהם (בני כ 2-4 שנים).
טסלה למשל נותנת לך אחריות של 8 שנים על הסוללה, ז"א אם הסוללה יותר מתחת ל 70% עד 8 שנים אתה מקבל סוללה חדשה. אם זה היה מגיע לזה לא היו נותנין אחריות כזו, אף חברה לא רוצה להחליף סתן את הרכיב הכי יקר במוצר. בבקשה מאתר היצררן לדגם הכי בסיסי (ליקרים יותר אחריות מקיפה יותר):
https://www.tesla.com/he_il/support/vehicle-warranty
8 שנים או 160,000 ק"מ, המוקדם מביניהם, יחד עם שמירה על קיבולת סוללה מינימלית של 70% במהלך תקופת האחריות.
לגבי היברידי אין לי מושג האמת, לא בדקתי.
יתרה מזו יש פה כמה חברי פורום שעשו בדיקה כזו ברכבים שלהם (בני כ 2-4 שנים).
טסלה למשל נותנת לך אחריות של 8 שנים על הסוללה, ז"א אם הסוללה יותר מתחת ל 70% עד 8 שנים אתה מקבל סוללה חדשה. אם זה היה מגיע לזה לא היו נותנין אחריות כזו, אף חברה לא רוצה להחליף סתן את הרכיב הכי יקר במוצר. בבקשה מאתר היצררן לדגם הכי בסיסי (ליקרים יותר אחריות מקיפה יותר):
https://www.tesla.com/he_il/support/vehicle-warranty
8 שנים או 160,000 ק"מ, המוקדם מביניהם, יחד עם שמירה על קיבולת סוללה מינימלית של 70% במהלך תקופת האחריות.
לגבי היברידי אין לי מושג האמת, לא בדקתי.
נערך לאחרונה על ידי Huber ב 21/05/2025 16:15, נערך פעם 1 בסך הכל.
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- תגובות: 20173
- שם מלא: ארתור ליברמן
- נתן תודות: 277 פעמים
- קיבל תודות: 2607 פעמים
- יצירת קשר:
אתם מחפשים סדאן או ג'יפון?
הייתי ממליץ לעשות נסיעת מבחן על טסלה מודל Y החדשה שהגיעה עכשיו ארצה. מודל Y הייתה הרכב הנמכר בעולם בשנתיים האחרונות, למרות מחירה הגבוה יחסית.
הדגם החדש מתקן את כל הבעיות שהיו עם הדגם היוצא.
גם מודל 3 החדשה אופציה מצויינת אם אתה רוצה סדאן.
את נסיעת המבחן אתה יכול לקבוע ישירות באתר של טסלה, בחינם ומבלי לדבר עם אף אחד. גם הזמנה של הרכב עושים דרך האתר ב-5 דקות, בלי מיקוחים, המחיר והמסים שקופים באתר בזמן ההזמנה.
שים לב שלטסלה אין צורך לעשות טיפולים. אין פגיעה באחריות ואין מס שאתה צריך להשאיר כל שנה אצל היבואן ולבזבז יום במוסך.
גם במקרה של תקלה, לחלק מהן יש לטסלה שירות מוסך נייד שמגיע עד אליך, ואין צורך לנסוע למוסך.
עלויות הביטוח על טסלות סביר מאד. אני לא יודע אם זה עדיין מוצע, אבל כשאני קניתי את הרכב הביטוח הציע אופציה שבה אם הרכב עובר טוטאלוס, ואתה קונה טסלה חדשה, הביטוח מכסה את העלות המלאה של הרכב החדש (כל עוד המחיר לא עלה מעל 15% ממחיר הקניה), ללא עניינים של ירידת ערך. זה תקף לשנתיים הראשונות שהרכב על הכביש.
טסלות לא גניבות. תבדוק מה עלויות הביטוח על איוניק 5, ואז אולי פחות תרצה אחת כזו
לטסלה יש גם מערך עמדות טעינה בעלות נמוכה בהרבה ונוחות שימוש שאין למתחרים. גם אם בד"כ אתה לא מתכוון לנסוע יותר מ-300 ק"מ ביום, לפעמים זה נדרש ועמדות טעינה ציבוריות יכולות להיות חוויה לא נעימה בלשון המעטה. כך שיש לזה חשיבות.
לטסלה גם עמדת טעינה תואמת ובמחיר נמוך יותר מהרבה עמדות אחרות שמוכרים בארץ.
טסלות גם מבין הרכבים הבטיחותיים ביותר שיש על הכביש, במידה ויש לנתון הזה חשיבות מבחינתך.
וגם מערכת השמע שמגיעה ברכב מעולה, במיוחד אם לוקחים long range או performance ולא דגם בסיס.
הייתי ממליץ לעשות נסיעת מבחן על טסלה מודל Y החדשה שהגיעה עכשיו ארצה. מודל Y הייתה הרכב הנמכר בעולם בשנתיים האחרונות, למרות מחירה הגבוה יחסית.
הדגם החדש מתקן את כל הבעיות שהיו עם הדגם היוצא.
גם מודל 3 החדשה אופציה מצויינת אם אתה רוצה סדאן.
את נסיעת המבחן אתה יכול לקבוע ישירות באתר של טסלה, בחינם ומבלי לדבר עם אף אחד. גם הזמנה של הרכב עושים דרך האתר ב-5 דקות, בלי מיקוחים, המחיר והמסים שקופים באתר בזמן ההזמנה.
שים לב שלטסלה אין צורך לעשות טיפולים. אין פגיעה באחריות ואין מס שאתה צריך להשאיר כל שנה אצל היבואן ולבזבז יום במוסך.
גם במקרה של תקלה, לחלק מהן יש לטסלה שירות מוסך נייד שמגיע עד אליך, ואין צורך לנסוע למוסך.
עלויות הביטוח על טסלות סביר מאד. אני לא יודע אם זה עדיין מוצע, אבל כשאני קניתי את הרכב הביטוח הציע אופציה שבה אם הרכב עובר טוטאלוס, ואתה קונה טסלה חדשה, הביטוח מכסה את העלות המלאה של הרכב החדש (כל עוד המחיר לא עלה מעל 15% ממחיר הקניה), ללא עניינים של ירידת ערך. זה תקף לשנתיים הראשונות שהרכב על הכביש.
טסלות לא גניבות. תבדוק מה עלויות הביטוח על איוניק 5, ואז אולי פחות תרצה אחת כזו
לטסלה יש גם מערך עמדות טעינה בעלות נמוכה בהרבה ונוחות שימוש שאין למתחרים. גם אם בד"כ אתה לא מתכוון לנסוע יותר מ-300 ק"מ ביום, לפעמים זה נדרש ועמדות טעינה ציבוריות יכולות להיות חוויה לא נעימה בלשון המעטה. כך שיש לזה חשיבות.
לטסלה גם עמדת טעינה תואמת ובמחיר נמוך יותר מהרבה עמדות אחרות שמוכרים בארץ.
טסלות גם מבין הרכבים הבטיחותיים ביותר שיש על הכביש, במידה ויש לנתון הזה חשיבות מבחינתך.
וגם מערכת השמע שמגיעה ברכב מעולה, במיוחד אם לוקחים long range או performance ולא דגם בסיס.
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- יצירת קשר:
לגבי אורך חיים של סוללה, כל עוד אתה לא עושה שטויות כמו להשאיר את הסוללה על 100% בשיא החום במשך כל הקיץ, אז אין שום בעיה עם דגרדציה מוגזמת.
בד"כ תוך מספר שנים הסוללה יורדת לכ-95-90% ושם מתאזנת.
בד"כ תוך מספר שנים הסוללה יורדת לכ-95-90% ושם מתאזנת.
- Huber
- חבר במועדון HT

An auto expert and YouTuber, RSymons, debunked a common myth about EV battery degradation by comparing a Tesla Model 3 with over 200,000 miles to one with only 3,000 miles. Both vehicles were three years old.
The surprising discovery was that the high-mileage Tesla's battery still retained 88.5% of its capacity, while the low-mileage one had 99.5%. This demonstrates the remarkable durability and reliability of EV batteries, even beyond Tesla's eight-year/100,000-150,000-mile warranty.
The surprising discovery was that the high-mileage Tesla's battery still retained 88.5% of its capacity, while the low-mileage one had 99.5%. This demonstrates the remarkable durability and reliability of EV batteries, even beyond Tesla's eight-year/100,000-150,000-mile warranty.
https://www.thecooldown.com/green-busin ... 000-miles/
-
JamesStone
- חבר ותיק

אשמח לקבל הסבר על המשפט "טסלות לא גניבות.."21/05/2025 16:15TheCoolest כתב: טסלות לא גניבות. תבדוק מה עלויות הביטוח על איוניק 5, ואז אולי פחות תרצה אחת כזו...
ג'יימס
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- יצירת קשר:
בטסלה אתה משתמש בטלפון הסלולרי שלך כמפתח hands free. הרכב נפתח כשאתה קרוב אליו עם הנייד, וננעל לבד כשאתה מתרחק.
אפשר לקבוע "קוד הנעה" (כמו קודנית) במחשב הרכב ואז כדי להתחיל נסיעה אתה חייב להכניס את הקוד.
אז כל עוד הטלפון שלך נעול עם ססמא, ויש לך קוד ברכב, אז לגנוב אותו יהיה קרוב לבלתי אפשרי.
אפשר לקבוע "קוד הנעה" (כמו קודנית) במחשב הרכב ואז כדי להתחיל נסיעה אתה חייב להכניס את הקוד.
אז כל עוד הטלפון שלך נעול עם ססמא, ויש לך קוד ברכב, אז לגנוב אותו יהיה קרוב לבלתי אפשרי.
-
JamesStone
- חבר ותיק

נתקלתי בסירטון החידושים הזה, והחידוש שהכי נראה לי מהותי זו האפשרות להכניס את האוטו לחניה כאשר הוא נוסע "הצידה" בציר 90 מעלות לקו האורך של האוטו.. זה משהו שמישהו ראה מיושם בפועל איפשהו ??
https://x.com/TansuYegen/status/1925773743932023112
ג'יימס
https://x.com/TansuYegen/status/1925773743932023112
ג'יימס
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- יצירת קשר:
למיטב ידיעתי, אני לא חושב שהדברים האלה קיימים ברכבים שנמכרים בארץ.
אבל אל תתפוס אותי במילה, אני לא עוקב אחרי כל מיליון וחצי היצרנים הסיניים. ברוב המקרים אלה הדגמות התכנות ולא רכבים אמיתיים שניתן לקנות.
אבל אל תתפוס אותי במילה, אני לא עוקב אחרי כל מיליון וחצי היצרנים הסיניים. ברוב המקרים אלה הדגמות התכנות ולא רכבים אמיתיים שניתן לקנות.