שלום,
עד היום הייתי באינטרנט הישן של חוטי נחושת. לפני כמה חודשים, פרטנר הציעו לי סיבים אבל לא הצליחו להתקין לי אותם בדירה. אחרי כמה שעות של ניסיונות ושני טכנאים שהגיעו לעזור, הם הציעו הצעות הזויות של קידוחים לכל מיני מקומות שלא היו מקובלים עלי, אז הם קיפלו את הציוד והלכו ואני נשארתי עם האינטרנט הישן (סה"כ לא היה רע...).
השבוע בזק הציעו לי להצטרף, אמרתי להם שיש בעיה פיזית לסלול את הסיב בדירה, "הטכנאים שלנו יותר מוכשרים", אמר לי נציג המכירות ובדיעבד - צדק! היום הצליחו להתקין לי סיבים במהירות של 1G ובשלב הזה השכירו לי נתב של בזק ב-20 שקל לחודש. אני מוכן לשלם את זה לחודש או גג חודשיים עד שאלמד את הנושא ואחזור לציוד פרטי.
הציוד שהיה לי עד היום: ראוטר TP-Link Archer VR600 בקומת הסלון. היה מחובר בכבל לטלוויזיה ונתן גם אינטרנט אלחוטי בקומה הזו. בנוסף היו מחוברים אליו שני כבלי רשת אחרים שטכנאי פרטי סלל לי לפני הרבה שנים לקומת המגורים. הכבלים האלה, למיטב זכרוני הם cat6, אז הם תומכים במהירות של עד 1G. כבל אחד מגיע לחדר העבודה, שם הוא מחובר לסוויץ', ממנו יוצאים ארבעה כבלים לכמה מחשבים וקונסולת משחקים של הבן. כבל שני מגיע לנקודה יותר מרכזית בקומה הזו ומחובר לנתב שמשמש כ-Access Point לאינטרנט אלחוטי בקומה. הנתב הזה עובד גם כעת והצלחתי לקנפג אותו לנתב החדש של בזק.
הייתי שמח להישאר עם הציוד הזה כי מה שחשוב הוא הצרכנים שמחוברים בכבלים - הטלוויזיה הראשית בסלון, המחשבים, והקונסולה בחדר העבודה. האינטרנט האלחוטי פחות חשוב (שני הנתבים נותנים באלחוט מהירות מקסימלית של כמה מאות מגה במקרה הטוב אבל זה בסדר מצידי).
בשורה התחתונה, אני רוצה להחזיר לבזק את הנתב שלהם ולהחזיר את ה-Archer VR600 לשימוש, השאלה איזה ציוד חדש אני צריך לקנות לשם כך שיתווך לי בין שקע הסיבים שהותקן לי היום ובינו. ואשמח גם למדריך מפורט ככל האפשר איך מבצעים את החיבור ואת ההגדרות השונות.
תודה לכל מי שיכול לעזור וסליחה על החפירה
מחפש מדריך לציוד פרטי לסיבים בזק מהירות 1G
בקיצור: צריך רק מתאם סיב ont . או חינם מאחת הספקיות שנותנת (כמו סלקום) , או לקנות מתאם ג'יגה, ב15$ באלי א . ztef601
או במחשבה לעתיד מתאם 2.5 גיגה gofiber ב 200 ש"ח
או במחשבה לעתיד מתאם 2.5 גיגה gofiber ב 200 ש"ח