שינוי בחיבור 2 נתבים

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
Fish72 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3187
נתן תודות: 909 פעמים
קיבל תודות: 236 פעמים

שליחה #1 

שלום חברים,
יש ללקוח שלי במחשב אחד במשרד חיבור ל-2 נתבים באמצעות 2 כרטיסי רשת באותו המחשב.
כרטיס אחד מחובר לנתב שע"מ שמספק לו גישה לשע"מ ולאינטרנט וכרטיס שני מספק גישה לרשת הפנימית.
לפני מספר ימים הוחלף הנתב של שע"מ מתומסון מאוד ישן ל ADB חדש יותר, אבל זה לא איפשר לגלוש ברשת, רק להתחבר לשע"מ.
התומך ביקש ממני לשנות את החיווט כך שרק כרטיס רשת אחד יחובר לנתב החדש של שע"מ והנתב של שע"מ ישורשר לנתב הסיבים הראשי במשרד.
זה איפשר לי לקבל באמצעות כרטיס רשת אחד גם גישה לשע"מ וגם לאינטרנט אבל לא לרשת הפנימית במשרד.
רציתי לדעת במידה ואחבר את כרטיס הרשת שבעבר שימש לחיבור לרשת הפנימית (הוא מוגדר ללא כתובת DNS), האם זה למעשה ייאפשר לי להתחבר לרשת המקומית ולא ייתנגש עם הגדרות הניתוב שבוצעו בנתב החדש של שע"מ ?
תודה
מצב קודם.jpg
מצב חדש.jpg

borsood
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 343
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 47 פעמים

שליחה #2 

תוכל להסביר למה יש צורך בשני נתבים במקום שהכל יתנהל דרך נתב שע״מ?

Fish72 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #3 

03/05/2025 21:06  
borsood כתב:
תוכל להסביר למה יש צורך בשני נתבים במקום שהכל יתנהל דרך נתב שע״מ?
...
כי הנתב של שעם הוא בחיבור נלן מאוד איטי ויקר ובנוסף אינו מאפשר לי פתיחת פורטים (הנתב מנוהל ע"י בזק עסקים).
בתצורה הקודמת הכל עבד מעולה לאורך תקופה של מספר שנים ואני שואף לחזור למשהו דומה שיאפשר לי :
1. שליטה על הפורטים הפתוחים
2. חיבור מחשבים באופן מקומי למחשב של שע"מ

אנסה מחר לחבר כבל רשת מהנתב של הסיבים לכרטיס רשת מספר 2 כדי לראות האם זה מחזיר אותי למעשה לצורת העבודה הקודמת

Fish72 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #4 

רק מעדכן שחיבור כבל הרשת בין נתב הסיבים לכרטיס מס 2 אכן מאפשר חיבור לרשת המקומית לשימוש ב VNC

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4301
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 898 פעמים

שליחה #5 

כל מה שאתה צריך, זה בסך הכל כרטיס רשת אחד במחשב שלך. שכרטיס רשת זה יוגדר נכון לפנות לנתב שלך. וכבר בנתב שלך אתה צריך להגדיר את הניתוב סטטי לתת רשת של שע״מ דרך הנתב של קו נל'ן ומצד השני בנתב של קו נל''ן צריך להגדיר ניתוב סטטי שיפנה לתת רשת שלך, דרך הנתב שלך.

זה כל הסיפור הפשוט ביותר. אחרת לא יוצאים מזה ומסתבכים במקום שאין בו מה להסתבך כלל ומקבלים תופעות שמגיחות אחרי הפסקת חשמל הבאה או אחרי כיבוי והפעלה של המחשב.

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”