האם יש מישהו ששקל להגר מכאן ויכול לתת "רשימת" שיקולים?
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 17913
- נתן תודות: 1145 פעמים
- קיבל תודות: 2485 פעמים
פראג
אין כמעט מוסלמים
אוהבים שם מאודדדדדד את ישראל.
שווה לשקול.
בהצלחה
אין כמעט מוסלמים
אוהבים שם מאודדדדדד את ישראל.
שווה לשקול.
בהצלחה
3 קידמיים טאנוי D
Sr/Bsr/ATMOS:ARENDAL
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום
Sr/Bsr/ATMOS:ARENDAL
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום
- starrywolf
- חבר ותיק

- תגובות: 1064
- נתן תודות: 119 פעמים
- קיבל תודות: 88 פעמים
מעניין מאיפה לקחת את האינפורמציה הזאת - הייתי שם לפני פחות משנה וראיתי רק כמה מוסלמים בודדים במהלך כל השבוע שטיילתי בה....
גם אם נניח ואתה צודק - כמה אלפי מוסלמים בפראג עדיין עדיפים על המיליונים שיש כיום בבריטניה.
בכל מקרה גם אני בדיעה של pet4a: אם הייתי יכול הייתי עובר ליפן.
- mulder
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 7639
- נתן תודות: 485 פעמים
- קיבל תודות: 885 פעמים
אני לא מומחה בנושא, פשוט בדקתי03/04/2025 1:17starrywolf כתב: מעניין מאיפה לקחת את האינפורמציה הזאת - הייתי שם לפני פחות משנה וראיתי רק כמה מוסלמים בודדים במהלך כל השבוע שטיילתי בה.
גם אם נניח ואתה צודק - כמה אלפי מוסלמים בפראג עדיין עדיפים על המיליונים שיש כיום בבריטניה.
...
https://halalfreak.com/is-prague-muslim ... -in-prague
אלה לא מספרים גדולים, אבל עדיין. במקור אחר מציינים שהאוכלוסיה הטורקית שם היא הגדולה ביותר.
מה המשמעות של מעבר ליפן מבחינת חסמים?03/04/2025 1:17starrywolf כתב: מעניין מאיפה לקחת את האינפורמציה הזאת - הייתי שם לפני פחות משנה וראיתי רק כמה מוסלמים בודדים במהלך כל השבוע שטיילתי בה.
...
צריך אשרה מיוחדת?
מדינה יקרה?
אנטי מאגרים?
כל התשובות נכונות?
- niko
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4961
- שם מלא: איתן
- נתן תודות: 911 פעמים
- קיבל תודות: 450 פעמים
יוקר מחייה לעומת ישראל כנראה כבר לא טיעון רלוונטי 
בזה אנחנו אלופים

בזה אנחנו אלופים

- starrywolf
- חבר ותיק

- תגובות: 1064
- נתן תודות: 119 פעמים
- קיבל תודות: 88 פעמים
לא חקרתי את הנושא אבל אני מניח שצריך לעמוד בתנאים מסויימים על מנת לעבור לגור ביפן (כמו למשל עבודה מועדפת, השקעה כספית וכו').03/04/2025 10:10Nba כתב: מה המשמעות של מעבר ליפן מבחינת חסמים?
צריך אשרה מיוחדת?
מדינה יקרה?
אנטי מאגרים?
כל התשובות נכונות?
...
לגבי יוקר המחיה עד כמה שהבנתי יפן לא יקרה (תלוי באיזור כמובן) ביחס לישראל.
אני לא חושב שהם אנטי מהגרים אבל אני מאמין שהם כן מצפים לצורת התנהגות מסויימת מכל מי שמגיע ליפן לטייל או לחיות בה.
לדעתי החסם הכי גדול הוא האשרה להגיע לשם - ברגע שהגעת החסמים המשניים כמו שפה, תרבות, עבודה וכו' יסתדרו עם הזמן אם אתה נחוש מספיק.
במקרה שלי ספציפית החסם הכי גדול זה לא האשרה - זה האישה.
- Multimediaman
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 678
- נתן תודות: 64 פעמים
- קיבל תודות: 51 פעמים
1. יש דת. אבל הרבה.10/03/2025 6:05claudia5 כתב: רומניה,מדובר במדינה עם נופים מיוחדים מאוד,אנשים חכמים ,אוכל מצויין ,תמורה ענקית לכסף ,אין דת...
2. אפילו יהדות למי שזה חשוב
3. המדינה מהממת. יפה מאוד.
4. אנשים מנומסים ונחמדים - לרוב.
5. אנטישמיות חולנית, אבל (כרגע) תחת פני השטח. - אני אזרח רומני, דובר רומנית, קריאה וכתיבה, מתעדכן באתרי חדשות ברומנית : ה' ישמור מה הולך בטוקבקים עלינו (יהודים, לא רק ישראל).
6. הממשלה הנוכחית סימפטית לישראל.
7. הם במהלך טלטלה פוליטית קשה ביותר, כשבית המשפט העליון שם ביטל את תוצאות הבחירות לנשיאות, ופסל מועמד לאחר שגרף המון קולות (יותר ממה שציפו). היו מהומת קשות ש ("קצת") קילקלו לי את החופשה האחרונה ..
7.1. לגבי סעיף 7 אני מבקש שלא לההשוות או להתייחס למצב בארץ, אין לו שום חשק ואני מבקש שהמנהלים יתערבו אם יגררו את הדיון לשם.
8. יותר ויותר מגיעים לרומניה, במיוחד לבוקרשט, ז'אנר מסויים של ישראלים שדואגים לחרב לנו את התדמית בעקבות רדיפה חולנית אחרי Zונות והימורים. אני לא צריך להרחיב.
9. המחירים במגמת עליה.. אבל ממש. ולצערי הם עשו את הטעות של מהלך כניסה לגוש האירו, אז אני לא רואה את זה משתפר מקרוב.
10. בוקרשט אחלה עיר לבילויים, מגורים, תרבות. כיף גדול.
- claudia5
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4215
- נתן תודות: 1656 פעמים
- קיבל תודות: 557 פעמים
מסכים עם כל מה שרשמת אבל אני רואה את הדברים מנקודה שונה03/04/2025 17:14Multimediaman כתב: 1. יש דת. אבל הרבה.
2. אפילו יהדות למי שזה חשוב
3. המדינה מהממת. יפה מאוד.
4. אנשים מנומסים ונחמדים - לרוב.
5. אנטישמיות חולנית, אבל (כרגע) תחת פני השטח. - אני אזרח רומני, דובר רומנית, קריאה וכתיבה, מתעדכן באתרי חדשות ברומנית : ה' ישמור מה הולך בטוקבקים עלינו (יהודים, לא רק ישראל).
6. הממשלה הנוכחית סימפטית לישראל.
7. הם במהלך טלטלה פוליטית קשה ביותר, כשבית המשפט העליון שם ביטל את תוצאות הבחירות לנשיאות, ופסל מועמד לאחר שגרף המון קולות (יותר ממה שציפו). היו מהומת קשות ש ("קצת") קילקלו לי את החופשה האחרונה ..
7.1. לגבי סעיף 7 אני מבקש שלא לההשוות או להתייחס למצב בארץ, אין לו שום חשק ואני מבקש שהמנהלים יתערבו אם יגררו את הדיון לשם.
8. יותר ויותר מגיעים לרומניה, במיוחד לבוקרשט, ז'אנר מסויים של ישראלים שדואגים לחרב לנו את התדמית בעקבות רדיפה חולנית אחרי Zונות והימורים. אני לא צריך להרחיב.
9. המחירים במגמת עליה.. אבל ממש. ולצערי הם עשו את הטעות של מהלך כניסה לגוש האירו, אז אני לא רואה את זה משתפר מקרוב.
10. בוקרשט אחלה עיר לבילויים, מגורים, תרבות. כיף גדול....
1.אני חושב שכל אדם צריך לשמור את הדת שלו לעצמו ולקיים אותה בלי לנסות להדביק אחרים ולסחוף.
2.רבים מאנשי העסקים והתיירים הישראלים שם בהחלט עושים שם גרוע וחבל אבל ישנם אזורים מחוץ לבוקרשט שהחיים בהם רגועים ויותר נקיים.
3.מחוץ לבוקרשט באזורים מדהימים ניתן לבנות ארמונות בחמישית מחיר מהארץ וברמה גבוה יותר
4.הרומנים כמו מדינות שונות באזור מאמינים שאם אתה מעוניין לחיות אצלם אז אין צורך שתביא את דרך החיים שלך כי אתה אורח אבל אם אתה מוכן להשתלב בקיים אז אין באמת בעיה.אני חושב שזאת דרך חשיבה נכונה כי אם משהו מנסה לשפר את חייו אז שיתאים את עצמו למקום טוב יותר על פי הסטנדרטים שלהם.
5.חייתי הרבה באיטליה וקצת ברומניה ולא נחשפתי לאלימות או גזענות כלפי.
6.אחד הדברים הכיפיים בלחיות במדינה זרה זה שהחלק הפוליטי פחות מעניין ומרגיז
אני לא רומני ,אשתי רומניה מקורית...רומנים הם ממקימי המדינה והרבה מהבסיס הטוב שיש כאן הגיע מהמנטליות שלהם...למרות שבמלחמת עולם השניה תרמו רבות לרצח יהודים(עצוב מאוד)
- Multimediaman
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 678
- נתן תודות: 64 פעמים
- קיבל תודות: 51 פעמים
03/04/2025 18:25claudia5 כתב: מסכים עם כל מה שרשמת אבל אני רואה את הדברים מנקודה שונה
1.אני חושב שכל אדם צריך לשמור את הדת שלו לעצמו ולקיים אותה בלי לנסות להדביק אחרים ולסחוף.
מסכים, גם אם איני מבין את הרלוונטיות, זה נכון תמיד. בבוקרשט יש הרבה יותר כנסיות מת"א והן יותר מלאות. מה שאתה אומר זו תפיסת חיים אוניברסלית ומקובלת גם ברומניה.
2.רבים מאנשי העסקים והתיירים הישראלים שם בהחלט עושים שם גרוע וחבל אבל ישנם אזורים מחוץ לבוקרשט שהחיים בהם רגועים ויותר נקיים.
זה סוג ספציפי של תיירים.. יש גם תיירים שלא עושים בעיות, אבל עושים בעיות בכיס![]()
לפני כעשור מצאתי מלון ספא מהמם בבוקרשט, יש שם חדרים ענקיים, וספא נהדר, עם מטפלים מצויינים, והמחיר של הטיפולים היה ממש טוב.
נו, ומה לעשות לפרגן אנו יודעים וכך הציון שלו ב booking.com הפך ממש גבוה..
מפה לשם, בפעם האחרונה שהיינו, מחירי הטיפולים עלו פי 3 (!) ממה שהיו, ואני בד"כ מזמין מהארץ, אז ממש התפלאתי.
כשהגעתי למלון, ראיתי שם יותר ישראלים מרומנים (ישראלים סבבה, תיירים נורמטיביים), אבל הבנתי שהיכולת שלנו לשלם פתחה לבעלי הבית את התיאבון..
בלי קשר, גם בראשוב מהממת, פלויישט אחלה עיר, קלוז' וטימישוארה גם ערים טובות, אבל אין מה להשוות לבוקרשט..
3.מחוץ לבוקרשט באזורים מדהימים ניתן לבנות ארמונות בחמישית מחיר מהארץ וברמה גבוה יותר
המדינה מהממת. בשעתו ערכתי נסיעה ארוכה לצפון, מצאתי את הקברים של המשפחה שלי (באיזור מרמורס), ו"פינקתי" חבר'ה מהמשרד המקומי כדי שיטפחו שם קצת - כל הדרך הארוכה לא מצאתי מטר רבוע אחד שאינו טובע בנוף מרהיב
4.הרומנים כמו מדינות שונות באזור מאמינים שאם אתה מעוניין לחיות אצלם אז אין צורך שתביא את דרך החיים שלך כי אתה אורח אבל אם אתה מוכן להשתלב בקיים אז אין באמת בעיה.אני חושב שזאת דרך חשיבה נכונה כי אם משהו מנסה לשפר את חייו אז שיתאים את עצמו למקום טוב יותר על פי הסטנדרטים שלהם.
5.חייתי הרבה באיטליה וקצת ברומניה ולא נחשפתי לאלימות או גזענות כלפי.
גם אני לא. אבל קראתי ברשת הרבה הערצה (זו המילה) להיטלר. כמו כן לאחרונה יש יותר ויותר נטיה לשפץ את ההיסטוריה ולשקם את דמותו של איון אנטונסקו (יימח שמו וזכרו, הוא היה הנאצי שהנהיג את רומניה כשזו היתה חברה במדינות הציר), ולמצב אותו בתור גיבור לאומי רומני.
6.אחד הדברים הכיפיים בלחיות במדינה זרה זה שהחלק הפוליטי פחות מעניין ומרגיז
כן, אבל האמן לי שאת המהומות שהיו בבוקרשט, גם כתייר מנותק - לא היה כיף לחוות.
אני לא רומני ,אשתי רומניה מקורית...רומנים הם ממקימי המדינה והרבה מהבסיס הטוב שיש כאן הגיע מהמנטליות שלהם...למרות שבמלחמת עולם השניה תרמו רבות לרצח יהודים(עצוב מאוד)
רומנים זו עדה מיוחדת במינה
...