האם יש מישהו ששקל להגר מכאן ויכול לתת "רשימת" שיקולים?

נושאים שאינם קשורים בהכרח לתחום הקולנוע הביתי או האודיו אך עדיין עשויים לעניין את הקהל שלנו.

חשוב שלא לערב נושאים שנויים במחלוקת (פוליטיקה למשל).
istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 17913
נתן תודות: 1145 פעמים
קיבל תודות: 2485 פעמים

שליחה #21 

פראג
אין כמעט מוסלמים
אוהבים שם מאודדדדדד את ישראל.
שווה לשקול.

בהצלחה
3 קידמיים טאנוי D
Sr/Bsr/ATMOS:ARENDAL
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום

mulder
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7639
נתן תודות: 485 פעמים
קיבל תודות: 885 פעמים

שליחה #22 

02/04/2025 17:12  
istarmini כתב:
פראג
אין כמעט מוסלמים
אוהבים שם מאודדדדדד את ישראל.
שווה לשקול.

בהצלחה
...
כבר יש שם אלפים על אלפים... אירופה הלכה.

starrywolf
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1064
נתן תודות: 119 פעמים
קיבל תודות: 88 פעמים

שליחה #23 

02/04/2025 17:35  
mulder כתב:
כבר יש שם אלפים על אלפים... אירופה הלכה.
...
מעניין מאיפה לקחת את האינפורמציה הזאת - הייתי שם לפני פחות משנה וראיתי רק כמה מוסלמים בודדים במהלך כל השבוע שטיילתי בה.

גם אם נניח ואתה צודק - כמה אלפי מוסלמים בפראג עדיין עדיפים על המיליונים שיש כיום בבריטניה.

בכל מקרה גם אני בדיעה של pet4a: אם הייתי יכול הייתי עובר ליפן. 8)

toxin
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9355
נתן תודות: 49 פעמים
קיבל תודות: 742 פעמים

שליחה #24 

הייתי שם לפני פחות משנה וראיתי רק כמה מוסלמים בודדים במהלך כל השבוע שטיילתי בה.
...
סביר להניח שטיילת בעיקר במרכז פראג. יכול להיות שהם פשוט נמצאים בשכונות שמסביב.

mulder
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7639
נתן תודות: 485 פעמים
קיבל תודות: 885 פעמים

שליחה #25 

03/04/2025 1:17  
starrywolf כתב:
מעניין מאיפה לקחת את האינפורמציה הזאת - הייתי שם לפני פחות משנה וראיתי רק כמה מוסלמים בודדים במהלך כל השבוע שטיילתי בה.

גם אם נניח ואתה צודק - כמה אלפי מוסלמים בפראג עדיין עדיפים על המיליונים שיש כיום בבריטניה.

...
אני לא מומחה בנושא, פשוט בדקתי
https://halalfreak.com/is-prague-muslim ... -in-prague

אלה לא מספרים גדולים, אבל עדיין. במקור אחר מציינים שהאוכלוסיה הטורקית שם היא הגדולה ביותר.

Nba
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10038
נתן תודות: 549 פעמים
קיבל תודות: 575 פעמים

שליחה #26 

03/04/2025 1:17  
starrywolf כתב:

...
מה המשמעות של מעבר ליפן מבחינת חסמים?
צריך אשרה מיוחדת?
מדינה יקרה?
אנטי מאגרים?
כל התשובות נכונות? :D
רשימת הציוד: TV:LG77C1|AppleTV|Nvidia Shield pro|Denon 4500H|SVS: Prime Tower-Center Ultra Evolution-Subwoofer PB-3000 Revolution|Surround:Fluance Bipolar|Atmos:Morel Sp2

niko
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4961
שם מלא: איתן
נתן תודות: 911 פעמים
קיבל תודות: 450 פעמים

שליחה #27 

יוקר מחייה לעומת ישראל כנראה כבר לא טיעון רלוונטי 😕
בזה אנחנו אלופים 😈
8)
רשימת הציוד: Paradigm Signature S8v2| JVC X5500| Arendal sub 2V| Arendal center 1723| SVS ultra surround|KEF T101 Atmos | Anthem MRX 1140

starrywolf
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1064
נתן תודות: 119 פעמים
קיבל תודות: 88 פעמים

שליחה #28 

03/04/2025 10:10  
Nba כתב:
מה המשמעות של מעבר ליפן מבחינת חסמים?
צריך אשרה מיוחדת?
מדינה יקרה?
אנטי מאגרים?
כל התשובות נכונות? :D
...
לא חקרתי את הנושא אבל אני מניח שצריך לעמוד בתנאים מסויימים על מנת לעבור לגור ביפן (כמו למשל עבודה מועדפת, השקעה כספית וכו').
לגבי יוקר המחיה עד כמה שהבנתי יפן לא יקרה (תלוי באיזור כמובן) ביחס לישראל.
אני לא חושב שהם אנטי מהגרים אבל אני מאמין שהם כן מצפים לצורת התנהגות מסויימת מכל מי שמגיע ליפן לטייל או לחיות בה.
לדעתי החסם הכי גדול הוא האשרה להגיע לשם - ברגע שהגעת החסמים המשניים כמו שפה, תרבות, עבודה וכו' יסתדרו עם הזמן אם אתה נחוש מספיק. :)
במקרה שלי ספציפית החסם הכי גדול זה לא האשרה - זה האישה. :lol:

Multimediaman
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 678
נתן תודות: 64 פעמים
קיבל תודות: 51 פעמים

שליחה #29 

10/03/2025 6:05  
claudia5 כתב:
רומניה,מדובר במדינה עם נופים מיוחדים מאוד,אנשים חכמים ,אוכל מצויין ,תמורה ענקית לכסף ,אין דת
...
1. יש דת. אבל הרבה.
2. אפילו יהדות למי שזה חשוב :-)
3. המדינה מהממת. יפה מאוד.
4. אנשים מנומסים ונחמדים - לרוב.
5. אנטישמיות חולנית, אבל (כרגע) תחת פני השטח. - אני אזרח רומני, דובר רומנית, קריאה וכתיבה, מתעדכן באתרי חדשות ברומנית : ה' ישמור מה הולך בטוקבקים עלינו (יהודים, לא רק ישראל).
6. הממשלה הנוכחית סימפטית לישראל.
7. הם במהלך טלטלה פוליטית קשה ביותר, כשבית המשפט העליון שם ביטל את תוצאות הבחירות לנשיאות, ופסל מועמד לאחר שגרף המון קולות (יותר ממה שציפו). היו מהומת קשות ש ("קצת") קילקלו לי את החופשה האחרונה ..
7.1. לגבי סעיף 7 אני מבקש שלא לההשוות או להתייחס למצב בארץ, אין לו שום חשק ואני מבקש שהמנהלים יתערבו אם יגררו את הדיון לשם.
8. יותר ויותר מגיעים לרומניה, במיוחד לבוקרשט, ז'אנר מסויים של ישראלים שדואגים לחרב לנו את התדמית בעקבות רדיפה חולנית אחרי Zונות והימורים. אני לא צריך להרחיב.
9. המחירים במגמת עליה.. אבל ממש. ולצערי הם עשו את הטעות של מהלך כניסה לגוש האירו, אז אני לא רואה את זה משתפר מקרוב.
10. בוקרשט אחלה עיר לבילויים, מגורים, תרבות. כיף גדול.

claudia5
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4215
נתן תודות: 1656 פעמים
קיבל תודות: 557 פעמים

שליחה #30 

03/04/2025 17:14  
Multimediaman כתב:
1. יש דת. אבל הרבה.
2. אפילו יהדות למי שזה חשוב :-)
3. המדינה מהממת. יפה מאוד.
4. אנשים מנומסים ונחמדים - לרוב.
5. אנטישמיות חולנית, אבל (כרגע) תחת פני השטח. - אני אזרח רומני, דובר רומנית, קריאה וכתיבה, מתעדכן באתרי חדשות ברומנית : ה' ישמור מה הולך בטוקבקים עלינו (יהודים, לא רק ישראל).
6. הממשלה הנוכחית סימפטית לישראל.
7. הם במהלך טלטלה פוליטית קשה ביותר, כשבית המשפט העליון שם ביטל את תוצאות הבחירות לנשיאות, ופסל מועמד לאחר שגרף המון קולות (יותר ממה שציפו). היו מהומת קשות ש ("קצת") קילקלו לי את החופשה האחרונה ..
7.1. לגבי סעיף 7 אני מבקש שלא לההשוות או להתייחס למצב בארץ, אין לו שום חשק ואני מבקש שהמנהלים יתערבו אם יגררו את הדיון לשם.
8. יותר ויותר מגיעים לרומניה, במיוחד לבוקרשט, ז'אנר מסויים של ישראלים שדואגים לחרב לנו את התדמית בעקבות רדיפה חולנית אחרי Zונות והימורים. אני לא צריך להרחיב.
9. המחירים במגמת עליה.. אבל ממש. ולצערי הם עשו את הטעות של מהלך כניסה לגוש האירו, אז אני לא רואה את זה משתפר מקרוב.
10. בוקרשט אחלה עיר לבילויים, מגורים, תרבות. כיף גדול.
...
מסכים עם כל מה שרשמת אבל אני רואה את הדברים מנקודה שונה
1.אני חושב שכל אדם צריך לשמור את הדת שלו לעצמו ולקיים אותה בלי לנסות להדביק אחרים ולסחוף.
2.רבים מאנשי העסקים והתיירים הישראלים שם בהחלט עושים שם גרוע וחבל אבל ישנם אזורים מחוץ לבוקרשט שהחיים בהם רגועים ויותר נקיים.
3.מחוץ לבוקרשט באזורים מדהימים ניתן לבנות ארמונות בחמישית מחיר מהארץ וברמה גבוה יותר
4.הרומנים כמו מדינות שונות באזור מאמינים שאם אתה מעוניין לחיות אצלם אז אין צורך שתביא את דרך החיים שלך כי אתה אורח אבל אם אתה מוכן להשתלב בקיים אז אין באמת בעיה.אני חושב שזאת דרך חשיבה נכונה כי אם משהו מנסה לשפר את חייו אז שיתאים את עצמו למקום טוב יותר על פי הסטנדרטים שלהם.
5.חייתי הרבה באיטליה וקצת ברומניה ולא נחשפתי לאלימות או גזענות כלפי.
6.אחד הדברים הכיפיים בלחיות במדינה זרה זה שהחלק הפוליטי פחות מעניין ומרגיז
אני לא רומני ,אשתי רומניה מקורית...רומנים הם ממקימי המדינה והרבה מהבסיס הטוב שיש כאן הגיע מהמנטליות שלהם...למרות שבמלחמת עולם השניה תרמו רבות לרצח יהודים(עצוב מאוד)

Multimediaman
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 678
נתן תודות: 64 פעמים
קיבל תודות: 51 פעמים

שליחה #31 

03/04/2025 18:25  
claudia5 כתב:
מסכים עם כל מה שרשמת אבל אני רואה את הדברים מנקודה שונה
1.אני חושב שכל אדם צריך לשמור את הדת שלו לעצמו ולקיים אותה בלי לנסות להדביק אחרים ולסחוף.

מסכים, גם אם איני מבין את הרלוונטיות, זה נכון תמיד. בבוקרשט יש הרבה יותר כנסיות מת"א והן יותר מלאות. מה שאתה אומר זו תפיסת חיים אוניברסלית ומקובלת גם ברומניה.

2.רבים מאנשי העסקים והתיירים הישראלים שם בהחלט עושים שם גרוע וחבל אבל ישנם אזורים מחוץ לבוקרשט שהחיים בהם רגועים ויותר נקיים.

זה סוג ספציפי של תיירים.. יש גם תיירים שלא עושים בעיות, אבל עושים בעיות בכיס :-)
לפני כעשור מצאתי מלון ספא מהמם בבוקרשט, יש שם חדרים ענקיים, וספא נהדר, עם מטפלים מצויינים, והמחיר של הטיפולים היה ממש טוב.
נו, ומה לעשות לפרגן אנו יודעים וכך הציון שלו ב booking.com הפך ממש גבוה..
מפה לשם, בפעם האחרונה שהיינו, מחירי הטיפולים עלו פי 3 (!) ממה שהיו, ואני בד"כ מזמין מהארץ, אז ממש התפלאתי.
כשהגעתי למלון, ראיתי שם יותר ישראלים מרומנים (ישראלים סבבה, תיירים נורמטיביים), אבל הבנתי שהיכולת שלנו לשלם פתחה לבעלי הבית את התיאבון..

בלי קשר, גם בראשוב מהממת, פלויישט אחלה עיר, קלוז' וטימישוארה גם ערים טובות, אבל אין מה להשוות לבוקרשט..

3.מחוץ לבוקרשט באזורים מדהימים ניתן לבנות ארמונות בחמישית מחיר מהארץ וברמה גבוה יותר

המדינה מהממת. בשעתו ערכתי נסיעה ארוכה לצפון, מצאתי את הקברים של המשפחה שלי (באיזור מרמורס), ו"פינקתי" חבר'ה מהמשרד המקומי כדי שיטפחו שם קצת - כל הדרך הארוכה לא מצאתי מטר רבוע אחד שאינו טובע בנוף מרהיב

4.הרומנים כמו מדינות שונות באזור מאמינים שאם אתה מעוניין לחיות אצלם אז אין צורך שתביא את דרך החיים שלך כי אתה אורח אבל אם אתה מוכן להשתלב בקיים אז אין באמת בעיה.אני חושב שזאת דרך חשיבה נכונה כי אם משהו מנסה לשפר את חייו אז שיתאים את עצמו למקום טוב יותר על פי הסטנדרטים שלהם.

5.חייתי הרבה באיטליה וקצת ברומניה ולא נחשפתי לאלימות או גזענות כלפי.

גם אני לא. אבל קראתי ברשת הרבה הערצה (זו המילה) להיטלר. כמו כן לאחרונה יש יותר ויותר נטיה לשפץ את ההיסטוריה ולשקם את דמותו של איון אנטונסקו (יימח שמו וזכרו, הוא היה הנאצי שהנהיג את רומניה כשזו היתה חברה במדינות הציר), ולמצב אותו בתור גיבור לאומי רומני.

6.אחד הדברים הכיפיים בלחיות במדינה זרה זה שהחלק הפוליטי פחות מעניין ומרגיז

כן, אבל האמן לי שאת המהומות שהיו בבוקרשט, גם כתייר מנותק - לא היה כיף לחוות.

אני לא רומני ,אשתי רומניה מקורית...רומנים הם ממקימי המדינה והרבה מהבסיס הטוב שיש כאן הגיע מהמנטליות שלהם...למרות שבמלחמת עולם השניה תרמו רבות לרצח יהודים(עצוב מאוד)

רומנים זו עדה מיוחדת במינה :-)
...

שלח תגובה

חזור אל “ללא קשר”