עזרה בimmich וunraid
-
ItayKr
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 111
- נתן תודות: 10 פעמים
- קיבל תודות: 3 פעמים
היי, הקמתי שרת UNRAID על גבי מחשב ישן שהיה לי, הוספתי לו 2 כוונים Exos x14 10TB שקניתי מserverpartdeals.com
אני רוצה להקים על גבי הunraid שרת immich לגיבוי של כ-3,4 טלפונים ותיקייה מרכזית שנמצאת המחשב.
1. איך עובד החלוקת משתמשים בimmich? כל פעם שאני יוצר משתמש חדר הווא יוצא לו תקייה ומעלה לשם את התמונות מהטלפון שלו?
2. איך אפשר לגבות תמונות לNAS מבלי להיות מחובר לרשת הבייתית? reverse proxy ?cloudflare tunnel? באופן כללי אשמח לדעת איך אתם ניגשים לשרת וכול מה שעליו מרחוק
3. איך אפשר להוסיף תקייה מהמחשב ל immich? לפי מה שראיתי צריך איזה שהוא דרך לסנכן בין התקייה במחשב לשרת ואז להוסיף לimmich external library שתיהיה מושתפת בין כולם.
איך מסנכרים ב תקייה מחשב לunraid?
תודה לכולם ושבת שלום!
אני רוצה להקים על גבי הunraid שרת immich לגיבוי של כ-3,4 טלפונים ותיקייה מרכזית שנמצאת המחשב.
1. איך עובד החלוקת משתמשים בimmich? כל פעם שאני יוצר משתמש חדר הווא יוצא לו תקייה ומעלה לשם את התמונות מהטלפון שלו?
2. איך אפשר לגבות תמונות לNAS מבלי להיות מחובר לרשת הבייתית? reverse proxy ?cloudflare tunnel? באופן כללי אשמח לדעת איך אתם ניגשים לשרת וכול מה שעליו מרחוק
3. איך אפשר להוסיף תקייה מהמחשב ל immich? לפי מה שראיתי צריך איזה שהוא דרך לסנכן בין התקייה במחשב לשרת ואז להוסיף לimmich external library שתיהיה מושתפת בין כולם.
איך מסנכרים ב תקייה מחשב לunraid?
תודה לכולם ושבת שלום!
- zovirax
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 15945
- שם מלא: zovirax
- נתן תודות: 299 פעמים
- קיבל תודות: 330 פעמים
תשובות:
1. immich עובד בדומה לגוגל פוטוס באפליקציות.
כלומר לכל משתמש שמעלה יש קיר של תמונות ואלבומים
אבל אתה יכול לשלוט במבנה התיקיות על הדיסק - בהגדרות אתה קובע תחת storage-template
יכול להגדיר את המבנה איך שבא לך.
לדוגמא:
''' UPLOAD_LOCATION/YOSSI/2022/Album Name/02/IMAGE_56437.jpg '''
וכל משתמש שאתה יוצר נשמר תחת ה template
2. צריך cloudflare zero trust וגם reverse proxy
בנוסף אני משתמש ב authelia וגם הגדרתי OAUTH ב immich
3. בדיוק ככה. external library
ב unraid אתה יכול לייצר שיתוף smb ולהעתיק לתוך הסיפריה את התמונות
1. immich עובד בדומה לגוגל פוטוס באפליקציות.
כלומר לכל משתמש שמעלה יש קיר של תמונות ואלבומים
אבל אתה יכול לשלוט במבנה התיקיות על הדיסק - בהגדרות אתה קובע תחת storage-template
יכול להגדיר את המבנה איך שבא לך.
לדוגמא:
''' UPLOAD_LOCATION/YOSSI/2022/Album Name/02/IMAGE_56437.jpg '''
וכל משתמש שאתה יוצר נשמר תחת ה template
2. צריך cloudflare zero trust וגם reverse proxy
בנוסף אני משתמש ב authelia וגם הגדרתי OAUTH ב immich
3. בדיוק ככה. external library
ב unraid אתה יכול לייצר שיתוף smb ולהעתיק לתוך הסיפריה את התמונות
-
ItayKr
-
- חבר פעיל מאוד

אוקיי,
תודה רבה על המענה המהיר, אשמח לסרטון או מדריך טוב להתקין immich על unraid (https://immich.app/docs/install/unraid ?)
בשאלה 2, למה צריך גם וגם? אם אני יכול להתחבר מרחוק על הcloudflare tunnel אז למה גם reverse proxy? (אני לא כל כך מבין בגדול בכל הreverse proxy הזה, אבל ראיתי שהרבה הזכירו את זה)
בשאלה 3, אני צריך שהתמונות התעדכנו כל הזמן מבלי להעתיק לשיתוף כל פעם, יש את Syncthing או תוכנות דומות שאני מאמין שיעשו את העבודה.
תודה רבה על המענה המהיר, אשמח לסרטון או מדריך טוב להתקין immich על unraid (https://immich.app/docs/install/unraid ?)
בשאלה 2, למה צריך גם וגם? אם אני יכול להתחבר מרחוק על הcloudflare tunnel אז למה גם reverse proxy? (אני לא כל כך מבין בגדול בכל הreverse proxy הזה, אבל ראיתי שהרבה הזכירו את זה)
בשאלה 3, אני צריך שהתמונות התעדכנו כל הזמן מבלי להעתיק לשיתוף כל פעם, יש את Syncthing או תוכנות דומות שאני מאמין שיעשו את העבודה.
היי,
כשהגדרתי אצלי IMMICH בUNRAID השתמשתי במדריך של Spaceinvader One
חלק 1 , חלק 2
העתקה מהמחשב וכו' אפשר לעשות עם CLI (או בסרטון בחלק 2) בשימוש בAPI אתה יכול לעלות את הקבצים למשתמש ספציפי.
יש גם את immich go אולי אפשר ליצור משימה מתוזמנת לשם העברה בכל יום.
הגדרות החוצה עשיתי עם REVERSE PORXY עם SWAG, ניתן להשתמש בDUCKDNS,
או להשקיע פחות מדולר ולקנות דומיין (המחיר עולה בשנה השניה)
את רוב הקונפגורציה של הREVESE PORXY עשיתי לפני כי התקנתי NEXTCLOUD גם מהמדריך של Spaceinvader One .
תוכל גם להתעזר במדריכים של IBRACORP להגדרות REVESE PROXY
אם אתה מגיע עם 0 ניסיון יתכן ויקח לך זמן להגדיר הכל, תהיה סבלני.
בהצלחה.
כשהגדרתי אצלי IMMICH בUNRAID השתמשתי במדריך של Spaceinvader One
חלק 1 , חלק 2
העתקה מהמחשב וכו' אפשר לעשות עם CLI (או בסרטון בחלק 2) בשימוש בAPI אתה יכול לעלות את הקבצים למשתמש ספציפי.
יש גם את immich go אולי אפשר ליצור משימה מתוזמנת לשם העברה בכל יום.
הגדרות החוצה עשיתי עם REVERSE PORXY עם SWAG, ניתן להשתמש בDUCKDNS,
או להשקיע פחות מדולר ולקנות דומיין (המחיר עולה בשנה השניה)
את רוב הקונפגורציה של הREVESE PORXY עשיתי לפני כי התקנתי NEXTCLOUD גם מהמדריך של Spaceinvader One .
תוכל גם להתעזר במדריכים של IBRACORP להגדרות REVESE PROXY
אם אתה מגיע עם 0 ניסיון יתכן ויקח לך זמן להגדיר הכל, תהיה סבלני.
בהצלחה.
- zovirax
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 15945
- שם מלא: zovirax
- נתן תודות: 299 פעמים
- קיבל תודות: 330 פעמים
אתה מתייחס ל sync מהמכשיר אנדרואיד?31/01/2025 14:13ItayKr כתב: אוקיי,
בשאלה 3, אני צריך שהתמונות התעדכנו כל הזמן מבלי להעתיק לשיתוף כל פעם, יש את Syncthing או תוכנות דומות שאני מאמין שיעשו את העבודה....
כי זה קורה עם האפליקציה של immich
-
ItayKr
-
- חבר פעיל מאוד

היי,
בניגוד להמלצת zovirax קניתי דומיין והגדרתי הכל בcloudflare zero trust ללא שימוש ב reverse proxy.
כאשר אני רוצה להתחבר לimmich מרחוק באמצעות הדומיין, הכל עובד, גם מהדפדפן וגם מהאפליקציה.
הגדרתי access שדורש one time pin שנשלח לאמייל, וכאשר אני מכניס את הדומיין בדפדפן, הכל עובד כצפוי ומראה את הדף כניסה עם האפשרות להכניס אימייל.
כאשר אני מגדיר באפליקציה url חיצוני, ומנסה להיכנס, הוא לא לא מצליח להתחבר כי אין לו אפשרות להעלות את דף הכניסה.
יש דרך להגדיר שאוכל לראות את דף הכניסה או התחברות מאובטחת בדרך אחרת? (אני חדש בתחום, אבל אין לי בעיה לעזוב את Cloudflare ולעבור לreverse proxy כלשהו, אך אני לא יודע איך זה עובד שמה)
מקווה שהייתי ברור, תודה רבה
בניגוד להמלצת zovirax קניתי דומיין והגדרתי הכל בcloudflare zero trust ללא שימוש ב reverse proxy.
כאשר אני רוצה להתחבר לimmich מרחוק באמצעות הדומיין, הכל עובד, גם מהדפדפן וגם מהאפליקציה.
הגדרתי access שדורש one time pin שנשלח לאמייל, וכאשר אני מכניס את הדומיין בדפדפן, הכל עובד כצפוי ומראה את הדף כניסה עם האפשרות להכניס אימייל.
כאשר אני מגדיר באפליקציה url חיצוני, ומנסה להיכנס, הוא לא לא מצליח להתחבר כי אין לו אפשרות להעלות את דף הכניסה.
יש דרך להגדיר שאוכל לראות את דף הכניסה או התחברות מאובטחת בדרך אחרת? (אני חדש בתחום, אבל אין לי בעיה לעזוב את Cloudflare ולעבור לreverse proxy כלשהו, אך אני לא יודע איך זה עובד שמה)
מקווה שהייתי ברור, תודה רבה
-
ItayKr
-
- חבר פעיל מאוד

היי תודה רבה!
עקבתי אחרי המדריך ששלח stale והצלחתי להתחבר מרחוק!
אם אני מזין את הדומיין בדפדפן, במקום להגיע ל"מחסום" של cloudflare אני מגיע לimmich ואחרי שביטלתי את האפשרות להכנס עם מייל וסיסמה, נשארה רק האפשרות שהגדרתי של הכניסה עם OAuth, שמגיעה ל"מחסום" של cloudflare.
יש איזה שהוא בעיה מבחינת אבטחה בזה?
כל אדם אשר מזין את הדומיין יכול להגיע למסך הכניסה במקום למחסום.
בנוסף, הצלחתם לגרום לhome assistant לעבוד?
הוא רושם לי 400: bad request גם לאחר שהוספתי את הקוד בYAML (אם כי אני לא יודע אם הגדרתי אותו נכון)
עריכה: הצלחתי להגדיר את הhome assistant, כתובת הIP שהכנסתי לקובץ הYAML לא הייתה מתאימה.
השאלה שלי עכשיו זה אם מישהו מצא דרך לאבטח את האפליקצייה של home assistant, כי נעילה רגילה בzero trust לא עבדה טוב
תודה רבה
אם אני מזין את הדומיין בדפדפן, במקום להגיע ל"מחסום" של cloudflare אני מגיע לimmich ואחרי שביטלתי את האפשרות להכנס עם מייל וסיסמה, נשארה רק האפשרות שהגדרתי של הכניסה עם OAuth, שמגיעה ל"מחסום" של cloudflare.
הוא רושם לי 400: bad request גם לאחר שהוספתי את הקוד בYAML (אם כי אני לא יודע אם הגדרתי אותו נכון)
עריכה: הצלחתי להגדיר את הhome assistant, כתובת הIP שהכנסתי לקובץ הYAML לא הייתה מתאימה.
השאלה שלי עכשיו זה אם מישהו מצא דרך לאבטח את האפליקצייה של home assistant, כי נעילה רגילה בzero trust לא עבדה טוב
תודה רבה
- joni22
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 1
- שם מלא: J
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
homeassistant אני מאבטח עם crowdsec (או fail2ban לעצלנים) והאימות הדו שלבי בו. אני חושב שהאימות הדו שלבי מספיק בעקרון. זה תלוי ב threat model שלך (לכן קשה לעזור עם עד איזו רמה אתה רוצה לאבטח)11/02/2025 8:12ItayKr כתב: היי תודה רבה!
השאלה שלי עכשיו זה אם מישהו מצא דרך לאבטח את האפליקצייה של home assistant, כי נעילה רגילה בzero trust לא עבדה טוב![]()
תודה רבה...