האם ראש הסיב זהה בבזק ובהוט (תשתית unlimited)?
על העמוד של בזק מהם אנחנו מקבלים את האינטרנט (סיבים) נולדה לפני תקופה לא ארוכה גם קופסה של הוט וניראה שבימים האחרונים העמוד הזה התחבר בפועל לתשתית unlimited לפי חיפוש כתובת באתר שלהם.
האם המעבר מבזק להוט מצריך החלפת ראש סיב כדי שיתאים לחיבור בקופסה של הוט, או שהטכנאי (של הוט) יצטרך רק להוציא את הסיב מהקופסה של בזק ולחברו לקופסה שלהם, ללא שינוי בראש הסיב?
האם המעבר מבזק להוט מצריך החלפת ראש סיב כדי שיתאים לחיבור בקופסה של הוט, או שהטכנאי (של הוט) יצטרך רק להוציא את הסיב מהקופסה של בזק ולחברו לקופסה שלהם, ללא שינוי בראש הסיב?
- Jabberwock
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1310
- נתן תודות: 69 פעמים
- קיבל תודות: 161 פעמים
לא מכיר את הקופסה של הוט. בזמנו הוט פשוט עשו חור בקיר וחיברו ישירות לממיר האופטי. בבזק כן, אני יודע שעושים שקע בקיר.
אבל אם יש לך כרגע סיב של הוט, ניתן לבצע הסבה שלו במקום לסלול סיב חדש.
אבל אם יש לך כרגע סיב של הוט, ניתן לבצע הסבה שלו במקום לסלול סיב חדש.
לכו חזו מפעלות יהוה אשר שם שמות בארץ. משבית מלחמות עד קצה הארץ קשת ישבר וקצץ חנית עגלות ישרף באש.
אני מדבר על הקופסה מחוץ לבית, שתלויה על העמוד של בזק.24/03/2025 20:19Jabberwock כתב: לא מכיר את הקופסה של הוט. בזמנו הוט פשוט עשו חור בקיר וחיברו ישירות לממיר האופטי. בבזק כן, אני יודע שעושים שקע בקיר.
אבל אם יש לך כרגע סיב של הוט, ניתן לבצע הסבה שלו במקום לסלול סיב חדש....
עכשיו על העמוד של בזק יש שתי תשתיות: בזק ו- unlimited (קופסה עם סמליל של הוט).
השאלה היא אם החיבור סיב לקופסה של בזק (למיטב הבנתי החיבור מסוג LC/APC), הוא אותו חיבור בקופסה של unlimited.
אם המעבר בין התשתיות לא מצריך שום התעסקות מחוץ לבית, מלבד הוצאת הסיב מקופסת בזק ותקיעתו בקופסה של unlimited, אוכל לוותר על פריסת סיב נוספת.
אם הראש של הסיב שונה בין שתי התשתיות, אולי כן שווה לפרוס סיב נוסף, הפעם של unlimited, אל הבית.
תשתית בזק עובדת עם מחברים מסוג LC APC.
תשתית Unlimited עובדת עם מחברים SC APC.
אם הארונות על העמוד צמודים - אין צורך בסלילה של סיב חדש.
המתקין יעביר את הסיב של בזק ויחבר אותו עם מתאם LC to SC לארון של Unlimited.
בבית עצמו, במידה ובזק התקינו לך שקע אופטי - הוא כנראה יחליף אותו לשקע אופטי של הוט.
תשתית Unlimited עובדת עם מחברים SC APC.
אם הארונות על העמוד צמודים - אין צורך בסלילה של סיב חדש.
המתקין יעביר את הסיב של בזק ויחבר אותו עם מתאם LC to SC לארון של Unlimited.
בבית עצמו, במידה ובזק התקינו לך שקע אופטי - הוא כנראה יחליף אותו לשקע אופטי של הוט.