מקרן קול של סמסונג - מסך לא מגיב

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
magshield פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 680
נתן תודות: 80 פעמים
קיבל תודות: 36 פעמים

שליחה #1 

היי

האם במקרה יש כאן למישהו מקרן קול של סמסונג מדגם HW-Q800D או מדגם אחר מסדרה Q?

אודה לעזרה בשתי שאלות:
1. האם לאחר הדלקה/כיבוי, אם אני רוצה לכבות/להדליק, אני צריך לחכות כמה שניות ובזמן הזה גם אם אלחץ, המכשיר לא יתכבה?
2. בעת לחיצה על הלחצנים שנמצאים על המכשיר, לעיתים אני לא רואה תגובה במסך שנמצא על המקרן. לדוגמה, אם אלחץ מספר פעמים על פלוס ומינוס, אני לא אראה את הווליום משתנה (לרוב זה בסדר).

שוחחתי עם נותן האחריות, עונה מישהו שלא טכני ואומר שנראה לו שהדבר הראשון תקין והדבר השני זה תקלה.
אי אפשר לדבר עם מישהו טכני שיודע לומר אם אכן מדובר בתקלה או לא.

עופרפולק
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 7393
נתן תודות: 21 פעמים
קיבל תודות: 502 פעמים

שליחה #2 

חיברת בכלל לארק אם כבל מתאים ??
Sony 1040
Monitor mass

magshield פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #3 

15/03/2025 0:04  
עופרפולק כתב:
חיברת בכלל לארק אם כבל מתאים ??
...
כן. מגיע בפנים כבל HDMI. אני לא רוצה בעיה בעת שימוש בשלט של הטלויזיה כשאני מעלה ומוריד את הווליום.
רק בגוף המקרן עצמו כשלדוגמה רוצים לעשות איפוס הגדרות או לעלות או להוריד ווליום.
יש פעמים שאפשר ללחוץ 10 פעמים ולא תהיה תגובה במסך.

נ.ב.
האם יש אופציה לראות את השינוי של הווליום על מסך הטלויזיה כמו שרואים ללא מקן? המסך של המקרן קטן מאוד ומכוסה גם רשת שמקשה לקרוא מה רשום.

Amir64
גורו
גורו
תגובות: 10913
נתן תודות: 215 פעמים
קיבל תודות: 1941 פעמים

שליחה #4 

1. לא בריא לכבות ולהדליק מייד (או להיפך) מכשיר חשמלי, ובהרבה מכשירים יש מנגנון השהיה מובנה של כמה שניות בודדות.
גם אם אין במכשיר השהיה, רצוי לחכות כמה שניות (5-10 שניות) בין כיבוי והדלקה.

2. זה נשמע כמו תקלה.
לא כתבת, אבל אני מניח שכשאתה לוחץ על כפתורי הווליום ואין תגובה במסך, גם הווליום לא משתנה.
לא הגיוני שבלחיצה על כפתורי המכשיר לא תהיה תגובה. זה לא שלט שבו יכולות להיות סיבות לאי תפקוד כפתורים.
יכול להיות בעיה פשוטה של מגעים לא תקינים בכפתורים, או בעיה פנימית יותר במכשיר.

שווה לנסות לעדכן גירסת firmware של הסאונדבר לגירסה האחרונה.

emage
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 671
נתן תודות: 450 פעמים
קיבל תודות: 120 פעמים

שליחה #5 

יש תקלה עולמית בגרסת FIRMWARE האחרונה של סמסונג שכרגע עושה לסאונדברים "BRICK" וגומרת אותם.
מהתגובות אפשר להבין שזה פוגע בשלל דגמים ולא רק ב-Q99D...

https://www.theverge.com/news/630647/sa ... are-update

magshield פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #6 

לאמיר - לא יודע לומר. הייתי צריך את הכפתורים שעל הסאונדבר בשביל כמה הגדרות שרציתי. בכל פעם שזה קרה ניסיתי ללחוץ על פלוס ומינוס עד שהמסך היה מגיב אז קשה לי לומר האם הלחיצות שינו את הווליום או לא. אולי אנסה ללחוץ על כפתור אחד ולבדוק את זה (אציין שזה לא תמיד קורה, אבל היו מספר פעמים שניסיתי לאפס את ההגדרות, שעושים את זה על ידי לחיצה על פלוס ומינוס ולא קרה כלום וכשניסיתי ללחוץ על כל אחד בנפרד, גם לא היתה תגובה של המסך).

בנוגע לגרסה firmware - גם אני חשבתי בכיוון. שוחחתי עם סמסונג. נציג שלהם אמר לי משהו בסגנון של "אסור לעדכן את הגרסה של הסאונדברים והטלויזיות שלנו". חוסר מקצועיות שזועק לשמיים. בכל אופן, הלך קשה העדכון כי ההוראות שרשומות בחוברת הוראות לא נכונות. הוא בטוח לא פתר את הבעיה של השלט. לא זוכר אם בדקתי את עניין הכפתורים אחרי העדכון.

ל-emage - עדכנתי ובינתיים עובד. נקווה שלא יקרה נזק עתידי.

Amir64
גורו
גורו

שליחה #7 

15/03/2025 20:14  
magshield כתב:
לאמיר - לא יודע לומר. הייתי צריך את הכפתורים שעל הסאונדבר בשביל כמה הגדרות שרציתי. בכל פעם שזה קרה ניסיתי ללחוץ על פלוס ומינוס עד שהמסך היה מגיב אז קשה לי לומר האם הלחיצות שינו את הווליום או לא. אולי אנסה ללחוץ על כפתור אחד ולבדוק את זה (אציין שזה לא תמיד קורה, אבל היו מספר פעמים שניסיתי לאפס את ההגדרות, שעושים את זה על ידי לחיצה על פלוס ומינוס ולא קרה כלום וכשניסיתי ללחוץ על כל אחד בנפרד, גם לא היתה תגובה של המסך).
...
התיאור שלך עכשיו שונה משמעותית מהתיאור המקורי.
אתה כתבת:
לדוגמה, אם אלחץ מספר פעמים על פלוס ומינוס, אני לא אראה את הווליום משתנה (לרוב זה בסדר).
...
מזה אפשר להבין שמסיבה כל שהיא אתה רוצה לשנות ווליום מכפתורי המכשיר ולא עם השלט, ונתקל בבעיה שהם לא מתפקדים.

עכשיו אתה כותב שדרושה לחיצה על 2 כפתורי הווליום כדי לבצע איפוס, ואז יש לך בעיה עם כפתורי הווליום.
אז אני מניח שזה מה שקורה...
אתה לוחץ על 2 כפתורי הווליום - מתבצע איפוס, בזמן הזה המסך כבוי.
בסיום האיפוס המסך מופעל וגם כפתורי הווליום.
נשמע תקין לגמרי, או שעדיין לא הצלחת להסביר מה בדיוק אתה עושה.

magshield פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #8 

זאת היתה דוגמה, אנסה להסביר מעט מפורט יותר.

כאשר אתה רוצה לאפס את המכשיר, אתה צריך ללחוץ על שני כפתורי הווליום ביחד (אלה שנמצאים על המקרן עצמו ולא בשלט). כשמספר פעמים לא הצלחתי לאפס, החלטתי ללחוץ על כל אחד מכפתורי הווליום ואז ראיתי שגם הם לא מגיבים. בנוגע לזה שהתבצע באותו זמן איפוס - לא התבצע כי כאשר המכשיר קולט שאתה רוצה לבצע איפוס מופיעה הודעה - INT. גם במהלך האיפוס הנורה שעל הסאב וופר משנה צבעים וכו'.

הכפתורים עצמם מדי פעם לא פועלים בכל מיני הזדמנויות שונות, זאת רק היתה דוגמה למצב שזה לא פעל. גם כשניסיתי לבטל את המיקרופון היתה לי בעיה שלא היתה תגובה מהמקרן.

זה לא מאוד נורא, כי בתכלס למעט שינוי של הגדרות מסוימות, אין צורך לנגוע כמעט במקרן ביום יום. זה כן הפריע בעת שניסיתי לבחון הגדרות מסוימות ואז הם לא הגיבו, אז הייתי שמח כן לדעת האם זה קורה גם במקרנים אחרים מאותו דגם, בתקווה שיש כאן למישהו דגם זהה או מאותה סדרה (סדרת Q). אותו דבר עם השלט. הבנתי ממישהו שיש לו את אחד הדגמים הקודמים שאצלו אין את מה שתיארתי (אני לא זוכר אם הדגם שלו הוא 800C או 800B). יכול להיות שזה משהו שהוסיפו בגלל מה שרשמת או שאולי יש איזו בעיה.

סמסונג אמרו להביא להם את המכשיר לבדיקה כשהנציג סבור שהכפתורים אכן מהווים בעיה, אבל לפני שאני מחליט אם לשלוח לתיקון, אני רוצה לוודא שאכן יש בעיה (צריך להביא את זה אליהם, זה לא בבית הלקוח).

Amir64
גורו
גורו

שליחה #9 

בהצלחה

magshield פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #10 

תודה. נקווה שיהיה למישהו את הדגם. במקרה הכי גרוע, אשאיר את זה ככה.

magshield פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #11 

ראיתי שאלכס פרסם טופיק עם ה-Q990D אז החלטתי לשאול אותו בנוגע לשלט. אצלו זה ישר נכבה. שלחתי לו גם סרטון לוודא. אלכס, שוב תודה רבה על העזרה.
נראה על פניו שאכן יש איזו תקלה (אני עוד צריך לוודא בנוגע לחוסר תגובה לפרקים של המסך כשלוחצים על המקרן עצמו). אני לא קורא המון בפורום. יצא לכם להיתקל במישהו שיש לו את אחד מהשלושה? (עדיפות כמובן לאמצעי כי זה המקרן שיש לי):

Q700D
Q800D
Q930D

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”