בקשר לאינטרנט סיבים אופטיים, מהפכת השקיפות של משרד התקשורת ממשיכה:
בהמשך להשקת המערכת המקוונת לכיסוי סלולרי, משרד התקשורת משיק מערכת מקוונת נוספת לציבור והפעם על פרישת הסיבים האופטיים בכל כתובת בישראל,
המערכת, שהושקה בבוקר יום שלישי, באתר משרד התקשורת, מאפשרת לבדוק על גבי מפה הִדּוּדִית (אינטראקטיבית) האם בניין מסוים מונגש לסיבים אופטיים ולהביא לבחירה מושכלת בשדרוג תשתית האינטרנט.
כך זה עובד: נכנסים לאזור השקיפות באתר משרד התקשורת, בוחרים באזור העניין (ישוב / רחוב / כתובת) ומקבלים את הבניינים המונגשים לסיבים באזור זה ואת החברות המספקות תשתיות סיבים.
זו המפה
https://public.tableau.com/views/_17255 ... VizHome=no
וזה קישור להודעת משרד התקשורת הישראלי
https://www.gov.il/he/pages/15102024_1
המערכת, שהושקה בבוקר יום שלישי, באתר משרד התקשורת, מאפשרת לבדוק על גבי מפה הִדּוּדִית (אינטראקטיבית) האם בניין מסוים מונגש לסיבים אופטיים ולהביא לבחירה מושכלת בשדרוג תשתית האינטרנט.
כך זה עובד: נכנסים לאזור השקיפות באתר משרד התקשורת, בוחרים באזור העניין (ישוב / רחוב / כתובת) ומקבלים את הבניינים המונגשים לסיבים באזור זה ואת החברות המספקות תשתיות סיבים.
זו המפה
https://public.tableau.com/views/_17255 ... VizHome=no
וזה קישור להודעת משרד התקשורת הישראלי
https://www.gov.il/he/pages/15102024_1
, אני מתעלם מהמשתמשים,
בורדרליין1
סיס אדמין
בורדרליין1
סיס אדמין
בגלל שהוא באמת מזעזע מבחינה עיצובית. כמו כן בחירת עיר וכתובת בשיטה של בחירה ידנית מיותרת.17/10/2024 8:49qsub00 כתב: למה מזעזע? אתה מכניס שם ישוב ורחוב, ומקבל רדיוס של תשתיות, פשוט ונחמד!
לא לכל דבר צריך לגשת בשלילה, גישה שלילית יוצרת מצבים שליליים, ולהיפך... חג שמח!...
נראה לי שמטרת האתר היא ראשית - לפרסם את % פריסה ארצי (93%) שמשרד התקשורת מתגאה בו אבל.. ע"פ % *דירות* ... יפה, המידע על זמינות ניתן באתרים של כל הספקיות. הייחוד כאן , לכאורה, פרסום כלל הספקיות הנגישות בכתובת מסויימת.
ואם נלך לפי ישובים - יש 464 מתוך 1306 ישובים נטולי סיבים (לא מסומנים בכחול), אז זה 35% ("פריפריה") !! את זה כמובן לא מבליטים שם...
ואם נלך לפי ישובים - יש 464 מתוך 1306 ישובים נטולי סיבים (לא מסומנים בכחול), אז זה 35% ("פריפריה") !! את זה כמובן לא מבליטים שם...
- amosii
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 240
- נתן תודות: 5 פעמים
- קיבל תודות: 29 פעמים
בדיוק. 93% זה נתון שלא משקף את המציאות.. יש 464 (!!) יישובים לא מחוברים. אז כן, רבים מהם קטנים מבחינת אוכלוסייה, אבל בכל זאת - מדובר במאות יישובים, או בנתון אחוזי - כ65% מהיישובים בלבד מחוברים.20/10/2024 10:14rafi_d כתב: נראה לי שמטרת האתר היא ראשית - לפרסם את % פריסה ארצי (93%) שמשרד התקשורת מתגאה בו אבל.. ע"פ % *דירות* ... יפה, המידע על זמינות ניתן באתרים של כל הספקיות. הייחוד כאן , לכאורה, פרסום כלל הספקיות הנגישות בכתובת מסויימת.
ואם נלך לפי ישובים - יש 464 מתוך 1306 ישובים נטולי סיבים (לא מסומנים בכחול), אז זה 35% ("פריפריה") !! את זה כמובן לא מבליטים שם......
לכל הפחות, לטובת מעט רצינות, הם צריכים להציג את שני המדדים יחד.
>אני מניח שזה כולל את פרטנר וגם את סלקום .. ??
כן, כל הספקיות נותנות שירות גם ע"ג תשתית בזק.
כן, כל הספקיות נותנות שירות גם ע"ג תשתית בזק.
אני חושב שביישובים קטנים, כדי שספק תשתית יתחיל לפעול, צריך שרוב מסוים מהאוכלוסיה ירצה להתחבר....
לדעתי, לרוב האנשים לא ממש מזיז מהירות העלאה, אז הסיכוי להשגת רוב הוא קטן.
איזה ממשק מחריד אלוהים כל הכסף שלהם ולא יוכלו לדאוג לממשק נורמלי?
לרגע חשבתי הגעתי לאיזה אתר משנות ה 90.
וגם לפי הכתובת שלי זה לא נראה שמעודכן,
אצלי בבית יש סלקום בזק פרטנר והוט באתר רשום רק בזק פרטנר ו IBC.
לרגע חשבתי הגעתי לאיזה אתר משנות ה 90.
וגם לפי הכתובת שלי זה לא נראה שמעודכן,
אצלי בבית יש סלקום בזק פרטנר והוט באתר רשום רק בזק פרטנר ו IBC.
- JamesStone
- חבר ותיק

- תגובות: 1602
- שם מלא: James Stone
- נתן תודות: 519 פעמים
- קיבל תודות: 148 פעמים
אם באים להתקין סיבים ויש שם טלביזיה של YES..
אם הם מנתקים את הכבילה הקיימת (תשתית הוט?
) האם סביר שיחברו את המנוי חזרה, הפעם על תשתית הסיבים?
איך זה בדיוק עובד?
ג'יימס
איך זה בדיוק עובד?
ג'יימס
לסלקום והוט כרבע מהבעלות על IBC, כל אחת....
אני מניח שזה אומר שאם יש תשתית IBC, אפשר להתחבר לפחות עם שתיהן?
Re: אם באים להתקין סיבים ויש שם טלביזיה של YES..
בעקרון, מחברים סיב רק עד ארון התקשורת.27/10/2024 20:19JamesStone כתב: אם הם מנתקים את הכבילה הקיימת (תשתית הוט?) האם סביר שיחברו את המנוי חזרה, הפעם על תשתית הסיבים?
איך זה בדיוק עובד?
ג'יימס...
את כל היתר (נקודות נוספות קוויות) תצטרך לבקש או להזמין בעת השיחה עם המוכרן.
אצלי סלקום גבו 250 שח להדחלה לכל נקודה נוספת.
המתקין יחליט איך...
זה פחות או יותר המחיר שגם מקובל בשוק ...
בכתובת שלי יש גם UNLIMITED וגם של בזק והייתי מחובר ל UNLIMITED ,כאשר לפי פרסומים הבנתי שחברת UNLIMITED נותנת שירותיה אינטרנט לכל החברות .
שגלשתי בפרטנר ב ADSL ,כאשר היה הפסקת חשמל בכתובתי לא היה לי אינטרנט והיו צריכים לעשות בפרטנר סינכרון .
בתשתי גלישה סיבים אופטים אין לי בעיה הזו.
בפעם הראשונה שלחו לי מודם/ראוטר אלחותי מפרטנר עד שהם הצליחו להתגבר על התחברות שלי בחזרה לאינטרנט.
שגלשתי בפרטנר ב ADSL ,כאשר היה הפסקת חשמל בכתובתי לא היה לי אינטרנט והיו צריכים לעשות בפרטנר סינכרון .
בתשתי גלישה סיבים אופטים אין לי בעיה הזו.
בפעם הראשונה שלחו לי מודם/ראוטר אלחותי מפרטנר עד שהם הצליחו להתגבר על התחברות שלי בחזרה לאינטרנט.