היי חברים, יש לי נתב FRITZ!Box 5530 ותשתית סיבים של סלקום, המודול שיש לי הוא SFB והוא לא מתאים לתשתית של סלקום. אני צריך לרכוש מודול SFP GPON שיתאים גם ל FRITZ!Box 5530 וגם לתשתית סלקום.
יש מצב שלא רשמתי מדוייק את מה שצריך, כי אני די חדש בזה..
כרגע אני מחובר דרך ONT של סלקום והייתי רוצה להתחבר ישירות לנתב ללא מתאם.
אשמח לעזרה בנושא
תודה
חיבור נתב FRITZ!Box 5530 לתשתית סיבים של סלקום
אין דבר כזה. ה- Fritz!Box כולל בתוכו ONT והמודול SFP שמגיע איתו זה מודול יעודי שמיישם רק את החלק האופטי של ה-ONT. לא בטוח שניתן בכלל לחבר אליו מודול SFP שכולל ONT שלם, כמו המודולים שנמצאים בשימוש די נרחב על תשתית בזק, אבל גם אם כן, אין בזה שום טעם: כל ספק שתומך בחיבור של מודול SFP כזה תומך גם בחיבור של ה- Fritz!Box עם המודול SFP היעודי שאיתו הוא מגיע.19/03/2025 16:52bmoti2024 כתב: אני צריך לרכוש מודול SFP GPON שיתאים גם ל FRITZ!Box 5530 וגם לתשתית סלקום....
לגבי סלקום, המדיניות שלהם בפועל היא לא לאפשר בכלל שימוש ב-ONT פרטי (ולספק למי שרוצה לחבר נתב פרטי ממיר סיב שלהם ללא תשלום). אמנם יש להם באתר רשימה מאוד מצומצמת של ממירים מסוג Bridge ONT שבהם הם כביכול תומכים:
https://contentepi.cellcom.co.il/global ... --15.9.pdf
אבל קשה מאוד לגרום להם לחבר ממירים פרטיים אפילו כשהם מופיעים ברשימה הנ"ל. הסיכוי שיסכימו לחבר מכשיר כמו ה- Fritz!Box, שאפילו לא נמצא ברשימה שלהם, קלוש מאוד.
קרוב לוודאי שהדרך היחידה שבה תוכל לחבר את ה- Fritz!Box שלך ישירות היא לעבור לספק אינטרנט אחר. הכי פשוט זה יהיה על תשתית בזק עם ספקים ידידותיים לציוד פרטי כמו גילת טלקום (שאפילו מוכרים את ה- Fritz!Box בעצמם) או בזק. לחליפין, זה אמור להיות אפשרי גם על תשתית IBC עם HOT או עם פרטנר.
צור קשר עם היבואן. ידוע שסלקום מקשים על חיבור ציוד פרטי, ובמיוחד של FritzBox, בשל רצונם לקדם ציוד שלהם, למרות שזה נגד הנחיות משרד התקשורת. היבואן יוכל לסייע לך.19/03/2025 16:52bmoti2024 כתב: כרגע אני מחובר דרך ONT של סלקום והייתי רוצה להתחבר ישירות לנתב ללא מתאם.
אשמח לעזרה בנושא...