עזרה עם MESH ויחידת דיור
-
silver_poison
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 521
- נתן תודות: 30 פעמים
- קיבל תודות: 19 פעמים
אני מתגורר ביחידת דיור שהיא במרחק בערך 20 מטר מהבית הראשי, והשאלה שלי היא כזו :
לבעל הבית יש starlink, אם אני רוכש יחידה אחת של tp link mesh האם אוכל לשים את היחידה הנ״ל אצלי בדירה ולהתחבר לראוטר שלו באופן אלחוטי בתצורת ap ובכך לקבל את המהירות הגבוה שהוא מקבל פחות או יותר ?
או אני חייב לרכוש 2 יחידות mesh ואחת לחבר אצלו בבית לראוטר שלו ועוד אחת למקם אצלי בדירה ?
כמו כן על איזו יחידת mesh הייתם ממליצים ?
לבעל הבית יש starlink, אם אני רוכש יחידה אחת של tp link mesh האם אוכל לשים את היחידה הנ״ל אצלי בדירה ולהתחבר לראוטר שלו באופן אלחוטי בתצורת ap ובכך לקבל את המהירות הגבוה שהוא מקבל פחות או יותר ?
או אני חייב לרכוש 2 יחידות mesh ואחת לחבר אצלו בבית לראוטר שלו ועוד אחת למקם אצלי בדירה ?
כמו כן על איזו יחידת mesh הייתם ממליצים ?
- ChinggisKhan
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4787
- נתן תודות: 345 פעמים
- קיבל תודות: 767 פעמים
בוא נתחיל בזה שתבדוק האם אתה קולט היטב את ה-wifi מהדירה שלו ? ניחוש שלי, לא ממש.
הייתי בסיטואציה דומה לשלך בעבר - הפתרון ההגיוני היחיד, אם אתה לא רוצה/לא יכול להזמין חיבור משלך הוא להעביר כבל רשת
הייתי בסיטואציה דומה לשלך בעבר - הפתרון ההגיוני היחיד, אם אתה לא רוצה/לא יכול להזמין חיבור משלך הוא להעביר כבל רשת
-
silver_poison
-
- חבר פעיל במיוחד

אני קולט כרגע בעזרת repeater שהוא שם אצלי אבל כמובן המהירות מאוד ״איטית״ ביחס למה שמקבל שאני מודד בקרבה לבית שלו.12/03/2025 21:42ChinggisKhan כתב: בוא נתחיל בזה שתבדוק האם אתה קולט היטב את ה-wifi מהדירה שלו ? ניחוש שלי, לא ממש.
הייתי בסיטואציה דומה לשלך בעבר - הפתרון ההגיוני היחיד, אם אתה לא רוצה/לא יכול להזמין חיבור משלך הוא להעביר כבל רשת...
כבל רשת לא רלוונטי ואני מחפש רק פתרון אלחוטי בדוגמת ה-mesh, האם מה ששאלתי בשאלה הראשית יעבוד עבורי ?
- sys_admin
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4307
- נתן תודות: 10 פעמים
- קיבל תודות: 903 פעמים
אין שום סיבה או היגיון מבחינתך להתחבר ל starlink עם כל מה שקשור לכך בישראל לשימוש יומיומי, אלה רק למקרי חירום חריגים ובטח שלא לשימוש אישי או ביתי.12/03/2025 21:27silver_poison כתב: אני מתגורר ביחידת דיור שהיא במרחק בערך 20 מטר מהבית הראשי, והשאלה שלי היא כזו :
כמו כן על איזו יחידת mesh הייתם ממליצים ?...
- ChinggisKhan
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4787
- נתן תודות: 345 פעמים
- קיבל תודות: 767 פעמים
במה לדעתך יעזור mesh לעומת repeater או שניהם מבוססים אלחוט ? יכול להיות שתחליף למכשירים של חברה x לעומת y ותקבל 10% שיפור בביצועים. אין קסמים, אם אתה רוצה חיבור יציב וצהיר אתה צריך העברת נתונים על גבי כבל.
-
silver_poison
-
- חבר פעיל במיוחד

אוקיי לא הייתי ברור, אני לא מתגורר בישראל אלא בפיליפינים אם זה משנה משו...13/03/2025 9:27sys_admin כתב: אין שום סיבה או היגיון מבחינתך להתחבר ל starlink עם כל מה שקשור לכך בישראל לשימוש יומיומי, אלה רק למקרי חירום חריגים ובטח שלא לשימוש אישי או ביתי....
- גלובל
- חבר ותיק

- תגובות: 1292
- נתן תודות: 59 פעמים
- קיבל תודות: 157 פעמים
כל המאמץ הזה להתחבר בסופו של דבר ל Starlink ?? ....
אינטרנט לוייני הוא תמיד יהיה נחות לעומת אינטרנט קוי בטח בחיבור סיב אופטי .
מהירות הורדה ב Starlink משתנה ממדינה למדינה ונעה בין 50 ל 100 מגה לשניה במקרים ממש ממש טובים .
כך שאינטרנט מהיר זה ממש לא , וגם הדיליי הוא אמנם טוב משירות לוייני רגיל אבל לא מתקרב לפינג בסיב אופטי .
אוקי אז עכשיו תוך כדי שאני כותב תגובה אתה מבהיר שאתה נמצא בפיליפינים ולא בישראל ...
אם ככה פשוט תבדוק אם ניתן להתחבר לשירות אינטרנט בסיב אופטי זה תמיד יהיה עדיף .
מהירות הורדה ב Starlink משתנה ממדינה למדינה ונעה בין 50 ל 100 מגה לשניה במקרים ממש ממש טובים .
כך שאינטרנט מהיר זה ממש לא , וגם הדיליי הוא אמנם טוב משירות לוייני רגיל אבל לא מתקרב לפינג בסיב אופטי .
אוקי אז עכשיו תוך כדי שאני כותב תגובה אתה מבהיר שאתה נמצא בפיליפינים ולא בישראל ...
אם ככה פשוט תבדוק אם ניתן להתחבר לשירות אינטרנט בסיב אופטי זה תמיד יהיה עדיף .
-
silver_poison
-
- חבר פעיל במיוחד

חשבתי שאם אחבר יחידת mesh שתשמש כ-AP או במילים אחרות כ-repeater אקבל מהירות גבוהה יותר מאחר וזה הרעיון של mesh שהוא שומר על המהירות המקורית ולא משנמך כמו repeater או לפחות זה מה שחשבתי...13/03/2025 9:41ChinggisKhan כתב: במה לדעתך יעזור mesh לעומת repeater או שניהם מבוססים אלחוט ? יכול להיות שתחליף למכשירים של חברה x לעומת y ותקבל 10% שיפור בביצועים. אין קסמים, אם אתה רוצה חיבור יציב וצהיר אתה צריך העברת נתונים על גבי כבל....
כמו כן חשבתי גם שאם מדובר ב-mesh שתומך בwifi 6 לפחות זה גם משהו שאמור להשפיע על הקליטה וכתוצאה ישירה למהירות שאקבל ביחס ל-repeater פשוט, טועה ?
-
silver_poison
-
- חבר פעיל במיוחד

לא באתי להשוואות את המהירות של סיב אופטי ל-starlink לצורך הדוגמא, מהירות ההורדה שלו היא באיזור 200-250 מגה ובגלל המרחק אני מקבל עם ה-repeater באיזור 30-40 מגה ואת זה אני רוצה לשפר.13/03/2025 9:48גלובל כתב: כל המאמץ הזה להתחבר בסופו של דבר ל Starlink ?? ....
אם ככה פשוט תבדוק אם ניתן להתחבר לשירות אינטרנט בסיב אופטי זה תמיד יהיה עדיף ....
סה״כ רוצה לדעת אם אני רוכש יחידת mesh בודדת זה ישפר את מהירות ההורדה והקליטה ביחס למה שמקבל עכשיו ?
ושוב אני מבהיר אין לי יכולת להתחבר אליו ישירות קווית וגם אין לי רצון להתחבר עצמאית לstarlink או ספק מקומי.
- Amir64
-
- גורו

- תגובות: 10914
- נתן תודות: 215 פעמים
- קיבל תודות: 1942 פעמים
אתה יודע מה משמעות המילה MESH?
אין דבר כזה "יחידה בודדת"
מדובר ב- 2 או יותר יחידות שיודעות לתקשר ביניהן באותו פרוטוקול.
https://orenpc.co.il/tips/רשת-מאש/
https://orenpc.co.il/tips/רשת-מאש/
-
silver_poison
-
- חבר פעיל במיוחד

תודה על הקישור, עכשיו זה יותר ברור לי כיצד זה עובד...13/03/2025 10:29Amir64 כתב: אתה יודע מה משמעות המילה MESH?
https://orenpc.co.il/tips/רשת-מאש/...
אם כך אני חייב לפחות 2 יחידות שאחת מהן מתחברת ישירות לראוטר של ה-starlink ועוד אחת לשים אצלי ביחידה.
או לחילופין לקנות wifi repeater איכותי שיכול להגביר את עוצמת הקליטה....
לא צריך שני MESH ולא repeter
כל נתב שכולל כמה אנטנטת חיצוניות ידע להתחבר בצד ה WAN לנתב המרוחק ויתן לך רשת עצמאית מאחורי NAT מקומי שיגן אלך.
נתב WiFI6 עם תמיכה של 2.4G 4x4 יתן לך ביצועים טובים 5G לא יקלוט כלום בטווח הזה אבל יכול לשמש אותך לחיבור המכשירים בתוך היחידה.
כל נתב שכולל כמה אנטנטת חיצוניות ידע להתחבר בצד ה WAN לנתב המרוחק ויתן לך רשת עצמאית מאחורי NAT מקומי שיגן אלך.
נתב WiFI6 עם תמיכה של 2.4G 4x4 יתן לך ביצועים טובים 5G לא יקלוט כלום בטווח הזה אבל יכול לשמש אותך לחיבור המכשירים בתוך היחידה.
- גלובל
- חבר ותיק

- תגובות: 1292
- נתן תודות: 59 פעמים
- קיבל תודות: 157 פעמים
נסה להשיג בפילינים רפיטר ל WIFI עם אנטנה outdoor משהו כזה -
https://www.amazon.com/Extended-Repeate ... B076KRTXQ6
https://www.amazon.com/Extended-Repeate ... B076KRTXQ6
- Amir64
-
- גורו

- תגובות: 10914
- נתן תודות: 215 פעמים
- קיבל תודות: 1942 פעמים
ואיך הנתב הזה יתחבר לנתב המרוחק?13/03/2025 10:56rm1 כתב: לא צריך שני MESH ולא repeter
נתב WiFI6 עם תמיכה של 2.4G 4x4 יתן לך ביצועים טובים 5G לא יקלוט כלום בטווח הזה אבל יכול לשמש אותך לחיבור המכשירים בתוך היחידה....
- sys_admin
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4307
- נתן תודות: 10 פעמים
- קיבל תודות: 903 פעמים
גם בפיליפינים זה לא שונה בהרבה. Starlink זה פתרון שנועד ומתאים למקומות נידחים שאין בהם כלל אפשרויות אחרות של גישה לאינטרנט במרחקים של מאות קילומטרים ובגלל כך אין שום ברירה, אלה לחיות עם התופעות שקיימות בצורת חיבור זו. בכל מקרה, אם מדובר שמהמקום שבו נמצא מקלט של Starlink עד ליחידת דיור שלך המרחק הוא פחות מ 100 מטר, אז אתה יכול לפרוס כבל רשת רגיל בכדי לגשר על המרחק זה. ואם מדובר על מרחקים גדולים יותר, אז הפתרונות יהיו כבר הרבה יותר יקרים, כולל גם פתרונות אלחוטיים.13/03/2025 9:45silver_poison כתב: אוקיי לא הייתי ברור, אני לא מתגורר בישראל אלא בפיליפינים אם זה משנה משו......
-
silver_poison
-
- חבר פעיל במיוחד

האם הדגם הזה יעשה את העבודה ?
/https://www.tp-link.com/ph/home-networking/range-extender/re605x/
RE605X
AX1800 Wi-Fi
RE605X
AX1800 Wi-Fi
יכול להיות שכן אבל יגביל אותך מאוד מבחינת מיקום ביחס לנתב בבית הראשי, הוא צריך להיות מחובר ישירות לשקע.13/03/2025 15:38silver_poison כתב: האם הדגם הזה יעשה את העבודה ?
RE605X
AX1800 Wi-Fi...
חפש נתב פשוט עם 4 אנטנות חיצוניות וגדולות או יותר ומקם אותו על/ליד חלון עם קו ראיה לבית הראשי לקליטה אופטימלית.