פערי מחיר בהשחלת כבל קוי
היי,
מישהו יודע מה המחיר המונלץ להשחלה של כבלים בבית בן 3 קומות, מדובר סך הכל בעשר השחלות?
קיבלתי כמה הצעות עם פערים די גבוהים ביניהם, ועוד אחד הציע לי את המחיר היקר דווקא ל-cat 5.
אותו אחד אמר לי שכדאי סיב לכל חדר, אבל נראה לי שזה מיותר וגם ייצור בעיות לחיבור נקודות קצה - טלויזיות, מחשב ויחידות מש, לא?
תודה
מישהו יודע מה המחיר המונלץ להשחלה של כבלים בבית בן 3 קומות, מדובר סך הכל בעשר השחלות?
קיבלתי כמה הצעות עם פערים די גבוהים ביניהם, ועוד אחד הציע לי את המחיר היקר דווקא ל-cat 5.
אותו אחד אמר לי שכדאי סיב לכל חדר, אבל נראה לי שזה מיותר וגם ייצור בעיות לחיבור נקודות קצה - טלויזיות, מחשב ויחידות מש, לא?
תודה
נתחיל עם הדבר החשוב ביותר:
ההוא שאמר שכדאי סיב לכל חדר - תמחק את המספר שלו.
אין לך חוות שרתים בבית. וכפי שכתבת ציוד הקצה שלך לא יתמוך בזה. סיב נכנס לראוטר הראשי וזהו.
בנוגע לפערים במחיר, מומלץ לוודא שהכבל רשת מנחושת מלאה.
לדעתי אין צורך ביותר מ-Cat6 בבית פרטי.
ההפרשים במחיר של הכבל עצמו הם כפולים בין נחושת מלאה ל-CCA.
עבודה כזו עם Patch panel מסודר וסוויץ - אמורה לעלות לך לא פחות מ-3000-3500 ש״ח + מע״מ.
ההוא שאמר שכדאי סיב לכל חדר - תמחק את המספר שלו.
אין לך חוות שרתים בבית. וכפי שכתבת ציוד הקצה שלך לא יתמוך בזה. סיב נכנס לראוטר הראשי וזהו.
בנוגע לפערים במחיר, מומלץ לוודא שהכבל רשת מנחושת מלאה.
לדעתי אין צורך ביותר מ-Cat6 בבית פרטי.
ההפרשים במחיר של הכבל עצמו הם כפולים בין נחושת מלאה ל-CCA.
עבודה כזו עם Patch panel מסודר וסוויץ - אמורה לעלות לך לא פחות מ-3000-3500 ש״ח + מע״מ.
- vivi
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3546
- נתן תודות: 1108 פעמים
- קיבל תודות: 504 פעמים
Pixel 4 XL | PS4 | NU8000 | Denon X3000 | Chromecast | Spotify | Partner Fiber | Netflix | FC Barcelona | Google Apps |
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78787
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5378 פעמים
צפה לפערים בנושא הזה כי זו עבודה עם מעט חומרים וכל אחד מעריך את הזמן שלו אחרת.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78787
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5378 פעמים
זה עבודה. כמה עולה לצבוע חדר? מבטיח לך שהפערים יהיו יותר מ 30% וגם שהיקר ביותר לא יהיה הטוב ביותר.
- Amir64
-
- גורו

- תגובות: 10913
- נתן תודות: 215 פעמים
- קיבל תודות: 1941 פעמים
אם במחיר של מוצר יש הבדלים של יותר מ- 100% ואפילו 200%, כשעלות ייצורו זה דבר מדיד, הרי בוודאי שבתמחור עבודה תהיה הרבה יותר שונות במחירים שתתבקש לשלם, שונות באיכות העבודה שתקבל, ולא תמיד היקר הוא הטוב יותר.27/12/2024 21:07nayuval כתב: ציפיתי לפערים, אבל של 30% מודה שלזה לא ציפיתי, ועוד מי שיותר יקר זה מי שהציע לי cat5 מול cat6a נחושת מלאה שקיבלתי....
אצלי בדירה החדשה שנכנסנו רק השנה. קניתי תוף 100 מ' של CAT7 מסוכך של טלדור (עולה איזה 300 ש"ח), מחברי CAT7 נקבה Toolless מאילאקספרס, סטאלבנד קשיח, נוזל השחלת כבלים, keystone של ניסקו. עשיתי הכל לבד, בעצם עם אשתי, כי כדאי שאחד ימשוך והשני ידחוף בצד השני. 9 נקודות רשת וכולן עובדות.
הפרשי מחירי כבל רשת, הם זניחים יחסית בהשוואה למחיר העבודה. לדעתי כל מי שמציע לך פחות מ-CAT7, סתם גזלן.
הפרשי מחירי כבל רשת, הם זניחים יחסית בהשוואה למחיר העבודה. לדעתי כל מי שמציע לך פחות מ-CAT7, סתם גזלן.
שולח לך את הטלפון של איש התקשורת שלי, אצלי כול הנקודות בקיר הם CAT7 מחוברים עם פאץ בארון, כל האקססים בתקרה והמצלמות חוץ עם CAT6
עשה עבודה מושלמת, אצלי הרבה יותר נקודות מאצלך, אבל תנסה אותו אולי פנוי לעבודה כזו,
עשה עבודה מושלמת, אצלי הרבה יותר נקודות מאצלך, אבל תנסה אותו אולי פנוי לעבודה כזו,
CAT7 מסוכך, שהוא די עבה וקשיח, קל יותר להשחלה בתעלות תקשורת, שזה בסה"כ צינור PVC קשיח של צול. השחלתי 70 מ' מקומה 8 שלי, לחניון התת-קרקעי והתקנתי מצלמה ונקודת גישה אל-חוטית. עם כבל גמיש ודק יותר זה היה הרבה יותר קשה.05/01/2025 19:03borsood כתב: CAT7 וגם CAT8 לא מיועדות לרשת הביתית. בנוסף CAT7 הוא בעל חיבורים לא סטנדרטיים וקשה יותר ללחיצה.
מכון לעכשיו הכבל "הכי טוב" לרשת הבייתית הוא CAT6A, למרות שב95% מהמקרים גם CAT6 יספיק....
- DanielGR
- גורו רשתות

- תגובות: 1452
- שם מלא: DanielG
- נתן תודות: 218 פעמים
- קיבל תודות: 280 פעמים
מידת הקשיחות תלויה בעובי המוליכים. מוליכים בעובי 23AWG מנחושת יהיו קשיחים. לעומת זאת ראיתי כבלים של CAT7 עם מוליכים יותר דקים ולכן פחות קשיחים.
לגבי קלות ההשחלה - זה מאד תלוי... לגבי תעלה אנכית ללא פיתולים אתה צודק, אבל תעלות בתוך דירה לעיתים מתפתלות, וכבל קשיח מאד קשה להעביר בתעלה שאיננה ישרה. יתרה מכך, אם רדיוס הפיתול (סיבוב) קטן, אז יכול להיות בלתי אפשרי להעביר כבל קשיח.
לכן צריך לשקול היטב האם להשתמש בכבל קשיח בהתאם לסוג התעלות - רוחב, והגאומטריה של התעלה.
לגבי קלות ההשחלה - זה מאד תלוי... לגבי תעלה אנכית ללא פיתולים אתה צודק, אבל תעלות בתוך דירה לעיתים מתפתלות, וכבל קשיח מאד קשה להעביר בתעלה שאיננה ישרה. יתרה מכך, אם רדיוס הפיתול (סיבוב) קטן, אז יכול להיות בלתי אפשרי להעביר כבל קשיח.
לכן צריך לשקול היטב האם להשתמש בכבל קשיח בהתאם לסוג התעלות - רוחב, והגאומטריה של התעלה.
היכן מומלץ לרכוש CAT6A, בעדיפות ל-online עם משלוח?05/01/2025 19:03borsood כתב: CAT7 וגם CAT8 לא מיועדות לרשת הביתית. בנוסף CAT7 הוא בעל חיבורים לא סטנדרטיים וקשה יותר ללחיצה.
מכון לעכשיו הכבל "הכי טוב" לרשת הבייתית הוא CAT6A, למרות שב95% מהמקרים גם CAT6 יספיק....