DVB-T1 יסגר סוף החודש

שידורים דיגיטליים - yes, HOT, yesMax, HDTV, DTT, DVB-T, עידן+, לויין וסלולרי
asaf23
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7942
נתן תודות: 69 פעמים
קיבל תודות: 271 פעמים

שליחה #21 

אלפי צופים נותרו ללא שידורי טלוויזיה בימים היסטוריים למדינת ישראל - כתבה מ-YNET:

https://www.ynet.co.il/economy/article/hj1qrzyukl

amosii
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 240
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 29 פעמים

Re: T1 יסגר סוף החודש

שליחה #22 

30/01/2025 7:52  
רמאשכ כתב:
בקשר לקליטת שידורי עידן פלוס דרך האנטנה, בכאן אמרו לי שהם בכוונה משדרים 2 ערוצים של כאן 11, 1 של HD, ו 2 של SD, כלומר לא של HD,
סיבה אחת, אם יש תקלה בערוץ אחד, אז הערוץ השני עובד, כאשר לשדר 2 ערוצי HD, בעידן פלוס, זה ע6לה הרבה יותר כסף,
סיבה 2, מי שמעדיף מהסיבה שלו לראות את עידן פלוס שהאנטנה לא על הגג אז שאם עובר מטוס אז השידור שהוא לא של HD, פחות פגיע להפרעת תנועת מטוסים באזור קליטת השידור.
...
סליחה, לגבי מה ש"כאן" אמרו לך, נשמע לי כמו שטויות במיץ.
1. "כאן" לא אחראים על הפצת השידורים, ולכן זה שהם "בכוונה" משדרים שני ערוצים (HD+SD) כדי שאם תהיה תקלה בערוץ אחד, השני יעבוד.. אין לזה קשר למציאות.
2. אני רגע אתעלם מהקטע עם המטוס... במצב החדש - כל הערוצים בעידן פלוס נמצאים על אותו ה-MUX. אם רצף הביטים נקטע עקב סיבה כלשהי (תהיה אשר תהיה), כל הערוצים ב-MUX יושפעו בצורה כזו או אחרת ולא רק כאן 11 HD..
ושוב, "כאן" לא אחראים על הפצה ולא אמורים להתעסק בהפרעות קליטה.

לסיום, אוסיף כי להבנתי, לרשות השנייה נוח להעביר את כל הערוצים ל-MUX אחד, AS IS, כאשר "כאן 11" משודר פעמיים, כי הם גובים תשלום מ-"כאן" גם על השידורים ב-SD וגם על שידורים ב-HD (עפ"י החוק יש תשלום מוגדל כזה).
מנגד, אני לא בטוח שלשון החוק (חוק הפצת שידורים באמצעות תחנות שידור ספרתיות) מאפשרת מצב שבו אין שידור ב-SD...

להלן ציטוט מהסעיף הרלוונטי בחוק (סעיף 6(א)(4)):
תאגיד השידור הישראלי – במסגרת שלושה ערוצי טלוויזיה בטכנולוגיית חדות רגילה (בפסקה זו – הערוצים העיקריים); שידר תאגיד השידור הישראלי ערוץ נוסף על הערוצים העיקריים באמצעות טכנולוגיית חדות גבוהה (בפסקה זו – ערוץ נוסף), יפיץ הגורם המפעיל גם את שידורי הערוץ הנוסף, באמצעות טכנולוגיית חדות גבוהה אם ביקש זאת תאגיד השידור הישראלי, אך לא יותר משלושה ערוצים נוספים;
...
ייתכן והרשות השנייה נתלית על פרשנות החוק כדי להמשיך לגבות כספים מהתאגיד. בפועל, כפי שכתבתי בשרשור אחר, זה פוגע בציבור האזרחים הקולטים את השידורים באמצעות אנטנה, מאחר ורוחב הפס המבוזבז (של אותו התוכן פעמיים) יכול היה להתפזר על ערוצי ה-SD האחרים.
(הרשות השנייה הסבו את המרבב T2 למרבב סטטיסטי)

lasik
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2793
נתן תודות: 17 פעמים
קיבל תודות: 310 פעמים

שליחה #23 

לדעתי מהמעבר למרבב החדש יצאו גם יתרונות:
  • פתאום ראינו שהמוני אנשים צופים בשידורים דרך עידן, מידע שלא ידענו בשל אופי שיטת השידור
  • כיצד הרשות השניה מנהלת באוזלת יד את המשאבים עליהם הציבור משלם: תדרים והקצאת ערוצים
  • נוכחנו כיצד איפשרו הפסקת שידור המרבב הראשון ללא השלמת הפריסה של משדרים למרבב השני
  • כיצד free tv רוכב על הגל של המעבר למרבב השני, ולוחץ בפרסומות לגרוף כמה שיותר לקוחות שחוששים מהמעבר.
  • שהשידור ב- 1080p לא חייב להיות מקרטע כמו שהיה עד היו המרבב השני
  • שההסרה של עמודי האנטנות מהגגות היתה פעולה נמהרת וטיפשית, כיוון שאין תחליף לשידור יציב באמצעות אנטנה
יש לכם תובנות נוספות?

גלובל
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1286
נתן תודות: 57 פעמים
קיבל תודות: 154 פעמים

שליחה #24 

שמתם לב שערוצי הרדיו בכלל לא עברו מהמרבב הישן לחדש ...??
סגרו את המרבב הישן ולא העבירו את הרדיו .

FIRE_WIRE
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3859
נתן תודות: 420 פעמים
קיבל תודות: 140 פעמים

שליחה #25 

30/01/2025 6:17  
yeuda כתב:
באסה - אתמול הדלקתי את הטלוויזיה הישנה בחדר שינה
היא הייתה עם T1 וככה ראיתי את הערוצים - ועכשיו אין שם כלום