נתב חדש- יהיה טעם באמת בוויפי 7?

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
LogicSound פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 421
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #1 

התחברנו לסיבים עד לא מזמן, וכחלק מהחידוש והמהירות הגבוהה אני חושב להביא ציוד פרטי.
העניין שהמוצרים החדשים עם תקן הוויפי 7 יקרים יותר מן הסתם, ואני חושב ככל הנראה לעשות מערכת Mesh עם חיבור קווי למחשבים בבית.
במחשבה קדימה האם יהיה טעם להשקיע בזה?
לא משתמש רבות בוויפי ולא מבצע הורדות מסיביות ורבות דרכו.

sabres
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1294
נתן תודות: 83 פעמים
קיבל תודות: 328 פעמים

שליחה #2 

לא. התקן כרגע עדיין לא סופי, המוצרים סובלים מחבלי לידה, והמחיר של נתבים\נק' גישה שבאמת מממשים את כל התכונות המתקדמות שלו הוא הזוי ומנותק מהמציאות.
יש גם בלאגן שלם עם העניין שחלק מהנתבים שתומכים ב-WiFi 7 לא תומכים בכלל בתדר ה-6GHz, שזה חסרון משמעותי.

אני הייתי הולך כרגע על מערכת Mesh מדור WiFi 6. ל-WiFi 7 ייקח עוד שנה-שנתיים עד שהוא יהיה רלוונטי וזמין לצרכן הממוצע.

LogicSound פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #3 

01/03/2025 14:05  
sabres כתב:
לא. התקן כרגע עדיין לא סופי, המוצרים סובלים מחבלי לידה, והמחיר של נתבים\נק' גישה שבאמת מממשים את כל התכונות המתקדמות שלו הוא הזוי ומנותק מהמציאות.
יש גם בלאגן שלם עם העניין שחלק מהנתבים שתומכים ב-WiFi 7 לא תומכים בכלל בתדר ה-6GHz, שזה חסרון משמעותי.

אני הייתי הולך כרגע על מערכת Mesh מדור WiFi 6. ל-WiFi 7 ייקח עוד שנה-שנתיים עד שהוא יהיה רלוונטי וזמין לצרכן הממוצע.
...
מאמין שפחות יהיה כדאי לתת צ'אנס לציוד של התשתית סיבים נכון? עדיף בטח משהו פרטי
אם קיימת אפשרות לחבר קווית את כל המחשבים בבית עם הראוטר, זה נכון שלא בהכרח עדיף MESH?
למרות שאני חשבתי על זה כי רוצה קליטה טובה בכל הבית, וגם יוכל דרכו לחבר קווית את כל המחשבים.

sabres
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #4 

1. תמיד עדיף ציוד פרטי, בוודאי למשתמש שהוא גם טכני יותר מהממוצע.
הדבר היחיד שהייתי לוקח מהספק זה את ממיר הסיבים, וגם זה אך ורק אם הוא מסופק בחינם ללא עלות חודשית.

2. אין שום צורך ב-Mesh אם יש לך אפשרות לחבר את כולם קווית ישירות לנתב, אבל צריך לזכור שלא לכל מכשיר יש חיבור כזה (טלפונים, טאבלטים, מוצרי IoT, וכו').
היתרון של מערכות Mesh (פרט להרחבת טווח הרשת האלחוטית) הוא היכולת של מכשירים בטווח הקליטה להישאר מחוברים לאותה רשת בצורה "שקופה", ללא ניתוק\מעבר בין רשתות ונק' גישה.
אם יש לך צורך ברשת כזאת ברחבי הבית אז Mesh הוא בהחלט פתרון טוב. כמובן שאפשר להתחבר קווית לנק' הגישה שלו (עדיף שהן עצמן יהיו מחוברות קווית לנתב).

LogicSound פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #5 

01/03/2025 16:05  
sabres כתב:
1. תמיד עדיף ציוד פרטי, בוודאי למשתמש שהוא גם טכני יותר מהממוצע.
הדבר היחיד שהייתי לוקח מהספק זה את ממיר הסיבים, וגם זה אך ורק אם הוא מסופק בחינם ללא עלות חודשית.

2. אין שום צורך ב-Mesh אם יש לך אפשרות לחבר את כולם קווית ישירות לנתב, אבל צריך לזכור שלא לכל מכשיר יש חיבור כזה (טלפונים, טאבלטים, מוצרי IoT, וכו').
היתרון של מערכות Mesh (פרט להרחבת טווח הרשת האלחוטית) הוא היכולת של מכשירים בטווח הקליטה להישאר מחוברים לאותה רשת בצורה "שקופה", ללא ניתוק\מעבר בין רשתות ונק' גישה.
אם יש לך צורך ברשת כזאת ברחבי הבית אז Mesh הוא בהחלט פתרון טוב. כמובן שאפשר להתחבר קווית לנק' הגישה שלו (עדיף שהן עצמן יהיו מחוברות קווית לנתב).
...
אתה מתכוון למתאם סיב? יכול להיות שיספקו לי או שכבר אקנה אחד פרטי.
אגב, במידה ואחליט לחבר את ה MESH או הראוטר ישירות למתאם סיב ללא הראוטר של הספקית, יש מצב שלא יהיה חיבור לאינטרנט?
אני מתכוון בהנחה וכן הפעלתי את המתאם סיב מול הספק.
כי בטח שהטכנאי יגיע לחבר את הסיב הוא יצטרך להגדיר אותו? אולי בכל זאת עדיף לי לקחת את הראוטר של הספק ולחבר אליו את ה MESH? למרות שהבנתי שלא חייב.
אני גם חושב אם באמת אצטרך את זה או שאקח ראוטר פרטי וזהו, כי יש לי קומה אחת.

sabres
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #6 

1. כן, הכוונה היא לממיר המדיה\מתאם הסיבים.

2. הראוטר (או היחידה המרכזית ב-Mesh שתגדיר לה לתפקד כראוטר) מתחבר ישירות לכניסת הרשת במתאם הסיב.
יהיה לך אינטרנט כי למתאם הסיב לא אכפת בכלל מי מחובר אליו.
אתה רק צריך להגדיר בראוטר את חייגן ה-PPPoE עם פרטי המשתמש\סיסמה שלך אצל ספק האינטרנט, או לקנפג אותו למצב חיבור DHCP אם אתה בחיבור ללא חייגן. זה הכל.

3. אתה לא צריך שהטכנאי של הספקית ייגע בנתב שלך בשום צורה ואתה ממש יכול לעשות את זה בקלות לבד. אל תיקח מהספקית שום נתב ושום כלום. אין צורך בכלל :-)
אתה תמיד יכול לבוא להתייעץ פה בפורום במידה ותהיה בעיה. החיבור הזה הוא טריוויאלי ודורש מינימום ידע ברמה שתגרום לך לתהות למה לא כולם עושים את זה.

4. בהמשך לשרשור שלך על ה-Unifi, אני אישית ממליץ לך ללכת על ציוד הרבה יותר פשוט ואלגנטי לניהול וקינפוג וגם הרבה פחות יקר.
אם אתה מחפש פתרון של נתב אחד, ה-Flint 2 של GL.iNet (שגם תומך OpenWRT) הוא נתב מעולה ולא בכדי הוא מהמומלצים יותר גם פה בפורום (רק תעשה חיפוש).

LogicSound פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #7 

הבנתי, תודה רבה.
בגלל שהחיבור לסיב יהיה חיבור ראשוני אצלנו, אז תהיתי האם המתקין יצטרך גם לקנפג משהו בראוטר מעבר להפעלה של המתאם סיב הפרטי כדי שתהיה גלישה.
אז פשוט עדיף בכל מקרה שהמתאם סיב יהיה כאן ביום ההתקנה, למרות שחבל שלא מספקים את זה בעצמם...

sabres
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #8 

הוא לא אמור לגעת בראוטר, בוודאי אם מדובר ברכוש פרטי שלך שהוא לא אחראי עליו.
הוא אמור לחבר את מתאם הסיב (במידה והוא מסופק בחינם) ולהתחבר עם המחשב שלו כדי לראות שהחיבור לספקית תקין. זה הכל.
אם אתה עובד עם מתאם סיב פרטי משלך, אתה יכול לחבר אותו בעצמך (במידה ומספר ה-GPON שלו מאוקטב) ולבקש מהטכנאי שיבדוק.

LogicSound פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #9 

01/03/2025 20:59  
sabres כתב:
הוא לא אמור לגעת בראוטר, בוודאי אם מדובר ברכוש פרטי שלך שהוא לא אחראי עליו.
הוא אמור לחבר את מתאם הסיב (במידה והוא מסופק בחינם) ולהתחבר עם המחשב שלו כדי לראות שהחיבור לספקית תקין. זה הכל.
אם אתה עובד עם מתאם סיב פרטי משלך, אתה יכול לחבר אותו בעצמך (במידה ומספר ה-GPON שלו מאוקטב) ולבקש מהטכנאי שיבדוק.
...
יש לי בעיה קטנה, הזמנתי מתאם סיב פרטי לבינתיים אבל כשתיאמו לי את המתקין שיגיע הם אמרו שהוא לא יכול להתקין מתאם סיב פרטי והם אפילו לא יודעים מה זה... אמרו שהוא פשוט יחבר את הראוטר של הספק.
איך אפשר לבקש דבר כזה?

sabres
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #10 

כרגיל, הידע הטכני הבסיסי של הנציגים בספקיות התקשורת הוא מביך.
הוא לא צריך להתקין לך את ממיר המדיה וגם אין שום צורך שיגע בו. המתקין מגיע, מעביר את הסיב לנקודת התקשורת בדירה שלך, ואתה מחבר את הסיב שיוצא מהקיר ישירות לממיר המדיה שהזמנת. תזכור רק להעביר לספקית (אפשר גם שהטכנאי יעשה את זה בזמן ההתקנה) את מספר ה-GPON SN של ממיר המדיה שלך.

אל תתן להם לנסות לשכנע אותך שזאת בעיה לעבוד עם ציוד פרטי ושאתה חייב לקחת ציוד שלהם (בהשכרה כמובן). אם צריך, תגיד להם שאין צורך ושיבטלו את ההתקנה.
זאת שיטת מצליח שהספקיות מנסות לאחרונה כדי להתמחק מהחובה שלהם לחבר ציוד פרטי נמתך של כל לקוח שמעוניין בכך.

שיהיה ברור - המוני אנשים עובדים עם ממיר מדיה ונתבים פרטיים משלהם. הספקיות בכל זאת מנסות לעבוד על הלקוח התמים ולטעון שזאת "בעיה". אל תקנה את השטויות שלהן.

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”