מהו המקור לתכנים בהם אתם צופים בטלוויזיה?

שידורים דיגיטליים - yes, HOT, yesMax, HDTV, DTT, DVB-T, עידן+, לויין וסלולרי

מהו המקור דרכו אתם צופים בטלוויזיה? ניתן לבחור יותר מתשובה אחת

עידן פלוס
11
6%
הוט
5
3%
נקסט TV
2
1%
יס
14
8%
סטינג TV
9
5%
פרטנר TV
4
2%
סלקום TV
8
4%
נטפליקס
33
18%
דיסני
17
9%
אחר
20
11%
מוריד תכנים
45
25%
FREE TV
11
6%
לא רואה טלוויזיה
3
2%

סך הכול הצבעות: 182

lasik פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2795
נתן תודות: 17 פעמים
קיבל תודות: 310 פעמים

שליחה #21 

5% מהעונים רואים טלוויזיה באמצעות עידן פלוס, אחוז זהה לזה של מנוי הוט+נקסט TV. בהינתן שבאוכלוסיה הכוללת המספר הזה צריך להיות גדול יותר, ברור שהזילזול המופגן של הרשות השניה ומשרד התקשורת בכמות הצופים שעושים שימוש בשירות זה, לא היה במקומו.
26/02/2025 18:11  
Amir64 כתב:
קח כל תוכנית שמשודרת בסטרימינג - אם יש אופציה להוריד אותה, רוב הסיכויים שההורדה תהיה באיכות טובה יותר, בלי הדחיסה של הסטרימינג.
רוב מי שצורך טלויזיה ישראלית בלבד או בעיקר, ברור שאופציית הצפייה החינמית קורצת לו.
...
זה לא מסתדר לי עם הנתון המדהים של 18% מנוי נטפליקס. כל התכנים שלהם זמינים מיידית להורדות, ובכ"ז 25% מהעונים גם מורידים תכנים.

@ziv_r
האם אתה יכול לשתף בתוצאות מפורטות יותר? כמו כמה מאלו שענו שהם מנוי נטפליקס גם סימנו שהם מורידים תכנים?

Amir64
גורו
גורו
תגובות: 10913
נתן תודות: 215 פעמים
קיבל תודות: 1941 פעמים

שליחה #22 

26/02/2025 18:36  
lasik כתב:
זה לא מסתדר לי עם הנתון המדהים של 18% מנוי נטפליקס. כל התכנים שלהם זמינים מיידית להורדות, ובכ"ז 25% מהעונים גם מורידים תכנים.
...
יש המון משתנים שמשפיעים על ההחלטה המשפחתית.
למשל אחד מבני הזוג או הילדים רוצים נטפליקס, ומעניינת אותם הזמינות ולא האיכות, ובן הזוג השני, שקנה את המערכת, דואג להוריד סרטים כדי להנות מהמערכת שלו.
או שנהנים מנטפליקס ומורידים תכנים שלא זמינים בנטפליקס.

ChinggisKhan
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4778
נתן תודות: 345 פעמים
קיבל תודות: 763 פעמים

שליחה #23 

יש אינסוף משתנים.
אני למשל בסלקום tv אבל חוץ מספורט לא צורך שם כלום. הילדים יותר ביוטיוב/דיסני/נטפליקס.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78783
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 785 פעמים
קיבל תודות: 5377 פעמים

שליחה #24 

אין לנו גישה יותר מתוחכמת לנתונים ממה שלכם. אפשר להוציא סקר מתוחכם יותר עם google sheets אבל אז אלמנט האנונימיות נעלם...

lasik פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #25 

לאחר 131 מצביעים, הנתונים התייצבו ומאפשרים להסיק מסקנות:
  • הצפיה באמצעות עידן פלוס פופולרית בקרב חברי האתר כמו שירותים בתשלום כגון הוט ויס. מכיוון שעידן פלוס פופולרי עוד יותר בקרב אנשים מבוגרים, ברור שהשימוש בו בפועל גבוה עוד הרבה יותר ממה שאנשים חושבים.
  • הורדת התכנים נותרה אמצעי קבלת התוכן הפופולרי ביותר, למרות ששירותי הסטרימינג מגוונים ביותר
  • ביחס לזמן הקצר שהושקה FREE TV, היא גרפה נפח אדיר של מנוים. ניתן להניח שחודש פברואר האחרון בו סבלו רבים ממשתמשי עידן פלוס מהפסקות שידור כתוצאה מביטול המרבב הראשון, בשילוב עם הפרסומת "מחיר שלא יחזור" וההופעות החיות ששידרה FREE TV באופן בלעדי, היא גייסה מספר שיא של מנוים.
  • שירות הטלוויזיה המסורתי של הוט נמצא בשפל חסר תקדים
תשתפו במסקנות שלכם?

ChinggisKhan
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4778
נתן תודות: 345 פעמים
קיבל תודות: 763 פעמים

שליחה #26 

אני לא מצליח להבין את המתמטיקה של FreeTV.
אני מחובר לסלקום ולפני זה לפרטנר, אך ורק לצורך צפייה בספורט. חבילה של סיבים 1000/250 עולה לי 170 שקל בממוצע חודשי (בפרטנר או בסלקום).
בגילת טלקום + FreeTV זה יעלה לי (גילת 115 שקל בשביל לא להיות מאחורי nat) 160 שקל כשאין לי אפשרות לצ'רלטון. החיסכון לא מספיק משמעותי לדעתי (מתעלם מזה שבסלקום מקבל מתאם בחינם שעולה 60 שקל באליאקספרס, ככה שהחיסכון השנתי מצטמצם עוד יותר)

lasik פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #27 

המתמטיקה של FREE TV מאד פשוטה: הם מתבססים על תשתית שיש כיום כמעט בכל בית:
  • אינטרנט: לא מחויב להגדיל את רוחב הפס בשבילם
  • טלוויזיה חכמה עם אפשרות התקנת אפליקציות: יש אחת כמעט בכל בית
זהו.
עלות האינטרנט לא רלוונטית, כפי שעלות החשמל שלך לא רלוונטית: מדובר במשאב שגם ככה יש לכולם.

אני לא אתפלא אם יגלו בהמשך שיד נעלמה תיאמה את תקלות הקליטה שחווינו בחודש האחרון בעידן פלוס, עם קמפיין "המחיר שלא יחזור", שגרף מנוים נוספים ל-FREE TV.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #28 

אחת העלויות הכי גבוהות של שירותים כאלה זה שיווק. ב-FreeTV זה מגיע בחינם כי הבעלים הם קשת...

lasik פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #29 

28/02/2025 19:21  
oferlaor כתב:
אחת העלויות הכי גבוהות של שירותים כאלה זה שיווק. ב-FreeTV זה מגיע בחינם כי הבעלים הם קשת...
...
לא בטוח שזה בחינם, כי מדובר בזמן שידור פרסומות שניתן היה למכור לצד ג', וטאלנטים שיש לשלם להם על קמפיין פרסום. עם זאת, זה כמובן יותר זול מפרסום במדיה אחרת...

Amir64
גורו
גורו

שליחה #30 

28/02/2025 16:00  
lasik כתב:
אני לא אתפלא אם יגלו בהמשך שיד נעלמה תיאמה את תקלות הקליטה שחווינו בחודש האחרון בעידן פלוס, עם קמפיין "המחיר שלא יחזור", שגרף מנוים נוספים ל-FREE TV.
...
לא. אין יד נעלמה כזו.
יש מחוקק שחוקק בעבר חוק לסגירת המרבב הראשון, והרחבת פריסת משדרים עבור המרבב השני.
הוא רק שכח שיש מלחמה, מי שצריך להתקין משדרים לא הגיע לארץ בגלל המלחמה, ופתאום הופתעו שהמערך החדש לא ערוך למעבר בלי שעדכנו את החוק כדי לאפשר דחייה של המעבר.

תרבות הסמוך וה- יהיה בסדר במיטבה.

דווקא הפוך נראה לי יותר הגיוני.
ש- FREE TV ראו את הבעיה מגיעה, ורכבו עליה כדי לקדם את עצמם.

lasik פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #31 

28/02/2025 21:39  
Amir64 כתב:
לא. אין יד נעלמה כזו.
...
אהבתי את הפסקנות שלך.

Amir64
גורו
גורו

שליחה #32 

28/02/2025 22:06  
lasik כתב:
אהבתי את הפסקנות שלך.
...
כי זה מה שקרה.
תשאל את שר התקשורת.
הם "הופתעו" ברגע האחרון שלא יוכלו לעמוד בלוח הזמנים שנקבע בחוק, כי החברה הגרמנית לא הסכימה להגיע במהלך המלחמה.
וכש-"גילו" את זה כמה ימים לפני התאריך הקבוע בחוק, לא יכלו לבצע מהלך חקיקה שידחה את המעבר.
https://www.themarker.com/media/2025-02 ... dfd32a0000
https://www.ynet.co.il/economy/article/b10ad9wkyl

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #33 

אתה מייחס יותר מדי תחכום לממשלה, ופחות מדי תחכום לגופים מסחריים שיודעים לנצל הזדמנויות.

Amir64
גורו
גורו

שליחה #34 

01/03/2025 0:33  
oferlaor כתב:
אתה מייחס יותר מדי תחכום לממשלה, ופחות מדי תחכום לגופים מסחריים שיודעים לנצל הזדמנויות.
...
למי מופנית האמירה הזו?
כתבת אותה אחרי הודעה שלי, אבל אני מייחס 0 תחכום לממשלה.
חבורה של אפסים ששולפים הליכי חקיקה ללא כל ניסיון לחשיבה מעמיקה או הבנה בנושאים, לפי אינטרסים צרים ורגעיים.
כל חקיקה מכילה כל כך הרבה חורים שלא חשבו עליהם.
הגופים המסחריים יודעים לנצל היטב את הפרצות, והגופים שאינם מסחריים נפגעים מהרשלנות של חקיקה הפוגעת בהם.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #35 

התכוונתי ל-@lasik (ההערה של היד הנעלמה...)

lasik פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #36 

01/03/2025 0:34  
oferlaor כתב:
...
אני דווקא מייחס את התחכום לגופים המסחריים. זה לא הפעם הראשונה שגוף מסחרי A ישפיע על גוף מסחרי B לפעול זמנית לטובתו של A במקום לטובת שוק הצרכנים. יש לכך אינספור דוגמאות, שהאחרונה שבהן תיאום עליית המחירים של ויקטורי ונסיונה להשפיע על רמי לוי לפעול בדומה לה. אמנם אין כאן העלאת מחירים, אבל יש כאן שירות חינמי שצורם לכל ספקי השירותים, שהיו יכולים לחלק ביניהם את העוגה אחרת.

בניגוד לדעה הרווחת שעידן פלוס הוא שירות איזוטרי, הסקר הלא מייצג כאן מדגים כמה הוא נפוץ, אפילו בקרב אוכלוסיה שאוהבת טכנולוגיה ואינה נמנית על גיל הזהב. אם כאן הוא קיבל כ- 7%, צפוי שבכלל האוכלוסיה הוא יהיה גבוה הרבה יותר. זכור לי שבעבר התבטאו בשרשורים אחרים מי שניכר שהם מתחום השידור, שענו לך שבעלי העניין רבים היו רוצים להקריס את עידן פלוס.
18/07/2023 17:30  
sys_admin כתב:
oferlaor@
את DAB בישראל לא ש"ניסו ולא הצליח", אלה שהכשילו אותו בכוונה, בדיוק כפי שהכשילו גם את הפרויקט של עידן פלוס, כי יש מספיק גורמים שזה היה מזיז להם את הררי הגבינה שהם שדדו לעצמם במשך עשרות שנים רבות.
...
וגם כאן
24/12/2023 13:32  
גלובל כתב:
במדינת הקומבינות והאינטרסים יש מי שדואג שפלטפורמה חינמית לא תהווה תחרות אמיתי לכל האחרים שבתשלום !
אם עידן פלוס תשדר בסטנדרט דומה למה שמקובל במדינות אירופה ב HD ובעוצמת משדרים חזקה אז רבים יסתפקו בשירות הזה
ולא ירצו להתחבר לשירותים האחרים שבתשלום , אפילו שירות סטרימינג רישמי של ערוצי עידן פלוס מטעם המדינה לא קיים ,
הרי את זה ניתן היה לבצע ללא השקעה עצומה בתשתיות שידור ..קומבינות ואינטרסים כבר אמרנו ?
...
עכשיו רק נשאר לעשות אחד ועוד אחד...

Amir64
גורו
גורו

שליחה #37 

קח לדוגמה את גרמניה. יש מאות ערוצי טלויזיה. הרוב איזוריים וחלקם לכלל המדינה, בכל הפלטפורמות המוכרות:
חברות הפצה בלוויין ובכבלים, שידור לוויני FTA או בתשלום, וגם DVB-T.
ועדיין, רק כ- 10% מהאוכלוסיה צופה ב- DVB-T.
דרך אגב, חלק מהשידורים ב- DVB-T מוצפנים ודורשים תשלום. לא הכל חינמי.

Amir64
גורו
גורו

שליחה #38 

מי שמכשיל פרוייקטים אלו שרים בממשלה שחושבים רק על עצמם\מפלגתם\תועמלנים שלוחצים בכיוון שעבורו משלמים להם.
כשאחרי בחירות מתחלפים שרים, השר החדש מבטל את מה שיזם קודמו, במיוחד אם הוא היה מהצד השני של המפה הפוליטית, ומגיע עם יוזמות חדשות, שעד אתמול בכלל לא חשב עליהן.
בא שר, ואומר: למה אני צריך לממן משהו (למשל שידור ציבורי) אם אני לא שולט בו?
וזה נכון לכל תחומי החיים. אני מכיר את זה מהצד של השקעות בספורט בישראל.
"אם זה לא רווחי, ולא מביא לי קולות, למה אני צריך להשקיע בזה?"

mark13
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1009
נתן תודות: 109 פעמים
קיבל תודות: 40 פעמים

שליחה #39 

מסקנות שלי:

1. בואו נתחיל בזה שהסקר לוקה בחסר וכבר צויינו איזה שרותים חסרים.
2. הקטגוריה "אחר" מבחינתי מייצגת את כל שרותים הסטרימינג החסרים, בתשלום (אפל טי.וי., פריים, שרותים בחו"ל דרך VPN)
3. יותר מדי מדברים כאן על ה שרותים בתשלום המקומיים, כאשר סכימת האחוזים מראה שרק 27% אחוז רואים אותם.
4. שרותים VOD בתשלום, כגון נטפליקס וכדומה, הם 41% (הקבוצה הכי גדולה בסקר)
5. התשובה "לא רואה טלויזיה" מיותרת, רק מעניינת ההתפלגות של מי שכן רואה טלויזיה (סביר להניח שהרבה שלא רואים טלויזיה, לא יתחברו לפורום מלכתחילה)

לדעתי הסקר פגום וקצת מגמתי לניסיון האישי של@lasik (זו הסיבה ש "שכח" כל מיני מקורות, פשוט לא במכ"ם שלו)
כל הדיונים על FreeTV וחבריו, לדעתי, סערה בכוס מים.
:מה?!: לעולם אל תיסוג! תסתובב ותמשיך להתקדם!

amirn
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1067
נתן תודות: 70 פעמים
קיבל תודות: 44 פעמים

שליחה #40 

מישהו יודע אם יש חברה שמאפשרת צפייה בערוצים לינארים במחשב?
לנקסט טיוי יש אתר watch.nexttv.co.il אבל נראה שזה רק לתוכניות מוקלטות

שלח תגובה

חזור אל “לווין, כבלים, עידן+”