חיבור לאינטרנט
בית 100 מטר, תשתית סיב בזק שהותקנה לא מזמן.
מחפש פטרונות חיבור עם ציוד פרטי. כרגע עם ראוטר של בזק ויחידת mesh שניתנה לחודשיים חינם להתנסות. הם גובים סכום גבוה ל 2.5 מהירות לא חושב שיש צורך בכלל, הייתי ב 1 גיגה שידרגו חינם, בטוח לתקופה מוגבלת אבל זה פחות מעניין.
טלויזיה בסלון שמחוברת ועוד שני מחשבים בחדרים שביניהם שתי קירות בטון. לאחד החדרים עובר כבל ובחדר זה מהירות 956 מ"ב והעלה 256 מ"ב כמעת קבוע. השני דרך שתי קירות בטון סירב לקבל אינטרנט כמעם בכלל. לאחר חיבור mesh שלהם החדר שמחובר דרך אוויר התחיל לעבוד לא רע. אין שימוש במשחקים עם זה רלוונטי, רק דפדפן וסטרימרים יו טיוב ואפליקציות/תוכנות שידור טלוויזיה. לא מחפש 8k תמיכה בווידאו..
אשמח להמלצה לסט אף ראוטר לא רע שיעבוד עם סיב אופטי ללא צורך בציוד נוסף, הכוונה למגדילי תווך.
אולי כן לראוטר חזק שיאפשר גלישה במהירות 2.5g לעתיד, אשמח לשתי אפשרויות המלצה לציוד של 2.5 ו 1 גיגה. חשוב לי "שישבור" קירות בטון לחדר ללא כבל. מחיר לציוד פחות רלוונטי עם יש צורך אז יש צורך, אבל עם אפשר להסתפק גם במשהוא זול ונחמד אז טוב יותר. תודה.
מחפש פטרונות חיבור עם ציוד פרטי. כרגע עם ראוטר של בזק ויחידת mesh שניתנה לחודשיים חינם להתנסות. הם גובים סכום גבוה ל 2.5 מהירות לא חושב שיש צורך בכלל, הייתי ב 1 גיגה שידרגו חינם, בטוח לתקופה מוגבלת אבל זה פחות מעניין.
טלויזיה בסלון שמחוברת ועוד שני מחשבים בחדרים שביניהם שתי קירות בטון. לאחד החדרים עובר כבל ובחדר זה מהירות 956 מ"ב והעלה 256 מ"ב כמעת קבוע. השני דרך שתי קירות בטון סירב לקבל אינטרנט כמעם בכלל. לאחר חיבור mesh שלהם החדר שמחובר דרך אוויר התחיל לעבוד לא רע. אין שימוש במשחקים עם זה רלוונטי, רק דפדפן וסטרימרים יו טיוב ואפליקציות/תוכנות שידור טלוויזיה. לא מחפש 8k תמיכה בווידאו..
אשמח להמלצה לסט אף ראוטר לא רע שיעבוד עם סיב אופטי ללא צורך בציוד נוסף, הכוונה למגדילי תווך.
אולי כן לראוטר חזק שיאפשר גלישה במהירות 2.5g לעתיד, אשמח לשתי אפשרויות המלצה לציוד של 2.5 ו 1 גיגה. חשוב לי "שישבור" קירות בטון לחדר ללא כבל. מחיר לציוד פחות רלוונטי עם יש צורך אז יש צורך, אבל עם אפשר להסתפק גם במשהוא זול ונחמד אז טוב יותר. תודה.
קירות בטון לא "ישברו" ע"י Wifi, ללא קשר לנתב, בגלל הברזל שבהם.. תשתמש בפתרון קוי.
יש מגוון תקציבי לשיאומי או TP-Link BE3600/5000
יש מגוון תקציבי לשיאומי או TP-Link BE3600/5000
- ChinggisKhan
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4779
- נתן תודות: 345 פעמים
- קיבל תודות: 766 פעמים
לא להשתמש באינטרנט.לפי מה שאתה אומר אדיין גם הם לא יתנו פטרון לקירות בטון, אז מה ממליץ ללא משיכת קוו נוסף?...
וברצינות, אין פתרון אלחוטי לפיצוח קירות בטון (דווקא הברזל שבבטון הוא הבעיה). הפתרון הוא על בסיס כבל רשת או רשת החשמל (פחות מומלץ)
- dr0r
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2182
- שם מלא: דרור
- נתן תודות: 86 פעמים
- קיבל תודות: 361 פעמים
כמו שכולם אמרו לך כבר, אין פתרונות אלחוטיים לקירות בטון. תקשורת מקרטעת זה לא פתרון.
אם יש לך כבל קואקס (לטלויזיה בכבלים), אתה יכול להשתמש בו באמצעות מכשירי MoCA. אבל הכי טוב זה להשחיל - אם יש קו טלפון למשל, אפשר להחליף אותו בכבל רשת (אתה יכול לעשות את זה בעצמך, זה ממש לא מסובך).
אם יש לך כבל קואקס (לטלויזיה בכבלים), אתה יכול להשתמש בו באמצעות מכשירי MoCA. אבל הכי טוב זה להשחיל - אם יש קו טלפון למשל, אפשר להחליף אותו בכבל רשת (אתה יכול לעשות את זה בעצמך, זה ממש לא מסובך).
ענו כבר. כן, קו נוסף מול נקודת גישה דם או מש, אם עובד כעת, סביר שלא יהיה צורך.15/02/2025 9:26BorisTr כתב: מה הכוונה קווי? למשוך קוו נוסף לחדר שבו לא קיים? הסיבה להתעניינות זה ללא משיכת קוו נוסף.
מה זה מגוון? אתה ממליץ לדגמים אלו?
לפי מה שאתה אומר אדיין גם הם לא יתנו פטרון לקירות בטון, אז מה ממליץ ללא משיכת קוו נוסף?...
. וכן, הדגמים/חברות האלו תקציביים וסבירים לגיגה. עד 2.5G. שים לב שבtplink יש שני פורטים 2.5.
נערך לאחרונה על ידי rafi_d ב 15/02/2025 12:14, נערך פעם 1 בסך הכל.
- Amir64
-
- גורו

- תגובות: 10913
- נתן תודות: 215 פעמים
- קיבל תודות: 1941 פעמים
פותח השרשור אומר שעובד לו כרגע חיבור אלחוטי, אז לא צריך להגיד לו שלא יעבוד.
זה שהוא אומר קירות בטון - אולי הוא מתכוון קירות בלוקים? לא כולם יודעים את ההבדל. (בלוקים לרוב עשויים מבטון)
זה שהוא אומר קירות בטון - אולי הוא מתכוון קירות בלוקים? לא כולם יודעים את ההבדל. (בלוקים לרוב עשויים מבטון)
נכון מאוד, קירות הם לא קירות ממד. וכמו שאמרתה וגם אני, עם נכון לאכשיו עובד עם קירות אלו למה שלא יעבוד עם ראוטר חזק שיכסה שטח טוב יותר מ ראוטר של B בזק15/02/2025 12:11Amir64 כתב: פותח השרשור אומר שעובד לו כרגע חיבור אלחוטי, אז לא צריך להגיד לו שלא יעבוד.
זה שהוא אומר קירות בטון - אולי הוא מתכוון קירות בלוקים? לא כולם יודעים את ההבדל. (בלוקים לרוב עשויים מבטון)...
הבניה היא מודולרית, מודולים של בטון. השכונה ניקראת גם כי שמה "מודול בטון". יחד עם הכל כרגע mesh של בזק מכניס עד 80 מגה לפעמים לחדר מרוחק ללא ניתוקים כלל. ומשרת גם טלוויזיה וגם מחשב באותו חדר. במהירות זו, ושוב ללא ניתוק אחד.
- Amir64
-
- גורו

אז מדובר בבניה מודולרית.15/02/2025 12:35BorisTr כתב: הבניה היא מודולרית, מודולים של בטון. השכונה ניקראת גם כי שמה "מודול בטון". יחד עם הכל כרגע mesh של בזק מכניס עד 80 מגה לפעמים לחדר מרוחק ללא ניתוקים כלל. ומשרת גם טלוויזיה וגם מחשב באותו חדר. במהירות זו, ושוב ללא ניתוק אחד....
זה לא קירות בטון, כפי שכולם מבינים את המושג.
הבעיה בקירות בטון, היא הברזל בתוכו.
בבניה מודולרית אין, או כמעט ואין, ברזל כי המודולים לא צריכים חיזוק מפני מתיחה, ולכן הם לא ממסכים קרינת WIFI.
דרך אגב, זו שיטת בנייה שהופסקה לפני הרבה שנים בגלל בעיות של סדקים וחדירת מים.
כן, סדקים בחיבורי פלטות כן. חדירת מים אצלי אין למזלי.15/02/2025 12:59Amir64 כתב: אז מדובר בבניה מודולרית.
זה לא קירות בטון, כפי שכולם מבינים את המושג.
הבעיה בקירות בטון, היא הברזל בתוכו.
בבניה מודולרית אין, או כמעט ואין, ברזל כי המודולים לא צריכים חיזוק מפני מתיחה, ולכן הם לא ממסכים קרינת WIFI.
דרך אגב, זו שיטת בנייה שהופסקה לפני הרבה שנים בגלל בעיות של סדקים וחדירת מים....
אז בהתחשב בהכל יספיק לי ה tp link שהומלץ כאן?
אני מבין שאצטרך מתאם לסיב אופטי?
תודה.
- Amir64
-
- גורו

אני לא עוקב אחרי התפתחות ויכולות נתבים, אבל לדעתי כל נתב חדיש שתקנה יהיה טוב יותר מהנתב של בזק.
אני עם AX6s יחיד והוא מספק קליטה יציבה בשתי קומות.
אם אתה הולך על פתרון MESH, אז אתה פשוט צריך לבדוק איפה בדיוק למקם את היחידות כך שיהיה לך כיסוי מלא בדירה.
אני עם AX6s יחיד והוא מספק קליטה יציבה בשתי קומות.
אם אתה הולך על פתרון MESH, אז אתה פשוט צריך לבדוק איפה בדיוק למקם את היחידות כך שיהיה לך כיסוי מלא בדירה.