רסיבר ימאהה RX-V4A לא מצליח להתחבר לרשת MESH של DECO

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
urielp פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 817
נתן תודות: 49 פעמים
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #1 

שלום,

יש לי ראוטר של סלקום (דגם VV5823IL) שמחובר ע"י כבל רשת ל MESH X20: רשת ה MESH עם 2 יחידות שמשדרות WIFI לכל הבית. 2.4 גה"צ בלבד.

אני מנסה לחבר את הרסיבר ימאהה RX-V4A לרשת של MESH, ולא מצליח. הסיסמא הינה עם Special Character (!). ניסיתי לשנות את הסיסמא ללא !, אך לא הצלחתי להתחבר.
הגדרתי את אותה הסיסמא לראוטר של סלקום, ואליו כן הצלחתי להתחבר. מה הבעיה של ה MESH?

הוא מוגדר כ Access Point, עם Smart DHCP = Enable.
הרסיבר מוגדר כ WPA2-PSK(AES)

אגב, ניסיתי להגדיר באחד הסלולרים רשת הוטספוט, עם השם של הרשת הביתית ואותה סיסמא, בהנחה שאחרי שאכבה את ההוטספוט, הרסיבר יתחבר לרשת ה MESH. הרסיבר אכן הצליח להתחבר לרשת ההוטספוט, אך אחרי שכיביתי את ההוטספוט - הוא נותר ללא חיבור WIFI...

מה אני מפספס כאן?

sabres
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1284
נתן תודות: 83 פעמים
קיבל תודות: 326 פעמים

שליחה #2 

יש המון משתנים אצלך. נסה את הצעדים הבאים ותבדוק אחרי כל צעד אם הבעיה נפתרה:

1. הרסיבר הזה תומך גם ב-2.4GHZ וגם ב-5GHz.
ניסית לאפשר את רשת ה-5GHz ב-Deco ולבדוק אם הוא מצליח להתחבר אליה? מה הסיבה שאתה מכבה אותה?

2. בדקת שה-Deco שלך מעודכן לגרסת הקושחה האחרונה מאתר היצרן? אני רואה שהגרסה האחרונה היא מאוגוסט 2024.

3. בדקת שהרסיבר שלך מעודכן לגרסת הקושחה האחרונה מאתר היצרן? אני רואה שיש עדכון שיצא בנובמבר 2024.

4. תוודא שהנתב של סלקום לא משדר רשת אלחוטית במקביל ל-Deco.
תחנות קצה אמורות להתחבר רק ל-Deco, והרשתות האלחוטית של ה-VV5823IL צריכות להיות כבויות לגמרי תמיד.

5. תוודא שהגדרות ה-Region/Country ב-Deco (ואם יש כאלו, אז גם ברסיבר) מוגדרות נכון על "ישראל" או משהו הכי קרוב לזה.

5. נסה לבדוק את הקונפיגורציה הכי בסיסית:
- קח יחידה אחת בלבד של Deco ותחבר אותה לשקע חשמל לא רחוק מהרסיבר (נתק מהחשמל את היחידה השניה).
- תאפס אותה לגמרי: תלחץ עם קיסם במשך 30 שניות לתוך כפתור ה-Reset שנמצא בתחתית של בסיס היחידה.
- אחרי שהיא מאופסת, תקנפג אותה מחדש כנתב (בלי אינטרנט בכלל, בלי כלום, שום חיבור לשום דבר חוץ מחשמל).
- תגדיר ביחידה הזאת רשת אלחוטית חדשה (גם 2.4 וגם 5GHz) עם שם חדש שלא השתמשת בו עדיין, ובלי שום סיסמה או אבטחה.
- נסה להתחבר אליה עם הרסיבר ולראות אם זה עובד.

תעבור צעד צעד ואני מאמין שתצליח לבודד את הבעיה.
בהצלחה.

urielp פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #3 

10/02/2025 23:59  
sabres כתב:
יש המון משתנים אצלך. נסה את הצעדים הבאים ותבדוק אחרי כל צעד אם הבעיה נפתרה:

1. הרסיבר הזה תומך גם ב-2.4GHZ וגם ב-5GHz.
ניסית לאפשר את רשת ה-5GHz ב-Deco ולבדוק אם הוא מצליח להתחבר אליה? מה הסיבה שאתה מכבה אותה?

2. בדקת שה-Deco שלך מעודכן לגרסת הקושחה האחרונה מאתר היצרן? אני רואה שהגרסה האחרונה היא מאוגוסט 2024.

3. בדקת שהרסיבר שלך מעודכן לגרסת הקושחה האחרונה מאתר היצרן? אני רואה שיש עדכון שיצא בנובמבר 2024.

4. תוודא שהנתב של סלקום לא משדר רשת אלחוטית במקביל ל-Deco.
תחנות קצה אמורות להתחבר רק ל-Deco, והרשתות האלחוטית של ה-VV5823IL צריכות להיות כבויות לגמרי תמיד.

5. תוודא שהגדרות ה-Region/Country ב-Deco (ואם יש כאלו, אז גם ברסיבר) מוגדרות נכון על "ישראל" או משהו הכי קרוב לזה.

5. נסה לבדוק את הקונפיגורציה הכי בסיסית:
- קח יחידה אחת בלבד של Deco ותחבר אותה לשקע חשמל לא רחוק מהרסיבר (נתק מהחשמל את היחידה השניה).
- תאפס אותה לגמרי: תלחץ עם קיסם במשך 30 שניות לתוך כפתור ה-Reset שנמצא בתחתית של בסיס היחידה.
- אחרי שהיא מאופסת, תקנפג אותה מחדש כנתב (בלי אינטרנט בכלל, בלי כלום, שום חיבור לשום דבר חוץ מחשמל).
- תגדיר ביחידה הזאת רשת אלחוטית חדשה (גם 2.4 וגם 5GHz) עם שם חדש שלא השתמשת בו עדיין, ובלי שום סיסמה או אבטחה.
- נסה להתחבר אליה עם הרסיבר ולראות אם זה עובד.

תעבור צעד צעד ואני מאמין שתצליח לבודד את הבעיה.
בהצלחה.
...
תודה רבה!
הנה סיכום קצר על דרך החתחתים שעברתי. בשורה התחתונה - הצלחתי להתחבר, אבל לא הצלחתי להבין מה הבעיה
1. ברשת שלי יש גם סוויצ'ר, שלא תומך ב 5 גה"צ. זו הסיבה שעשיתי שימוש רק ב 2.4 גה"צ. אבל, למען הבדיקה: הוספתי 5 גה"צ (יחד עם 2.4). לא התחבר. הסרתי 2.4 גה"צ: לא התחבר.
2. ה firmware האחרון שיש לי, הן ב DECO והן ברסיבר - הינם מעודכנים ל firmware האחרון.
3. לא מצאתי מקום לקנפג את האזור / מדינה: לא ב Deco ולא ברסיבר, אז זנחתי את האפשרות הזו
4. עברתי לשלב בדיקת ה DECO:
ניתקתי יחידה של DECO. איפסתי אותה. הגדרתי סיסמא קלה (1-8, ספרות בלבד, כי אי אפשר ללא סיסמא): חיברתי לרסיבר: התחבר!
עליתי שלב: חיברתי כבל מהראוטר: התחבר!
עליתי שלב: שיניתי את הטופולוגיה מראוטר ל Access Point, כמו הרשת הנוכחית שלי: התחבר!
עליתי שלב: שיניתי את שם הרשת, לרשת הקודמת שלי, ואת הסיסמא לסיסמא הקודמת שלי (עם !): התחבר!
עליתי שלב: ניתקתי את ה DECO המחובר, וחיברתי את ה DECO הקודם: לא התחבר. כנראה שיש לי בעיית אבטחה ב DECO הקודם. לא זכור לי שעשיתי משהו מיוחד שם. בכל מקרה - הפכתי את ה DECO המשני שהיה לי קודם ל DECO ראשי, והגדרתי את כל הרשת מחדש. היה מתיש, אבל בסוף עבד!

sabres
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #4 

שמח לשמוע שזה הסתדר.

משהו שלא ברור לי: למה היית צריך לבטל את רשת ה-5G רק בגלל שהסוויצ'ר תומך ב-2.4? אתה יכול להגדיר שתי רשתות שונות ב-DECO, (אחת ל-2.4 ואחת ל-5G) ושהסוויצ'ר יתחבר לזאת שהוא יכול. תבדוק אם אתה יכול לבטל את איחוד הרשתות ב-DECO שלך. בכל מקרה אין שום סיבה שהתקן מסוים ימנע ממך להפעיל איזו רשת שאתה רוצה.

a_yaron
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2045
נתן תודות: 61 פעמים
קיבל תודות: 178 פעמים

שליחה #5 

לסוויצ'ר צריך שתהיה רק רשת 2.4 ולא 5 רק בזמן ההגדרה הראשונית לאחר החיבור אין בעיה שרשת ה5 תפעל.

urielp פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #6 

12/02/2025 15:05  
sabres כתב:
שמח לשמוע שזה הסתדר.

משהו שלא ברור לי: למה היית צריך לבטל את רשת ה-5G רק בגלל שהסוויצ'ר תומך ב-2.4? אתה יכול להגדיר שתי רשתות שונות ב-DECO, (אחת ל-2.4 ואחת ל-5G) ושהסוויצ'ר יתחבר לזאת שהוא יכול. תבדוק אם אתה יכול לבטל את איחוד הרשתות ב-DECO שלך. בכל מקרה אין שום סיבה שהתקן מסוים ימנע ממך להפעיל איזו רשת שאתה רוצה.
...
יש לי בבית 3 מכשירים בעייתים, בכל פעם שאני מחלף סיסמא / עושה שינוי ברשת:
הסוויצ'ר (לא מקבל רשת 5 גה"צ)
הרסיבר ימאהה (עד עכשיו לא ברור מה היתה הבעיה איתו)
שואב אבק של שיואמי (לא מקבל סיסמא עם סימנים מיוחדים. ולא תמיד עובד כשאני מחוץ לרשת הביתית: עדין צריך לדבג את זה)

אז כדי להתקין רשת ווייפיי עם ה'מכנה המשותף הנמוך לכולם', הסרתי את ה 5 גה"צ, והשארתי אותו ככה.
עכשיו, באמת שכבר אין סיבה לכך, אז אחזיר אותו.

אגב, האם שידור של 2.4 ו 5 גה"צ יוצר 2 רשתות שונות? כי אני רואה רק SSID אחד... אז איך הפיצול הזה מתקיים בפועל?

sabres
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #7 

אין שום סיבה לבטל רשת רק בגלל שיש מכשירים שלא תומכים בה. המכשירים שלך שלא הצליחו להתחבר סובלים כנראה מבעיה שיש למכשירים מסוימים להתחבר לרשתות מאוחדות - קרי רשתות שנוצרות כאשר הנתב "מאחד" באופן וירטואלי בין רשתות ה-2.4 וה-5.
אם תצטרך, אתה אמור להיות מסוגל לבטל את האיחוד הזה ולקבל שתי רשתות נפרדות דרך ממשק הניהול של ה-DECO, בטח באחד התפריטים של ה-WIFI\ADVANCED.

בהצלחה.

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”