פרטנר וטריפל סי חתמו על הסכם אספקת תשתית סיבים אופטיים

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
רמאשכ פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 798
נתן תודות: 15 פעמים
קיבל תודות: 37 פעמים

שליחה #1 

פרטנר תספק שירותי תשתית סיבים אופטיים לטריפל סי דרך רשת הסיבים העצמאית שלה ובאמצעות זכויות השימוש שרכשה ברשת בזק
https://zmanavir.co.il/internet/27479/
, אני מתעלם מהמשתמשים,
בורדרליין1
סיס אדמין

achlad
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 222
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 9 פעמים

שליחה #2 

תודה רבה על הפרסום.

shayzil
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 538
נתן תודות: 111 פעמים
קיבל תודות: 40 פעמים

שליחה #3 

וואו תענוג, מי שמבין בכל החיבורים האלה..
אני מחובר לפרטנר דרך תשתית סיבים שלה - לא דרך בזק - שלה שלה.

אם אעבור לטריפל סי לא תהיה פגיעה באופן החיבור נכון?
אני זוכר שפעם אמרו שמי שבתשתית פרטנר לעומת פרטנר דרך בזק מחובר דרך משהו (לא זוכר אם זה המושג - GPON).

כלומר אם אהיה בתשתית פרטנר רק דרך טריפל - השינוי היחיד יהיה - למי אני משלם בפועל. אני צודק?
מקווה שהם יתנו מחיר טוב יותר מפרטנר שהפכה ליקרנית בצורה מוגזמת ולא לגיטימית בכלל.

rafi_d
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות
תגובות: 3416
נתן תודות: 59 פעמים
קיבל תודות: 328 פעמים

שליחה #4 

למנוי הסופי, חשוב המחיר, והאיכות (מהירות, חסימות, NAT וכו). ולא כ"כ של מי תשתית הסיב.

השאלה היחידה - בכמה יוזילו...

אגב, יכולת ניוד קלה - היא גם פרמטר חשוב. כל חיבור על תשתית בזק (גם דרך ספק אחר) - הוא יתרון מבחינה הזאת, כי תוכל לעבור די בקלות לכל ספק אחר.
מנהל פורום רשתות פס רחב ו IP-TV/תפוז
תוסף כתוביות לקודי all-subs-plus - גירסה מתוקנת לבדיקה

shayzil
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 538
נתן תודות: 111 פעמים
קיבל תודות: 40 פעמים

שליחה #5 

08/02/2025 8:00  
rafi_d כתב:
למנוי הסופי, חשוב המחיר, והאיכות (מהירות, חסימות, NAT וכו). ולא כ"כ של מי תשתית הסיב.

השאלה היחידה - בכמה יוזילו...

אגב, יכולת ניוד קלה - היא גם פרמטר חשוב. כל חיבור על תשתית בזק (גם דרך ספק אחר) - הוא יתרון מבחינה הזאת, כי תוכל לעבור די בקלות לכל ספק אחר.
...
רק רוצה לוודא שהבנתי אותך נכון, אם אני עובר מפרטנר (תשתית אמיתית של פרטנר) לטריפל סי (על גבי תשתית אמיתית של פרטנר) ההבדל היחיד שיהיה עבורי זה המחיר בלבד ולמי אני משלם. מעבר לכך שום הבדל מבחינת אופן החיבור כל מה שרשמתי GPON או לא זוכר איך קראו לזה שאמרו שיש בתשתית של בזק שזה לא טוב ועדיף כמו החיבור של פרטנר.

rafi_d
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות
תגובות: 3416
נתן תודות: 59 פעמים
קיבל תודות: 328 פעמים

שליחה #6 

כל עוד התשתית זהה, זה עניין כספי בעיקר, והחומרה (ממיר), ופרוטוקול השימוש בו (חייגן/dhcp)- אינם משתנים (יש לעיתים צורך באקטיבציה מחדש עי הספקית לטובת זיהוי של הממיר סיב כלקוח שלהם).

אחרי שאמרנו את זה , לכל ספקית יש את תחום הכתובות שלה (עם או בלי תמיכה בipv6), שרתי הניתוב לאינטרנט שלה, ורמת השרות שלה (כולל ההחלטה אם לתת ללקוח כתובת ציבורית או פרטית אחרי CGNAT, כמו בזק עצמם למשל).

אם משהו מזה חשוב לך, כלקוח, זה שיקול נוסף.
נערך לאחרונה על ידי rafi_d ב 10/02/2025 15:27, נערך פעם 1 בסך הכל.
מנהל פורום רשתות פס רחב ו IP-TV/תפוז
תוסף כתוביות לקודי all-subs-plus - גירסה מתוקנת לבדיקה

borsood
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 345
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 48 פעמים

שליחה #7 

מנסין לפני עידן הסיבים טריפל סי הם לא הכי זולים, מצד שני בשרות הלקוחות שלהם אין תוכים בשכר מינימום, וכשיש בעיה תמיד מגיעים מהר מאד לאיש תמיכה מקצועי.

vivia
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 50
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #8 

@shayzil לא בטוח שהחיבור של טריפל סי בפרטנר יהיה זהה, כלומר DHCP/dynamic ip (הכוונה לאותו סוג חיבור, תלוי איך זה נקרא/מופיע בנתב שלך). יכול להיות שזה יהיה PPPoE. אני מתאר לעצמי שיכול להיות שבשביל חיבור DHCP/dynamic ip יהיה צורך בחומרה מתאימה גם אצל טריפל סי. אם יש כאן אנשים שמבינים בזה, אז מעניין עד כמה זה סביר שככה המצב, כלומר זה נפוץ כיום בציוד אצל ספקיות אינטרנט, שהוא יכול לתמוך באופן חיבור כזה, בפרט במצב בו ספק התשתית שונה מספק האינטרנט.

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”