סימנס eq.6 מקבל בוץ במקום עוגיות
יש לי מכונת סימנס eq.6 בת כמה שנים
במקום עוגיות בתא המתאים אני מקבל בוץ. ניסתי כל סוגי הנקיונות ופעולות תחזוקה הקיימות למכונה, ניסית טחינה עדינה וגם גסה. כלום לא שינה ואין לי שאריות יבשות בתא המתאים. הקפה לא טעים כמובן.
1. מה יכולה להיות התקלה ובמה כרוך התיקון ?
2. מי אמין ומטפל במכונות סימנס באיזור כפר סבא/הוד השרון ?
במקום עוגיות בתא המתאים אני מקבל בוץ. ניסתי כל סוגי הנקיונות ופעולות תחזוקה הקיימות למכונה, ניסית טחינה עדינה וגם גסה. כלום לא שינה ואין לי שאריות יבשות בתא המתאים. הקפה לא טעים כמובן.
1. מה יכולה להיות התקלה ובמה כרוך התיקון ?
2. מי אמין ומטפל במכונות סימנס באיזור כפר סבא/הוד השרון ?
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 17915
- נתן תודות: 1145 פעמים
- קיבל תודות: 2487 פעמים
או יחידת החליטה או המטחנה זמנם עבר.
יחידת חליטה אתה יכול לרכוש באמזון סדר גודל של כ 300 ש״ח אצלך בבית.
מטחנה אין בעיה לקנות באמזון אבל תהליך ההחלפה מורכב נדרש לפרק חצי מכונה.
אני מסרתי את המכונה לשרות סימנס בלוד החליפו לי מטחנה שנדפקה עלות של כ 700 ש״ח.
יחידת חליטה אתה יכול לרכוש באמזון סדר גודל של כ 300 ש״ח אצלך בבית.
מטחנה אין בעיה לקנות באמזון אבל תהליך ההחלפה מורכב נדרש לפרק חצי מכונה.
אני מסרתי את המכונה לשרות סימנס בלוד החליפו לי מטחנה שנדפקה עלות של כ 700 ש״ח.
3 קידמיים טאנוי D
Sr/Bsr/ATMOS:ARENDAL
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום
מעניין אם במכונות סימנס יחידת החליטה ניתנת להוצאה קלה וניקוי.
ברוב המכונות (חוץ אולי מ JURA) זו פעולה הכרחית על בסיס שבועי. חייבים להוציא ולנקות/לשטוף במים.
לאחר פרק זמן מסויים נדרש "לחדש" את יחידת החליטה ע"י החלפת האטמים/גומיות. זו לא פעולה מסובכת (למי שיש רקע טכני מסויים)...אם לא, כדאי להחליף כמו שנאמר כאן את היחידה קומפלט, או לתת לשירות לעשות את זה.
בקשר למטחנה, אני הרצתי אלפי כוסות קפה על שלוש מכונות שונות ומעולם לא נגעתי במטחנה. אבל זה היה רק על מכונות JURA...ולכן אולי בסימנס זה שונה.
אפשר גם לשים לב לעובי הטחינה. אני יודע שעשית את זה...אבל מעניין אותי אם אתה מקוון רק בזמן שהמטחנה עובדת. אם ניסית לכוון בכל זמן אחר- פשוט הרסת את מנגנון הכיוון...ורק נדמה לך שאתה מכוון שם משהו !
בעקרון כדאי לכוון את רוב המכונות לטחינה עדינה יותר. ככה תקבל מיצוי טוב יותר של הקפה.
ברוב המכונות (חוץ אולי מ JURA) זו פעולה הכרחית על בסיס שבועי. חייבים להוציא ולנקות/לשטוף במים.
לאחר פרק זמן מסויים נדרש "לחדש" את יחידת החליטה ע"י החלפת האטמים/גומיות. זו לא פעולה מסובכת (למי שיש רקע טכני מסויים)...אם לא, כדאי להחליף כמו שנאמר כאן את היחידה קומפלט, או לתת לשירות לעשות את זה.
בקשר למטחנה, אני הרצתי אלפי כוסות קפה על שלוש מכונות שונות ומעולם לא נגעתי במטחנה. אבל זה היה רק על מכונות JURA...ולכן אולי בסימנס זה שונה.
אפשר גם לשים לב לעובי הטחינה. אני יודע שעשית את זה...אבל מעניין אותי אם אתה מקוון רק בזמן שהמטחנה עובדת. אם ניסית לכוון בכל זמן אחר- פשוט הרסת את מנגנון הכיוון...ורק נדמה לך שאתה מכוון שם משהו !
בעקרון כדאי לכוון את רוב המכונות לטחינה עדינה יותר. ככה תקבל מיצוי טוב יותר של הקפה.
יחידת החליטה יוצאת בקלות לתחזוקה הכרחית.
יחידת הטחינה בכלל לא ואני מהמר שמשם הבעיה
לגבי עובי הטחינה, שיט גדול. על זה נאמר RTFM
לא שיניתי בזמן שימוש, יותר מפעם אחת, עסק מרתיח שאין חסימה מכנית או אפילו כיתוב אזהרה, זו מכונה אוטמטית, גם אם הייתי קורא את הספר זה קבור בצורה לא בולטת אי שם בעמוד 30
אז בכל מקרה הסבירות שאצטרך להחליף את מנגנון הטחינה עולה וזה דורש החלק ומעבדה . מעצבן
יחידת הטחינה בכלל לא ואני מהמר שמשם הבעיה
לגבי עובי הטחינה, שיט גדול. על זה נאמר RTFM
לא שיניתי בזמן שימוש, יותר מפעם אחת, עסק מרתיח שאין חסימה מכנית או אפילו כיתוב אזהרה, זו מכונה אוטמטית, גם אם הייתי קורא את הספר זה קבור בצורה לא בולטת אי שם בעמוד 30
אז בכל מקרה הסבירות שאצטרך להחליף את מנגנון הטחינה עולה וזה דורש החלק ומעבדה . מעצבן
המון אנשים לא מודעים לענין כיוון הטחינה אך ורק בזמן הפעולה של המטחנה. זה פשוט מדהים !
אין לך מה להפסיד אלא לנסות אולי לכוון תוך כדי הפעולה. לך תדע...אולי יתמזל מזלך ולא הרסת שם משהו.
בכל אופן, תנסה לצפות אולי בסרטונים ברשת לגבי החלפת המטחנה...אולי החלק לא כל כך יקר ואולי זו גם משימה לא מסובכת...אלא אם כן אתה קצת פחות בקטע הטכני.
מה הדגם המדויק של המכונה שלך ?
אין לך מה להפסיד אלא לנסות אולי לכוון תוך כדי הפעולה. לך תדע...אולי יתמזל מזלך ולא הרסת שם משהו.
בכל אופן, תנסה לצפות אולי בסרטונים ברשת לגבי החלפת המטחנה...אולי החלק לא כל כך יקר ואולי זו גם משימה לא מסובכת...אלא אם כן אתה קצת פחות בקטע הטכני.
מה הדגם המדויק של המכונה שלך ?
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 17915
- נתן תודות: 1145 פעמים
- קיבל תודות: 2487 פעמים
כמו שכתבתי החלפת המטחנה זה סרט במכונה הזו , צריך לפרק חצי מכונה .
3 קידמיים טאנוי D
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום
במקרה ראיתי את הסרטון הזה עוד לפני ששמת אותו כאן.
כל העסק זה לפתוח את הכיסויים. נראה אולי טיפה מורכב. בפועל לא יותר מדי לפי דעתי...
את המטחנה עצמה ממש פשוט להוציא (דקה 6 בסרט).
את כל זה אני כותב כשהכוונה למי שיש ידע טכני מסויים וכלים יחסית לא מורכבים.
כל העסק זה לפתוח את הכיסויים. נראה אולי טיפה מורכב. בפועל לא יותר מדי לפי דעתי...
את המטחנה עצמה ממש פשוט להוציא (דקה 6 בסרט).
את כל זה אני כותב כשהכוונה למי שיש ידע טכני מסויים וכלים יחסית לא מורכבים.