מחפש אלטרנטיבה לכרום
-
ChaoscripT
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 919
- שם מלא: חביב
- נתן תודות: 102 פעמים
- קיבל תודות: 21 פעמים
היי,
מקווה שזה הפורום הנכון.
אני מחפש אלטרנטיבה להחליף את דפדפן הכרום "הרעב" שלי.
אני מעדיף דפדפן עם אופציה לסביבות עבודה מפוצלות, כדי שאוכל לעבוד על אותו דפדפן באופן פרטי ולצורכי עבודה.
יש לי 32 גיגה זכרון ראם ואני משתמש ב- NextDNS בתור DNS ראשי.
בדפדפן הפרטי שלי, פתוח כל הזמן - Clockify, יוטיוב, וואצפ WEB, גימייל, ואתרים אחרים שנפתחים ונסגרים. מבחינת תוספים יש uBlock Origin ועוד הרחבות, רובם במצב לא מקוון, אלא רק בלחיצת כפתור הם יעבדו.
בדפדפן עבודה שלי, פתוח כל הזמן - Monday, גימייל, אאוטלוק וכמובן אתרים אחרים שנפתחים ונסגרים.
כרגע, בשביל הסביבה הפרטית שלי, אני עובד עם כרום, ולעבודה משתמש ב- Brave (בכדי להפריד בין הסביבות עבודה).
האם יש פתרון אחד לשניהם?
מקווה שזה הפורום הנכון.
אני מחפש אלטרנטיבה להחליף את דפדפן הכרום "הרעב" שלי.
אני מעדיף דפדפן עם אופציה לסביבות עבודה מפוצלות, כדי שאוכל לעבוד על אותו דפדפן באופן פרטי ולצורכי עבודה.
יש לי 32 גיגה זכרון ראם ואני משתמש ב- NextDNS בתור DNS ראשי.
בדפדפן הפרטי שלי, פתוח כל הזמן - Clockify, יוטיוב, וואצפ WEB, גימייל, ואתרים אחרים שנפתחים ונסגרים. מבחינת תוספים יש uBlock Origin ועוד הרחבות, רובם במצב לא מקוון, אלא רק בלחיצת כפתור הם יעבדו.
בדפדפן עבודה שלי, פתוח כל הזמן - Monday, גימייל, אאוטלוק וכמובן אתרים אחרים שנפתחים ונסגרים.
כרגע, בשביל הסביבה הפרטית שלי, אני עובד עם כרום, ולעבודה משתמש ב- Brave (בכדי להפריד בין הסביבות עבודה).
האם יש פתרון אחד לשניהם?
אתה משתמש במק או בווינדוס?
על מק עברתי להשתמש ב-Arc Browser, הוא אומנם מבוסס כרומיום אבל מרגיש מהיר מאד,
הם עשו שם עבודה ממש טובה עם טיפול בטאבים ברקע, פלוס ניהול Spaces (יש לי איזה 6, חלק על חשבון פרטי, חלק על חשבון עבודה).
יש גם איזה קטע שבדיפולט הוא עושה Archive לטאבים שלא נגעת בהם איזה 12 שעות או משהו כזה, שיניתי את זה ל-7 ימים.
הם עשו שם עבודה ממש טובה עם טיפול בטאבים ברקע, פלוס ניהול Spaces (יש לי איזה 6, חלק על חשבון פרטי, חלק על חשבון עבודה).
יש גם איזה קטע שבדיפולט הוא עושה Archive לטאבים שלא נגעת בהם איזה 12 שעות או משהו כזה, שיניתי את זה ל-7 ימים.
-
ChaoscripT
-
- חבר פעיל במיוחד

משתמש בווינדוס.30/01/2025 20:10emage כתב: אתה משתמש במק או בווינדוס?
יש גם איזה קטע שבדיפולט הוא עושה Archive לטאבים שלא נגעת בהם איזה 12 שעות או משהו כזה, שיניתי את זה ל-7 ימים....
נכון, יש את הפרופילים, אבל הכרום ידוע כבזבזן / צרכן גדול של זכרון / CPU, השאלה אם יש משהו יותר אפקטיבי.30/01/2025 20:54amirn כתב: גם כרום וגם brave (וגם firefox) תומכים בפרופילים, כלומר סביבה נפרדת לכל פרופיל (הגדרות שונות, תוספים שונים וכו’) בדיוק למטרה שציינת.
כל הדפדפנים יודעים להעביר טאבים לא פעילים למצב ”שינה” לחסוך זכרון....
ברוב הטאבים אני משתמש כל כמה דקות, כאלו שלא משתמש יוצא מהם, בדר"כ לא משאיר טאבים פתוחים סתם, כך שמצב השינה אפילו לא נכנס לעבודה פה.
רק firefox.
יש תמיכה בקונטיינרים בניהול הטאבים עצמם, ז"א שעל גבי אותו חלון דפדפן אתה יכול לפתוח את אותו האתר ב2 קונטיינרים שונים (או יותר). עוזר לי המון באתרים שאני משתמש בהם בשוטף גם בעבודה וגם בפרטי (כמו ג'ימייל למשל)
https://addons.mozilla.org/en-US/firefo ... containers
יש תמיכה בקונטיינרים בניהול הטאבים עצמם, ז"א שעל גבי אותו חלון דפדפן אתה יכול לפתוח את אותו האתר ב2 קונטיינרים שונים (או יותר). עוזר לי המון באתרים שאני משתמש בהם בשוטף גם בעבודה וגם בפרטי (כמו ג'ימייל למשל)
https://addons.mozilla.org/en-US/firefo ... containers
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46321
- נתן תודות: 1965 פעמים
- קיבל תודות: 5065 פעמים
@ChaoscripT
אף אחד לא אוהב להתרגל לדפדפן חדש. לא יהיה קל יותר לשדרג RAM במקום אם באמת חסר RAM?
למה כינית את הדפדפן "רעב"? הוא גמר לך את כל ה- RAM במחשב? קצת קשה להאמין עם 32GB
אף אחד לא אוהב להתרגל לדפדפן חדש. לא יהיה קל יותר לשדרג RAM במקום אם באמת חסר RAM?
למה כינית את הדפדפן "רעב"? הוא גמר לך את כל ה- RAM במחשב? קצת קשה להאמין עם 32GB
-
ChaoscripT
-
- חבר פעיל במיוחד

כן ראיתי את זה וניסיתי, זה נחמד, אבל קצת מבאס שכל פעם שאתה פותח טאב אתה צריך להחליט לאיזה קונטיינר לשייך אותו.01/02/2025 13:40Smile כתב: רק firefox.
https://addons.mozilla.org/en-US/firefo ... containers...
הייתי מעדיף 2 חלונות נפרדים לדוגמא שכל טאב שנפתח בכל חלון הוא שייך לחשבון אחר.
אין בעיה להתרגל לדפדפן חדש במידה והוא יותר אפקטיבי.01/02/2025 16:05ziv_r כתב: @ChaoscripT
למה כינית את הדפדפן "רעב"? הוא גמר לך את כל ה- RAM במחשב? קצת קשה להאמין עם 32GB...
אם אצטרך לשדרג יותר מ- 32 גיגה ראם בשביל להשתמש בכרום כנראה שגוגל עשו משהו לא נכון.
אני לא יודע מה הצריכה שאמורה להיות לדפדפן.
כרגע לפי מנהל המשימות, בכרום יש 23 טאבים פתוחים (למרות שבפועל יש 6, אבל אני מניח שזה גם תוספים או דברים מאחורי הקלעים) וזה כמעט מגיע ל-2GB ראם וכמעט 2% מעבד.
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46321
- נתן תודות: 1965 פעמים
- קיבל תודות: 5065 פעמים
אין לך זכרון פנוי במחשב שזה מפריע כל כך ה- 2GB?
אתה תעבור לדפדפן חדש רק בגלל שהוא תופס פחות זכרון? ואם הוא יתפוס יותר CPU? ואם הוא לא מתוחזק ויש בו פירצות אבטחה? ואם אין שם את התוספים אליהם התרגלת כל כך? יש אינספור שיקולים לבחירת דפדפן ולא סתם כרום הוא הנפוץ מבין כולם.
אצלי כרום תופס למשל 6GB, אבל ממש לא איכפת לי, יש עוד שפע זכרון פנוי כמו שאפשר לראות וכנראה גם אצלך. כל עוד זה לא מפריע לכלום, אין מה לטרוח.
אתה תעבור לדפדפן חדש רק בגלל שהוא תופס פחות זכרון? ואם הוא יתפוס יותר CPU? ואם הוא לא מתוחזק ויש בו פירצות אבטחה? ואם אין שם את התוספים אליהם התרגלת כל כך? יש אינספור שיקולים לבחירת דפדפן ולא סתם כרום הוא הנפוץ מבין כולם.
אצלי כרום תופס למשל 6GB, אבל ממש לא איכפת לי, יש עוד שפע זכרון פנוי כמו שאפשר לראות וכנראה גם אצלך. כל עוד זה לא מפריע לכלום, אין מה לטרוח.
אתה יכול לבחור שאתר מסויים תמיד יפתח בקונטיינר ספציפי.03/02/2025 9:40ChaoscripT כתב: כן ראיתי את זה וניסיתי, זה נחמד, אבל קצת מבאס שכל פעם שאתה פותח טאב אתה צריך להחליט לאיזה קונטיינר לשייך אותו.
הייתי מעדיף 2 חלונות נפרדים לדוגמא שכל טאב שנפתח בכל חלון הוא שייך לחשבון אחר.
אין בעיה להתרגל לדפדפן חדש במידה והוא יותר אפקטיבי.
אם אצטרך לשדרג יותר מ- 32 גיגה ראם בשביל להשתמש בכרום כנראה שגוגל עשו משהו לא נכון.
אני לא יודע מה הצריכה שאמורה להיות לדפדפן.
כרגע לפי מנהל המשימות, בכרום יש 23 טאבים פתוחים (למרות שבפועל יש 6, אבל אני מניח שזה גם תוספים או דברים מאחורי הקלעים) וזה כמעט מגיע ל-2GB ראם וכמעט 2% מעבד....
אפשר גם לקבוע קונטיינר ברירת מחדל ברגע שפותחים טאב חדש.
לדעתי זה די נוח.