TP-Link AX1800 הגדרות רשת 2.4 ו 5 נפרדת
-
DavidBenami
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 9
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
בוקר טוב, קניתי TP-Link AX1800
אמור לעבוד עם 2 רשתות 2.4 ו 5 וכך גם מוגדר.
בפועל יש רק רשת אחת משולבת.
אותי מעניין לדעת 2 דברים:
1. יש מכשירים חכמים שעובדים רק על 2.4 האם הם יראו את הרשת וידעות לעבוד איתה?
2. ממה שהבנתי כשזאת רשת אחודה המכשיר "מתישר" לפי החיבור החלש ביותר כלומר ברגע שמחובר מכשיר 2.4 הרשת כולה 2.4 ובבית יש גם מכשירים שצריכים תעבורה מהירה יותר...
תודה
אמור לעבוד עם 2 רשתות 2.4 ו 5 וכך גם מוגדר.
בפועל יש רק רשת אחת משולבת.
אותי מעניין לדעת 2 דברים:
1. יש מכשירים חכמים שעובדים רק על 2.4 האם הם יראו את הרשת וידעות לעבוד איתה?
2. ממה שהבנתי כשזאת רשת אחודה המכשיר "מתישר" לפי החיבור החלש ביותר כלומר ברגע שמחובר מכשיר 2.4 הרשת כולה 2.4 ובבית יש גם מכשירים שצריכים תעבורה מהירה יותר...
תודה
1. כן, הם אמורים לראות את הרשת ולהתחבר אליה. יש מכשירים תומכי 2.4Ghz שיש להם בעיות בהתחברות לרשתות אחודות אבל זאת בעיה פחות נפוצה היום.
אם אתה רואה שאיחוד הרשתות גורם לבעיות אתה יכול לבטל את אופציית ה-Smart Connect בממשק הניהול של הנתב ולהגדיר שתי רשתות נפרדות, אחת לכל תדר.
2. זה לא נכון. מכשירים שיכולים להתחבר לתדר ה-5Ghz ברשת האחודה שלך אמורים להתחבר כך ללא בעיה.
אף מכשיר שמחובר בתדר ה-2.4Ghz לא יגרום לנתב לבטל את רשת ה-5Ghz, ואתה יכול לראות את זה בקלות בהגדרות החיבור של כל מחשב\סמארטפון שמחובר בבית ותומך בתדר ה-5Ghz.
בהצלחה.
אם אתה רואה שאיחוד הרשתות גורם לבעיות אתה יכול לבטל את אופציית ה-Smart Connect בממשק הניהול של הנתב ולהגדיר שתי רשתות נפרדות, אחת לכל תדר.
2. זה לא נכון. מכשירים שיכולים להתחבר לתדר ה-5Ghz ברשת האחודה שלך אמורים להתחבר כך ללא בעיה.
אף מכשיר שמחובר בתדר ה-2.4Ghz לא יגרום לנתב לבטל את רשת ה-5Ghz, ואתה יכול לראות את זה בקלות בהגדרות החיבור של כל מחשב\סמארטפון שמחובר בבית ותומך בתדר ה-5Ghz.
בהצלחה.
- yossipeleg
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 297
- שם מלא: יוסי פלג
- נתן תודות: 5 פעמים
- קיבל תודות: 68 פעמים
לא ברור לי איך יכול להיות מצב שהרשת שונה ממה שהגדרת, זה שווה בירור מעמיק.
אני ממליץ בחום להפריד לשתי רשתות משני טעמים.
הראשון - מה שכתבת בסעיף 1, ולגבי סעיף 2 - לא מכיר תופעה כזו, אבל כן ראיתי מקרים שמכשיר שיכול לעבוד במהירות גבוהה ברשת 5GHZ בוחר להתחבר ל 2.4GHZ כשהוא רחוק מהראוטר כי האות שלה חזק יותר (למרות שהיא איטית יותר).
אני ממליץ בחום להפריד לשתי רשתות משני טעמים.
הראשון - מה שכתבת בסעיף 1, ולגבי סעיף 2 - לא מכיר תופעה כזו, אבל כן ראיתי מקרים שמכשיר שיכול לעבוד במהירות גבוהה ברשת 5GHZ בוחר להתחבר ל 2.4GHZ כשהוא רחוק מהראוטר כי האות שלה חזק יותר (למרות שהיא איטית יותר).
- dr0r
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2182
- שם מלא: דרור
- נתן תודות: 86 פעמים
- קיבל תודות: 361 פעמים
באופן עקרוני השימוש באותו SSID לשתי הרשתות לא היה אמור להפריע למכשירים שתומכים רק ב-2.4. אבל בראוטרים (כמו שלך) שתומכים ב-WiFi 6, יכולים להיות ניתוקים של רכיבי IoT. חוץ מזה, רכיבים איטיים (כמו IoT) מאיטים את כל מי ששותף להם על אותו רדיו. לכן מומלץ להפריד SSIDs, ולבטל את WiFi 6 ברשת של ה-IoT.