איזה דגמי סמארטפונים עם מסכים יותר ידידותיים לעיניים?
אהלן,
סובל לאחרונה יותר מרגישות לאור בעיניים במיוחד לתאורת LED ומסכים.
מרגיש שהמצב מחמיר ומגיע למצב שהגירוי בעיניים יוצר כאב ראש ובחילה קלה.
ראיתי שיצרניות מודעות למצב שנקרא EYE FATIGUE וכל יצרנית מנסה להמציא את הגלגל עם טכנלוגיה משלה.
משהו מהתעניינות אישית שלו בטכנולוגיה יכול להמליץ באיזה דגמים באמת המסכים עוזרים להפחית בעיות בעיניים וזה לא רק גימיק שמוסיף להם למכירות?
עושה שימוש בפלאפון הנייד גם בתור קורא ספרים וחשובה לי הנוחות במכשיר אחד שישמש אותי גם למטרה הזאת.
ראיתי שיצרניות מודעות למצב שנקרא EYE FATIGUE וכל יצרנית מנסה להמציא את הגלגל עם טכנלוגיה משלה.
משהו מהתעניינות אישית שלו בטכנולוגיה יכול להמליץ באיזה דגמים באמת המסכים עוזרים להפחית בעיות בעיניים וזה לא רק גימיק שמוסיף להם למכירות?
עושה שימוש בפלאפון הנייד גם בתור קורא ספרים וחשובה לי הנוחות במכשיר אחד שישמש אותי גם למטרה הזאת.
- Borderline1
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3628
- נתן תודות: 144 פעמים
- קיבל תודות: 462 פעמים
אם יש לך בעית רגישות בעיניים שימוש בטלפון לקריאת ספרים רק מחריפה את המצב, אולי תוותר על קריאה בטפון שהמסך שלו בהגדרה לא מיועד לזה ותעבור לקורא ספרים עם מסך שיקל על העיניים שלך ויפחית את זמן המסך מול הטלפון ואולי יפתור את הבעיה
שיחקתי בהגדרות האפשריות שהצלחתי למצוא ב Xiaomi Redmi Note 8 Pro, לא הצלחתי להגיע למצב שמספיק נח לי להשתמש במסך לאורך זמן כמו שהיה בעבר.18/01/2025 11:49UriM כתב: תנסה להגדיר את המכשיר על מצב לילה, שמחשיך מעט את המסך ומשנה את הצבעים ליותר חמים. אני הגדרתי ככה את הטלפון ואת המחשב....
ניסיתי תקופה אפליקציה שנקראת Twilight: Blue light filter, למען האמת לא זוכר עד כמה היא הועילה לי לתחושת אי נעימות בעיניים, הפריע לי הגוון המשונה שזה שינה את כל הצבע למסך.
כן אני מבין שהמסכים הרגילים זה לא יועיל כלל במיוחד עם עוד לקרוא מהם ספרים.18/01/2025 11:58Borderline1 כתב: אם יש לך בעית רגישות בעיניים שימוש בטלפון לקריאת ספרים רק מחריפה את המצב, אולי תוותר על קריאה בטפון שהמסך שלו בהגדרה לא מיועד לזה ותעבור לקורא ספרים עם מסך שיקל על העיניים שלך ויפחית את זמן המסך מול הטלפון ואולי יפתור את הבעיה...
שוקל להחליף את הסמארטפון הישן שלי למשהו יותר חדש וחשתי למצוא משהו יעודי שאני לא הצטרך אקסטרה גאדג'ט יעודי שישמש אותי נטו לקריאה.
יש לי בבית טאבלט של סמסונג שאני משתמש בו לצורך כתיבה שהחליף לי את כל המחברות, אולי אני משלה את עצמי אבל שיניתי בו גם כן את ההגדרות ומרגיש לי יותר סביל מהמסך של הסמרטפון.
- UriM
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 743
- שם מלא: אורי
- נתן תודות: 43 פעמים
- קיבל תודות: 101 פעמים
הצבעים באמת נראים משונים בהתחלה. תן לזה הזדמנות של כמה שעות.18/01/2025 12:44Maxaeo כתב: שיחקתי בהגדרות האפשריות שהצלחתי למצוא ב Xiaomi Redmi Note 8 Pro, לא הצלחתי להגיע למצב שמספיק נח לי להשתמש במסך לאורך זמן כמו שהיה בעבר.
ניסיתי תקופה אפליקציה שנקראת Twilight: Blue light filter, למען האמת לא זוכר עד כמה היא הועילה לי לתחושת אי נעימות בעיניים, הפריע לי הגוון המשונה שזה שינה את כל הצבע למסך....
אחרי זמן לא ארוך לא תשים יותר לב ואם תנסה לחזור להגדרות תצוגה רגילות לא תבין איך השתמשת במכשיר ככה.
הגוון הצהבהב באופציה המובנת שיש במכשיר הרבה יותר נעימה לעין מהגוון האדמדם המוזר שהיה דרך האפליקציה.18/01/2025 14:45UriM כתב: הצבעים באמת נראים משונים בהתחלה. תן לזה הזדמנות של כמה שעות.
אחרי זמן לא ארוך לא תשים יותר לב ואם תנסה לחזור להגדרות תצוגה רגילות לא תבין איך השתמשת במכשיר ככה....
לצערי זה לא הפיתרון לעיניים שלי. שיחקתי כבר לא אחת בהגדרות של המסך בפלאפון ובמחשב הנייד.
כנראה לא רק הגוון הבוהק של המסך גורם לבעיות שמהם אני סובל, כי אצלי המסכים תמיד על מינימום תאורה ותמיד מגדיר שהצבעים עצמם יהיו פחות חדים.
תודה בכל מקרה על הניסיון לעזור.
נשמע טרויאלי אבל עשית בדיקת ראייה? כי הסמפטומים שאתה מתאר קורים גם כשמתחילות בעיות ראיה מקרוב ולא בהכרח קשור לבהירות\מסך עצמו למרות שזה בדרך כלל יותר חמור עם מסכים.18/01/2025 11:06Maxaeo כתב: אהלן,
עושה שימוש בפלאפון הנייד גם בתור קורא ספרים וחשובה לי הנוחות במכשיר אחד שישמש אותי גם למטרה הזאת....
משתמש במשקפי ראייה. לא מרגיש שינוי לרעה בראייה (לא שניהיה לי פתאום קשה יותר לראות דברים). לאחרונה התחלתי להרגיש שהתאורות LED מכסחות לי את העיניים וגורמות גם לכאבים. הגעתי כבר למצב שבשבילי ניהיה גם סבל בערבים לצאת מהבית מכל התאורות LED של הרכבים. מרגיש שספציפית הבעיה היא רגישות לתאורה במיוחד תאורות LED למניהן.20/01/2025 16:50gildmor כתב: נשמע טרויאלי אבל עשית בדיקת ראייה? כי הסמפטומים שאתה מתאר קורים גם כשמתחילות בעיות ראיה מקרוב ולא בהכרח קשור לבהירות\מסך עצמו למרות שזה בדרך כלל יותר חמור עם מסכים....
יכול להיות שזה שינוי קטן והעניים מפצות לבד אבל מתאמצות יותר ולכן הסמפטומים. בכל מקרה כדאי לעשות בדיקה אולי גם אצל רופא עניים להבין ממה זה נובע.20/01/2025 16:54Maxaeo כתב: משתמש במשקפי ראייה. לא מרגיש שינוי לרעה בראייה (לא שניהיה לי פתאום קשה יותר לראות דברים). לאחרונה התחלתי להרגיש שהתאורות LED מכסחות לי את העיניים וגורמות גם לכאבים. הגעתי כבר למצב שבשבילי ניהיה גם סבל בערבים לצאת מהבית מכל התאורות LED של הרכבים. מרגיש שספציפית הבעיה היא רגישות לתאורה במיוחד תאורות LED למניהן....
יכול להיות שאתה צודק וגם יש החמרה בראייה. מספיק שנים עם משקפיים ובעבר לא היו מכרים שספציפית הרגשתי קושי עם הראייה לתאורה כי תמיד הרגשתי את ההחמרה בכל הסטיאוציות היומיומיות ולא בהכרח למשהו ספציפי.20/01/2025 16:59gildmor כתב: יכול להיות שזה שינוי קטן והעניים מפצות לבד אבל מתאמצות יותר ולכן הסמפטומים. בכל מקרה כדאי לעשות בדיקה אולי גם אצל רופא עניים להבין ממה זה נובע....
@Maxaeo לגבי אורות של רכבים - יש ציפוי למשקפי ראייה שעוזר נגד סינוור, לרוב עולה עוד איזה 100 שקל ליישם אותו.
מינימום תאורה גם יכול להקשות קצת על העיניים ובאופן כללי אם אתה עובד הרבה מול מסכים אז תקפיד על הפסקה של 5-10 דקות כל שאלה, שבמהלכה אתה גם זז שזה חשוב, אבל גם מאמן את העיניים - התסכלות על עצמים מרוחקים וקרובים ושינוי הפוקוס (אפשר גם תוך כדי העבודה) וגלגול העין במעגל, כשמסתכלים שעות מול עצם במרחק מסויים זה גורם לעייפות השריר בעין שיכול לגרום לסמפטומים שונים.
לפי התיאור שלך באמת כדאי ללכת לבדיקה בכל מקרה, במקרה ויש גורם אחר.
מינימום תאורה גם יכול להקשות קצת על העיניים ובאופן כללי אם אתה עובד הרבה מול מסכים אז תקפיד על הפסקה של 5-10 דקות כל שאלה, שבמהלכה אתה גם זז שזה חשוב, אבל גם מאמן את העיניים - התסכלות על עצמים מרוחקים וקרובים ושינוי הפוקוס (אפשר גם תוך כדי העבודה) וגלגול העין במעגל, כשמסתכלים שעות מול עצם במרחק מסויים זה גורם לעייפות השריר בעין שיכול לגרום לסמפטומים שונים.
לפי התיאור שלך באמת כדאי ללכת לבדיקה בכל מקרה, במקרה ויש גורם אחר.