איזה דגמי סמארטפונים עם מסכים יותר ידידותיים לעיניים?

מכשירים סלולריים, חברות סלולריות.
שלח תגובה
Maxaeo פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 12
נתן תודות: 11 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

אהלן,

סובל לאחרונה יותר מרגישות לאור בעיניים במיוחד לתאורת LED ומסכים.
מרגיש שהמצב מחמיר ומגיע למצב שהגירוי בעיניים יוצר כאב ראש ובחילה קלה.
ראיתי שיצרניות מודעות למצב שנקרא EYE FATIGUE וכל יצרנית מנסה להמציא את הגלגל עם טכנלוגיה משלה.
משהו מהתעניינות אישית שלו בטכנולוגיה יכול להמליץ באיזה דגמים באמת המסכים עוזרים להפחית בעיות בעיניים וזה לא רק גימיק שמוסיף להם למכירות?
עושה שימוש בפלאפון הנייד גם בתור קורא ספרים וחשובה לי הנוחות במכשיר אחד שישמש אותי גם למטרה הזאת.

UriM
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 743
שם מלא: אורי
נתן תודות: 43 פעמים
קיבל תודות: 101 פעמים

שליחה #2 

תנסה להגדיר את המכשיר על מצב לילה, שמחשיך מעט את המסך ומשנה את הצבעים ליותר חמים. אני הגדרתי ככה את הטלפון ואת המחשב.

Borderline1
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3628
נתן תודות: 144 פעמים
קיבל תודות: 462 פעמים

שליחה #3 

אם יש לך בעית רגישות בעיניים שימוש בטלפון לקריאת ספרים רק מחריפה את המצב, אולי תוותר על קריאה בטפון שהמסך שלו בהגדרה לא מיועד לזה ותעבור לקורא ספרים עם מסך שיקל על העיניים שלך ויפחית את זמן המסך מול הטלפון ואולי יפתור את הבעיה

Maxaeo פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #4 

18/01/2025 11:49  
UriM כתב:
תנסה להגדיר את המכשיר על מצב לילה, שמחשיך מעט את המסך ומשנה את הצבעים ליותר חמים. אני הגדרתי ככה את הטלפון ואת המחשב.
...
שיחקתי בהגדרות האפשריות שהצלחתי למצוא ב Xiaomi Redmi Note 8 Pro, לא הצלחתי להגיע למצב שמספיק נח לי להשתמש במסך לאורך זמן כמו שהיה בעבר.
ניסיתי תקופה אפליקציה שנקראת Twilight: Blue light filter, למען האמת לא זוכר עד כמה היא הועילה לי לתחושת אי נעימות בעיניים, הפריע לי הגוון המשונה שזה שינה את כל הצבע למסך.

Maxaeo פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #5 

18/01/2025 11:58  
Borderline1 כתב:
אם יש לך בעית רגישות בעיניים שימוש בטלפון לקריאת ספרים רק מחריפה את המצב, אולי תוותר על קריאה בטפון שהמסך שלו בהגדרה לא מיועד לזה ותעבור לקורא ספרים עם מסך שיקל על העיניים שלך ויפחית את זמן המסך מול הטלפון ואולי יפתור את הבעיה
...
כן אני מבין שהמסכים הרגילים זה לא יועיל כלל במיוחד עם עוד לקרוא מהם ספרים.
שוקל להחליף את הסמארטפון הישן שלי למשהו יותר חדש וחשתי למצוא משהו יעודי שאני לא הצטרך אקסטרה גאדג'ט יעודי שישמש אותי נטו לקריאה.
יש לי בבית טאבלט של סמסונג שאני משתמש בו לצורך כתיבה שהחליף לי את כל המחברות, אולי אני משלה את עצמי אבל שיניתי בו גם כן את ההגדרות ומרגיש לי יותר סביל מהמסך של הסמרטפון.

UriM
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 743
שם מלא: אורי
נתן תודות: 43 פעמים
קיבל תודות: 101 פעמים

שליחה #6 

18/01/2025 12:44  
Maxaeo כתב:
שיחקתי בהגדרות האפשריות שהצלחתי למצוא ב Xiaomi Redmi Note 8 Pro, לא הצלחתי להגיע למצב שמספיק נח לי להשתמש במסך לאורך זמן כמו שהיה בעבר.
ניסיתי תקופה אפליקציה שנקראת Twilight: Blue light filter, למען האמת לא זוכר עד כמה היא הועילה לי לתחושת אי נעימות בעיניים, הפריע לי הגוון המשונה שזה שינה את כל הצבע למסך.
...
הצבעים באמת נראים משונים בהתחלה. תן לזה הזדמנות של כמה שעות.
אחרי זמן לא ארוך לא תשים יותר לב ואם תנסה לחזור להגדרות תצוגה רגילות לא תבין איך השתמשת במכשיר ככה.

Maxaeo פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #7 

18/01/2025 14:45  
UriM כתב:
הצבעים באמת נראים משונים בהתחלה. תן לזה הזדמנות של כמה שעות.
אחרי זמן לא ארוך לא תשים יותר לב ואם תנסה לחזור להגדרות תצוגה רגילות לא תבין איך השתמשת במכשיר ככה.
...
הגוון הצהבהב באופציה המובנת שיש במכשיר הרבה יותר נעימה לעין מהגוון האדמדם המוזר שהיה דרך האפליקציה.
לצערי זה לא הפיתרון לעיניים שלי. שיחקתי כבר לא אחת בהגדרות של המסך בפלאפון ובמחשב הנייד.
כנראה לא רק הגוון הבוהק של המסך גורם לבעיות שמהם אני סובל, כי אצלי המסכים תמיד על מינימום תאורה ותמיד מגדיר שהצבעים עצמם יהיו פחות חדים.
תודה בכל מקרה על הניסיון לעזור.

gildmor
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1379
נתן תודות: 49 פעמים
קיבל תודות: 127 פעמים

שליחה #8 

18/01/2025 11:06  
Maxaeo כתב:
אהלן,

סובל לאחרונה יותר מרגישות לאור בעיניים במיוחד לתאורת LED ומסכים.
מרגיש שהמצב מחמיר ומגיע למצב שהגירוי בעיניים יוצר כאב ראש ובחילה קלה.
ראיתי שיצרניות מודעות למצב שנקרא EYE FATIGUE וכל יצרנית מנסה להמציא את הגלגל עם טכנלוגיה משלה.
משהו מהתעניינות אישית שלו בטכנולוגיה יכול להמליץ באיזה דגמים באמת המסכים עוזרים להפחית בעיות בעיניים וזה לא רק גימיק שמוסיף להם למכירות?
עושה שימוש בפלאפון הנייד גם בתור קורא ספרים וחשובה לי הנוחות במכשיר אחד שישמש אותי גם למטרה הזאת.
...
נשמע טרויאלי אבל עשית בדיקת ראייה? כי הסמפטומים שאתה מתאר קורים גם כשמתחילות בעיות ראיה מקרוב ולא בהכרח קשור לבהירות\מסך עצמו למרות שזה בדרך כלל יותר חמור עם מסכים.

Maxaeo פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #9 

20/01/2025 16:50  
gildmor כתב:
נשמע טרויאלי אבל עשית בדיקת ראייה? כי הסמפטומים שאתה מתאר קורים גם כשמתחילות בעיות ראיה מקרוב ולא בהכרח קשור לבהירות\מסך עצמו למרות שזה בדרך כלל יותר חמור עם מסכים.
...
משתמש במשקפי ראייה. לא מרגיש שינוי לרעה בראייה (לא שניהיה לי פתאום קשה יותר לראות דברים). לאחרונה התחלתי להרגיש שהתאורות LED מכסחות לי את העיניים וגורמות גם לכאבים. הגעתי כבר למצב שבשבילי ניהיה גם סבל בערבים לצאת מהבית מכל התאורות LED של הרכבים. מרגיש שספציפית הבעיה היא רגישות לתאורה במיוחד תאורות LED למניהן.

gildmor
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1379
נתן תודות: 49 פעמים
קיבל תודות: 127 פעמים

שליחה #10 

20/01/2025 16:54  
Maxaeo כתב:
משתמש במשקפי ראייה. לא מרגיש שינוי לרעה בראייה (לא שניהיה לי פתאום קשה יותר לראות דברים). לאחרונה התחלתי להרגיש שהתאורות LED מכסחות לי את העיניים וגורמות גם לכאבים. הגעתי כבר למצב שבשבילי ניהיה גם סבל בערבים לצאת מהבית מכל התאורות LED של הרכבים. מרגיש שספציפית הבעיה היא רגישות לתאורה במיוחד תאורות LED למניהן.
...
יכול להיות שזה שינוי קטן והעניים מפצות לבד אבל מתאמצות יותר ולכן הסמפטומים. בכל מקרה כדאי לעשות בדיקה אולי גם אצל רופא עניים להבין ממה זה נובע.

Maxaeo פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #11 

20/01/2025 16:59  
gildmor כתב:
יכול להיות שזה שינוי קטן והעניים מפצות לבד אבל מתאמצות יותר ולכן הסמפטומים. בכל מקרה כדאי לעשות בדיקה אולי גם אצל רופא עניים להבין ממה זה נובע.
...
יכול להיות שאתה צודק וגם יש החמרה בראייה. מספיק שנים עם משקפיים ובעבר לא היו מכרים שספציפית הרגשתי קושי עם הראייה לתאורה כי תמיד הרגשתי את ההחמרה בכל הסטיאוציות היומיומיות ולא בהכרח למשהו ספציפי.

jtk
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5172
נתן תודות: 478 פעמים
קיבל תודות: 532 פעמים

שליחה #12 

אם יש לך טלפון מבוסס LCD, אולי נסה OLED. או בכיוון הההפוך.

Haimbin
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1424
נתן תודות: 140 פעמים
קיבל תודות: 249 פעמים

שליחה #13 

@Maxaeo לגבי אורות של רכבים - יש ציפוי למשקפי ראייה שעוזר נגד סינוור, לרוב עולה עוד איזה 100 שקל ליישם אותו.
מינימום תאורה גם יכול להקשות קצת על העיניים ובאופן כללי אם אתה עובד הרבה מול מסכים אז תקפיד על הפסקה של 5-10 דקות כל שאלה, שבמהלכה אתה גם זז שזה חשוב, אבל גם מאמן את העיניים - התסכלות על עצמים מרוחקים וקרובים ושינוי הפוקוס (אפשר גם תוך כדי העבודה) וגלגול העין במעגל, כשמסתכלים שעות מול עצם במרחק מסויים זה גורם לעייפות השריר בעין שיכול לגרום לסמפטומים שונים.
לפי התיאור שלך באמת כדאי ללכת לבדיקה בכל מקרה, במקרה ויש גורם אחר.

שלח תגובה

חזור אל “סלולר”