מודם ראוטר לתשתית בזק

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
ealv פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 5
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום ,

אני מתחבר לתשתית בזק של 100 מגה ( התשתית היחידה שיש ביישוב) עם ספק אינטרנט רימון.
הם מספקים ראוטר מודם dlink 2452 בעלות 20 שח לחודש.
אני רוצה לקנות באופן פרטי- האם אני צריך מודם וראוטר או ראוטר לבדו מספיק? כמו כן , איזה מפרט לחפש בראוטר ?
המלצות יתקבלו בברכה. (עדיפות למחסני חשמל מכיוון שיש ביימי)

אדגיש שהבית גדול אך רק קומה 1.
כמו כן, לא יודע אם רלוונטי, אבל אחוז ניכר מהשימוש יהיה עם שימוש ב cisco vpn.

תודה מראש לעוזרים :)

UriM
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 747
שם מלא: אורי
נתן תודות: 43 פעמים
קיבל תודות: 102 פעמים

שליחה #2 

ealv פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #3 

תודה רבה על המענה!

הראוטר המדובר לא ״מוגזם״ באיכות שלו? אין ראוטרים בתקציב של 300 -400 שקל שייתנו את אותו המענה למשתמש של 100 מגה?

תודה!

oreach
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 581
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 47 פעמים

שליחה #4 

תחפש VDSL ביד-2 או במרקטפלייס של פייסבוק, תמצא מלא בזול. לפני שאתה קונה תוודא שהדגם שאתה בוחר תומך ב-VDSL2 (סביר להניח שרוב מה שתמצא שם יתמוך).

itfan
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 482
נתן תודות: 45 פעמים
קיבל תודות: 164 פעמים

שליחה #5 

08/01/2025 8:55  
ealv כתב:
הראוטר המדובר לא ״מוגזם״ באיכות שלו? אין ראוטרים בתקציב של 300 -400 שקל שייתנו את אותו המענה למשתמש של 100 מגה?
...
היות ואתה צריך נתב שכולל מודם VDSL2, קיימים בשוק מעט מאוד דגמים שמתאימים לך. מה שהוצע לך זה כנראה הכי יקר מבינהם, אבל זה מסוג הדברים שאתה צריך לצפות להם כשאתה מבקש מאנשים המלצות בלי לכתוב שום דבר אמיתי על הצרכים שלך (אופי השימוש המיועד, מספר המכשירים שיתחברו קווית לרשת, מספר המכשירים שיתחברו אלחוטית לרשת, האם המכשירים האלה גם צריכים לתקשר בינהם או רק עם האינטרנט וכו'...) וגם לא על התקציב המתוכנן שלך.

ה- D-Link DSL-2452GR (שזה מה שרימון משכירים) הוא מכשיר חביב למדי. אתה יכול לקנות כזה ב-299 ש"ח ב-KSP:
https://ksp.co.il/web/item/107538

מצד שני, יתכן שיספיק לך בהחלט גם TP-Link Archer TD-W9970 V3 שאפשר לקנות ב-153 ש"ח במחסני חשמל:
https://www.payngo.co.il/computers-pcs/ ... 58835.html

ואם ה- TP-Link הנ"ל יספיק, אז כמו שכתבו לך, סביר להניח שתוכל למצוא משהו משומש עם מפרט דומה לו במחיר שהוא עוד הרבה יותר זול.

ealv פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #6 

תדה לכולם על המענה!

אופי שימוש מיועד - עבודה מהבית כל יום עם חיבור קבוע ל vpn של העבודה (cisco).

חיבור קווי - רק המחשב של העבודה קווי אם יסתדר מבחינת ההתקנה ( אם לא אז גם אלחוטי)

אלחוטי - 2 פלאפונים , מחשב אישי נוסף, שעון שבת , ובוילר .

תקציב - 300 -400 שקל אלא אם כן המענה בתקציב כזה ממש לא הולם.

תודה !

* אם רלוונטי - המחשב של העבודה macbook pro חדש אז כנראה שתומך בכל התקנים החדשים.

itfan
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #7 

יתכן מאוד שמשהו שתקנה משומש ב-50 ש"ח יספיק לך, אבל בהינתן שאתה בונה על החיבור לצורך עבודה, ספק אם כדאי לך ללכת לכיוון הזה. לדעתי, מה שהכי מומלץ לך זה לקנות D-Link DSL-2452GR, כי יש יתרון מסוים בציוד שגם נמצא בשימוש הספק שלך (הסיכוי שתוכל לקבל מהם עזרה במקרה של בעיות יותר גדול מאשר עם ציוד פרטי אחר) וגם כי מדובר בנתב טוב למדי עם יבואן מסודר שנותן שירות סביר (וגם זה יכול לעזור לפעמים). המחיר של 299 ש"ח ב-KSP הוא בהחלט מחיר טוב בשבילו.

ealv פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #8 

התגלגל לידי המוצר הזה (חדש באריזה) netgear nightawk x8 ac5300... https://www.amazon.com/NETGEAR-Nighthawk-Tri-Band-R8500-100NAS-Discontinued/dp/B015PD3HOC

בהוראות כתוב שהוא תומך vdsl אבל תכלס אני לא מבין איך לחבר אותו. https://www.downloads.netgear.com/files ... an2016.pdf

האם זה רק ראוטר ללא מודם ?
אם כן , יש לי דרך לקנות רק מודם או שעדיף כבר לקנות מודם משולב ראוטר?

תודה!

sabres
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1303
נתן תודות: 83 פעמים
קיבל תודות: 330 פעמים

שליחה #9 

הוא "תומך DSL" במובן שאתה יכול להגדיר בו חייגן PPPoE כדי שיחייג דרך מודם VDSL שמחובר אליו. הוא לא כולל מודם בעצמו ובכל מקרה מדובר בנתב מיושן מאוד.
מודמי VDSL הם מוצר הולך ונעלם. עדיף לך לרכוש נתב משולב מודם פשוט, להעביר אותו למצב BRIDGE (בו הוא משמש כמודם בלבד), ולקנות נתב חדיש יותר שיתחבר אליו וגם ישמש אותך גם בעתיד במידה ותעבור לתשתית סיבים.

בהצלחה.

ealv פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #10 

תודה רבה.

כעת יש לי D-Link DSL-2452GR אבל השקע תקשורת בממ״ד לא עובד (כנראה הגיד תקשורת קרוע איפשהו בדרך) ולכן נאלצתי לשים את המודם בסלון, ככה שהקליטה ממש חלשה (אני עובד מהממ״ד- צריך אינטרנט חזק כמה שאפשר בממ״ד).

יש המלצה למגדיל טווח ? האם הראוטר netgear nightawk x8 ac5300 שברשותי יכול לשמש כמגדיל טווח או כראוטר חזק יותר שמתחבר למודם איכשהו ?
אני מקבל בבית רק 40 מגה בממוצע כך שאני רוצה מכשיר שלא יוריד לי עוד יותר את המהירות ...

אם כן , אשמח להסבר קצרצר איך עושים זאת..

תודה לעונים ולקוראים!

itfan
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #11 

הבעייה עם ממ"ד היא שקשה לעבור באופן אלחוטי את הקירות שלו. מגדיל טווח אלחוטי יכול אולי לעבוד טוב אם יש אפשרות למקם אותו באופן שיהיה קרוב לדלת של הממ"ד (שתישאר פתוחה) וגם יקלוט טוב את הנתב שבסלון. אחרת, כדאי לחפש פיתרון שיכניס את הרשת באופן קווי לממ"ד. אם אין אפשרות מעשית להעביר כבל רשת מהנתב לתוך הממ"ד, אפשר לנסות להשתמש במתאמי רשת על גבי חוטי החשמל, כמו הזוג שרואים בקישור הבא:
https://tlvmc.co/product/tenda-av1000-p ... %9e%d7%9c/
בשביל שהם יעבדו, נדרש שהם ישבו על אותה פאזה בשני הצדדים, מה שאמור לקרות ממילא אם חיבור החשמל של הדירה הוא חד-פאזי, אבל עלול להיות מסובך בדירות שיש להן חיבור תלת-פאזי לרשת החשמל.

yossipeleg
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 297
שם מלא: יוסי פלג
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 68 פעמים

שליחה #12 

יש לי מודם zte h168n שלא בשימוש - דבר איתי בפרטי אם אתה מעוניין.
עדיין תצטרך לחבר אליו ראוטר עבור רשת אלחוטית.

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”